Výbuchu hnevu môjho manžela
Ahojte,raz som sem písala už dávnejšie čo stvára môj manžel.Maval výbuchy hnevu,trochu sa uvedomil a vzchopil sa.Bol normálny v rámci možností.No dnes bohuzial synček spadol z bicykla a udrel sa.Zas nadával ako o dušu a rozbíjal veci okolo.Dnes to schytali moje kvety v kvetináčoch,celé ich porozbijal od zlosti.Dlhsiu dobu sa zdržal takýchto výstupov,no dnes..Ja nemôžem byť nonstop pri malom a dávať naňho pozor aby nespadol.Uz má 5 rokov a stále sa to stane.Chvilka nepozornosti a už je zle.Najradsej by som sa rozviedla,no nemôžem.Nedala by som to sama finančne.Mam ešte staršie dieťa na SŠ,veľké výdavky okolo školy plus škôlka.Nezarabam veľa,úspory mám niečo našetrené no málo.Poradte ako ďalej,aj keď viem že neexistuje riešenie na toto.
@kvetinka75 ty si mudra jak radio. Nevies kde byva, aky ma plat, ako on zaraba, nevies ake bude mat najomne ale uz vies ze to neda. Podpora jak hovado.
Tak nech ostane s dementom ktory doma trieska so vsetkym co mu pride pod ruku a z maleho vyrastie rovnaky nervak a psychopat ktory raz bude rovnako "obstastnovat" svoju zenu
@monikkatt sama tvrdí že to nedá. Tak asi ona vie aké má podmienky. Tu nejde o podporu a nepodporu. Ano lepšie je asi utekať kade ľahšie a dementovi nechať byt že? A ona pôjde s deťmi pod most. Miesto toho, aby riešila muža.
@kvetinka75 kde je vola, tam je aj cesta. Tato zena tu uz dnes nenapise. V noci sa vyplakala, poupratovala bordel co ten zmrd narobil a zas bude dufat, ze bude pokoj, bude sa snazit aby ho zas nerozzurila, bude robit vsetko aby sa zas na niecom nevyvrsil...
Keby chcela situaciu riesit, uz davno je vyriesena. Tu niet rady ani pomoci. Na to aby sa aby sa v jej zivote nieco zmenilo treba odvahu, hrdost, sebeuctu. Hlavne odvahu a zodpovednost voci detom, pretoze to, ze ziju tak ako ziju je jej chyba. Ja mam podozrenie, ze to velke dieta nie je dietatom toho, ktory rozbija kvetinace. Ona trpi pocitom hlbokej vdacnosti, ze sa nasiel chlap, ktory si ju aj s dietatom zobral. Je schopna pretrpiet hocico. Obavam sa, ze bude trpiet roky, deti budu trpiet s nou.
@kvetinka75 pri rozvode sa bude riesit aj byt a delenie majetku. Ak je byt ich spolocny, tak sa bude musiet vysporiadat. Ale ak je byt jeho, tak ci tak z neho nic nedostane.
na byt platia 6 rokov hypotéku. TAkže po vyplatení im z toho asi veľa nezostane. To by mala vyriešené nájomné možno na pár mesiacov. Ona potrebuje niečo dlhodobejšie.
@viestta tak to už ona musí vedieť ako toje. Ja vychádzam iba z toho , čo napísala. Ja som čítala iba tento 1 jej príspevok, takže neviem ako je to z dlhodobého hľadiska. Ak takto žije roky, tak potom neviem, na čo má s takým človekom dieťa.
Dúfam, že si všetky tieto jeho eskapády a hysterické výlevy natáčas na mobil, vrátane porozbíjanych črepníkov.
@kvetinka75 a prečo by preboha mala dospela žena, ktorá sa stará o malé dieťa mala starat o dospelého chlapa? Však on ma vedieť ako sa ma správať. Praveze on by jej mal byt ešte nápomocný, mal by s ňou vychovávať deti, spolu by si mali užívať život. Kriste ja kebyže maltského chlapa tak po prvom takom výbuchu by šiel on alebo ja. Ja fakt nechapem v akých vzťahoch musia žiť ženy ktoré by dokázali niečo takéto tolerovať.
@aurora33 kde som napísala že sa má o neho starať. Má to s ním riešiť.
@klarolinne Nie nestalo sa nič v jeho detstve,pýtala som sa svokry neraz.Vraj neboli s ním žiadne problémy,síce bol samotár že sa sám hrával ale bol poslušný bez problémov.Tak neviem.
@aurora33 A vieš čo získam odchodom,strach že ostaneme s deťmi na ulici,či budem mať za čo im kúpiť jesť,zaplatiť školu atď.Ci nás zoberú niekam do podnájmu,či bude mi vychádzať z výplaty všetko platiť.Nahodou mi to nevydá keďže všetci vidíme aká je doba všetko je drahé,xy rodín má problém vyjsť finančne.
@kvetinka75 Presne tak,len kopa žien to nechápe že to není len tak.Uz teraz žijeme skromne snažím sa čo najviac ušetriť.A áno mám obrovský strach že to nedám sama s deťmi skrz financie.A potom čo ostaneme na ulici.
@kvetinka75 Pozerala som v okolí,za garzonku pýtajú 300-400 eur to by bolo asi malé pre nás 3,aspoň 1 izbový byt keby sa dalo.Tie sa pohybujú okolo 500 eur.A kde je ešte strava oblečenie škola škôlka a ostatné výdavky.Bohuzial moji rodičia už nežijú.Ked zomreli nič som nededila po nich len dlhý.Byvali sme celé moje detstvo v podnájme a x krát sme sa sťahovali lebo im to nevyšlo finančné.Preto sa ja tak bojím že tiež by som to nedala finančné sama s deťmi.
@monikkatt Áno mám s tým skúsenost,na staršieho mi ex platil 30 eur minimum výživné.Ratam že teraz manželovi tiež by súd dal toľko isto platiť.A čo je to 30 eur to mi moc nepomôže.
@eliska13 Dobre skúsme rátať,plat mám 600 v čistom.Plus rodinné na dve deti 120 to je 720,dajme tomu podnájom 500 eur a ostane mi 220 mne to nevychádza.Ex na staršieho neplatí,manžel na menšieho čo mu dajú platiť 30 eur aj tak je to malo.
@milanemila Mám teraz prácu na jednu smenu zarábam 600 mesačne skrz toho aby som stíhala ráno a poobede škôlku.Na staršieho ex neplatí výživné.
@majla87 Dala som mu prečítať vseliake články,aj čo tu písali na koniku ľudia v iných diskusiách ohľadom tejto témy.Povedal na to že to písali ľudia čo nič o tom nevedia alebo taký čo nemajú deti a nevedia čo to všetko obnáša.
@eliska13 Mám 40 rokov a predstav si mala som našetrené vyše 30tisic,len s týmto manželom kúpili sme dom na hypotéku a 20 percent sme platili sami.Takisto peniaze išli aj na prerábku.Potom sa narodil malý a po RD som nastúpila do novej práce.Takze tak nemám nič našetrené.
@elizabet173 Pokiaľ by došla sanitka by už bol dávno ukludneny.A on pred cudzími sa správa pekne.Takze áno bolo by to slovo proti slovu.Akurat susedia to počuli ,no nikto sa nebude do toho miešať.
odkiaľ si? lepšie platenú práci si nevieš nájsť? Napíš mi správu.
@stanulienkat Nie nenatáčam lebo nikdy neviem kedy to naňho dôjde a spraví niečo také,myslím rozbije.
@kvetinka75 Zo západu.Sledujem profesiu sú v okolí aj lepšie platené práce príklad niekde vo výrobe.Len mne ide o to aby som stíhala škôlku a lepšie platené práce sú všetko na smeny.
Autorka, ja sa ta spytam inac. Tieto zachvaty zurivosti a nekontorlovaneho konania kedy zacali? Neverim, ze jedneho dna sa mu hlave nieco prestavilo a zacal sa nekontrolovane spravat. Myslim si, ze toto sa len vystupnovalo a takyto bol vzdy. To, ze mama o nom povie, ze bol kludne dieta neznamena, ze sa takto neprejavoval. Mohli to prehliadat, mohli to povazovat za bezne. Mozno preto bol samotar, lebo nikto netoreloval jeho spravanie a kolektiv ho vylucil. Mozno ma nejaky psychicky problem uz od detstva, ale nikto mu neprikladal dolezitost. Poviem ti len jedno, lepsie to nebude nikdy. Si kolko rokov si este ochotna toto znasat? Ci cakas kedy to schytas ty, deti a nie kvetinace?
autorka - u nás na západe sú niekde celkom dobré platy a keby si zarobila raz toľko, mohla by si si dovoliť aj niekoho na stráženie detí.
Polícia vie vykázať násilníka z domu, najprv na krátky čas, potom aj na dlhšie. Potom sa dá dať predbežné opatrenie tak aby si ty ostala v dome, minimálne kým s nevyrieši čo ďalej. Dom viete predať, pôjdete pol na pol a máš základ. Volaj nejakú linku pre týrané ženy, tam ti poradia ako presne ďalej, poskytnú právnické aj psychologické služby. Nie je normálne aby niekto robil cirkusy pre obyčajný pád dieťaťa. to k životu patrí. Dieťa pôjde do školy a on bude robiť cirkusy kvôli známkam,? Chudáci učitelia a Ty- čo sa zaňho budeš hanbiť. Navyše je otázka času, kedy to schytáš ty (polámané rebrá, vybité zuby, zlomená ruka..to je ok?). Na VŠ si vie študent zarobiť, možno známky nebudú excelentné, ale školu vie urobiť (pokiaľ nejde napr. o medicínu) - učím na VŠ a absolútna väčšina študentov pracuje. Plus existujú sociálne a prospechové štipendiá.
Prečo na staršieho syna nemáš alimenty? Náhradné výživné? Sirotské, ak expartner zomrel? So súčasným ste brali hypotéku, čiže musí mať ako tak slušný príjem. Prečo by mu teda dali platiť len 30 eur?
Bola si sa už poradiť na mestskom úrade, či na sociálke? V modrej sadni, spíš si príjmy, výdaje, porozprávaj sa so sociálnou pracovníčkou.
Neviem, vo tebe pomôže vyplakať na tu, ale deťom a vašej životnej situácii určite nie.
K tomu či sa zmenil až narodením dieťaťa sa radšej vyjadrovať nebudem. Myslím si o týchto " zmenách" svoje. Dve deti, dvaja nevydarení otcovia. Vždy mi je len tých detí ľúto.
@kvetinka75 ale očividne ,,len riešiť” nestačí keď je chlap schopný pre takú somarinu rozmlatit kvetinace
@viestta Zmenu som zbadala keď sa narodil náš spoločný syn,mal občas poznámky prečo plače.Potom bol nervózny keď babky malého chceli popestovat aby mu neublížili.Ked malý začal chodiť cca keď mal 1 rok,vtedy sa stávalo že buchol sa o niečo príklad roh stola alebo narazil do skrine alebo si neudržal rovnováhu a spadol na zadok.Vtedy sa to stupňovalo a manžel začal nadávat.Po čase keď som malého učila na odrážadlo a teraz na bicykli tak to boli väčšie pády a to už chytával taký amok že hádzal čo mu pod ruky došlo.
@aurora33 stačilo by. Poriešiť raz a navždy. Len si musí dupnúť aj žena a nie len uši sklopiť, lebo on je taký
@abbey1 Ex raz platil raz neplatil,riešila som aj exekúciu naňho no neplatí pravidelne.Sucasny manžel zarába 850 v čistom.
Je to celé zvláštne. Až takmer neuveriteľné, aj keď nespochybňujem. Ale málo mužom takto udrie mlieko na hlavu ako tvojmu 🤦🏻♀️ keď nechce ísť k psychológovi on, choď sa poradiť ty.
Ale ako hovorím, všetky aktivity nech dieťa robí s ním. Ihrisko, bike, turistika. Nabaliť a poslať 🤷🏻♀️ Ak sa spýta prečo, tak iba že keď tvrdí ako dáva lepší pozor nech sa realizuje a ty budeš na sebe zatiaľ pracovať lebo si neschopná 🙈
No a keď teda manžel zarába tak malo, nebude on stihat vyberať malého zo škôlky? Či klasika ostane všetko len a len na teba?
@elizabet173 Máš veľa otázok,no skúsim zodpovedať všetky.Preco sa tak bojím,lebo viem že to nedám finančne sama.Prezila som situáciu keď sme ostali s rodičmi zo dňa na deň na ulici lebo nemali na to zaplatiť podnájom nevyšlo im to.A to boli dvaja dospelý.Ja sama s jedným príjmom by to bolo oveľa ťažšie.Ex je sociálny prípad nepracuje je na tom dosť zle existencne nemá z čoho zaplatiť.Mali sme súd neraz,no jeho rodina vybavila mu cez známosti aby bol oslobodený od platenia.Kedze mám skúsenosť zo súdmi predpokladám že na malého tiež dajú minimum výživné.Brigadu,kedy by som to stihla.Ja mám presne takú robotu od do aby som stíhala ráno aj poobede chodiť do škôlky pre malého.
Ja opakujem svoju otázku: prečo keď teda tvoj terajší manžel zarába tak malo, zrejme ma prácu, pri ktorej môže on vyzdvihnúť malého zo škôlky, prečo teda nevyzdvihuje on? Ty by si tým pádom stíhala aj nejaku brigádu a finančne by si si prilepšila. Prečo je teda ešte aj toto ma tebe?

@fiafia Viaceré sme to zvládli, prečo by to nezvládla on??? Tiež som odišla s jedným kufrom z vlastného domu a som tu... Koľko tém musí ešte @autor napísať aby konečne zdvihla zadok a zabezpečila deťom pokojné detstvo?? Deti to vidia a budú kopírovať správanie otca! Ako ich to ovplyvní do budúcna? Ja tu vidím len výhovorky... Radšej by som žila v krízovom cetntre ako tak s človekom, s kotorým žije autorka!