icon

Vyčíta manžel, že príliš míňate peniaze na deti?

30. jan 2024

Manželia sme 15 rokov. Máme dve deti 13r dievča a 9r chlapca. Poslednú dobu je cítiť že veľa veci zdraželo. Na stravu dám 500 eur mesačne, varím striedmo na viac dní. No už neviem ako okresať tú sumu. V škole platiť pracovné zošity pomôcky tiež niečo stojí. Tento rok staršia ide na lyžiarsky a mladší do školy v prírode. Nakúpila som deťom čo budú potrebovať k tomu plus zaplatila za výlet. Manžel sa chytal za hlavu keď som mu povedala čo koľko stojí. Príklad taká lyžiarska bunda 100 eur, oteplovacky 50 eur atď. Hovorí že on zo školy nikam nechodil že prečo naše deti musia. Ja tiež som nikam nechodila no chcem aby naše deti mali zážitky. Nemyslite si že nemáme na to, máme našetrené niečo, máme svoje bývanie, čoskoro splatime hypotéku. No manžel mi stále vyčíta že veľa míňam. Že na čo kupujem raz ročne deťom topánky, na čo oblečenie. Ako on si myslí že jedno oblečenie budú nosiť x rokov. No stále rastú. Ďalej na čo kupujem darčeky na Vianoce a narodeniny, že on nikdy nič nemal. Na čo chcem ísť cez leto s deťmi na výlety že to stojí kopa peňazí. Na čo chcem ísť raz za čas do reštaurácie keď viem aj doma navariť. Raz za čas cca 2 krát do roka mu to príde veľa. Na čo robím na oslavy torty a zákusky, proste všetko ohundre a má blbé reči že strašne moc míňam peniaze na blbosti. Podľa mňa vôbec meninám veľa, kupujem len nevyhnutné veci. Na seba nekúpim skoro nič, no deťom si doprajem aby mali pekné a šťastné detstvo. Čo si myslíte kto má pravdu ja alebo manžel? Chcem mu dať prečítať komenty aby už konečne pochopil že to čo míňam je normálne

nyusika
30. jan 2024

@babulkomale a zase sa niekto chytil bundy za sto eur a uniká mu podstata problému 🙈

enusamt
30. jan 2024

Komentuje dokonca aj lieky pre deti? 👀 👀😵

Mna tie prispevky o nom tak dopalili, ze by som mu na to "naco" s chutou odvrkla - aby neboli take zatrpknute ako ich otec, ktory nikdy nic nemal a nezazil a doteraz sa cez to nepreniesol.. howgh

babulkomale
30. jan 2024

@nyusika neboj sa, neunika. Len davame konštruktívne tipy, aby jej zostalo aj na seba.

beronsche
30. jan 2024

@babulkomale ona ma penazi dost. Tam Radu nepotrebuje. ona potrebuje konstruktivne tipy ako sa dohodnut s chorobne lakomym muzom.

lenkasarka
30. jan 2024

Ženy ozaj sa vám zdá tak prehnane veľa 100 eur za bundu. Predsa pracujeme, aby sme si mohli dovoliť. Žijeme len jeden život. Keby napísala,že na to nemajú to už by som chápala, že jej napíšete 100 eur je veľa. Veď tie násťročne deti sa chcú páčiť. Nie sú to už malé deti na ktoré navleciete aj vreco a nebudú protestovať. Tu nie je problém jedna bunda, ale manžel,ktorý je zgrlos.

duppka13
30. jan 2024

Bundu za 100€ by som nekupila ani sebe, nie to este dietatu. Riesila by som to cez bazar. My to mame naopak, moj muz by nemal problem kupit vsetko a hned a drahe, ja som ten drzgros. Ale vela kupujeme knihy a zazitky ideme do aquaparku, na kruzky, na vylet aj do restiky. Len doma sediet a pozerat na sumu na ucte sa neda. Takze ti len odporucam kupovat vo vypredaji a bazari oblecenie, velakrat tam kupis aj nove za polovicnu cenu. a za usetrene vsetko ostatne detom dopraj.

lamonita
30. jan 2024

No a teda komentáre už čítal? 😅

nyusika
31. jan 2024

@babulkomale ostane jej.
Nepotrebuje radu, kde kúpiť lacnú bundu.

nyusika
31. jan 2024

@lenkasarka presne tak.

sense
31. jan 2024

@lenkasarka nie je prehnane veľa, aj moja dcéra má na lyžovanie takí bundu ale aktívne lyžuje čiže je funkčnosť veľmi dôležitá. Kvôli pár dňom lyžiarskeho by som ale vyriešila bundu z druhej ruky. Prípade z nejakého outletu
Ale súhlasím ze manžel je drzgros keďže nedopraje deťom krúžky ani darcek

dadis
31. jan 2024

@lenkasarka Hlavne ked pozries na nastrocnych, kazdy druhy ma Northface bundu..

tamitamitami
31. jan 2024

@lenkasarka Tiež si myslím že 100€ za bundu nie je veľa. Pri 13 ročnom dieťati kľudne vydrží aj 2 zimy a keď si dieťa vyberie takú ktorá sa mu páči tak ju tak vynosí že ani predať sa nebude dať 😂.

lavender94
31. jan 2024

Fakt ma zaráža, ako ste sa všetky chytili tej bundy. Úplne normálna cena za zimné bundy aj v nekvalitných obchodoch typu hm, za lyžiarsku je to dobrá cena. Veď to dieťa ma 13, si predstavujete niektoré, že mu dáte prvú handru čo zbadáte na bazári a ono si to z radosťou oblečie? By sa vám s takým prístupom vysralo aj na celý lyžiarsky. Môže tu bundu následne predať, keď nelyžujú. Inak autorka keď som sa do tvojej situácie viac vžila, dokážem si predstaviť rozvod s takým chlapom. Alebo minimálne sa v tejto rovine s tým rozprávať, aby mu došlo, že kvôli jeho vlastnej zatrpknutosti nebudú vaše deti žiť jak posledné socky, čo na narodeniny nedostanú ani blbu tortu

tiezjedna
31. jan 2024

@lenkasarka samozrejme, že to nie je veľa. Handry z Lidlu síce ok, ale vodný stĺpec o ničom, stačí, aby chvíľu snežilo a sú mokré. Ja by som s mužom o tom vôbec nediskutovala. Keď chce držkovať, nech držkuje, zvlášť, keď sa o nič nestará a nemá absolútne prehľad koľko čo stojí. Ten jeho prístup je úplne chorý.

babulkomale
31. jan 2024

@nyusika a ty si jej advokatka? Aku radu si jej dala?

nyusika
31. jan 2024

@babulkomale a teba vzrušuje stalkovať ma ?
Opýtaš sa toto isté aj x ďalších s podobnými reakciami, ako boli tie moje ? alebo "obdivuješ" iba mňa ?
Furt to isté... frustrovaní chudáci/chudery

lasona
31. jan 2024

Zase tu všetci vidíte iba bundu za 100 eur. Tiež nakupujem po sekacoch, ale dieta mam malinke a dá sa niečo nájsť. Ale nie vždy nájdem co potrebujem, bud nemajú alebo nie je veľkosť, alebo je to veľmi zničené. Takže kúpim aj v normálnom obchode. Áno ceny sú bohužiaľ také. Už aj v Číňanovi majú bundy za 100 eur...a lyžiarske veci sú drahé...a neviem si predstaviť 13 pubertiaka ako si dá na seba niečo so sekacu, pokiaľ sa mu to nepáči. A k manželovi? Horší ako strýko drzgros. Neviem išli by mi tie reči na nervy...asi by som sa ho opýtala že načo si zakladal rodinu...mohol byť kľudne sam🙈🙈🙈somar

ibatanecnica
31. jan 2024

nečítala som celý diskusiu ale tak dať za bundu 100 eur, ktorú potom ani nevyužije, tak áno, je to zbytočné vyhadzovanie peňazí a nie že deťom dopraješ. Je to úplne ale že úplne zbytočné. A ostatné výdavky - jesť sa musí, deti rastú, oblečenie potrebujú. Otázne je, aké oblečenie kupuješ, či zbytočne drahé , značkové, pretože aj deti z toho rýchlo vyrastú

nyusika
31. jan 2024

@ibatanecnica
pre teba zbytočné dať 100 eur za bundu pre teenagers, pre iné nie.
Pre mňa by bolo zbytočné vynaložiť energiu a čas na to, aby som našla lacnejšiu verziu.
Radšej kúpim tam, kde bežne kupujem, idem na istotu - overené značky.

Ale bunda za stovku nie je problém.
Problém je lakomy manžel

viestta
31. jan 2024

@ibatanecnica ty si sa, rovnako ako mnohe ine, chytila tej bundy. Ja som citala celu diskusiu aj odpovede autorky a poviem ti, ze ta bunda v jej pripade vobec nie je rozhadzovanie penazi. Chcela by som vidiet, kde kupis bundu za 25€. Ani to nie je bunda, ktoru by mlada nosila len na lyziarskom. Zimna bunda sa da nosit celu zimu aj mimo lyziarskeho svahu. A keby si citala jej odpovede, tak by si vedela, ze v konecnom dosledku je to len "trosku luxususu", ktory dopriala dcere pretoze si to dopriat mozu. Netrpia financnou nudzou, to len panu manzelovi srdce krvaca s kazdym centom, ktory musi vynalozit na fungovanie domacnosti a rodiny.
(len tak mimochodom, ja mam desatrocneho, a zimnu bundu sme mu kupili za 80€ a to som bola rada, ze len za tolko)

drahomirrra
31. jan 2024

Som užasnutá. Akoby 100 Evri za bundu bolo veľa, však to je bežná cena, ak nemá byť na svahu celá mokrá a má mať aký-taký vodný stĺpec.

ibatanecnica
31. jan 2024

@viestta nie nechytila som sa tej bundy. Ja som sa vyjadrila k bunde ako aj k iným výdavkom.
@drahomirrra ja som pre dcéru, pokiaľ ešte rástla vždy kúpila takéto veci z druhej ruky a stálo ma to tretinu ceny v obchodoch. Takže dá sa.

drahomirrra
31. jan 2024

@ibatanecnica Ja by som v živote synovi nekúpila vec zo sekáča. Každý sme iný.

ibatanecnica
31. jan 2024

@drahomirrra ja teiž nekupujem v sekáči, z druhej ruky neznamená automaticky sekáč

nikasmile
31. jan 2024

@crazy_cat_lady súhlasím, toto som chcela napísať. Nech manžel rieši tieto všetky veci, ty iba prispej a uvidíte ako mu to vyjde.

viestta
31. jan 2024

@ibatanecnica kazdy sme iny, kazdy ma inu motivaciu a iny sposob ako setrit. Ale tato pani si zasluzi obdiv, pretoze z rozpoctom aky maju doslova caruje a aj tak ju zvozil nielen manzel, ale aj vela zien. Ja nechapem hlavne tie zeny, pretoze ta jedna bunda nesposobila u nich ziadnu financnu tragediu.

maryetta
31. jan 2024

Aj som chcela poradit ze nech teda urodzeny ide s detmi a nakupuje všetko aj do domacnosti. Aj do skoly. Ale to neviem ako by dopadlo. By ste boli na suchych rozkoch?
Moj muz chodi na nakupy ale teda on je taky opak toho tvojho 😂🙈
Ja sice nezakazujem ale naucili sme sa kupovat veci aj z druhej ruky.

ibatanecnica
31. jan 2024

@viestta ako si napísala, každý sme iný a pre mňa je zase 100 eur veľa za bundu. Aj keď si to môžem dovoliť, radšej ušetrené peniaze niniem na niečo, čo je zase podstatné pre mňa.

seahorse27
31. jan 2024

Podla mna minas primerane, nic extra - tak, aby deti mali dobru kvalitu oblecka, jedla a radost zo zivota vdaka zazitkom, ktore im doprajes. Tvoj muz je drzgros, ktory setri na vlastnych detoch - to ja neznasam. Minam na deti podobne sumy, aj vylety im doprajem, aj dovolenky, aj oslavy s tortami a darcekmi. U nas to obaja berieme ako samozrejmost napriek tomu, ze moj muz tiez nemal ktovieake prepychove detsvo…A to este okrem toho miname aj dost na seba - konicky, restiky, kino, divadlo, plesyc wellness…Samozrejme tak, aby to bolo primerane rozlozene a aby sme vedeli aj usetrit. Vydavky treba prisposobit rodinnemu rozpoctu. Neviem, aky je ten vas…

hellwant
31. jan 2024

Keby išlo len o to, že im peniaze chýbaju, moja rada by bola predĺžiť hypo, ktorú splatia teraz do 5 rokov pri 400 € splátke. Splátka by im mohla ísť napr. o 100 € dolu, ale dámy, či páni, ktorí ste to ešte nepochopili, tu nie je problém 100 € bunda, či nedostatok peňazí(vedia odložiť) tu je problém, ze muž je Žgrloholik. Ak by kúpila bundu za 50 €, drahá, ak by znížili hypo o 100 €, zas by mu vadilo, že sa tých 100 € minie a vyčítal by jej, že ešte aj splácanie sa im predĺžilo,viac preplatia hypotéku a aj tú stovku minie a neodloží ju.
Sa divím, že si zadok neutiera rukou a tú si umyje aby ušetril za toaleťák. A bez mydla(veď načo míňať), iba streknúť dezodorant na ruku, aby prsty nesmrdeli.