Výbušný manžel
Ja ani neviem čo chcem počuť.. Asi sa chcem len vyrozprávať. Sme s manzelom spolu 9 rokov, mame dve male deti… Niekedy je fajn, poupratuje, je s deťmi. Niektoré dni zase úplný ignor. Lebo on je unavený z prace tak on si ide ľahnúť. On vstáva 3;45 tak ide o 19-20 spať. Zase aby som mu nekrivdila vždy staršiu zoberie spať takže ja potom uz uspavam len mladšieho.. Z jednej strany viem, že ma lubi. Viem, že sa mi snaží splniť všetko po com túžim. Vela mojich snov už splnil. Ale je strašný ale strašný nervak. On sa proste sám na sebe vytočí a potom si to vždy zliznem ja. Vtedy mi nadáva fakt hnusne, do k.riev, že som chudera, že som j.bnuta, špina a podobne. Keď sa fakt vytočí nemá problém ma aj buchnúť. Netvrdím že ma rovno boxuje alebo facka ale napr mi dá ten box do ruky.. Pred hodinou sme sa pohádali lebo som uspavala mladšieho a už bola fakt na nervy lebo som ho 2x uspala a on sa 2x zobudil.. Ja som chorá, mala som toho uz dosť po celom dni tak som už proste chytila nervy a zakricala som. On sa zobudil prišiel do obývačky za mnou že či som jebnuta … Že mala sa budi že mám držať hubu. niečo som odvetila, chytil malej fľašku co ma na vodu a treskol mi s nou po hlave… Takto sa to deje stále. Tie urážky a tak keď sa hádame. Nie vždy sa ma ale dotkne, veľakrát udrie do niečoho iného.. Proste za všetko môžem ja. Keď sa aj niečo stane a ja tam nejsom tak aj za to môžem ja. Keď chytí tento svoj stav tak to trvá chvíľu, potom po 5min dôjde a je úplne normálny. Vždy si poviem že nebudem sa s ním bavit nechám ho tak nech si to vyzerie ale vždy som sprostá a bavíme sa hlavne kvôli deťom. Ja neviem ako zmeniť tu jeho výbušnosť. Aby sa vedel kontrolovať … Koľkokrát si poviem, že odídem od neho. Aj jemu som to povedala a začali typické vyhrážky ako mi zoberie deti ako povie že som labilná a bla bla. Bojim sa aj tohto ale neviem, ja ho mám rada naozaj on je super pokiaľ nechytí ten svoj ja to volám, že “rapel”… Neviem čo s tým robiť aby sa kontroloval.. Deti su ešte male ale ta staršia už to všetko vníma ako sa ku mne správa 🥺
ja som si tiež povedala, že len raz by sa ma muž dotkol a odišla by som hneď od neho. Lenže ono sa to inak žije ako rozpráva…. Nie je to také ľahké ako to napísať alebo povedať..
@maribell asi preto že až včera to u mňa prekročilo nejaké hranice. Viem že neni ok ani že slovne útočí, ale nejak som si zvykla. Jedným uchom dnu a druhým von…
a ako pôsobí na druhých? ako pôsobí na tvojich rodičov? Je výbušný aj doma alebo aj medzi ostatnými ľuďmi? Ako reaguje na to, keď mu vyčítaš jeho výbušnosť?
Ty nie si silná! Ty nemáš hranicu a to je teda sakra rozdiel. Keď od neho odídeš, potom mozeš vyhlasovať o sebe, že silná žena. Veď keď je jediný problém výbušnosť, tak mu jasné povedz, že to už nezvladaš a nech chodí na nejaké terapie, kde ho naučia technikám sa ovládať . Inak bude koniec. Akože sa nehnevaj ale trestné ti po hlave fľašou a si v pohode? Nabudúce ťa trestné tak, že sa možno meprebereš, prípadne ostaneš postihnutá. tvoje deti potom čaka s taktom peklo na zemi. Len dúfam, že sa spamätaš a nebudeš ďalsia v správach 😭
Ty si nemáš zvyknúť!ty máš do prcic život len jeden a si zodpovedná...za svoje dve maloleté deti a za seba!sa trošku zobuď pre pána kráľa....o čom to je?chces živoriť celý život?deti si do vzťahu odvezú Vaše návyku,vaše fungovanie a vás príklad...s tým by si bola ok?
Ja to vidím na narcisa, a chrapuna. Máš svoju dôstojnosť, nenchavaj sa otlkat svojím manželom, prosím. Nikto nemá právo ťa biť, a slovné ponižovať a urážať. Nenechaj na sebe "drevo rúbať". Ten človek ťa podľa môjho názoru nemá rád. On má rád len sám seba a koniec. Kvôli deťom, ich ochráň. Želám veľa síl a silu an ťažké rozhodnutie. Môj otec bol taký ako ten tvoj muž a mňa síce nebil, ale veľmi veľmi si dovoľoval ku mojej mamke a poviem ti pohľad dieťaťa, že mňa to bolelo pri srdci viac ako ju. Nedovoľ, aby také niečo zažívali tvoje deti, lebo oni ťa nekonečne ľúbia a postupom času ako budú rásť a vidieť svoju bezmocnosť, že ti nedokážu pomôcť a ty sa nechavas otlkavat tým "...." , Nebude to pre nich dobre. Nerob im to. Deti potrebujú vidieť, že otec miluje ich mamu, a nie že ju uráža, ponižuje a bije. Netoleruj nijaké násilie. Prosím. A určite sa nenechavaj zastrašovať, z mojich skúseností takýto typci sú v skutočnosti poserovia. Na žene (slabšom) si vybijat silu to áno, ale inak sú pokakani. Pre mňa človek ktorý si vybíja silu na slabšom je chrapun a hlavne chudák. Držím veľmi palce! Násilie je neprípustné.
No ale už len to že ta buchne s tou fľaškou po hlave alebo ti takto škaredo nadáva ..veď 95 percent žien by ti povedalo že od svojho muža nikdy nepočuli takéto škaredé nadávky ..my sa tiež hádame a ako ale v živote by mi nepovedal kurva alebo jebnuta to ako ho mamka vychovala ?? By som jej hneď niečo povedala že čo to má akože znamenať takéto slová to si môže hovoriť jej nie mne ...
Ženy, zbytočne si deriete prsty písaním. Autorka je presne typ ženy, ktorá takéto správanie od muža v živote potrebuje, ináč by jej život bol nudný. Nie je prvá ani posledná, ktorá prispela na MK, kde písala o manželovi/mužovi ako jej nadáva a udrie si tiež a v zápäti ho začala obdivovať.
Ach bože .... Ale my ti chceme vysvetliť ,že takto sa milujúci manžel a otec nesprava!!!!!! Preboha je iné dieťaťu už niečo povedať zvýšenym tónom alebo sa hnevať keď nespí lebo si unavená ale nie že teba alebo potom neskôr aj dieťa niekto buchne s flasou po hlave .proste to len chorý človek spraví. V živote sa toto nemôže diať ! Preber sa .ak sú ti prvoradé dovolenky pred psychikou dieťaťa nech sa páči .kde má dieťa oporu ,istotu ? V kom??? Možno tak u tvojich rodičov ,ktori sa nehadaju .aspoň čosi
Chyba je v tebe . Ešte si ho zastavas
ty nemas absolutne ziadne sebavedomie
asi ani dostatok financii aby si si kupila po com tuzis
nemas uctu k sebe ako k zene
na manzelovi ti zalezi viac ako na detoch.....
nuz, niekedy to je proste tak, ze zeny potrebuju trpiet lebo to ich naplna, asi budes ten prípad.
mas len dve moznosti, bud mu tresnut flaskou po hlave a ist z domu
alebo...ako sme si pisali my starsie rocniky do pamatnickov.. miluj trp a odpustaj...
@sherynkamalinka s dorazom na "trp".. ☹️
@tequelinka odišla si od neho?
Tak a co urobis potom co sa k tebe nevhodne sprava? Davas mu to pocitit aspon tyzden, alebo na druhy den zabudnute? Ked sa s nim rozpravas o tom v klude co ti povie? Inak je k tebe uctivy, mily, slusny, vazi si ta?
ako mu toto mozes tolerovat? ved ta vyslovene tyra. a presne taketo zeny ako si aj ty si to nevedia priznat a pripustit. mala by si zacat konat, lebo tvoje deti dopadnu najhorsie, chces, aby vyrastali v takomto prostredi a mali pred ocami toto? ako ocko tyra mamu? mozno ti bitku este nedal, ale co nie je, moze byt, spamataj sa, kym nie je neskoro. odid prec, maj rozum, preboha.
@autorka, este jedna vec. Ked muz olutuje, povie prepac, donesie kvety. Ziadne kvety neprinavratia stratenu doveru. On musi svojim spravanim dokazat, ze sa meni. Ty hned nanho nebud milena, ked povie prepac. Ked neuvidis zmenu, odid, smeruje to k ozajstnemu tyraniu, uz by som povedala, ze to aj je.
Ty si silna, lebo ti tie nadavky nic nerobia? To nemozes mysliet vazne… silna zena by pozerala na svoje deti a ich mentalne zdravie a nedovolila by, aby takto vyrastali a povazovali to za normalne ako ich matka. Lebo normalne to ani nahodou nie je …
@tequelinka lebo sú totálne zmanipulované. Myslia si, ze si to zaslúžia a sú vadné. Ale opak je pravdou. Jediný kto je tu vadný je násilník. A tiež je tam strach..
@tequelinka nenazývajme to súdenie, ale pokus o otvorenie očí.
@elizabet173 práve kvoli deťom by mali od násilníka odist. Chápem, že maju strach, ale dá sa to zvládnuť. Hlavne treba urobiť ten prvý a najťažší krok. Potom to už pôjde aj "samo".

načo si sem prispela ked sa toho psychoptatickeho choreho toxickeho cloveka následne zastávaš ?
nie, nezmení ho nič, nebude lepší, neprestane, bude ta bit a tlct, ty ako submisivna poslušna mu to budeš stale obhajovat, teraz to vnima iba jedno dieta, o par rokov zacne druhe, do**bes im totalne detstvo. vam nepomože vylet, alebo terapeut. ešte raz - on s tym neprestane. to že je chory, za to si može on sam, ale že to trpíš a nechaš tym padom trpiet aj deti, za to už možeš ty. nie si jediná, aj ja a mnoho x dalsich si tym prešlo a prechádza. treba začat sporit, robit si plan ako odides, podat žiadost o rozvod a odist.