icon

Vydatá dcéra s dvoma deťmi

yvkay
27. jún 2020

Dobrý večer mamičky.
Mam problém so starsou dcérou, je vydatá, máju dve deti. Ja mam ešte dcérku, je prvačka a viete ako to bolo teraz,ze trebalo sa aj učiť s nou skoro 4mesiace, som na ňu sama...V máji sa staršej dcére narodil synček, boli sme ich pozrieť doma a o dva dni mi dcéra vola a medzi rečou mi povedala, že ja môžem prísť k nim, ale bez dcérky, ako v tej chvíli sa ma to veľmi dotklo... Jej 3 oj ročná dcérka je dosť živá preto nechcela, aby boli oni dve spolu. O pár dní som šla sama jej pomôcť potom znova,ale začala mi vyčítať ako jej nič nepomáham, ako druhé mamy kočíkuju a všetko, ona nikoho nevidí iba seba, že jej treba pomáhať a nikto iný nemá žiadne iné povinnosti. Mamičky prosím napíšte mi Vás názor, keby ste boli na mojom mieste a mali by ste malú dcérku a takto by Vám vypisovala staršia dcéra ako by ste sa k tomu zachovali? Ja už za tie dva mesiace nemám silu to riešiť, lebo ona ma vo všetkom pravdu, je náladová atď.To mam ako stíhať aj moju dcérku, domácnosť a ešte aj jej chodiť kočíkovat, teraz chodím dosť po lekároch s dcérkou, zistili jej boreliozu a moja staršia dcéra akoby nechcela vidieť aj iného povinnosti, vidí iba seba, ako nič nestíha atď. Ze jej nevezmem staršiu, ale kedy, keď s mojou mi treba ešte stále písať úlohy, takže ja jej mam vziať dcérku, ale moja nemôže prísť, lebo by sa saleli....

0silvia0
29. jún 2020

@silvi300 a citala si o tom, ze starsia dcera si nezela, aby autorka vodila mladsiu dceru k nim? Toto je ok?
Teraz cez prazdniny moze si bravat starsiu a trocha ju odbremenit, to je ok. Ale nastupom do skoly v septembri plus praca, ucenie s dietatom atd. aj autorka potrebuje zit a dychat, nie sa nahanat, aby kazdemu vyhovela

yvkay
autor
Autor odpoveď zmazal
silvi300
29. jún 2020

@yvkay Prečítaj si po sebe posledné tri riadky v príspevku, tam sama píšeš.. Že jej nevezmem staršiu, ale kedy, keď sa s mojou mi treba ešte stále písať úlohy..

yvkay
autor
Autor odpoveď zmazal
silvi300
29. jún 2020

@yvkay Ale samozrejme, však je lepšie vyhovárať sa na druhého, že si vymýšľa, ako priznať si, že robíš rozdiely medzi svojimi deťmi.

0silvia0
29. jún 2020

@silvi300 tie tri posledne riadky aj docitaj do konca... ona jej ma zobrat dceru, ale ona s dcerou tam nesmie ist... so skolackou sa potrebuje ucit ked autorka pride z prace, kedy ma ist strazit ine deti pocas tyzdna? Toto sa da realizovat, ale nie kazdy den, skor cez vikendy... Ci to kazda zena na md si mysli, ze ved kazda zena je na md alebo rd?
Ja som zvedava, ked budes mat okolo 40-50 rokov, ako budes ficat bez oddychu, kazdy den nabity, praca, domacnost, deti, vnucence, domacnost svojich deti. Ved ty nepotrebujes oddych, pojdes ako motorova mys, hlavne ze vsetci okolo budu mat splnene svoje predstavy a tuzby...

6mia6
29. jún 2020

@silvi300 áno robí rozdiely medzi dospelým samostatným jedincom a 6 ročným dieťaťom, ktorému ešte nedávno bolo treba vytierat zadok. Mne sa to zdá normálne.

silvi300
29. jún 2020

@0silvia0 Nehnevaj sa na mňa, ale moja mama si dokáže po infarkte, chodí do práce, môjho syna zohrať kedykoľvek a on je ešte aj autista?moja mama má 50 rokov. Prepáč, ale autorka sa len vyhovára. Ja by som rada počula ako to je, aj od jej dcéry, nielen verziu autorky.

gelifil
29. jún 2020

@silvi300 ty sa zamyslsi nad sebou, ze matke po infarkte davas syna autistu

silvi300
29. jún 2020

@gelifil Ale ona sama si ho chce zobrať, lebo miluje svojho vnuka, stále mu kupuje hračky, oblečenie, proste dala by mu aj modré z neba. Moja mama je úplne šťastná, keď môže každú voľnú chvíľu tráviť s mojím synom. To bývame od seba 10;km. Takmer každý víkend sem chodí k nám na návštevu. Niekedy pošle môjho brata, že nech jej donesie vnučika.

0silvia0
29. jún 2020

@silvi300 tvoja mama je tvoja mama. Možno aj ty raz budeš ako tvoja mama, a možno nebudeš. Možno budeš mať raz 50 a budeš unavená, zničená a budeš potrebovať relax. Možno budeš aktívna až do 70ky. Nemôžeš podľa svojej mamy hodnotiť všetky ženy v tomto veku. Ani o sebe nemôžeš dopredu povedať, aká budeš v 50ke.

jasminet
29. jún 2020

No, mám 40r, 3 deti a Full time prácu, končím o 16-17. Domov cez Bratislavu to mám MHD 30-45 min, pokiaľ nenakupim cez obedové prestávku tak ešte rýchly nákup. Domov sa dovalim okolo piatej, šiestej. Našťastie mám deti už doma (muž vyzdvihol). Večera, úlohy, osprchovať, nachystať veci na zajtra, vyprať aspoň 1 práčku. Mať dospelú dcéru s vnúčatami, tak ozaj neviem kedy by som sa jej mala ísť ešte venovať a hrať sa s jej detmi. Len cez vikend, ale kam dám to svoje decko keď k nej nemôže ist??

6mia6
29. jún 2020

@jasminet voľne pohodené, podľa niektorých diskutujúcich je 6 ročne dieťa samostatné dosť na to aby si sa išla venovať dospelej dcére a jej rodine. 😂😂😂🤦‍♀️

lienka192
29. jún 2020

@yvkay prikláňam sa k názorom, že nie je tvoja povinnosť starať sa o vnúčatá, je to pekne keď dcére občas pomôžeš (keď máš ty náladu a chuť alebo keď to naozaj potrebuje - ide na úrad, k doktorovi a nemá doma manžela akuratne) ale ako nech sa na mňa nikto nehnevá aby dospelá žena - dcéra vyčítala svojej mame, že sa nestará o jej deti, tak to je veľa, mala si rozmyslieť ci chce dve deti tak krátko po sebe a nie teraz ked zistila ze to nezvláda urážať sa na mamu že jej nepomáha. Ma sa starať ona a jej manžel o ich deti. Ja by som sa od hanby prepadla toto povedať mame alebo svokre, preboha oni sa o svoje deti už starali, postrazia mi syna v surnych prípadoch ale žeby som im im vyčítala že sa ony o môjho syna nestarajú, to kde sme. Mimochodom tvoja prvacka ma od stredy prázdniny, ty chodíš do prace, musíš riešiť co s nou počas dvoch mesiacov, staršia dcéra je na MD, to skôr ona tebe by mala pomôcť, nie ty jej po práci baviť tak malé deti na jej zavolanie. Ach jaj, ale. Vidím ze názory žien sú rôzne.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
marianeta
29. jún 2020

Bože toto už sa nedá čítať..Niektoré nechali rozum na pôrodom stole asi..

silvi300
29. jún 2020

@perdulka7 Môže ju nechať u jej otca. Napríklad.

6mia6
29. jún 2020

@silvi300 ak aj malá k otcovi chodí, autorka môže konečne vyložiť nohy na stôl a nemusí bežať k dcére.

jaond19
29. jún 2020

Jasne daj dcere najavo, ze s pomocou problem nemas, ALE v rámci tvojich moznosti (fyzickych,zdravotnych aj casovych), musíte nájst súlad tj. žiadne že nechat 6r dceru doma (bude niest zodpovednost v case tvojej nepritomnosti za nu ona alebo ty?), vezmes ju so sebou sa dakam pohrat napriklad aj s tou 3 rocnou. a ze sa spolu budu "šaliet"? no zrejme ta 3 rocna a ani jej matka nema skusenost zatial so skolkou a s tym, ako tam decka vedia "zbesniet" takze tomu, aby dieta "šalelo" nezabrani, deti si proste potrebuju vybit energiu a ze na to ona nema doma nervy je jej problem. Preto skus najst miesto kam by si pripadne s dievcatami isla a ona si chvilu oddychne od toho mat doma 2 deti... Neviem aku dalsiu pomoc od teba ziada no pri kazdej poziadavke by som jej s kludom odpovedala tym istym - ze ty by si za taku istu pomoc bola vdacna tiez,zvlast po tych 20tich rokoch kedy si v jednom kole... a este by som nadhodila aj taku vec, ze v jej nevlastnej 6rocnej sestre rastie potencialna mala au-pair, ktoru urcite uvita ked bude mat nejakych 10 rokov a potom ju uz odmietat isto nebude.

silvi300
29. jún 2020

@6mia6 Každá normálna matka pomáha svojej dcére s deťmi, tak to robí každá babka v mojom okolí. A odpoveď, že nemusí bežať hneď k dcére tak je dosť trapna. Ak nechce jej pomáhať. Nech jej rovno povie, že jej nebude pomáhať, lebo má svoj život a nemusí ju na modrom koníku ohovárať za nej chrbtom a robiť z jej najneschopnejšiu a najlenivejšiu dcéru.

6mia6
29. jún 2020

@silvi300 v tvojom okolí každá stará mat beží po práci k vnúčatám? Kde žiješ? U nás len tie ktoré bývajú v jednom dome lebo nemajú v podstate inú možnosť.
Koľke z nich majú deti do 10 rokov?
A sú samozivitelky?

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
silvi300
29. jún 2020

@6mia6 No všetky moje kamarátky, bývalé spolužiačky čo mám, tak sa ich deťom venujú každý víkend starí rodičia a to aj pracujú. Niektoré sú aj lekárky, že chodia za babkou priamo do nemocnice ich , pozrieť počas služby! Cez týždeň tiež po večeroch sa zvyknú stretávať. Že zájdu na pol hodinku pozrieť starých rodičov. Takže kto chce byť s vnukmi spôsob si nájde.

silvi300
29. jún 2020

@perdulka7 Však som písala, tak nech autorka rovno povie jej dcére, že jej nechce pomáhať, lebo chce mať aj svoj život a nemusí ju tu na MK ohovárať.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
marianeta
29. jún 2020

@silvi300 ty si stojíš na kabli? Pomáhala jej so staršou,bravala si ju,len teraz to nejde stále..chápeš!!!! Mladšia tam nie je vítaná..tak čo má.robit?

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
6mia6
29. jún 2020

@silvi300 chcela by som tiež počuť názor tých starých rodičov.

silvi300
29. jún 2020

@marianeta Prečo tam podľa teba nie je vítaná? Lebo autorka robí medzi svojimi deťmi rozdiely. Nemysli si, že to len prišlo z ničoho nič, že ju tam nechce

marianeta
29. jún 2020

@silvi300 a na to si už ty ako prišla? Žiješ s ňou snáď i ako?