icon

Výčitky od priateľa

dossy
8. aug 2013

Ahojte dievcata emoticon ... rozhodla som sa ze napisem ,aj ked to nebolo lahke bo nie som ten typ. Sukromie si strazim ale mozno sa mi ulavi , mozno mi niekto pomoze slovami.
Som s priatelom uz cez 2 roky. Predtym som mala samych debilov co mi len ublizovali, zneuzili ... ponizili. Terajsi priatel je moj vzor, priatel, kamarat, milenec a moja laska. Mame spolu prekrasnu dcerku (8m) ktoru velmi LUBIME! Mame kazdodenne problemy, ucty, problemy v rodinach, svokra... priatelova ex ., priatelova praca , proste klasika. Priatel velmi dobre zaraba, velmi sa o nas stara.Vari, uprace.. Materialne relativne vsetko fajn. ALE uz dlhsiu dobu trva jeho problem s alkoholom. CHodi si raz alebo 2 x do tyzdna sadnut s kamosom do zahrady alebo ide si do baru pokecat. Vobec mu to nezazlievam. Potrebuje sa odreagovat pokecat si . Vsetko by bolo v poriadku keby sa nerozpil. . . uz to neskonci pri par pivkach a mozno aj ano ale zhorsi sa mu nalada... pride domov sadne si na terasu a zahrnie ma vycitkami. Vyleje si dusu co ho vsetko trapi a niekedy mi povie aby som odisla domov(byvam 1000 km od nasich), trapi ho ze sa malo vidi s nasou dcerou , chce pocuvat svoju irsku hudbu v noci ... niekedy mu tak prepne ze ide do auta pocuvat hudub uplne nahlas... stale my hovori ze ho podvadzam a ze niekoho mam... porovnava ma so svojou ex... a ak sa k niecomu vyjadrim len vetou tak mi argumentuje polhodinu .. je to proste upne strasne neprijemne... po 2 hodinach ked sa ukludni tak sa ide do postele .. a potom som uz len ta najlepsia zena na svete ... je toho viac co mi rozprava ale nechcem to tu rozpisovat.Proste vsetci su najhorsi na svete. Mam strasne nervy na to ..bo slabsie pocuje a krici na celu ulicu. A nam spi doma baby ! Neublizuje mi fyzicky ani mi nenadava ale ma nejake velke problemy v sebe. Neskor je ticha domacnost a ked sa vsetko utrasie tak sa o tom rozpravame... aj hodiny.. povie mi ze on to tak nemyslel ... ze on by bez nas nemohol byt ... ani ja bez neho nechcem byt ale aj ja mam svoje hranice a svoju citlivost Su dni tyzdne ked je vsetko v poriadku .Ale Uz ked pocujem ze je u kamosa ... zostane mi zle a presne viem ako sa skonci ten vecer. Nestavalo sa to . Jak sa mu zmenila praca a problemy sa kopia..ktore samozrejme pridu a odidu a riesia sa stava z neho vycitkar.Este pridam ze priatel je perfekcionista. Nepotrebujem premudrele rady aby som od neho odisla ... alebo nejaku poradnu- tam ho nedostanem ... len chcem vediet a poznat zeny s podobnymi situaciami.

Strana
z2
mamavera
10. aug 2013

@dossy ale bohužiaľ chlastá tiež pravidelne.....tiež by som mu dala podmienku, ešte kým je schopný jasne uvažovať, lebo po pár mesiacoch už toho možno nebude schopný. Alkohol dokáže s mozgom neuveriteľné veci 😠 😠 😠 😠

sissmiss
10. aug 2013

@dossy alkoholik nemusi pit vela a stale. Su alkoholici tahovi, alebo inak aj sezonni...nepiju kludne par mesiacov, ale potom piju dva tyzdne v kuse. A tak dokola. Su alkoholici co si denne daju jedno velke pivo, neopijaju sa. Su taki co piju tak trochu stale, udrziavaju si stale hladinu v krvi a ked je moznost tak sa opiju viac. Spolocnym menovatelom je zavislost. Pri tvojom sa mi to nezda byt ok. To ako sa sprava ked je opity je jedna vec, je to neprijemne pre teba, je to tazke, narocne. Ale to ze podla tvojich slov pije pomerne casto, dva krat do tyzdna je vela...Jasne, ze to nie je take zle ak by sme to brali v duchu hesla ze to moze byt ovela horsie, mohol by pit denne a bit ta. Ale ak ti je toto jeho spravanie neprijemne, tak to nie je dobre. Zvykat si...Postupne si clovek zvykne na vsetko, aj na sibenicu. A postupne sa hranice posuvaju. Pises ze pil a bol ok, prisli problemy, posunulo sa to s pitim k horsiemu. Pre teba je predstava ze si na to zvyknes ok? Nemas z toho strach ze otupies? Alebo ze tam budu zarodky toho ze ho prestanes lubit? Ja by som sa bala robit nieco sama proti sebe, lamat sa, potlacat pocity. Nejdem to zovseobecnit, lebo su veci kedy clovek musi potlacit sam seba atd atd. Ale toto tam nepatri. Z toho ako o nom pises vyzera byt moc fajn chlap, mam z tvojich slov pocit ako ti na nom zalezi, ako ho lubis...Asi citis aj sama ze to nebude uplne ok s tym pitim...

dossy
autor
10. aug 2013

@sissmiss veľmi pekne si mi to napísala, a bojujem často s pocitmi či by mi nebolo inde lepšie, ale on je dospelý a veľmi rozumný muž. Je to naňho veľa a ani sa mu nečudujem. Už som sa poučila, lebo už som si prezila všelijaké veci. Viemsa odosobnit a odísť od neho,ale nebolo by to správne. Miluje má a ja jeho, vari,upratuje,nakupuje,pracuje,vybavuje,platí,prebaluje,všetok čas trávi s nami. Odreagovať sa ide ale spýta sa má či s tým súhlasím..v poslednom čase som do neho rypalá a stale mu dohovarala a na rovinu som mu dávala na výber. On si uvedomuje všetku svoju vinu...takže to zhrniem,polepšil sa 😵 ..príde domov.potisku si kumne ľahne a posepka mi že má miluje a zaspime v náručí...tak nech mu to vydrží. 🙂

dossy
autor
10. aug 2013

Proste tam kde je láska sa vždy oplatí bojovať. 🙂 a moja dcéra má právo mať svojho tatinka.

sissmiss
10. aug 2013

@dossy drzim palce. Bojovat jasne, nemyslela som tym co som pisala ze odist, nechat ho...to nie. V charaktere a v jadre dobry clovek akurat mozno chory zavislostou, to sa ukaze. Ale zavislost je choroba, to si clovek nevyberie ze chce alebo nie. Takze v dobrom aj v zlom. Asi by bolo ine keby
- ti nedaval peniaze
- nestaral by sa o dieta
- nevedela by si kde je par dni, a nemal by potrebu ti to ani dodatocne povedat
- bil by ta
- pocas svojich alk.vecerov by bol k tebe neprijemny

...vtedy by si zrejme neriesila lasku a ze sa oplati bojovat.

Takto to cele vyzera ze mate pekny vztah, akurat on ma nejake problemy (myslim ze problemom je sposob riesenia tazkosti, nie tazkosti same).

On si asi aj dost zvykol uz riesit tazkosti alkoholom, takze ak sa da skus mu pomoct nenapadne k nejakemu sportu, aby sa dokazal vybit, uvolnit, aby vedel vypustit veci z hlavy, zrelaxovat... Davaj pozor ci sa nevrati k pitiu, ci naozja za tym nebude zavislost, skus sa s nim o tom otvorene rozpravat aky ma on na to nazor, ci pili jeho rodicia( ci konzumentsky, ci tam nahodou nebola zavislost, tieto veci sa dedia...casto). Lebo riesit ten problem sa da, ale neriesenie, zatvaranie oci ho bude zhorsovat. On inak nema problem s depkami vo vseobecnosti? Nie len praca ale aj vztahy, zivot celkovo? Ak by sa ri zdalo ze pije, trebars potajme, alebo zase zacne viac chodit von, skus si zohnat nejaku literaturu o spoluzavislosti, aby si sa udrzala nad vodou, to ako nechcem strasit, ani nic podobne, ale je tu aj ta moznost.

Strana
z2