icon

Vyhodila som syna z domu, lebo sa len povaľoval a nepracoval

1. sep 2020

Baby, som zlá matka keď som vyhodila syna z domu? Má 24 rokov, chodil na VS, ale nezvládol ju...ostal doma, a po pol roku mu pomohol môj brat nájsť prácu...v kancelárii na zahraničnom obchode...v práci s ním boli spokojný, ale on stále mlel že chce ísť do BA, takže keď prepúšťali, tak mu nepredĺžili zmluvu... už je to rok...odvtedy nič nerobí, celé dni leží za compom, a s prepáčením žere....pribral 20kg.. jasne som mu povedala , že ak nebude prispievať na domácnosť a pracovať tak musí odísť... včera som ho definitívne vyhodila...peniaze mu došli a on stále nič nerobí...som zúfalá....na jednej strane je to moje dieťa, ale na druhej strane, už je dospelý a musí si zariadiť život...

dee01
2. sep 2020

@anita6666 takého muža ti treba, čo býva u mamičky, to by sa ti iste páčilo 🙈

viestta
Odpoveď bola odstránená
anita6666
2. sep 2020

@viestta určite by som neostala dieťaťu na krku,nehrozí,také ambície nemám 😂

viestta
Odpoveď bola odstránená
anita6666
2. sep 2020

@viestta dieťa? Dospelý človek alebo dôchodca možno už aj si chcela napísať. 😎

dee01
2. sep 2020

@viestta nerieš, jej myšlienkové pochody chápe len ona sama 😂

katyl
2. sep 2020

@anita6666 ja som chodila do kancla za 700 eur, lebo som chcela uživiť svoje deti a zároveň stihnút odviezť zo školy a na krúžky a potom domov. Úlohou rodičov je zabezpečiť aby sa deti dožili dospelosti a boli vychované tak, aby si za prvým rohom nerozbili nos ( obrazne 🙂) Následne to už je na nich. Je pekné, ked je tento proces prirodzený - teda podla mna stredná škola, vysoká škola, počas VS brigáda, následne po promócii práca a osamostatnenie. Samozrejme plus minus nejake odchýlky. Teda VŠ nemusí byť ak na to človek nemá predpoklady, alebo má iné záujmy. ALe teda ked nie VŠ tak sa má dieťa vydať smerom k osamostatneniu brigádou a prácou. Postupne vlastné bývanie a vlastná rodina. ALe každý nech si zariadi ako mu vyhovuje. Ja som rada, že mám vlastný život, rodičom nie som na krku. A nemám chuť živiť dospelú zdravú dcéru.

viestta
Odpoveď bola odstránená
anita6666
2. sep 2020

@viestta teba 😁

viestta
Odpoveď bola odstránená
anita6666
2. sep 2020

@viestta kde je napísané že ja mám deti? 😄 Ty sa Zlatko staraj o tie svoje zajačiky

kika52621
2. sep 2020

nie si zlá matka.....moja mama takto vyhodila sestru teda nevyhodila ju uplne na ulicu ale sestra chodila na gympel s tým, že pojde na výsku ked sa robili skúšky na výšku ona všetky skúšky naschvál nespravila lebo ona na žiadnu výšku nejde. skončila strednú a 5 mesiacov sa válala doma na gauči teda lepšie povedané ona deno, dene žúrovala a cez den spala až mojej mame praskli nervy povedala jej, že má týžden na to aby sa zamestnala inak pojde na ulicu sestra si behom týždna našla prácu opatrovateľky v nemecku a je tam dodnes už 12 rokov má tam rodinu, domček dobrú prácu.....takže niekedy takéto nakopnutie pomôže

dee01
2. sep 2020

@anita6666 tak tak. Sama si ešte decko, radšej deti ani nemaj, lebo z nich vychovas tých zajačikov ty svojim prístupom. Zvieratká..

viestta
Odpoveď bola odstránená
naja94
2. sep 2020

Ahoj, podľa mňa sa Tvoj syn zacyklil v pocite neúspechu po nezvladnutí VŠ... To, čo si urobila, považujem za najlepší možný krok... Rozsekla si bludný kruh, v ktorom sa už 2 roky motal a konečne je prinútený čeliť životu... Určite to zvládne a raz Ti poďakuje, že si ho nenechala hniť doma... Držím jemu i Tebe palce 🙂

dskjhfdlkdjhl
2. sep 2020

@viestta tato @anita6666 tu presne chybala, teraz sa tu uz vystriedali vsetky nazory, teraz uz fakt netreba nic dodat😉Uz sme si precitali vsetko😉

oktobermimi
2. sep 2020

Spravne si urobila...ak sa sam nevie postsvit a ist a riesit tak mu treba kludne aj takto silnym kopancom pomoct. Teraz bude doslova nasraty urazeny ale neboj ozve sa ked "vychladne"

makanka
2. sep 2020

Necitala som vsetko ale mozno mal len nejaku krizu vsetko so vsetkym suvisi .vychova okolie rodina aj vstahy pruatelia.a zaklad je podla mna rozhovor.preco si tu pracu nehladal preco sa nechcel isamostatnit musi tam byt nieco kde je blok.nevieme si ani predstavit co prezivas a co preziva on.nie vzdy je dobre taketo riesenie nie kazde dieta je tak silne aby to zvladlo samo.zato ze ten uz robi to alebo ten to a ten pomaha a ten nie.doba je zla preco byt zly k sebe.mozno ma znamych a priatelov ktory ho podporia a sam si uvedomi ze si mala pravdu ak mozem tykat.mas starosti ano ale aj on ich ma.drzim palce dufam ze to malo zmysel a bude vsetko v poriadku ❤

senta_sofia
2. sep 2020

Nebola som sice v pozicii rodica, ale lutujem, ze moji rodicia nenabrali odvahu spravit to sestre, stale sa snazili pomahat jej, lenze ona tahala stale dolu a vsetkych. Neviem, co vsetko budem schopna tolerovat svojim detom, preto si nemyslim, ze sa tu dockas jednotnej odpovede. Je dost velky na to, aby si dodrbal zivot podla seba, ty nemozes zit zivot niekoho ineho. Ak by si to nespravila, riesila by si, ze si to asi mala. Daj tomu cas, neuhanaj ho.

janka521985
2. sep 2020

Správne

mirgenah
2. sep 2020

Ina cest asi nebola. Aj ked si myslim ze si to mala riesit skor ako sa to cele zosypalo az do tejto podoby. Zalezi od jeho povahy, asi to potreboval. Ja by som urobila to iste. Takze dezim palce a pevne nervy. Nech sa mu dari.... Mohli ste skusit riesit BA a jeho pobyt tam, ked tak velmi tuzilnpo tom.

karollka21
2. sep 2020

@hettinka @asia83 neda mi nereagovat. Znama presne toto NEurobila svojmu dietatu (cely zivot jednotkar, cerveny diplom z VS- IT zameranie, snazivy, akurat zoskratoval a viac sa nepozbieral), chlapik ma 49 rokov, byva stale so znamou (ktorej ide na 80) a uz sa ho v zivote nezbavi. V zivote nerobil, v zivote jej nic neplatil. A ano- bol vychovany, nepil, nefajcil, vedeny k zodpovednosti, akurat ho mama nevykopla, ked to bolo potrebne na "restart". Takze moj nazor nesud (vychovu, cokolvek...), aby si raz nebol sudeny...A nemyslim si, ze by autorka bola zla matka alebo zanedbala vychovu - aj taketo situacie sa stanu, a nemusia byt obrazom toho, ze je zla matka, prave naopak.

dzejsik
2. sep 2020

dobré rozhodnutie, musí sa postaviť na nohy a pochopiť, že už nie ste povinní ho živiť a robiť všetko za neho

misinka0611
2. sep 2020

No ja neviem, aby sa nedostal este do problemov ked je bez penazi.

janettdamian
2. sep 2020

@asia83 Malé deti malé starosti, veľké deti veľké starosti. A nie je to vždy len o výchove. Aj v jeho živote sa mohlo niečo zvrtnúť na čo rodič už nemá dosah. Tak isto sú viac detné rodiny, kde sa starajú, vychovávajú a jedno dieťa z rodiny je tzv. "čierna ovca". Je dospelý a zodpovedný sám za seba. Nepáči sa mi tieto reči typu, že sa vždy všetko zvaľuje na výchovu a rodičov. A najviac sa tomu rozumejú tí, čo si to neprežili ešte na vlastnej koži.

liennka90
2. sep 2020

Ja mám takého švagra 26rocny nepoužiteľný človek, ktorý nechce nič robiť a mysli si že všetko mu spadne z neba. Neviem čím to je, pretože ja s jeho bratom sme si brali hypotéku keď sme mali 20 rokov.. chceli sme sa osamostatniť, chceli sme sa posúvať, niečo budovať.. ale on nie, všade samé výhovorky, tam je zla pracovná doba, to je ďaleko, tam je maly zárobok, vždy vždy len výhovorky.. podľa mna tieto “deti” potrebuju presne toto, prebudenia ☝️ A kľudne mohlo prísť aj skôr ♥️

leskovael
2. sep 2020

Práve naopak, si dobrá matka. Matka musí niekedy urobiť aj take ťažké rozhodnutia, ktoré ju trápia, ale sú dobrom pre dieťa. Je dospelý, musí sa vedieť postarať sám o seba. Ked nebol schopný mat prácu, ani neprispieval na domácnosť bohužiaľ... Verím, že si ho upozorňovala viac x predtým ako si ho definitívne vyhodila.. Takže si zato môže sám. Treba aj takéto lekcie, ak sa už inak nedá... Teraz mu pár dní nevolaj, nechaj mu svoj priestor, o par dni sa pokus ho skontaktovať. Aj podla mna je u nejakého kamoša, nenechaj sa tu vystrašiť... Má 24 kriste, je to dospelý človek bez záväzkov bez zodpovednosť za niekoho iného (dieťa), má len jedinú povinnosť a to byť samostatný... ja som byvala sama a platila časť podnájmu ako 17 ročná, zarabala si počas denného štúdia na strednej škole, ked sa chce všetko sa dá. Takže z môjho pohľadu si urobila dobre..

vanilka83
2. sep 2020

Si dobra matka!!!! Podla mna zla matka by to tolerovala a nic s tym nerobila ako moja svokra. Nic lepšie si nemohla pren ho urobiť vazne ver mi. A rodicia drogovo zavislych co vyhodia svoje deti na ulicu si myslíš ze mali nejaku inu moznost? Nemali, lubia svoje deti ako ty preto to urobili len pre ich dobro. Zaujimaj sa o nho ale urcite mu nerob sluzku cely zivot ako moja svokra mojmu svagrovi.

sunny8
2. sep 2020

Nie si zlá matka .. ale vyhodiť vlastne dieťa z domu to je už na mňa moc nech je aký je je to tvoje dieťa

makova333
2. sep 2020

@sunny8 prave preto, ze je to jej dieta. Laska k dietatu sa nedokazuje skakanim okolo zadku a dozivotnym mamahotelom. Prave naopak, laska sa dokazuje tak, ze spravis aj rozhodnutie, ktore ta boli, ale vies, ze dietatu pomoze najst tu spravnu cestu.