Vyhodila som syna z domu, lebo sa len povaľoval a nepracoval
Baby, som zlá matka keď som vyhodila syna z domu? Má 24 rokov, chodil na VS, ale nezvládol ju...ostal doma, a po pol roku mu pomohol môj brat nájsť prácu...v kancelárii na zahraničnom obchode...v práci s ním boli spokojný, ale on stále mlel že chce ísť do BA, takže keď prepúšťali, tak mu nepredĺžili zmluvu... už je to rok...odvtedy nič nerobí, celé dni leží za compom, a s prepáčením žere....pribral 20kg.. jasne som mu povedala , že ak nebude prispievať na domácnosť a pracovať tak musí odísť... včera som ho definitívne vyhodila...peniaze mu došli a on stále nič nerobí...som zúfalá....na jednej strane je to moje dieťa, ale na druhej strane, už je dospelý a musí si zariadiť život...
@makova333 nie, ale samovrazdy sa pachaju vo velkom. Sice u nas nie je ziadna statistika zverejnena, ale ostatne krajiny v tom maju jasno. Tak to asi vsetci nastupuju na SVK do tesca a billy a do automobiliek podla teba
poznáš ho najlepšie.... ak teda máš dojem, že je problém lenivosť, v tom prípade nemaj výčitky. spravila si, čo si pokladala za najlepšie
mozno si aj hladal len neuspesne a len ti o tom nehovoril (tak ako o skole a skuskach)
a ze chcel ist do BA tak asi chcel od vas odist tak mozno si mu to len ulahcila nakoniec a dopadnut to moze rozne
ako teraz by som to uz neriesila len sa modlila aby mi neprisli policajti povedat ze si siahol na zivot
Ako to vzal keď musel odísť z domu? Aj ste to nejako uzavreli že má možnosť vrátiť sa?
@loginexistuje nie je dobré takéto veci jej písať.Nemohla roky čakať, kým sa spamätá možno je taký, že by vydržal ešte dlho.Pise, že mu peniaze pomaly došli mohol sa už po niečom poobzerať.Neverim, že keby videla, že bol na 15 pohovoroch, že by ho vyhodila.Tu asi nebol vôbec zaujem sa zaradiť do života nic nezvyčajné táto generácia chce hneď zarábať vo veľkom, alebo bývať v izbičke do 35 r a hrat sa hry a rodičia nech sa strhajú.
Autorka frajerku nemal?tie dokážu väčšinou nakopnúť.Ale slúži mu k cti, že nepil, nefajčil a vedel si našetriť.
@1andrea111 ano, nornalne sa aj rozlucil, s tym ze sa ozve ked si najde byvanie a doriesime ostatne veci...povedali sne mu, ze tu ma vzdy dvere otvorene, ale ze je cas aby sa postavil na nohy...aj smd mu ponukli ze zaplatime depozit ak budd potrebovat...
@eliska13 nie nema frajerku
Ešte taká otázka, to vám príde v poriadku ho vyhodiť skôr, ako má to bývanie vyhliadnuté? Ak ste mu chceli pomôcť s depozitom, prečo ste najprv nedali ultimátum, aby si to bývanie našiel najprv. Ak sa mu ponúkla práca a nevzal ju, prečo ste mu nedali ultimátum, že vziať ju je podmienka aby ešte mohol s vami ostať? A tie našetrené peniaze míňal u vás načo - keď nič nerobil len žral a ostalo mu pár sto eur? Prepáčte ale podľa môjho názoru sa to takto nerieši. Spravte zo seba najprv bezdomovcov a potom si s taškami hľadajte podnájom... príde vám to okey? A chlapec sa ešte pekne rozlúčil..... no..... nie je problém len v ňom, ale aj vo vás.
Bolo mu treba pomoct psychicky, zohnat odbornika, mozno nejake vyhorenie. Co je teraz s nim, kde spi?
@loginexistuje bingooo.
@zuzanapjat my sme ho nevyhodili zo dna na den...uz niekolko mesiacov vedel ze bude musiet odist , ak nezacne pracovat...nie tyzden dva, ale pol roka bolo ultimatum, ktore vobec nevyuzil na to aby si nieco hladal...stale si myslel, ze to neurobíme...a naco minal peniaze? Ze by na stravu, drogeriu, byvanie, pranie, telefon, poistku atd...
@loginexistuje nie nehladal...za rok poslal az DVE ziadosti o zamestnanie...trosku malo...a mal moznost nastupit do kniznice, a aj do jednej obchodnej spolocnosti ako tlmocnik.. obe prace odmietol
tak strašne bol na obtiaž, že pomahal s autistickym synom a platil všetky vydavky ktore mal platit :D ale chápem, že ste chceli aby si prácu hladal... ostáva dúfať, že to vypáli dobre... mali ste na neho pritlačiť v momente, ako odmietol prácu... ale otázka, pred kolkymi mesiacmi sa mu ta praca ponukla? Pred covidom, alebo niekedy teraz? Lebo aj to je dôležité vedieť. Každopádne je ako je, ostáva veriť, že ho to nakopne správnym smerom. Len si myslím, že aj vy ste mali vopred myslieť na to, ako to vy budete psychicky znášať.
@zuzanapjat platil nam preto ze musel, a nepomahal s nicim okrem toho ze sa hral obcas s bratom...jedine co doma robil bolo vykladanie umyvacky...tu nejde o to ze by bol na obtiaz, ale ze jednoducho nechce pracovat...nemozeme sa o neho cely zivot starat...mam druhe chore dieta, ja sama cakam na transplantaciu, manzel dre akk kon ...a on caka ze ho budeme cely zvysok zivota zivit? keby vidim snahu, ze pracu hlada a nedari sa...chápem...ale on vyslkvene pracu odmietol ked sa mu ponukala...to nechapem...
Chalan je dospelý, ved ma 27 niektorý už majú rodiny a hypotéky na krku, už nech naloží so životom ako chce. Ako už niektorá spomínala keby sa chcel zavesiť tak sa zavesí aj bez kufra. Ja Vám držím palce. Aj Tebe a jemu.
A pre ostatné, možno si raz na túto tému spomeniete. Sand ani jedna z nás nebude musieť urobiť také rozhodnutie.
Keď vedel pol roka vopred že ak si prácu nenájde bude musieť odísť, tak si vlastné sám vybral. Nebolo to vyhodenie v návale emócií.
Vychovala si lenivca a teraz ti to vadí, aký je.
To aj náš 13-ročný má podstatne viac povinnosti, ako iba vypratať umývačku a pohrať sa.
živil sa sám, tak nepíšte že vy ho nebudete živiť. platil čo bolo treba, neodmietol to. mám školopovinného stredoškoláka a robí čo mu poviem... či vysávanie, či umývačka, či smeti, nákup.... nemá s tým problém. On vám odmietal pomáhať?
@zuzanapjat on sa odmietal zamestnat (a tym respektovat pravidla, ktore rodicia nastavili "ok mozes tu byvat, ale budes mat pracu") a pokial nema oslika potras sa, raz mu tie usetrene peniaze dojdu...
@hettinka bolo by dobre si prečítať vsetko...pomáhal, staral sa, chodil do skoly...tak bol vychovany...vsetko sa zmenilo ked ho vyhodili zo skoly
@zuzanapjat an on pomahal...kym bol mladsi...uplne sa zmenil ked ho vyhodili zo skoly...tak akk odmietal ist do prace, tak odmietal niečo doma robit...ano platil kym mal, ale peniaze sa mu na ucte same nemnozia...a ja , ani manzel nekradneme aby sme podporovali dospeleho muza navzdy
@hettinka lahko sa radi druhemu.
@nikolka1986 a ak si ju nenajde 10 rokov? Ja tu pisem, ze mal moznost ist do prace a obe odmietol...a neboli to zle prace...robit tlmocnika mi pride celkom fajn prace pre mladého muza sk stredoskolskym vzdelanim..
tak ak máš pocit, že ste sa s mužom rozhodli správne, načo táto téma?
@hettinka dalsia mudra. Ty si.myslis ze.tvoj syn sa nemoze.zmenit? Staci nejaka udalost ktora nim otrasie a soma budes mat niekoho uplne ineho.
myslim ze to robite spravne, ze proste chcete aby si tu pracu nasiel ... je to predovsetkym pre jeho dobro. dajte potom vediet, ako to dopadlo.

@zuzanapjat uz skrachovala Billa, Tesco, Kaufland aj Lidl? Aj vsetky automobilky?