Výbuchu hnevu môjho manžela
Ahojte,raz som sem písala už dávnejšie čo stvára môj manžel.Maval výbuchy hnevu,trochu sa uvedomil a vzchopil sa.Bol normálny v rámci možností.No dnes bohuzial synček spadol z bicykla a udrel sa.Zas nadával ako o dušu a rozbíjal veci okolo.Dnes to schytali moje kvety v kvetináčoch,celé ich porozbijal od zlosti.Dlhsiu dobu sa zdržal takýchto výstupov,no dnes..Ja nemôžem byť nonstop pri malom a dávať naňho pozor aby nespadol.Uz má 5 rokov a stále sa to stane.Chvilka nepozornosti a už je zle.Najradsej by som sa rozviedla,no nemôžem.Nedala by som to sama finančne.Mam ešte staršie dieťa na SŠ,veľké výdavky okolo školy plus škôlka.Nezarabam veľa,úspory mám niečo našetrené no málo.Poradte ako ďalej,aj keď viem že neexistuje riešenie na toto.
Bože ako sa tu všetkým ľahko radi, odid. Jasne,ze to by mala urobiť, nieje to vhodné prostredie pre deti a zo syna môže vyrásť taky istý muž, cholerik,despota. Ale trocha realisti budme. Kto vezme do prenájmu ženu s deťmi? Tak ľahko určite nie. Co bude robiť keď nemá tisícky na účte? Koľko bude trvať kým uvidí reálne výživné na účte? Pri našom súdnictve,dlhšie ako si môže dovoliť čakať. Dá sa všetko ale keď nemá peniaze na začiatok tak to veľký problém. Nieje to tak,že zbalim tri kufre a juchuuu, začína nový život....
@fiafia Presne toto sa snažím povedať že bez peňazí není tak ľahké odísť.No vidíš každá hovorí že to sú len výhovorky.
Vieš čo, tak s dieťaťom na Ihrisko a bicykel nejde. Povedz dieťaťu nech poprosí svojho ocina, ktorý je opatrnejší. Ty sa venuj dieťaťu pri hrách ako je človeče. Ale nie raz, pár mesiacov. Viem, že je hrozne nefér voči dieťaťu, ale musíš. A pri najbližšom páde urob cirkus ako robí on tebe. A opakovane zase.
Potom s kľudom navrhni terapiu🤷🏻♀️ snáď sa zamyslí.
Mne príde, že má nejaký obrovský nevyriešený problém. Nestalo sa niečo v jeho detstve? Nejaký vážne zranený súrodenec, kamarát?
Vies čo získaš rozvodom? Pokoj, kľud, a zbavis sa chorého nervaka.
@abbey1 ľahko sa povie, brala by som deti. A kam má s nimi ísť? Nezarába veľa. Podnájom + strava a iné výdavky, pravdepodobne je to nad jej rozpočet aj keby sa uskromnila. Nie každej žene sa dá s deťmi odísť.
Autorka, tvoje deti sa v takomto prostredí naučia, že nekontrolované výbuchy hnevu sú normálne a ničenie vecí je prípustná reakcia keď sa niečo stane. Násilníci vychovávajú násilníkov, prepáč. Neradím v sekunde sa zbaliť alebo vypisovať rozvodové papiere. Ale psychická núdza sa na človeku zvykne podpísať hlbšie ako fyzická. Si matka a máš svoje deti chrániť, aj proti vlastnému mužovi. Čiže buď ho dať do laty alebo nejaké druhé riešenie. Držím palce.
@monikkatt a koľko si myslíš že bude mať výživné? Všetky tu píšete, akoby bývanie nič nestálo. Len podnájom niekde by ju vyšiel možno na 300-400 eur a z čoho zvyšok?
autorka - ak nemáš ku komu ísť - k rodičom a pod. tak už len psychiater pre manžela. Ako sa on k tomuto stavia?
@aurora33 a z čoho bude žiť? Veľmi ľahko sa radí druhému. Neviem aký má autorka príjem, ale ak má iba niečo okolo 700-800 eur, z čoho má uživiť deti? Len za podnájom dá možno okolo 400 eur minimálne a zvyšok čo? Tiež som bola v podobnej situácii, chcela som odísť, ale ani po vyplatení spoločnej nehnuteľnosti som nemala na novú nehnuteľnosť a pritom by mi stačil jednoizbový byt. Vtedy som mala nízky príjem ani s jedným dieťaťom by som to neutiahla. Mne pomohla zdedená nehnuteľnosť, bez nej by som bola asi stále v spoločnom. Aj ke´d mám teraz podstatne lepší príjem bývať stále v podnájme by nebolo riešenie. Stať sa môže všeličo. Človek nezaplatí a potom ako ďalej?
@fiafia presne tak. Druhému sa vždy radí ľahšie. Zaplatí niekomu podnájom a koľko jej zostane na ostatné povinné výdavky? Nevieme, či sú deti zdravé, či nemajú intolerancie, aké majú iné povinné výdavky. Akokeby to bolo jednoduché
@kvetinka75 a čo tak pohľadať si nejaký azylový dom? Isto sa nájde niečo pre týrané matky a deti. Proste keď sa chce tak sa dá. Či je lepšie takto do 18tky behať dietatu za zadkom aby sa nebuchlo a aby pán manžel znova neroztrieskal v dome nábytok?
@aurora33 tak tiež to nie je výhra bývať v azylovom dome. Čo si myslíš, ako to budú deti znášať? Skôr by som riešila toho muža. Problém je totižto on.
autorka - rodičia ti nevedia pomôcť? Ja by som dcéru s deťmi aj do jednej izby natlačila, len aby boli od toho psychopata preč.
@kvetinka75 a ty vies kolko bude mat vyzivne? Mozno celkom slusne, plus plat tak musi vyzit. Aj keby sa uskromnila. Vzdy lepsie ako zit s dementom ktory pred detmi rozbija veci. Je kopec zien ktore su samozivotelky tak nech vyskusa vsetky moznosti, preco by to nemala zvladnut
spytaj sa ho aky vzor tym dava synovi a ci by sa mu pacilo keby syn tak rwaguje ako on ked bude vacsi. deti sa ucia pozorovanim
@monikkatt a ty vieš aké bude mať? tak asi sama musí vedieť. Keď napísala že by to nedala, tak asi vie, aký má príjem aj ona aj on a aké bude asi výživné. Fakt niektoré píšete akoby to bolo len tak zbaliť sa a odísť s deťmi a nevedieť čo bude zajtra.
@kvetinka75 skúsme rátať bude mať plat 600-800?eur výživné na staršie dieťa, mladšie snáď na každé 150 eur , 2 x rodinné prídavky 120 eur.Bude mať okolo tisícky a možno viac.Teraz má viac peňazí?
Ak sa nedá tak nic.Ked nepôjde k psychiatrovi, ty neodides tak viac moznosti nemáš.
@fiafia tak toto spravanie jej muza netrva den dva a ani tyzden alebo mesiac 🤷🏼♀️ nasla by som si bud lepsiu pracu alebo ked na to nema vzdelanie/skusenosti, tak este nejaku brigadu aby som mohla postupne odkladat peniaze bokom. Ano nie je jednoduche byt sama ze s detmi, ale ako matka by som nemohla deti nechat v takomto prostredi. Na starsieho syna predpokladam, ze vyzivne uz dostava, kedze ma ineho otca.
Tak si najdi clanky, preco dieta musi padat, preco musi v zivote robit chyby, preco sa musi obcas stat aj nieco zle (aby sa NIECO NAUCILO) a co je zle na helikopterovom rodicovi (na nom) a skus mu dat precitat, ci mu to nedava trosku zmysel. Nech sa zamysli tymto smerom (ale zial, myslim ze to nebude iba kvoli malemu, to je taka vybusna povaha, co si potom na rozbijanie veci najde ine dovody).
Este ma napadlo odist a deti mu nechat, ked ze to financne nezvladas, ale to by si zasa musela platit vyzivne, tak ze nic z toho, ale nemozes sa takto psychicky nicit, skus este prepocitat financie, tvoj plat plus vyzivne co by ti platil teda on.
@eliska13 no dajme tomu tisícku. Odrátaj si napr. podnájom. Neviem kde býva, u nás len 2 izbák stojí okolo 600eur a viac. Zostane okolo 400 na mesiac. Povinné poplatky škôlka, mobily, cesta do školy, práce + ešte neviem aké má, keďže každý máme iné poplatky, ktoré musíme mesačne uhradiť. Zostane ešte menej na 3 ľudí. Strava (nevieme či majú nejaké obmedzenia, intolerancie). Nevyhnutná kozmetika, čistiace prostriedky, oblečenie, preto mladšie asi častejšie treba kupovať, keďže rýchlejšie rastie, potreby do školy, krúžky. A niečo na odloženie ak sa niečo pokazí, alebo na lieky.
Práve včera som sa rozprávala so susedom, ktorý býva oproti v podnájme. Býva tam aj s priateľkou. Povedal, že ak by bol sám, nemá šancu utiahnuť to. A to nemá deti, ktoré by musel ešte živiť. A pritom nerozhadzuje. Strava, bežné výdavky, šetrenie na dovolenku.
Boze ty mas vyhovoriek preco od neho neodist, tak co pytas radu, ano zijes s psychopatom co potrebuje psychiatra to je cele, mne by raz muz daco rozbil alebo vynadal to by videl co by sa dialo a kukal ako puk, ja ta vobec nelutujem chces to tak to mas doma, keby nie robis daco, vyhovorky bla bla bla vsetko ide, ked clovek chce aj uskromnit sa da, a snad muz ti bude platit na maleho
Tak zostáva už len jedna rada? Nakúpiť dostatok kvetináčov a kvetov, nech ma vždy po ruke pri výbuchu hnevu a nemusí siahnuť napr na teba. Veľa šťastia hlavne deťom prajem. Chúdence.
@kvetinka75 opakujem táto žena tu už píše minimálne tretíkrát a muž sa absolútne nezmenil. Skôr sa to stupňuje. Stokrat radšej azylak ako toxické prostredie s takým magorom.
@kvetinka75 sú ženy čo musia utiecť aj do azylového domu.Tak bude mať jednoizbový byt.Teraz je neskoro plakať, že nemá lepšie vzdelanie, prácu či málo našetrené.Ked je syn stredoškolák mama ma plus mínus okolo 35 r. a viac.To je min.15 r aktívneho pracovného života.
Napíšem co by som spravila ja napísať žiadosť o rozvod chlap sa zlakne, keď tak miluje syna a buď sa bude liečiť, alebo to dotiahne do konca.Ked nedostala asi?žiadne finančné vyrovnanie po exovi a s týmto platí hypotéku 6 r tiež im po predaji nič nezostane a chlap bude mať tak isto problém s ďalším bývaním plus vek, ak má okolo 40 tky aké mu vyrubia splátky?tak si rozmysli či bude hádzať kvetináče.Starsi syn pri prvej príležitosti zmizne z domu a z mladšieho vyrastie bojazlivy chlapec.
Ženy sa nikdy nepoucia našetrené malo, 2 deti 2 idioti muži a je v pasci.Raz by to spravil volám sanitku, ale na to musí mať guráž.Chlap má nervy v prdeli mal by sa liečiť na psychiatrii, oddýchnuť si
Ved prečo by mal ísť do prenájmu ked píše že polovica bytu jej jej že kupovali spoločné. Ved nech jej vyplatí polovicu a kúpi si vlastne bývanie.

Vidim, ze mas 3500 vyhovoriek, preco od neho neodist, tak co chces pocut?! 🤷🏼♀️ zostan teda s agresivnym debilom a trp dalej a nechaj svojich synov sa pozerat na takyto “muzsky vzor”, nech maju pocit, ze je normalne sa takto spravat k zenam.