icon

Výčitky od priateľa

dossy
8. aug 2013

Ahojte dievcata emoticon ... rozhodla som sa ze napisem ,aj ked to nebolo lahke bo nie som ten typ. Sukromie si strazim ale mozno sa mi ulavi , mozno mi niekto pomoze slovami.
Som s priatelom uz cez 2 roky. Predtym som mala samych debilov co mi len ublizovali, zneuzili ... ponizili. Terajsi priatel je moj vzor, priatel, kamarat, milenec a moja laska. Mame spolu prekrasnu dcerku (8m) ktoru velmi LUBIME! Mame kazdodenne problemy, ucty, problemy v rodinach, svokra... priatelova ex ., priatelova praca , proste klasika. Priatel velmi dobre zaraba, velmi sa o nas stara.Vari, uprace.. Materialne relativne vsetko fajn. ALE uz dlhsiu dobu trva jeho problem s alkoholom. CHodi si raz alebo 2 x do tyzdna sadnut s kamosom do zahrady alebo ide si do baru pokecat. Vobec mu to nezazlievam. Potrebuje sa odreagovat pokecat si . Vsetko by bolo v poriadku keby sa nerozpil. . . uz to neskonci pri par pivkach a mozno aj ano ale zhorsi sa mu nalada... pride domov sadne si na terasu a zahrnie ma vycitkami. Vyleje si dusu co ho vsetko trapi a niekedy mi povie aby som odisla domov(byvam 1000 km od nasich), trapi ho ze sa malo vidi s nasou dcerou , chce pocuvat svoju irsku hudbu v noci ... niekedy mu tak prepne ze ide do auta pocuvat hudub uplne nahlas... stale my hovori ze ho podvadzam a ze niekoho mam... porovnava ma so svojou ex... a ak sa k niecomu vyjadrim len vetou tak mi argumentuje polhodinu .. je to proste upne strasne neprijemne... po 2 hodinach ked sa ukludni tak sa ide do postele .. a potom som uz len ta najlepsia zena na svete ... je toho viac co mi rozprava ale nechcem to tu rozpisovat.Proste vsetci su najhorsi na svete. Mam strasne nervy na to ..bo slabsie pocuje a krici na celu ulicu. A nam spi doma baby ! Neublizuje mi fyzicky ani mi nenadava ale ma nejake velke problemy v sebe. Neskor je ticha domacnost a ked sa vsetko utrasie tak sa o tom rozpravame... aj hodiny.. povie mi ze on to tak nemyslel ... ze on by bez nas nemohol byt ... ani ja bez neho nechcem byt ale aj ja mam svoje hranice a svoju citlivost Su dni tyzdne ked je vsetko v poriadku .Ale Uz ked pocujem ze je u kamosa ... zostane mi zle a presne viem ako sa skonci ten vecer. Nestavalo sa to . Jak sa mu zmenila praca a problemy sa kopia..ktore samozrejme pridu a odidu a riesia sa stava z neho vycitkar.Este pridam ze priatel je perfekcionista. Nepotrebujem premudrele rady aby som od neho odisla ... alebo nejaku poradnu- tam ho nedostanem ... len chcem vediet a poznat zeny s podobnymi situaciami.

Strana
z2
materina_duska
8. aug 2013

@dossy Trošku som sa v tom stratila. Čiže keď sa ožere, tak trepe? Tak nech nepije.. 😉

livocka21
8. aug 2013

nikto nie je dokonaly...keby nemal taketo vystrelky bolo by to az prilis dokonale.... zvyknes si... moj partner ma tiez podobne stavy... a ja to pustam jednym ucho dnu a druhym von.... ja viem ze to tak nemysli.... ty to vies tiez...hlavne ze vies ze vas miluje...

biancarv
8. aug 2013

veď nech nepije a hotovo, keď miluje teba a aj dcérku tak by to nemal byť problém, ak to pre neho bude problém, tak ma jednoznačne problém s alkoholom!!!!

biancarv
8. aug 2013

@livocka21 keď niekoho milujem , nebudem mu predsa ubližovať :/

livocka21
8. aug 2013

@biancarv ale ved on jej neublizuje... nepije predsa kazdy den.... a niekto ked si vypije tak ma take reci ale to neznamena ze je obluda...

biancarv
8. aug 2013

@livocka21 keď myslíš ..... pre mňa to nie je normálne

dossy
autor
8. aug 2013

tak tak .. neni ziadna obluda... vy ho hned posudzujete a nevidite nic ostatne ... iba alkohol :( ...PISALA SOM ZE NEPOTREBUJEM ZIADNE PREMUDRELE RECI !!! TO ze maka aby uzvil rodinku to nist ?... aj ja si dam obcas pohar vina ... ! livocka21 DAKUJEM 😉

livocka21
8. aug 2013

@dossy viem presne aka to je situacia... zo zaciatku mi to bolo luto...ale tak...sak nech si porozprava.... keby mi s tym pilil usi denne aj za triezva aj ked je opity tak to uz by bol problem a nie 1x za tyzden ked ma depku+ nejake to poldecko 🙂 ... len si zvyknut a nepripustat si to az tak k srdcu 🙂 ....

henamichal
8. aug 2013

Tak potom neni ziadny problem, budte nadalej stastni 🙂

tykat
8. aug 2013

@dossy podla mna klasicke "opilecke reci", bud pusti jednym uchom dnu a druhym von alebo ak nezvladas tak ho popros nech vzdy prespi u kamosa a vrati sa ked bude triezvy. Ak Vam to inak klape tak by som to nedramatizovala. Ono je to mozno aj inou naturou, predsa len je Ir.

dossy
autor
8. aug 2013

livocka21 ked su dni a tyzdne ktore neprinasaju so sebou probelmy a na konte je viac penazi ... ideme sa odreagovat pri more, na vylety... rozpravame sa cele hodiny a repsektujeme sa. Zas je dlhodobo dobre. Mne sa to tazko pocuva. SOm moc citlivy clovek a nie som ten typ co to vie dat hned druhym uchom von . 😢 a viem ze ho to tiez trapi . 😖

dossy
autor
8. aug 2013

tykat@ neni IR 😀 je nemec 😀

dossy
autor
8. aug 2013

Dakujem BABy ani neviete ako ste mi pomohli. Neni sem lahke takto otvorene napisat a este aj citat negative o cloveku ktoreho milujete! Dakujem este raz. 😎 😅

veronikam
Autor odpoveď zmazal
tykat
8. aug 2013

@dossy 😀 no mna ani nenapadlo ze by niekto okrem irov pocuval irsku hudbu 😀
a poviem Ti mam kolegu, hrozne zlaty chlap, ma rodinu s dvomi detmi, mily, ohladuplny, ale ked si vypije tak "varuj het" take mudre reci co on vedie a kolko vycitiek sa na firemnych akciach napocuvame ako sa mu rozviaze jazyk 😝
a druheho mam tiez zaujimaveho, tiez dobracisko, ma jedno dieta, manzelku, tiez mily, super spolocnik, doma mu to klape ale ked si potiahne tak je schopny nahy skocit do virivky alebo tancovat na stole, a snazi sa nahovorit aj ostatnych, proste opadnu vsetky zabrany.
Pritom ani jeden z nich nie je agresivny. Ked vytriezvejú tak hanba ale vypiť si znovu vypiju.

livocka21
8. aug 2013

@dossy ja viem.... ved aj u mna to tak bolo... ale casom si zvyknes... 🙂... ved mate krasny vztah.... zdrave dieta.... este aj peniaze....nechaj mu aspon nejaku zlu vlastnost 🙂

tyssa
8. aug 2013

dossy ja nechcem urazit tvojho priatela a ani ho odsudzovat, ty vies najlepsie ako to je, lenze 2 x do tyzdna sa opit /alebo vypit nad ramec/ je podla mna vela, to sa da ked su ludia mlady /cca 20 rokov/, chodia na zurky, nemaju rodinu, zavazky,.-proste vyblbnut,..hovoris ze sa takto odreagovava-podla mna je to zly pristup /moj otec alkoholik, tiez to zacinalo takto a tiez nas fyzicky nenapadol, len sme pocuvali reci,potom urazky, vsetci mohli za jeho problemy,.. prestal davat penieze,...atd,/, proste moze nastat daky zlom a moze prepadnut alkoholu /samozrejme nemusi,../, kazda zavislost prichadza pomalicky, tiez ked si zapalis prvu cigaretu hovoris si ze ty do toho nespadnes a zrazu vykuris denne balik a potom je tazko prestat /vlastna skusenost 😀 /, to iste je aj s alkoholom, raz za cas poharik, potom zrazu kazdy den,..ja by som sa s priatelom porozpravala a navrhla mu iny sposob odreagovania,.. lenze ja velmi tvrdo posudzujem zavislosti, mam na svojich blizkych nulovu toleranciu / manzel vypije do roka 4 nealko piva v lete, .. otec je abstinujuci alkoholik, nepijeme ani na oslavach, zabavach,.. ani pripitky,../

gretka2
8. aug 2013

Ja som volakedy dostala jednu dobru radu od mamky, ktoru ona tiez dostala od svojej, a drzala sa toho: "Over si, ako sa sprava, ked je opity. Ak je agresivny, neprijemny, tak utekaj prec!" :D Niekto je vesely, prip. zaspi, a niekto je agresivny, alebo neprijemny.
Bol tvoj priatel taky od zaciatku? Alebo to prislo casom? Mozno ma nejake problemy, a takto ich len ventiluje.

aristka
8. aug 2013

nechaj ho vyztriezveť a pekne si preber to čo ti v opileckých rečiach povedal....aspoň budeš vedieť na čom si a neviem či ti nevadí ,že ti chodí 2 krát do týždňa opitý....nehovorím,že nech si nejde sadnúť ,ale už má doma rodinu a má vedieť kedy stop ,dám si pivečko a hotovo.....a duplovane ak ti vyvádza na celú ulicu.....aj ty budeš mať od neho takéto povolenie,keď budeš chciet vypadnúť a dôjdeš ožratá a doma spí malé dieťa.... 😝

dossy
autor
8. aug 2013

gretka2 ..no nebolo to tak... ked sa pripil bol mily a zlaty a siel si lahnut ... casom jak prisli problemy zacali sa aj jeho depky. aristka .. niekedy mu riadne nalozim a aj si niekedy zapisem co mi povedal a sam sa nechape... ale neviem sa v tom dalej posunut ...uz si ho chcem aj nakamerovat nech ma pochopi!

dossy
autor
8. aug 2013

tyssa nemyslim si ze je alkoholik... nepije zas pravidelne a kzdy tyzden tolko.. to som len hodila taku statistiku ale ak by to islo do takych krajnosti ako u tvojho ocina tak s nim urcite neostanem... zas viem odkial pokial !

luckamorka
8. aug 2013

to poznam, aj moj ma niekedy blbe reci ktore mi potom vzdy povie ze tak nemyslel, ale to uz je jedno lebo ja som citliva a rana po nich ostava.. kazdopadne ak je to len v opitosti tak ho proste neries, lahni si spat a nepocuvaj ho vobec (ani tym jednym uchom dnu).. ak sa mu zda ze je malo s dcerkou, nech chodi von len raz do tyzdna miesto 2x, alebo menej 🙂 a pokial ide o tu hudbu, nech si ju skusi pustit do sluchadiel predsa... moze si ju vypeckovat a hned zabudne na to co ti chcel este vsetko vytknut🙂 rozhodne by som sa s nim len kvoli tomuto nerozchadzala, aj ked chapem ze to moze ublizit od milovanej osoby

sandracs
8. aug 2013

@dossy každá závislosť prichádza pomali, ale je dôležité ju stopnúť včas. 2x do týždňa mať takto vypité začína byť podľa mňa veľa. S tou kamerou a s tým zapisovaním robíš dobre aj keď nie všedci budú asi súhlasiť, ale ja si myslím, že je dôležité aby sa v týchto stavoch videl. Bolo by fajn, ak by sa s ním dalo dohodnúť na nejakých pravidlách - napr stretávanie sa s kamarátmi len v piatky, alebo neviem..na niečom podobnom - popríp. koľko pri takom sedení vypije. A skús zistiť, či nemá nejaké problémy, s ktorými Ťa možno nechce zaťažovať, ak pred tým nepil previdelne. Držím Ti palce, aby to dobre dopadlo, lebo ako pekne opisuješ Váž vzťah, tak stojí za to zabojovať.

aristka
8. aug 2013

@dossy na rovinu mu povedz ,že nemáš príčinu si vymýšlať a trápi ťa ,keď má takéto reči,opýtaj sa ho čo mu vadí....a hľadajte riešenie a dieťa má aj on ,to znamená,že sa musí aj on prispôsobiť a vyrovnať sa s novou skutočnosťou,že ste rodičia a nikdy to nebude také ,aké bolo predtým ..to je jednoducho posun v živote ,vo vzťahu a už s tým nič nenarobí a demonštrovať a správať sa ako malé decko lebo on si nemôže púšťať pesničky je smiešne....inak ak sa ti dá zapájaj ho ako sa len dá do práce s drobcom..či kúpanie drobca alebo kočárovanie a chváľ ho ako mu to pristane ak ju bude mať v náručí a 8m dieťa mu môžeš nechať aj na starosť a ty si choď na kozmetiku......držkajte sa máte malú krízu,ktorá je riešiteľná a pomaly každý si ňou prejde,keď prídu detičky...... 😉

adkoalauri
8. aug 2013

@dossy a kedy si mu na druhý deň ráno povedala, alebo ho poprosila, že nech ti ostane doma pomôcť zabaliť pre vás veci, lebo ty fakt odchádzaš neuvedomil by sa?Vie on, čo ti vtedy hovorí? Popr. ho nahraj na telefón a keď už bude triezvy, tak ty mu to pusti. Aby vedel, čo robí... a nech sa nad sebou zamyslí... ja by som sa s ním skúsila dohodnúť na pravidlách, to znamená spolu pôjdeme ku kamošovi alebo len tak na pivko, kofolu a keď poviem, že sa ide domov, tak sa postavíte všetci a ide sa domov...lebo vieš, keď malá bude väčšia, začne si to uvedomovať, ešte sa ho báť a potom to ako budeš riešiť?

moonlight1210
8. aug 2013

do poradne mozes aj sama, partner nie je podmienka. porozpravas co a ako, oni sa ta popytaju, po par sedeniach (nie JEDNOM! oni nemaju carovny prutik.) mozno zacnes mat jasno, ako s nim pracovat tak, aby ste dosahovali nejake smerovanie. urcite tam poodhalite aj tvoje chyby, takze urcite zapracujes aj na sebe. lebo ako som uz inde pisala - partner sa zmeni, len ked sa ty zmenis. sposob - zmenim jeho a seba nie - neexistuje. neda sa a ak ano, tak len na kratku dobu. potom sa ti vrati ku starym navykom. zmena musi prist od teba, iba na to moze reagovat. na more slov ani nie. skor na tvoje ciny, chovanie.

takze neminaj energiu a vymyslanie, co s nim. skor sa zameraj na seba. ked ide pit, povedz, ok, ja si uz idem lahnut, kluc je pod rohozkou, jedlo v chladncike, ohrej si. a naozaj chod spat. a nevstavaj. aj tak by ta len vytocil. takto bude rano uz mozno v pohode a hadke sa vyhnete.

na reci typu: mas ineho, nie som ta hoden a pod. mozes bud reagovat vystarhou, ze to viac nechces pocut, lebo je to ljeho vymysel a urazata tym. alebo usmevom, ze keby si mala ineho, uz si davno prec.
mne moj mm raz povedal, ze to, ze ma inu spoznam lahko. viac domov nepride a dalej budeme riesit po telefone. lebo samozrejme odide zit s nou. nebude sa zatazovat hranim divadielok doma predo mnou. naco, ked mu za to nebudem stat?

dossy
autor
9. aug 2013

Dakujem baby , ze ste sa ozvali a napisali mi . Uz som z toho vela vyskusala... priatel si napusti vanu a kupu sa s malou aj hodinku :D ... sluchadla ma tiez moc dobre ale doteraz ich nejak nepouzil 😝 ..do zahrady za kamosmi chodime s nim ... a do poradne nepojdem lebo sa rychlo moze stat ze budem mat socialku na krku (zijem v nemecku) ale aj tak dakujem. Skusim teda od seba...a vypustat usami hned von . Aj ked momentalne je uz situacia dlhodoba dobra 😉 ..Kazdopadne neskor napisem ako sa to vyvija 🙂 ... prajem aj vam vsetkym vela zdravia a spokojnosti . DAKUJEM

mamavera
9. aug 2013

@dossy skús mu navrhnúť iné spôsoby odreagovania, najlepšie pravidelný šport - bicykel, korčule - tam môžete byť spolu všetci traja, lebo aj keď to nechceš čítať, z tvojho partnera sa pomaly ale iste stáva alkoholik a to nepreháňam ani náhodou.

dossy
autor
9. aug 2013

mamavera bicykluje pravidelne ... 😉

vejula
9. aug 2013

@dossy pokial by ma v opileckom stave vyhanal z domu, tak by som mu dala podmienku, že bud prestane piť, alebo z toho domu fakt odidem ale aj s dieťaťom a už sa nevratim. Podla mna nieje normalne, v akomkolvek stave vyhadzovať svojho partnera zo spoločneho domu!

Strana
z2