icon

Vybuchla som

25. jún 2022

Ahojte, dnes už som to nevydržala a poriadne som naložila svojmu mladšiemu bratovi na zadok. On ma 6 ja mam už svoje 2 deti. Ale jednoducho on je neskutočne rozmaznany a je mu dovolené všetko. Dnes keď boli naši u nás na návšteve tak sa môj brat hral s mojim synom (2r) na trampolíne a môj brat dal dole nohavice a vycura sa v strede trampolíny. Tak som vbehla k nemu a tak dostal na holý zadok ze si aspoň 2 dní nesadne. Bežné sa vy💩 do nohavíc len preto ze hra hry na mobile a nechce sa mu ísť na záchod. V septembri ide do školy. Moji rodičia iba zvýšia hlas a nič mu neurobia. On im doslova skáče po hlave a nadáva bije ich a neviem co všetko. Oco na mňa zhukol ze moje decko nieje o nič lepšie. Lenže moje decko ma 2 roky a moje decko sa nepočíta a nepokaka na zem ani nikde inde kde sa baví. Naši sa bratovi vždy len vyhrážajú ze dostane po zadku alebo ze nepôjde vonku no on ma také hysaky a nervy ze by bol schopný aj nožom prebodnut niekoho. Ano 6 ročne decko. Vždy keď je u mňa sam bez rodičov, tak ma rešpekt a neurobí nič zlé lebo vie ze si to pri mne nemôže dovoliť. Ale keď je s nimi tak si myslí že si ho oni zastanú. Nemám to tak ze na moje deti som dobrá a na cudzie zla. Som rovnaká ku všetkým deťom. Ci sú moje alebo nie. Myslíte že som urobila dobre? Lebo už som mala neskutočne nervy.

autor
26. jún 2022

@danielllka viem ako sa správa autista, on je normálny len keď sa potrebuje predvádzať tak mu to preskakuje

amiaja
26. jún 2022

To su odpovede poniektore.. kedysi deti dostavali bezne varechou po zadku a vyrastla normalna a uctiva generacia. Dnes sa ti decko vysti na trampolinu, vysere do gati, bije rodicov a este ho chudacika polutujme, pekne mu dohovorme ved je to osobnost 🤦‍♀️
Potom ze tu vyrasta generacia grazlov a faganov co nema uctu k nikomu a k nicomu. Ucitelia sa boja chodit do prace lebo zasran do neho skace lebo sak co mu mozu? Chora doba.
Mozno si mala udrzat nervy na uzde ale to decko si zasluzilo. Tvoji rodicia to ocividne nezvladaju..
Nic sa mu nestane, rit mu neodpadla, mozno si konecne uvedomi ze neni stredobod vesmiru a takto sa nesprava.

denithestrange1993
26. jún 2022

@moonlight1210 a co teda cielila tymto prispevkom? Polutovanie,pochvalu od nas? Ved na konci prispevku pise otazku ci si myslime ze urobila dobre. Ja si teda nemyslim,ze urobila dobre.

gertrudaosem
26. jún 2022

@pribinak naložiť mala svojim rodičom 👍 vážne??

gertrudaosem
26. jún 2022

@pribinak prečo by mala byť zlá??? Vôbec nie je zlá a nič si nevybija na ňom. Jednoducho si zaslúžil. Bodka. Ty by si ho pochválila?? Kto by v tejto situácii podľa teba nebol zlý???

gertrudaosem
26. jún 2022

@lejusinka dieťaťu niekedy treba dať najavo hranice... Nie je to vždy úplne zlyhanie. Si na omyle.

gertrudaosem
26. jún 2022

@lejusinka prepáč, ale ty si riadne mimo. Tipujem, tvoje dieťa je jedno z tých všetkých, ktoré organizujú komplet život rodičom 🤣🤣🤣 a ešte ste na to hrdí

gertrudaosem
26. jún 2022

@zuzanka.zuzu to ako vážne ste taketo a podobne komentáre ochotne písať kvôli takej veci? To decko treba pochváliť že? Robí to schválne. Niektoré ste riadne mimo. Ale že riadne. Lebo všetci ste takí super extra... By som sa pozrela ako žijete tu podaktore čo píšete tieto komentáre.

gertrudaosem
26. jún 2022

@horalka1986 horalka za odmenu 🤣🤣🤣 to ako v tom kostole 😅

mikadooo
26. jún 2022

Ty brďo, čo z neho vyrastie, to bude ešte dobrý prúser pri takých rodičoch...🙈. Podľa mňa robíš dobre, bude mať pred tebou rešpekt a nedovolí si voči vám či voči vašim synom, čo je určite fajn pre tvoju psychickú pohodu. Otázne je, čo si chlapec zachvíľu dovolí voči vlastným rodičom... Nechovajú si náhodou tak trochu malého tyrana? Ako bude ich vzťah vyzerať, keď bude mať chlapec 20? Rodičia budú sekať dobrotu, ináč dostanú na hubu? Toto by som sa rodičov skôr pýtala...

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
123andy123
27. jún 2022

Ako sa hovorí ohybaj ma mamko dokým som ja Janko, keď ja budem Jano nepohnes so mnou mamo... my mame 5 ročného a ten miluje záchodovy humor. Najväčšia sranda je keď ležíme a on dá svoj zadok pri moju hlavu, nakresli ze sa niekto pokakal, smeje sa keď ma niekto obtiahnute nohavice,... Proste zadok je najväci zdroj srandy.. ale toto co ti píšeš je extrém toto by neurobil,.. a možno ten váš to myslí tiež iba ako srandu...

jennky13
27. jún 2022

@lejusinka zlomený ? Ty vobec vies, co si napisala ? Trosku prisilne vyjadrenie !!! Ak dieta poslucha aj ked rodic prisnejsie pozrie je uz zlomene ?
Neviem kolko deti si vychovala, ale toto je prisilne. Skus sa skor ako napises zamysliet.
Tiez autorku nechvalim za to , ze nalozila svojmu bratovi, lebo nie je rodic. Hranice mala jasne polozit, ale vychova je na rodicoch. To, ze ju mrzi ako vychoavaju svojho syna je ina vec. Tiez by som to netolerovala, ale urcite by som to neriesila bitkou.
Autorka - moze stanovit hranice, ale nemozes vychovavat - to nie je tvoja vec. Rozumiem, ze ta to mrzi, lebo ti je luto rodicov, brata, ale tvoja pravomoc konci pri tom, ze vo svojom dome zavedies svoje poriadky.
Bitka tam rozhodne nepatri. Na druhej starne chapem, ze chces bratovi dobre a prisnejsia ruka by mu pomohla.

livka_
27. jún 2022

Naco zakladas tu diskusiu ked isto hadam tusis ze bitku budes musiet na MK obhájiť. Spravila si co si spravila, mala si to nechat doma, u seba v hrnci ci ako sa to hovorí.
Ze sa to stalo ti osobne verim, no to chovanie bolo fakt uz cez ciaru. Mne to pripadá ze rodicia si spravili na stare kolena syna a uz sa len zvezie, ziadna cielena vychova, multitolerancia schovana za lenivost.. obsikat mi trampolinu, tiez by letela vzuchom chladena. 6rokov je dost aby sa uvedomil ze sa nema pokakavat za mobilom, ak nema ine diagnozy.

sparrows
28. jún 2022

Mala si mu kúpiť keksík a pochváliť ho, ako dobre trafil na stred trampolíny. Myslíš si, že si viac ako dieťa?? 😂😂
Spravila by som presne to isté. Niektoré ženské tu majú očividne rady, keď im deti skáču po hlave. Aby sa mi nejaký 6-ročný fagan naschvál vyštal na trampolínu, fu 🫣

pipistrel13
7. júl 2022

@20erika07 pekna teoria o chudacikovi chlapcovi,hoc casto pravdiva (zanedbana vychova),ale komu to asi tak pomoze,ak vyrastie z neho vrah a zabije vase deti,ktore tu tak hajite chudacika chlapca,budete mat aj po tom tolko ospravedlneni?
ja nie som za fyzicke tresty,ale prehanate tym navazanim sa do autorky a splietate jedno cez druhe...

zanka777
7. júl 2022

@pipistrel13 jasné už nič iné z neho nemôže vyrásť jedine vrah... Najhoršie katastrofické scenáre treba mať hneď v hlave.... Čo ak sa napríklad zmení???HM???také neprichádza u vás do úvahy však?lebo ako vidím vidíte veci len čierne... Vrah... To každé dieťa ktoré neposluchalo a bolo trošku "horšie ", z neho vyrástol vrah??lebo ak už tento váš názor nie je pritiahnuty za vlasy tak potom už neviem čo fakt...

lejusinka
7. júl 2022

@pipistrel13 seriovy vrahovia vo vacsine pripadoch pochadzaju prave z rodin kde ich biju, ponizuju a utlacaju 🤷🏻‍♀️ Naopak deti ktore su respektovane od mala nepotrebuju kompenzovat svoju frustraciu radikalne 🤷🏻‍♀️

macatt
7. júl 2022

Ahojte, no ja som videla 4 ročného kakat na trampolíne..jeho mama neuznáva biť deti a je to naozaj veľmi zlý chlapček bez mantinelov a vskutku sa vykadí kde chce aj na kúpalisku, on ju totálne ignoruje,ona mu vysvetľuje ale on ju absolútne nevníma už, to je úplne vidieť..aj sme jej to hovorili, stojí si za tým, nezvyšuje hlas, nedá po riti, s chlapca čo rastie nemám slov.. nie na každé dieta platia medové motúzy, niekedy treba vychovávať jasnejšie...niektoré komenty asi napíše len ten kto deti nemá, alebo mu doma z toho istého dovodu rastie nezvladatelné, ale ,,nebité,, dieta a svoje emócie si kompenzuje tu..

macatt
7. júl 2022

* z chlapca

basska_b
7. júl 2022

@zanka777 Inak ja autorku nezastavam, ale len tak na okraj... kazdy, kto vyrastol so surodencami, vie, ze tam bije starsi mladsieho a aj mladsi starsieho... o nejakom prave na bitie sa neda hovorit, ale urcita mozaika vychovy to je, i ked taka pokrutena...

pipistrel13
8. júl 2022

@zanka777 to bolo obrazne,zjavne si podstatu nepochopila☺️

20erika07
8. júl 2022

@pipistrel13 nechapem celkom co si tym chcela povedat. Treba chlapca zakazdym strieskat alebo ako?
Predstav si , ze u nas chalanisko dobracisko ,rodicia detto ,kazdy ho mal rad, nikto by na neho kriveho slova nepovedal a zabil si priatelku ,vzal matku 8rocnemu dietatu ,v amoku ju dobodal zo ziarlivosti. Proste aj dobrym ludom prepne, vrahov predsa nevychovavaju rodicia cielene . Ja som proste za hranice odmalicka, ale vychovavat s laskou a pochopenim. Vela kamosiek pozorujem ako vychovavaju a nasledne ako sa dieta správa. Úplne zrkadlá rodicov. Tie deti to len tak sajú do seba. Ja tiez nie som dokonala matka, musim si velakrat davat pozor co poviem alebo urobim, lebo to tie deti vedia velmi dobre v prospech seba zúžitkovať. Tento chlapec je označovaný za zleho kvoli nevychove. On ale za to moze?

pipistrel13
8. júl 2022

@20erika07 nie nemoze za to...ja som to napisala len ako reakciu na tie komentare chudacik chlapcek a pod.
samozrejme,ze je to vina rodicov a tiez som spomenula,ze nie som za fyzicke tresty,ale chapem autorku,ze jej usli nervy,ja ked vidim deti,ktore su nepricetne a rodicia este zbozne na ne pozeraju tiez mam sto chuti ich vsetkych vyfackat,nevravim ale,ze je to spravne,ale ako nam doba ukazuje jie je spravna ani vychova minulosti a ani ta dnesna,jeden extrem za druhym...tym nechcem povedat,ze neexistuju rodicia,ktori by vychovu zvladali
ja som tiez zlyhala velakrat a aj sa uslo po zadku,necitim sa za to vinne,ale neznamena to,ze to bolo spravne...nastastie deti zatial respektuju a pocuvnu a uz same vidia ako sa mnoho ich rovesnikov otrasne sprava...

iwesska
8. júl 2022

Je to proste vypocitave decko,ktore manipuluje s dospelymi a estelen bude v skole a tu mas jasny priklad,ako mu to mnohe zeru. Este by prisli za nim pohladkali ho,zdvihli nohavice a doniesli mu kolacik🤦🏻‍♀️😂 Lebo respektujuca vychova - dieta sa tak rozhodlo a treba mu vyhoviet,aby s neho vyrastol sebavedomy,arogantny a nezlomeny clovek☝️😂

pipistrel13
8. júl 2022

@iwesska ale skoda,ze to slovo respektujuca to vobec nereflektuje😂len vela z komentujucich a matiek vseobecne si to zamiena,co povie dieta to sa robi,lebo ho respektujem😂napr.aj v otazkach kedy bude spat,kedy bude jest a tak podobne

majkabajka321
19. júl 2022

Ja keď som bola malá a niečo sme urobili ako deti tak sme sa pokakali ale až z tej bitky čo sme dostali s vojenským ramenom alebo varechou neraz sa aj pocikalli keď bolo na holú,takže pár rán mu fakt neublizi ja mám jazvy ešte aj teraz v dospelosti na zadku a pamatam si aspoň doteraz začo to bolo 😀 a tiež moje dieťa keby niečo podobné urobilo tak ma zadok až fialový len aby si zapamätalo

katkati
19. júl 2022

@majkabajka321 Dobre som pochopila, že považuješ to choré hororové správanie tvojich rodičov za normálne? A čaká to aj tvoje deti? Bodaj by bolo menej zlá na svete a ľudia sa správali ľudsky.

yvanielka
19. júl 2022

@majkabajka321 preboha :( tak to je opačný extrém toto