icon

Vyčíta manžel, že príliš míňate peniaze na deti?

30. jan 2024

Manželia sme 15 rokov. Máme dve deti 13r dievča a 9r chlapca. Poslednú dobu je cítiť že veľa veci zdraželo. Na stravu dám 500 eur mesačne, varím striedmo na viac dní. No už neviem ako okresať tú sumu. V škole platiť pracovné zošity pomôcky tiež niečo stojí. Tento rok staršia ide na lyžiarsky a mladší do školy v prírode. Nakúpila som deťom čo budú potrebovať k tomu plus zaplatila za výlet. Manžel sa chytal za hlavu keď som mu povedala čo koľko stojí. Príklad taká lyžiarska bunda 100 eur, oteplovacky 50 eur atď. Hovorí že on zo školy nikam nechodil že prečo naše deti musia. Ja tiež som nikam nechodila no chcem aby naše deti mali zážitky. Nemyslite si že nemáme na to, máme našetrené niečo, máme svoje bývanie, čoskoro splatime hypotéku. No manžel mi stále vyčíta že veľa míňam. Že na čo kupujem raz ročne deťom topánky, na čo oblečenie. Ako on si myslí že jedno oblečenie budú nosiť x rokov. No stále rastú. Ďalej na čo kupujem darčeky na Vianoce a narodeniny, že on nikdy nič nemal. Na čo chcem ísť cez leto s deťmi na výlety že to stojí kopa peňazí. Na čo chcem ísť raz za čas do reštaurácie keď viem aj doma navariť. Raz za čas cca 2 krát do roka mu to príde veľa. Na čo robím na oslavy torty a zákusky, proste všetko ohundre a má blbé reči že strašne moc míňam peniaze na blbosti. Podľa mňa vôbec meninám veľa, kupujem len nevyhnutné veci. Na seba nekúpim skoro nič, no deťom si doprajem aby mali pekné a šťastné detstvo. Čo si myslíte kto má pravdu ja alebo manžel? Chcem mu dať prečítať komenty aby už konečne pochopil že to čo míňam je normálne

mima1608
30. jan 2024

500 za stravu na 4 osoby vôbec nie je veľa. My toľko dáme dvaja. Ale teda 100ka za lyžiarsku bundu čo ju takmer to dieťa nevyužije? Tak to mi príde trošku prestrelené. Teraz boli aj akcie a výpredaje. Ja som napríklad dcérke kúpila outdoorový overal, vhodný aj do snehu, zo 75 eur na 35... Isto by si zohnala aj bundu. Inak súhlasím s tým, že deťom treba dopriať, ak sa dá. Načo si teda robil deti? Veď každému je jasné, že dieťa prinesie extrémne navýšenie výdavkov.

autor
30. jan 2024

@lienka.7 Ďakujem, berem aj tvoj názor.
@tajfa To je ďalšia vec na čo míňam. Na jar nákupom sadenicky máme veľkú záhradu sadim všetko možné zeleninu máme ovocné stromy. Tak aj z toho zuzitkujem.
@jaskolka Áno práve preto že on ako dieťa nič nemal myslí si že ani naše deti nepotrebuju.
@viestta On aj na sebe šetrí, keď musí kúpiť nové oblečenie na seba tak sa sťažuje že zase idú peniaze preč na blbosti. Alebo keď musí natankovať do auta tiež že zbytočne míňame na benzín, pritom to potrebuje aby mohol chodiť do práce.
@hellwant Ani neplatíme tak veľa za hypo 400 mesačne, podľa mňa sa to dá a už len pár rokov potom budeme mať splatené.
@struhanka To mu aj hovorím aby sme mali spoločné zážitky a výlety a deťom sa to páči keď spoznávame okolie a chodíme na výlety. Ja na seba neminam, kaderníčka nechty wellnes som nebola už ani nepamätám. To by už manžel nepredychal keby som niekam chodila. Ale neviem prečo má takýto vzťah k peniazom aj keď zarábame obaja a minam aj zo svojho tiež mu to vadí.
@lienka.7 Za tortu a oslavu príklad nakupim za 50 eur suroviny a mám hotovú oslavu. Plus k tomu darček dajme tomu za 30 eur. Mne sa to nezdá veľa. A výlety chodíme aj na hrady zámky na kúpalisku, väčšinou dáme len na cestu na benzín a na vstupné a deti majú výlety. Nevidím že by som veľa minala. Dá sa dopriať aj v rozumnej miere.
@stanielka17 Zarobí 1500 a ja mám 1300 aj plat máme celkom fajn si myslím. On je spokojný v práci a nechce zmeniť si robotu.
@cervenaruza123 On mal blbé reči aj na to keď som dcére riešila strojček na zuby lebo jej krivo rástli. Že na čo zbytočne platiť za strojček že na to sa neumiera keď má človek krivé zuby. Proste všetko mu vadí na čo míňam.

stanielka17
30. jan 2024

Mate spolu 2300€, -500€ je 1800€, kolko date za ostatne vydavky?

hellwant
30. jan 2024

@lienka.7 a kde je pisabe, že robí tie drahšie torty a oslavy? To je len tvoja domnienka. Napísať dopriať deťom mysli vzhľadom na seba, píše, že nikde ako malá nechodila, neznamená to hneď , že extra to preháňa. Netreba si domýšľať,, že všetko robí draho. S popisu, okrem tej bundy to vôbec nevyznieva, a keďže prekáža jej mužovi míňanie, logicky sa zväčša bude snažiť šetriť aby hádka nebola a nie opačne.

stanielka17
30. jan 2024

Ty kokos, tak ten strojcek ma odrovnal. Tak radsej aby mala dcera krive zuby a neskor ovela drahsie problemy, lebo ten tvoj si za usetrene eurko da aj do kolena vrtat. No pripajam sa k nazoru, ze on by mal problem, aj keby strojcek a lyziarsky stali po 50 centov.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
mila23
30. jan 2024

mila autorka...vsak nech muz chodi do prace na bicykli - potom nebude musiet stale tankovat a usetri....
predpokladam,ze ani mobil a internet nepouziva - kedz to asi tiez nemal ked bol maly....

blabla22
30. jan 2024

Aká je vlastne jeho predstava použitia tých peňazí? Len odkladať? A celý život si nič nedopriať? Načo to potom je..🤷‍♀️

hellwant
30. jan 2024

Na ako dlho mate este hypo? Ono ak za 2 roky by ste ju mali z krku, ok, ale ak za 10, tak to radsej by som o tu 100 znizil a natiahol hypo ak sa da.

jaskolka
30. jan 2024

@lienka.7 autorka jasne píše, ze kupuje im topánky a bundu raz v roku. To sa mi zdá úplne primerane vzhľadom k tomu, ze dieťa rastie. Píše, ze jemu vadí, ze idú zo školy na výlet, ze kúpi darcek na Vianoce a narodeniny, nikde nepíše, ze im denne kupuje 100 eurive bundy a zbytočnosti. Ze chce ísť na výlet v lete a občas do reštaurácie. Nie ze chce ísť na Maledivy a jazdy deň jesť v meste v najdrahšom zariadení.
Mne sa to vidí úplne normálne, co chce ona, navyše píše aj to, ze nemajú finančné problémy, tam je celkom inde problém. Muž bol vychovaný "ja som nič nemal a prežil som" tak rovnaký prístup aplikuje aj na svoju rodinu. Bez toho, aby mal nejaky padny(finančný) dôvod.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
30. jan 2024

Nech chodi do prace mhd a netankuje. A za usetrene peniaze za benzin mozete ist na vylet.
S tym frflanim a lamentovanim by mi isiel na nervy, ja som mala podobneho otca. Moja mama to vyriesila tak, ze mali rozdelene financie a kazdy svoj ucet a do svojich penazi si nenechala zasahovat.
Ale zas na stare kolena sa moj lakomy otec zmenil, co nedozicil nam ako detom, dozici plnymi priehrstiami vnucencom. A ked ho konfrontujem s jeho drzgrosskymi manierami z nasho detstva, tak sa za to hanbi.

hellwant
30. jan 2024

Ku tým dcérinym zubom, to je sila, normalne ma to nahnevalo. Vybi mu zo 3 predne, či bude chcieť mostík, alebo v poho, že keď sa bude smiať bude štrbavy a ľudia sa budú smiať po vtipe ešte aj na ňom.

lienka.7
30. jan 2024

@jaskolka
@hellwant je to len pohľad a podanie @autorky. Okrem búnd neuvádza konkrétne sumy. Príjmy vs. výdavky.

dharmasanata
30. jan 2024

Ja nepochopím prečo takí držgroši majú deti a manželky, nech si žijú osamelý život keď majú potom problém živiť rodinu.

nyusika
30. jan 2024

@jaskolka presne tak. a vacsina v diskusii sda chyta jednej blbej bundy za sto eur.

kks, mozsno nemala naladu a chut hladat nieco vhodne a zaroven lacne - isla, kupila na co ma, aka sa jej paci a vybavene.
ved to nekupuje kazdy den.
nikto z tych zien nereaguje na to, ze jej muzovi sa zda vela 500 eur mesacne za stravu pre styroch, ze bezne deckam nic nekuypuje...aaaale bunda za sto eur je problem.

jaskolka
30. jan 2024

@blabla22 sú takí ľudia, proste majú dobrý pocit z toho ze veľa peňazí na účte, no nijako ich nevyuziju, nedopraju nie ze iným, ale ani sebe.. Bohužiaľ, to ut je často až chorobne drzgrostvo

alofinka
30. jan 2024

Určite by som nekupovala lxziarsku bundu za 100 eur, ani oteplovaky za 50, zmestim sa do 30 eur dokopy

jaskolka
30. jan 2024

@lienka.7 tak keď muž frfle aj na strojček pre dieťa, tak skutočne si myslím, ze tam bude problém v niečom inom, no nie v autorke.

nyusika
30. jan 2024

@alofinka wau, si super, dokonala zena

hellwant
30. jan 2024

@lienka.7 tak isto ako tvoj cenovy pohľad je iba predpoklad. O čo väčšiu pravdu má tvoj? Nema, su si rovnocenné, inak už napisala sumu za tortu a ani jeho vyjadrenie na strojček pre dceru nestačil?

blabla22
30. jan 2024

@jaskolka asi áno, len nerozumiem tej logike, že radšej ako dať dcére na strojček by tie peniaze ideálne nikdy nepoužil..to je potom rovnaké akoby ich ani nemal 🤷‍♀️

hellwant
30. jan 2024

@alofinka Ta bunda by sa dala lacnejšie, ale tvoj super nakup, no .... Apropo syn ma 12, nože mi kup tú bundu s otepľovačkami za 30 na 12 ročného. Aby fakt vydržali a hneď nepremokli. Vďaka.

luccija
30. jan 2024

Tvoj muž je lakomec.A čo, ze on nemal v detstve darčeky to je nejaká šablóna?načo robíte obidvaja, aby deti nemohli mať ani oslavy, darčeky nič?
Bundu využijete dlhšie obdobie a na lyžovačku treba lepšiu bundu."on nikdy nič nemal" možno sa tak boji chudoby, že vlastným deťom nedopraje

momoftwo
30. jan 2024

Jezis mna by piclo mat doma takehoto zrglaveho hundrosa🥵 tak strojcek mu je blbost, benzin mu je blbost, oslava a darceky zbytocne, potraviny vela akoze on by si chcel tie peniaze do nejakeho trezoru zatvarat a vytesovat sa kazdy mesiac ze neminul ani cent? Nieste natom tak zle aby musel dookola peniaze riesit..Odrovnalo by ma nonstop pocuvat taketo uhundrane sprostosti🥶 a nie neminas vela👍

lavender94
30. jan 2024

Milujem takýchto držgrošov. Odpálilo ma, že na krivé zuby sa neumiera, to by som asi nerozdychala keby mi môj povie. Tak treba aj šetriť, ale z tvojho opisu nemám pocit, že by ste žili z výplaty k výplate a asi aj ušetrite niečo nie? Môže byť rád, že deti nerobia žiadny šport alebo nemajú nejaké špeciálne diéty, lebo by sa ešte len začal chytať za hlavu čo koľko stojí. Keď spočítam, koľko mne rodičia poslali len počas vysokoškolských čias, toto krát dva… už vidím, ako ich bude posielať do roboty
Mám kamosku, čo ma presne toto doma. On si pre seba kúpi rozne nezmysly a ona s dieťaťom pomaly ani na plaváreň nemôžu bez toho aby si nevypočula. Takí ľudia, nech si nerobia deti, načo sú im, keď sú len príťažou?

januska12323
30. jan 2024

Obyčajný drzgros a nevhodný otec rodiny. Môj otec tiež ako dieťa toho veľa nemal, dedil oblečenie, topánky až keď sa v nich nedalo chodiť a práve preto nám neskôr doprial. Išli sa kupovať šaty a topánky na stužkovú, poviem koľko to stojí s obavou, že toľko veľa a on: kúp si aj za viac nech vydržia. Aj keby sme mali mať chudobnejšie obedy na takýchto veciach sa šetrilo len vrámci normy. Za tvojho muža ako otca by som sa hanbila.

dharmasanata
30. jan 2024

Inak, jedného takého som poznala čo takto na rodine žgrlil, aby si mohol s milenkou dopriať 😄

momoftwo
30. jan 2024

A este k tej bunde! Jedno prislovie: niesom tak bohata aby som kupovala lacne veci plati napr pri takej zimnej bunde dvojnasobne! Ja som dcere kupila zimnu bundu za 130€, derie ju uz druhu sezonu ci skola ci svah. Tej bunde nic nieje, je ako nova, podedi ju este jej sestra. Radsej investujem do kvality na dve sezony ako kupovat nejaky cinsky posuk co sa hned rozderavi, vyzera to otrasne a funkcia ziadna!

miskaska
30. jan 2024

Mne sa na mojom muzovi paci jeho pristup. Kup a dopraj detom. Peniaze su na to, aby sa minali. Aby sa nam lepsie zilo. Moj muz vie velmi dobre hospodarit, je sikovny. Nie sme zadlzeni. Neminame na hluposti. Ale na co mam minut tie peniaze, ked nie na deti? Na oblecenie, topanky,kruzky, skoly v prirode, tabory.