icon

Vybuchla som

25. jún 2022

Ahojte, dnes už som to nevydržala a poriadne som naložila svojmu mladšiemu bratovi na zadok. On ma 6 ja mam už svoje 2 deti. Ale jednoducho on je neskutočne rozmaznany a je mu dovolené všetko. Dnes keď boli naši u nás na návšteve tak sa môj brat hral s mojim synom (2r) na trampolíne a môj brat dal dole nohavice a vycura sa v strede trampolíny. Tak som vbehla k nemu a tak dostal na holý zadok ze si aspoň 2 dní nesadne. Bežné sa vy💩 do nohavíc len preto ze hra hry na mobile a nechce sa mu ísť na záchod. V septembri ide do školy. Moji rodičia iba zvýšia hlas a nič mu neurobia. On im doslova skáče po hlave a nadáva bije ich a neviem co všetko. Oco na mňa zhukol ze moje decko nieje o nič lepšie. Lenže moje decko ma 2 roky a moje decko sa nepočíta a nepokaka na zem ani nikde inde kde sa baví. Naši sa bratovi vždy len vyhrážajú ze dostane po zadku alebo ze nepôjde vonku no on ma také hysaky a nervy ze by bol schopný aj nožom prebodnut niekoho. Ano 6 ročne decko. Vždy keď je u mňa sam bez rodičov, tak ma rešpekt a neurobí nič zlé lebo vie ze si to pri mne nemôže dovoliť. Ale keď je s nimi tak si myslí že si ho oni zastanú. Nemám to tak ze na moje deti som dobrá a na cudzie zla. Som rovnaká ku všetkým deťom. Ci sú moje alebo nie. Myslíte že som urobila dobre? Lebo už som mala neskutočne nervy.

nadazdi
25. jún 2022

Ako vyzerajú tie zlomené deti, to sú akože v polovici tela zlomené? Či na 3x či ako 😁 čo to je to zlomiť dieťa, boha mám ísť na pohotovosť? Čo ak aj ja mám zlomené deti, prvá mi reve keď sa na ňu hocikto pozrie od narodenia, je zlomená??? Dostane sadru?????

autor
25. jún 2022

Pozrite, on to urobil naschval, aj keď mi tu budete písať ze co ak sa mu veľmi chcelo a neviem co. Vždy keď sa mu chce tak zijde a ide inde. Teraz ale videl ze sa na neho viacerí pozerajú a aj keď mu kričali ze nech zijde a neopovazi sa tam vycurat tak sa zasmial každému do očí a aj tak to urobil.

autor
25. jún 2022

A nie, môj syn sa ma nebojí, nieje zlomený ani nic🤦‍♀️ aj on vie byť nezbedník ale je rozdiel robiť takéto veci v 2och a v 6tich rokoch ci??

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
macko_usko222
25. jún 2022

Stale je to len dieťa.. Zasiahnut mali tvoji rodičia, jeho resp. nie ty. A fakt no niekedy sa tie deti spravaju aj divoko. Predstavujem si taku situaciu, no ja by som to dieťa nebila ani scenu nerobila.Asi nemas starsie dieťa, ked si myslis ze 6 rocny sa maju správať v kazdej situacii za kazdych okolnosti dokonale. Nie, nie je to tak a je to normalne, dokonca aj tie nad 6 rokov vystrajaju. Zazijes este vela situacii.

alchemilkazltozelena
25. jún 2022

@lejusinka ty si ináč normálna? Pochybujem. Ty Jake hlody tu dávaš je šialené... Zastav sa, len sa zosmiešňujes.

maminkasisa
25. jún 2022

@nekonecna_katastrofa keby taketo dieta mala kamoska, asi by ho nevolala k nim na trampolinu, ale bratovi a rodicom sa to tazsie hovori.... normalne mi rozum neberie, ze sa tu niektore zastavaju dietata, ktore urobi takuto vec, ma 6 rokov, dieta, ktore uz chodi do skoly alebo je predskolak.... toto by malo vediet, ze je cez.... to je ta dnesna benevolentna vychova, co z tych deti vyrastie.... vsetko dovolene, maju na co si spomenu a potom sa tu vyplakava, ze ucitelka toto urobila, nic netoleruje, ma 15 rokov a nechce si ani izbu upratat, je dospely a mamicke na krku, nic nevie....

nykkushka
25. jún 2022

@maminkasisa ale netreba si mýliť "benevolentnu výchovu" so zanedbanou výchovou. Aj bez bitky a par výchovných na zadok sa dá vychovať normálny, slušný pokorný človek. Nevychovava sa krikom, nadávkami, bitkou.
Dôležité je porozumenie prečo (v tomto prípade je jasne, že chlapcovi chyba rodičovská láska v tom pravom slova zmysle, nevenujú sa mu tak ako by on chcel, autorka sama píše, že videl pohľady iných, tak cieľom bolo zaujať) a komunikácia (aj keď je pre mnohých smiešne a nepochopiteľné prečo by mali s takým malým neposlušným smradom komunikovať ako so seberovnym).
Hranice sa dajú nastaviť aj ináč, ako to tu niektoré prezentujú... Neverím, že slušnou, kľudnou komunikáciou rodičia vychovaju nezvladnutelne dieťa

zanka777
25. jún 2022

Len preto lebo si o dosť staršia nemáš absolútne žiadne právo trieskať svojho malého brata!!!žiadne právo... Na výchovu sú tu jeho teda i tvoji rodičia a ty môžes maximálne tak napomenúť možno trochu nakricat ale toto nie nemala si si to dovoliť..... Lebo si staršia "sestra"tak si mu ukázala čo môžeš???na hlavu to je u mňa

dilino
25. jún 2022

Na mieste tvoho otca TI taku vylepim že po páde by si sa sama nezodvihla.A čo sa čuduješ aký je tvoj brat ved TY sama si tak nezdravo agresívna že až des.Tak teba ked vychovali v agresivite tak aky bude tvoj brat taký ako TY. A ešte sa tu ideš pochvaliť kuratela by mala na teba prisť.

whatever1
25. jún 2022

To nestacilo povedat rodicom nech tu trampolinu vycistia a potom nech odidu?

denithestrange1993
25. jún 2022

Myslim,ze sama tusis,ze si neurobila dobre,inak by si nam o tom neprisla pisat. Pride mi,ze za tymito excesmi je snaha tvojho brata uputat na seba pozornost. Venuju sa mu dostatocne? Nema ine poruchy v spravani? V prvom rade akykolvek fyzicky utok na dieta je nepripustny. Ak ti rupli nervy radsej si priznaj chybu a nesnaz sa to ospravedlnovat rozmaznanostou.

moonlight1210
25. jún 2022

@20erika07 nerada to hovorim, lebo to nie je oblubena pravda a prevlada teoria, ze deti su nepopisane anjeliky (a vo vacsine su), ale ano, rodia sa i zakerne, vychcane deti. Hadam vsetci ti narcisti a manipulatori sa nezhmotnili len tak, uz v dospelej podobe.
Samozrejme, ze kedysi boli aj detmi.

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
moonlight1210
25. jún 2022

@denithestrange1993 “Myslim,ze sama tusis,ze si neurobila dobre,inak by si nam o tom neprisla pisat.”

Nehovorim za autorku, to musi ona sama, ale jedna z moznosti je, ze to napisala, lebo bola bratovym rozmaznanym a nevychovanym spravanim (a pristupom rodicov k nemu) vytocena.
Nemusela tu hladat podporu na svoje konanie, lebo sa citi vinna, ze mu capila po zadku.

A vseobecne k zvysku, co pisu aj ine damy:
- tie tu teraz nechvalne slavne “dva dni si nesadne”, to je proste fraza. Taka ista, ako “najradsej by som ho zabila” (ked hovori zena o nevernom muzovi. 99% tym popisuje mieru svojho hnevu, nie to, ze planuju vrazdu.).

No niektore sa toho chytili ako svateho gralu.
Nic autorke neveria, vyvracaju jej slova, obvinuju ju z vymyslov, ze len seba prikrasluje, aby nevyzerala taka bezcitna a chudak chlapcek.
Ale toto jedno beru ako nespochybnitelnu pravdu a drzia sa toho, ze to predsa ona tak napisala.

Paradox, ale casty.
Vyberat si z napisaneho to, co sa hodi. Take mini-manipulatorske. Ale bezne. Kusok manipulatora mame v sebe vsetci.

oblecenie99
25. jún 2022

Ja by som to neurobila, to hneď napíšem na začiatok, ani to neschvaľujem. Len na druhej strane, možno to tak nebolo.. ale ja som autorku pochopila tak, že mu naložila, ale nie doslova, že si malý teraz nesadne, že sa to tak hovorí - blbo zvolené slová no. Teda dúfam.. Ale chcela by som vidieť to konkrétne dieťa, že tú trampolínu ide čistiť po tom, čo urobil... Nemá on nejakú poruchu? Ináč písala autorka, aká bola reakcia toho chlapca na ten výprask? Iba som diskusiu preletela, tak neviem.

luuubik
25. jún 2022

Ty kokos... Nevychovany spratek, co sa naschval vysti doprosted trampoliny... Uplne presne to iste by som spravila co autorka, plus este navyse k tomu by to musel upratat, plus rodicom by som povedala, ze mozu brata priviest na navstevu, az ked ho naucia zakladnym hygienickym navykom, uz su s tym pozadu tak minimalne zo tri roky, tak nech sa zamyslia nad svojou "vychovou". Fuj, uroven poslednej osady. Podotykam precitat si s porozumenim slovo NASCHVAL - t.j. ziadny omyl sprevadzany lutostou ci ospravedlnenim, nehoda, zdravotny problem ci nieco podobne. Ved je to predskolak! Ci ked sa nabuduce vysti a nalozi extrement trebars vasmu dietatu (ak by bolo trebars jeho spoluziakom) na lavicu, tiez prenho budete mat porozumenie a ziadat hlavne nenasilnu, respektujucu a blaaaaaa.....bla... bla.... vychovu? Autorka - urobila si zle. Malo si ho potrestala - plus rodicov vyhodit a nepozyvat, nech im decko ostiava a obsiera naschval ich majetok, mozno maju daku uchylku, ze sa im to paci. A tie zeny, co tu hovoria daco o tyrani... Preboha sa spamatajte a nehystercite, ved to je uz fanatizmus. To potom 90% z nasej generacie bolo tyranych. Ja som vychovnu po zadku dostala tiez, no vylucne ked som si zasluzila a neposluchla som viackrat po dobrom, uplne spravny postup to bol. A neuveritelna vec: na detstvo spominam len v tom najlepsom, rodicov nesmierne milujem. Uz sa nedivim, ze spravanie dnesnej mladeze je take katastrofalne... Isteze to "po dobrom" je vzdy najlepsie, no cervene ciary, cez ktore sa nechodi sa musia vzdy udrzat, aj za cenu, ze budem aj RODIC, nielen KAMARAT.

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
luuubik
25. jún 2022

@nekonecna_katastrofa poprve - vychovna po zadku nie je zmlatenie, podruhe - kolega je dospely, dieta nie je dospely, potretie - kolega je cudzi clovek, za ktoreho mam nulovu zodpovednost, za dieta a za to, co z neho vyrastie mam 100% zodpovednost, postvrte - sama pises, ze aj v respektujucej vychove moze dieta dostat trest, tak preco to potom porovnavas s kolegom - ci tomu tiez davas nejake tresty (nenasilne) ked ta nastve? Rozdiel je len vo forme trestu, ktory kto voci dietatu preferuje, ver vsak tomu, ze pre dieta je (v jeho ponimani) zlom, kazdy trest (ak by to dieta nevnimalo zle, uz by to prenho nebol trest). Neviem, kto si pletie pojmy, ked porovnava neporovnatelne 😉 Samozrejme, ze idealna je vsetko zvladat bez trestov, tu sa vsak bavime o situaciach, ked uz to zjavne po dobrom nejde.

zun
26. jún 2022

Neuveritelne. Radcej jedna na zadok ako uplna ignorancia - mobil, odmietanie.

20erika07
26. jún 2022

@moonlight1210 dieta formuje rodič, co vidi, v com zije, take bude. Narcis a manipulator ,môže byť človek, ktory zil ako tento chlapcek, alebo aj ten ktory zil tak, ze o neho rodicia javili min.zaujem, popripade psych.a fyzicke tyranie. Niektori chudáci rodicia v najlepsom domneni dopriat dietatu vsetko od neustálej pozornosti po dostanes vsetko co chces, si neuvedomuju, ze to dieta moze neskor manipulovat druhych ako ich. Isté gény sa dedia, ale nie vzorce spravania, to sa "odkukuje" . Ziadne dietatko sa predsa nenarodi vychcané, zle, zákerné, to nie je ani možné. Kazde dieta od utleho veku skúša co vsetko moze, a je len a len na nas aky smer nasim detom ukazeme ....

moonlight1210
26. jún 2022

@nekonecna_katastrofa jasne, ze nedostal tap-tap po plienocke.
ja tipujem, ze dostal tri-styri-pat poriadnych tresnuti po holej, presne ako mal tie gate este dole, ked si povedal, ze naco sa zdrzovat behanim na zachod pri zabave, vycura sa predsa rovno tu.

Navyse ma 6 rokov.
Ide do skoly. Nie je to malicky predskolkar, ci skolkar, ktory nerozumie tomu, co robi zle a nechape, preco by to a hento nemal urobit.
Ibazeby bol mentalne zaostaly. Co zjavne nie je (ibazeby si to cela jeho rodina nejak doteraz neuvedomila, ze je - takze, nie, nie je.).

Neschvalujem vychovu bitkou. Ale su okamihy (okamihy, napr. raz za rok-dva, nie pravidelne riesenie), ked par po zadku vysvetli viac ako tisic vysvetlovani. Lebo ta skusenost s okamzitym velmi negativnym dopadom je neprenosna.

A aj v dospelosti su okamihy, kedy pridu okamžité tresty za nevhodne konanie, ktore citime ako bitku. Lebo bolestivo zasiahnu nasu integritu, su ponizujuce a citime ich ako trebars tu facku.
Alebo pride bitka. Napr. v podobe tej facky.

Presne to som urobila minule v obchode, ked som sa sklonila k nizsej polici a nejaky (censored) ma proste capol po zadku (nebolelo to).

Ako som sa v sekunde vystrela a zvrtla ako podrazdena kobra, tak jedno zaucho z otocky dostal. A este aj hubovej polievky zahustenej do jednej vystiznej vety k tomu.

Mozno ina by ho obdarila iba skaredym pohladom, mozno odsudzujucou ignoraciou a pokrutenim hlavou, ci siahodlhym krikom, co si to dovoluje.
Ja som sa rozhodla riesit to na mieste rucne-strucne.

Urazeny a ofucany bol potom dost, len co je pravda.
Citil sa dotknuty.
Kto vie, mozno ho tiez v detstve ponaucali len dlhym vysvetlovanim, ze to a to je no-no-no, to sa nerobi. Tak ho fakt, ze moze dostat i facku, hodne zaskocil.

moonlight1210
26. jún 2022

@20erika07 “ Ziadne dietatko sa predsa nenarodi vychcané, zle, zákerné, to nie je ani možné. ”

uplne vazne, je to mozne, rodia sa i zle a vychcane deti.
Manipulatori nepochadzaju len z “rozbitych” rodin a zlej vychovy.
To je zjednodusena predstava.

Ale neodbiehajme. Tento chlapec ma volne hranice, ktore mu nikto nenastavil.
Pretoze inak nema problem respektovat autoritu, ako bolo napisane (v skolke trebars, ci ked je s inymi ludmi).
Neposlusne sa chova len v pritomnosti rodicov (ked su v blizkosti).

bessie12
26. jún 2022

@nekonecna_katastrofa ano ja by som to urobila aj s kolegom, ktory by mi robil zle. Aj som to urobila, lebo provokoval nielen v praci, ale aj v dome kde sme byvali, tak som to nevydrzala a zbila som ho. A potom "plakal", ze ho zena zbila. A nebol to len ten jeden blbec. Neskor prisli na rad dalsi co si prilis dovolovali a dohovor nepomahal. Takze ano, su aj taketo pripady kedy kolega "dostane na zadok".

autor
26. jún 2022

@nekonecna_katastrofa neboj sa hneď sedel na riti keď ho rodičia naložili do auta, bože keď napíšem ze ma z toho skoro porazilo znamená to ze tu bola záchranka a ozivovali ma ale prežila som? Neprezivaj to zase

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
luuubik
26. jún 2022

@nekonecna_katastrofa dieta nie je jej, no.vychovava ho istym sposobom kazdy, kto s nim pride do kontaktu, kazda reakcia na jeho spravanie od ludi - dobra ci zla - mu dava spatnu vazbu a tym jeho spravanie koriguje (hlavne to maju robit samozrejme rodicia, ktori to zjavne nezvladaju v tomto pripade). Zasa to nie je pre autorku cudzie dieta, je to brat - byt to cudzie dieta nikdy by na tej trampoline ani neskakal, lebo neverim, zeby si niekto domov dobrovolne pozval dieta, o ktorom vie, ze takto vyvadza - priatelov si vyberame, rodinu nie. Suhlasim, ze riesit treba aj maleho rodicov, no to je extremne tazke - nikto si nechce priznat, ze ano, ja som zly rodic, ja som nezvladol vychovu, moje dieta je problematicke kvoli mne... Vid napr. rodicia sikanujucich deti, ktori bezne dokazu obhajovat ine zverstva svojich "dobre vychovanych" dietok.

danielllka
26. jún 2022

A to tu nikomu nenapadlo, že problém môže byť aj úplne inde..? Nemôže byť chlapec autista..?. Oni majú "iné" chovanie, nepochopiteľné pre väčšinu ľudí....