Vybuchla som
Ahojte, dnes už som to nevydržala a poriadne som naložila svojmu mladšiemu bratovi na zadok. On ma 6 ja mam už svoje 2 deti. Ale jednoducho on je neskutočne rozmaznany a je mu dovolené všetko. Dnes keď boli naši u nás na návšteve tak sa môj brat hral s mojim synom (2r) na trampolíne a môj brat dal dole nohavice a vycura sa v strede trampolíny. Tak som vbehla k nemu a tak dostal na holý zadok ze si aspoň 2 dní nesadne. Bežné sa vy💩 do nohavíc len preto ze hra hry na mobile a nechce sa mu ísť na záchod. V septembri ide do školy. Moji rodičia iba zvýšia hlas a nič mu neurobia. On im doslova skáče po hlave a nadáva bije ich a neviem co všetko. Oco na mňa zhukol ze moje decko nieje o nič lepšie. Lenže moje decko ma 2 roky a moje decko sa nepočíta a nepokaka na zem ani nikde inde kde sa baví. Naši sa bratovi vždy len vyhrážajú ze dostane po zadku alebo ze nepôjde vonku no on ma také hysaky a nervy ze by bol schopný aj nožom prebodnut niekoho. Ano 6 ročne decko. Vždy keď je u mňa sam bez rodičov, tak ma rešpekt a neurobí nič zlé lebo vie ze si to pri mne nemôže dovoliť. Ale keď je s nimi tak si myslí že si ho oni zastanú. Nemám to tak ze na moje deti som dobrá a na cudzie zla. Som rovnaká ku všetkým deťom. Ci sú moje alebo nie. Myslíte že som urobila dobre? Lebo už som mala neskutočne nervy.
@melanta mozno to neni troll ale kto vie ako to cele bolo. Mozno chlapcovi trebalo a spytal sa a nedovolila lebo ocividne si honi ego na detoch, mozno uz ho tolko krat zmlatila ze sa jej boji a ani sa nespytal ci moze ist na wecko, mozno sa zabudol pri hrani (nie je to idealne ale malym detom sa to moze stat) a namiesto pochopenia a ubezpecenia nech si nabuduce da pozor dostal este vacsiu potupu. Mozno ma problem s pozornostou a moze sa aj pokakat ale to by sa dietatu trebalo venovat a riesit to inak ako ustavicnym ponizovanim a bitim. Tym som len chcela povedat ze to troll nemusi byt lebo takych co si honia wgo na detoch a este sa chvalia ako ich mlatia je dost vela vo svete 🤷🏻♀️
6 rocny skoro školák robí toto? No fuj... na tom mobile býva často? Ako sa mu rodicia venujú? Ako sa hráva? Rozpráva už plynule?
Takže autorka, ty svoje konanie ospravedlňuješ tým, že môže kňaz mlátiť miništrantov, môžeš aj ty tvojho brata (kňazi aj zneužívajú deti, tak poďme to robiť všetci, lebo... Ani neviem prečo 🤦🏼♀️🤷♀️🤔).
A áno, je to podľa mna bitka, týranie, keď píšeš, že si 2 dni nesadne, očividne to nebola len jedna výchovná 😉.
Preco si trhat svoje ruky a nakladat a zjapat po niekom? Ked staci len vyhodit z domu!
@melanta dobre tak trolujem ďalej 🤦♀️
@123andy123 ved všetko vie, len rodičia keď chcú mať pokoj od neho tak mu dajú mobil, a na tom je úplne zavisly
@lejusinka “ Mozno chlapcovi trebalo a spytal sa a nedovolila lebo ocividne si honi ego na detoch, mozno uz ho tolko krat zmlatila ze sa jej boji a ani sa nespytal ci moze ist na wecko, …”
Myslim, ze si v tych teoriach zasla uz do krajiny vlastnych asociacii. Trochu brzdi.
Najprv by dostal handru a musel by to po sebe poumývať a dostal by zákaz vstupu na trampolínu. Rupli ti nervy, ani sa nečudujem. Ak rodičia majú na háku, tak s tým moc neurobíš.
dobre si spravila, ono raz bol aj taky program o tom ako boli tiez deti takto rozmaznane a bili svojich rodicov zavisle na hrach papulovali.. az ma to bolelo ked som videla ako sa spravaju a ti rodicia im nic nepovedali este tie deti na nich nakricali takze uplne ti verim ze sa pokadi z lenivosti do gati aby nemusel na wc a to ze sa da sem tam dietatu na rit neni podla mna vychova bitkou pod tym pojmom si predstavujem teda nieco uplne ine…
a ja som na tvojej strane, a myslím, že s nervami alebo bez, urobila si dobre. A to vôbec nie som zástanca bitia detí.
Jedna vec je, že je to tvoja rodina. Jasné, rodičia chlapca nezvládajú, ale očividne ich to ani netrápi. Cudzieho človeka s takým deckom by som vyhodila, ale vyhodíš vlastných rodičov? Nevidia, čo im z chalana vyrastá, pletú si na seba bič, Keby to bol niekto iný mohlo by ti to byť srdečne jedno, ALE! keď ich bude chlapec o pár rokov doslova terorizovať, budú sa sťažovať tebe, tebe plakať na ramene. Ty budeš musieť riešiť, lebo je to tvoj brat, naviac je tu ešte aj riziko, že môže v návale zlosti ohrozovať aj tvoju rodinu, deti. Riešila by som to radikálne, hodiť s rodičmi vážnu reč, či si uvedomujú čo ich aj ich okolie čaká, poprípade aj prerušiť kontakt. Prípadne ich dotlačiť na návštevu nejakého odborníka, od ktorého by možno lepšie vzali, že toto dieťa v takom veku nerobí, že nemá žiadne hranice, a že s tým treba dačo robiť. Lenže mne sa ľahko hovorí, lebo to nie sú moji rodičia, a v realite to môže byť oveľa ťažšie.
A všetkým pacifistkám, ktoré obhajujú toho týraného chudáčika prajem, aby jedno také decko zažili sami. Očividne neviete, aký je to pocit, keď rozmaznané (a to zdôrazňujem, nie týrané, náročné, problémové alebo s diagnózou, rozmaznané!!!) dieťa doslova terorizuje celú rodinu, ale môže, lebo je to len dieťa, a vy ste ešte označený za blba za to, že ste si dovolili vo vlastnom dome hubu otvoriť. Zažila som, mamička sa o pár rokov nevedela vynačudovať, čo z jej milovaného dieťatka vyrástlo a ako sa k nej správa.
@moonlight1210 asi tak
Akože toto tu je extrém ženy . Každá si vychovávajte ako chcete ale aby ste tu prirovnávali výchovnú po zadku k bitke , jak keby ho dokopala dobila dobijala nožom a podávali TO tak to už je mimo . 6 ročne decko sa vystalo naschval na stred trampolíny . Hotovo konec neposlucha bolo to naschval jedna vychovna po zadku ešte nikoho nezabila. Prekročil hranice až moc ! A je to autorkin brat preboha ne cudzie dieťa !!! Za mna si autorka urobila dobre snáď sa do budúcna poučí
@zazvorka87 presne tak, chcela by som vidieť, ako by sa autorka rozdapovala, keby náhodou jej dokonalo poslušne dieťa niečo "zlé" spraví a napríklad učiteľka, predavačka alebo ina matka na ihrisku by ho zbila tak, že si dva dni nesadne 🤦🏼♀️
@nika11103 ale ona mu nedala jednu výchovnu po zadku. Ona ho zbila tak, že si dva dni nesadne, dostať po holom zadku je bolestivé aj pre dospelého (pokiaľ ho to nevzrušuje).
A či sa to niekomu páči alebo nie, aj jedna výchovná je bitka. Či keď dá muž žene raz za čas facku, je to jedna výchovná? Keď da učiteľka dieťaťu po zadku, je to jedna výchovná?
Či deti sa biť môžu, lebo sú slabšie a nevedia sa brániť ? Učia sa tak poslušnosti, rešpektu?.
V tomto prípade zlyhali vo výchove rodičia chlapca a on si to odnáša od okolia... 👎
Fuha..ako hej,chapem,ze mas nervy,ked take nieco urobi,naschval..a ked vidis,zrejme casto,ze sa takto sprava..ale zbit dieta,ktore nie je tvoje,tak,ze si podla tvojich slov dva dni nesadne? to mi pride uz extrem..presne ako pise @zazvorka87 ,chcela by som vidiet,co by si urobila,keby tvoji rodicia zbili tvoje dieta..lebo sa im nepaci,co urobilo..
A co by som urobila ja? Poslala by som ho prec z trampoliny,dala handru,nech to po sebe utrie,a rodicia-nerodicia,povedala by som im,ze si nezelam,aby ku mne chodili,kym sa chlapec nebude vediet spravat ako sa patri 🤷♀️ Jediny dovod,kedy by som dvihla ruku na cudzie dieta (ano,brat je cudzie dieta) by bolo vtedy,ak by ublizovalo mne alebo mojim detom..
Nie, ale to je môj názor, nie som za žiadne výchovné po zadku.
Úprimne neviem ako by som zareagovala v tvojej situácii. Ale dala by som do laty rodičov, nech sa už spamataju. Môj synovec bol taký(teraz je z neho v pohode chlap), ale čo on stvaral do 10 rokov🤦pluval na okná v škole, rozkopaval koše kade išiel, učiteľky posielal do teplých krajín, masaker s ním mala sestra. A mohla naňho ísť milo alebo mu dávať po riti, nič naňho neplatilo. Chodila s ním ku psychológovi. A potom sa upokojil.
Bolo ti toto treba, ty tyranka, honiaca si vlastne ego, co zlomila aj vlastne dieta? Boha, to je ine scifi tento koň. 😂 🤦♀️🍿🍿🍿🍿
Sama sa obhajuješ, že to vlastne nebola bitka, ale pritom si dva dni vraj nesadne na zadok. Tvoj syn sa ťa bojí, boji sa toho, že zakaždým keď neposlúcha dostane a má iba dva roky. Ty si taká dokonalá, že si nikdy nič neurobila také, že sa to niekomu nepáčilo? Ani tvojmu otcovi sa to nepáčilo. Mal ťa zbiť? Mala si mu vysvetliť, že je veľmi škaredé, čo urobil, dať mu to poutierať a trampolinu mu na nejaký čas zakázať. Nabudúce si on môže z teba zobrať priklad a riešiť bitkou prípadný konflikt pri hre s tvojim synom. A nebudeš mu to môcť zazlievať, lebo robíš to aj ty.
@lejusinka nauč sa čítať s porozumením. Autorka píše, že to urobil naschvál, tak treba vychádzať z toho čo píše. Ty si tam ani nebola, ale máš kopu iných vyfabulovaných teórií ako to bolo pre ospravedlnenie jeho konania?
Asi si ešte nikdy nezažila správanie takéhoto vychcaného dieťaťa čo robí schválnosti až do krajnosti, výchovu rodičia podľa popisu poriadne zanedbali a ak ho nezačnú skutočne vychovávať, má veľkú tendenciu byť v dospelosti problémový a môžu za to benevolentní rodičia, ktorí na to už očividne nemajú.
ja by som si toto nedovolila, ty si dospela a tiez si sa neovladla.Ako si len mohla si toto dovolit, mal ta tiez otec strieskat.Pacilo by sa ti to?Len na rozdiel od teba, tvoj brat ma len 6 rokov.Co ak bol taky stastný, že ani nevnímal že sa mu dá cikať a už bolo neskoro.Mala si sa ho aspon spýtat ze preco to urobil, nech ti to vysvetli.Ty sa nauc ovladat emocie, si dospela!
Inak by ma zaujímalo či ta rodičia bili, ak teda mladšieho brata nebijú. Že odkiaľ máš ten vzorec.
Chudák chlapec...za zlu vychovu schytal on... nepochopim toto , tie deti sa predsa take nenarodia, je to len a len chyba rodicov, takze si to mala riesit s nimi. Chlapcovi radsej tu handru do ruk a trampoška zakaz, v klude mu vysvetliť ako to presiahlo hranice,ze sa ti jeho spravanie vobec nepacilo a si z toho smutna , a s tym ze si to utrie a uz neposkace dnes to dodrzat,a ked sa im pacit nebude, nech sa paci, ako prisli mozu odist. S kludom anglicana. To dieta teraz pekne od teba odkukalo, ze ked ho niekto naštve,moze byt k nemu agresívny a vybit si zlost, ako to bolo konane na nom.
Moj brat sa raz tiez pocikal, v škole bol 2 hák, pustali nam vtedy rozprávky. Pocikal sa uprostred triedy plnej žiakov 1az4 ročniky. Z učiteľky mal strach, tuším ho nechcela pustiť hneď alebo ho nepocuvala, do toho rozprávky ..Ale to z neho nerobilo nevychované decko ktoré si zasluzi dostať tak ze si 2 dni na zadok nesadne.
@zazvorka87 jej dieta by sa naschval nevykadilo na stred trampoliny a v tom je velkyyyy rozdiel

Ja ti verim... Tiez poznam take