icon

Všetci mi vyčítajú, že nechcem deti

13. máj 2025

To ťa prejde, este si mlada, raz to olutujes... a iné keci. toto počuvam od kamosiek, rodičov, bratov, svagriny......a aby bolo toho malo, este aj v roobote si ma doberaju. Nie, nechcem deti. Mam 37 rokov, som stastna, slobodna, bez vycitiek. Nestoji mi za to vymienat plienky, riesit matersku, nocne vstavenia ani tu „bezpodmienecnu lasku“, ktoru mi vraj nic nenahradi. Uz neviem akou rečou odpovedať, či su všetci tatari.............s rodičmi som za to na nože, bratove deti sa pýtajú kedy budem mať babatko. Zbaliť sa a uteicť chcem...

marsmykkok
13. máj 2025

Za mňa je najlepšia reakcia nereakcia, proste neodpovedať na otázku a potom neprídu dalšie blbé otázky a komentáre ako že o niečo prichádzaš a tak. A myslím, že po 40tke už tie otázky utíchnu kvôli veku postupne.

bystrozraky
13. máj 2025

Pozri, oni to vidia zo svojho hľadiska a skúseností. Chcú ti len dobre. Ty si môžeš pokojne vymyslieť, že si o tom nechcela hovoriť, ale gynekologička ti povedala, že nemôžeš mať deti (nájdi si nejakú diagnózu – takú, pri ktorej to ani náhodou nie je možné, a bola si u viacerých odborníkov, ktorí to potvrdili) a budeš mať pokoj. Kolegom len odpovedz, že nie každý môže mať… hehe, ale aj podľa mňa ti budú chýbať ;) Prajem pekný deň

tetapetra
13. máj 2025
@mameha7

@simona92101 Môžu, čo by nemohli. Mne je len zvláštne, že sem píše toto niekto, kto nemá deti a prezentuje sa, že je s tým vyrovnaný. A Modrý koník je primarne mamičkovské fórum. 😃 To ako keby baletka písala na FB stránku pre boxerov, ako ona nemá rada box.

@mameha7 tiež nevidím dôvod prečo by tu nemohla prispievať. Určite dokáže poradiť v iných veciach. Každý sme nejaký

mateson2004
13. máj 2025

Ja by som v tejto dobe tiež nechcela deti.

marsmykkok
13. máj 2025
@bystrozraky

Pozri, oni to vidia zo svojho hľadiska a skúseností. Chcú ti len dobre. Ty si môžeš pokojne vymyslieť, že si o tom nechcela hovoriť, ale gynekologička ti povedala, že nemôžeš mať deti (nájdi si nejakú diagnózu – takú, pri ktorej to ani náhodou nie je možné, a bola si u viacerých odborníkov, ktorí to potvrdili) a budeš mať pokoj. Kolegom len odpovedz, že nie každý môže mať… hehe, ale aj podľa mňa ti budú chýbať ;) Prajem pekný deň

@bystrozraky určite by som si nevymyslala diagnózu. To zase vyvolá ľútosť a to jej príjemné tiež nebude keď ju budú ľutovať a chlácholiť

gov
Odpoveď bola odstránená
pikachu999
14. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov to nie je dobrý nápad lebo pototm zase budú reči typu.. skús túto kliniku skús tieto vitamíny a takéto nevyziadane rady..
Autorka viem ako sa cítiš ja mám sice menej rokov ako ty ale viem že chcem byť dobrovoľne bezdetná..nemám k deťom vzťah absolútne ani si to neviem predstaviť..tiež na mňa naši tlačia stále, vyhýbam sa tej téme ako sa dá , v rodine mi stále tlačia deti na ruky 🤦

pikachu999
14. máj 2025

A ešte , nevadí že si to napísala sem riešia sa tu všelijaké témy nie len mamičkovské..bezdetne fórum asi ani neexistuje 🤷

drobcek100
14. máj 2025

Neodpovedat nič.Je to tvoje rozhodnutie a nikoho do toho nič nie je.Je to takéslovenské montovať sa do života iných.

liusa82
14. máj 2025

ja som velmi vďačná za našich lebo nerýpu a to som jedináčik mali by rýpať😀 jedine oco minule trošku zahlásil že no aspoň jedno.Ja že dobre ale chovať budeš ty.Pôrodom ti ho potom odovzdávam😀 ale on je typ čo by aj ozaj choval keby treba.Mamče je to jedno tá len kývne rukou že načo do tejto doby tvoja vec rob si ako chceš.Inak mám ludí okolo seba čo im je to viacmenej jedno a nerýpu.Jedine raz jeden bývalý sused z dediny bol taký drzejší že už mám teda čas a vela mi ho nezbýva a ja jemu že no určite aby som dopadla ako vy a pol republiky.Lebo ujo je rozvedený s 3 dcérami odvtedy dal pokoj a iba sa pozdravil🙂 na niekoho treba aj drzejšie a ostrejšie

zazka666
15. máj 2025

Jednoduchu sa zbaľ a odíď. je obdivuhodné, že si stojíš za svojím názorom, ale oni majú svoj. Ty nepresvedčíš ich, oni teba. Ja si myslím, že je regulérne sa hlavne v dnešných neistých, zlých časoch zaoberať aj myšlienkou nebyť rodičom, ak to tak cítiš. Ale budeš musiť podporu hľadať mimo svojej rodiny. Držím palce

klaridka
15. máj 2025
@liusa82

ja som velmi vďačná za našich lebo nerýpu a to som jedináčik mali by rýpať😀 jedine oco minule trošku zahlásil že no aspoň jedno.Ja že dobre ale chovať budeš ty.Pôrodom ti ho potom odovzdávam😀 ale on je typ čo by aj ozaj choval keby treba.Mamče je to jedno tá len kývne rukou že načo do tejto doby tvoja vec rob si ako chceš.Inak mám ludí okolo seba čo im je to viacmenej jedno a nerýpu.Jedine raz jeden bývalý sused z dediny bol taký drzejší že už mám teda čas a vela mi ho nezbýva a ja jemu že no určite aby som dopadla ako vy a pol republiky.Lebo ujo je rozvedený s 3 dcérami odvtedy dal pokoj a iba sa pozdravil🙂 na niekoho treba aj drzejšie a ostrejšie

@liusa82 Môžem sa spýtať, čo Ťa viedlo prihlásiť sa na fórum, ktoré je vytvorené prioritne pre mamičky/otcov s deťmi? Rovnako aj autorku... Nechcem vzbudzovať žiadne vášne, pýtam čisto len zo zvedavosti....
Moja predstava, keby nechcem deti je, že by ma žiadne podobné skupiny ani zďaleka nezaujímali a nevidela by som dôvod registrovať sa v nich....

zazka666
15. máj 2025
@guudy

Odpovedat protiotazkou - A ty sa kedy chystas zomriet?

@guudy alebo, a čo tvoje hemoroidy? Ešte máš probléím s pitím?

guudy
15. máj 2025
@zazka666

@guudy alebo, a čo tvoje hemoroidy? Ešte máš probléím s pitím?

@zazka666 tak da sa na tuto temu vselico vymysliet…napr Kolkokrat mas sex za tyzden? 🙂

pikachu999
15. máj 2025
@klaridka

@liusa82 Môžem sa spýtať, čo Ťa viedlo prihlásiť sa na fórum, ktoré je vytvorené prioritne pre mamičky/otcov s deťmi? Rovnako aj autorku... Nechcem vzbudzovať žiadne vášne, pýtam čisto len zo zvedavosti....
Moja predstava, keby nechcem deti je, že by ma žiadne podobné skupiny ani zďaleka nezaujímali a nevidela by som dôvod registrovať sa v nich....

@klaridka daj mi jedno fórum pre bezdetných

klaridka
15. máj 2025
@pikachu999

@klaridka daj mi jedno fórum pre bezdetných

@pikachu999 Neriešila som, nepotrebujem ho, mám deti... ak potrebuješ a nie je, je čas zmeniť to...
V každom prípade, je rozdiel bezdetný a bezdetný- ono, nie vždy je to o rozhodnutí danej osoby.
Ja som sa len pozastavila nad tým, čo hľadá na rodičovskom fóre niekto, kto je rozhodnutý deti nemať a teda mu zrejme táto téma nie je blízka... rozumieme sa ?

pikachu999
15. máj 2025
@klaridka

@pikachu999 Neriešila som, nepotrebujem ho, mám deti... ak potrebuješ a nie je, je čas zmeniť to...
V každom prípade, je rozdiel bezdetný a bezdetný- ono, nie vždy je to o rozhodnutí danej osoby.
Ja som sa len pozastavila nad tým, čo hľadá na rodičovskom fóre niekto, kto je rozhodnutý deti nemať a teda mu zrejme táto téma nie je blízka... rozumieme sa ?

@klaridka ja jej rozumiem ty nie , je tu kvantum iných tém čo sa netýkajú detí aj dobrých rád..tak prečo by sa tu niekto kto ich nechce neprihlásil

mariynka
15. máj 2025

Povedz, ze nemozes mat. Tym kazdemu zavries usta. Abo, ze si inak orientovana. Hadat sa s nimi neoplati. Alebo im povedz, ze na tuto temu sa s nimi odmietas rozpravat. Kazdy nech si zije ako chce..

mariynka
15. máj 2025
@liusa82

@liusa82 na sprotu otazku-sprosta odpoved😀

klaridka
15. máj 2025
@pikachu999

@klaridka ja jej rozumiem ty nie , je tu kvantum iných tém čo sa netýkajú detí aj dobrých rád..tak prečo by sa tu niekto kto ich nechce neprihlásil

bendak
15. máj 2025

Povedz ze si neplodna

dominikamacakova
15. máj 2025

Ja som sama, mám dve deti a aj mňa za každý pýta kedy budem mať ďalšie 🤦 A keď poviem, že nechcem ďalšie dieťa lebo xxxxxx dôvodov, tak odpoveď, veď ťa to prejde, veď dnes rodia aj v 40🤦🤦🤦 Čo pomáha? Nič, ignorovať a hlavne to nerozoberať a neživiť argumenty, alebo prikývnuť, že áno áno.

dominikamacakova
15. máj 2025
@bendak

Povedz ze si neplodna

@mariynka
@bendak toto je úplná blbosť, zbytočne začnú kolovať reči.

dvanastka
15. máj 2025

Akou rečou odpovedať? Treba pritvrdiť a byť drzejšia. Odpovedz, že: vy si spravte ešte zo dve, zo tri deti a mňa nechajte s blbosťami na pokoji. Mne vyhovuje takýto život a ak vám nevyhovuje ten váš, navštívte psychlológa.

marsmykkok
15. máj 2025
@klaridka

@klaridka stránka má dosť vysoké priečky v Google, napríklad skús si nájsť hocijakú nemamičkovskú tému cez google, napríklad videla si reklamu na Puellu, daj si do googla "skúsenosti s Puella" a prvé linky v google máš sem na MK. Teda nik bezdetný nehľadá diskusné forum pre tehotné alebo ako kočíkovať dieťa, ale proste normálnu bežnú tému a google ho presmeruje sem...

liusa82
15. máj 2025
@mariynka

@liusa82 na sprotu otazku-sprosta odpoved😀

@mariynka no presne tak🙂 keby mi to povie aspoň dakto kto má usporiadanú rodinu a nie nejaký rozvedenáš ale toto som sa dobre zasmiala😀 najviac ťa poučujú takí,čo sami majú bordel pred vlastným prahom v úvodzovkách

liusa82
15. máj 2025
@klaridka

@klaridka šak toto je všeobecné fórum nie len pre mamky aj keď je to v názve.Chodí tu kde kto.Mám tu plno skupín uložených.Vôbec to tu nie je len čisto o deťoch.A ešte stále sa to niekto aj po x rokoch opýta že na čo sme tu my bezdetní 😀 pozri kolko mám v profile skupín ani jedno o deťoch.Varenie,cestovanie atd,proste čo mi treba na to tu vždy nájdem odpoveď či už v diskusii alebo v skupine

vespertine
15. máj 2025

Nuž úplný základ je asi mať partnera / manžela. Máš nejakého? Alebo na základe čoho od teba očakávajú deti, máš si ich spraviť sama? Nie sme slimáky, aby sme také čosi dokázali. Ak partnera máš a on deti tiež nechce, tak tam predsa nie je vôbec čo riešiť.

misiak7777
15. máj 2025
@klaridka

@klaridka ja som tiež bez detí, ani nechcem a zavítam tu 🙂 sú tu rôzne témy, primárne medziľudské vzťahy kde sa vie každý zapojiť.
A bavia ma otázky - ísť s malým na pohotovosť keď zjedol žuvačku 😃😃😃

basska_b
15. máj 2025

Nam si to povedala, povedz to aj im:
"som stastna, slobodna, bez vycitiek. Nestoji mi za to vymienat plienky, riesit matersku, nocne vstavenia ani tu „bezpodmienecnu lasku“, ktoru mi vraj nic nenahradi."

Ja sa za svoj nazor nehanbim a ked sa ma dakto pyta, preco stvrte dieta, preco do skolky az do povinnej predskolskej, hned mu poviem par svojich dovodov, pokojne a vecne a tym to pre dotycneho skonci. Ale divim sa, ze sa ta na to pytaju. Ja by som si netrufla davat take otazky.