Výlev na materskej. Chýba mi život pred
Ahojte mamicky, niekedy zavidim mojim slobodnym a bezdetnym kamaratkam, aj vy to tak mate? 🙂 Mam doma 10 mesacneho maleho nezbednika, lubim ho najviac na svete, no obcas mi pride smutno za starym zivotom, pred dietatom. Ked som chodila do prace, po praci som sa venovala svojim konickom, mala som volny cas pre seba a vzdy poriadeny byt 😀
Niekedy, ked uz som vecer vystavena a spadnem do postele, tak nad tym rozmyslam. Potom sa vyspim a zas je dobre. A potom si samozrejme vycitam, ze si nevazim, co mam. Maly nebol planovany, mozno je to tym, ze zrazu prisla zmena, na ktoru som nebola pripravena. Mozno sa na materstvo vobec nehodim. Ach teraz si pripadam ako nedozreta pubertiacka 😀 a pritom mi pomaly ale isto taha na tridsiatku... Len mi prosim napiste, ze su tu aj take zienky, co to maju podobne a nie som sama. Dokonale matky prosim nereagovat 😀😀😀
Ja práveže dúfam, že okolo 50-ky budem babka a užijem si aj vnúča ešte kým udržím “myšlienky a moc”. Ale zatiaľ to tak nevyzerá 😂
@malav ja som general po vojne... je to iba zmena v zivote, prisposobujes sa novemu cloveku a rezimu... tiez som si tak pripadala, teraz cakam 3tie a mi je smiesno, ako som mohla len pipnut pri jednom, je to take nic 😄 ked spi, môžeš aj ty (všetko ostatne pocka, lebo nie je nic horsie ako vycerpana mamicka, ja potom robim veci 10x pomalsie...), ked potrebujea dakde ist, iba chytis a ide s tebou... si zvyknes 😄😄😄
Podľa mňa si treba v každej životnej fáze nájsť to pekné. Nemá zmysel celý život prežiť negatívne že toto nemám, toto nemám. Mne málokedy príde ľúto ten život pred materskou, lebo bol taký v podstate prázdny. Až deti ho naplnili. Obdobie 6-12 mesiacov hodnotím spätne ako najťažšie. Až neskôr sa dalo ísť na výlet, neskôr sa už hrá sama, dá sa čítať kniha po troške alebo niečo podobné 🙂 tieto roky uteču, ani nevieš ako. Budeš s nostalgiou spomínať. Moja mama hovorila, že keď sedela na piesku so mnou, povedala si že kedy mi bude v živote takto dobre? A už nikdy tak dobre nebolo. Na to si vždy spomeniem
@malav ja sa pridám svojim pohľadom a životom, ja mám 40r.a deti ešte nemám, chystám sa byť mamou až teraz. Precestované toho mám neúrekom, odžúrované takisto. Škola, kariéra nejaká tiež za mnou a jediné po čom teraz túžim sú deti. A nie, nemám pocit, že by som niečo zmeškala, že som nemala deti skôr. Mám práveže pocit, že nikdy nebol ten správnejší čas a partner ako mám práve teraz.
@limetka69 presne, ten pocit, ze si nepotrebna a zabudnuta.. ze nikto neoceni tvoju snahu, ze sa staras o to, aby boli vsetci clenovia domacnosti spokojni, melies z posledneho, oci otvorene len zo zotrvacnosti a neujde sa ti ani blbe dakujem. Alebo lepsie, "chod si lahnut". Stale dookola ten isty kolobeh, plienka, prso, kocik, rev, navarit, oprat, umyt riad, do toho zas 10x rev 🙂 manzel prisiel z prace, zacal rozpravat o tom, ako sa zabavali, co nove a ja hned nasrata, ze co uz ja mozem mat nove. Ked sa na to pozeram s odstupom casu, za vela veci som si mohla sama svojim pristupom a je mi luto, ze som si tu matersku viac neuzila a riesila totalne kraviny.
@malav zase, nechcem to malovat uplne naruzovo, vies ako sa hovori, male deti = male starosti, vacsie deti = vacsie starosti. Ale je to omnoho, omnoho lepsie ako to byvalo, ked bol male babo. Teraz uz konecne spava v noci, takze od toho sa odvija to, ze sme vsetci doma spokojnejsi. A je z neho partak, da sa s nim pokecat (obcas je toho az moc, pretoze nevydrzi drzat jazyk za zubami ani 5 sekund), sekunduje mi pri zalubach, da sa s nim cestovat, da sa vyuzit aj na pomoc v domacnosti (a este sa z toho tesi), vie sa zahrat aj sam a nepotrebuje na vsetko moju asistenciu.
Ahoj. Pred otehotnením som toho veľa precestovala a videla, naša bola plánovaná, ale to neznamená, ze som vedela, do čoho idem. Veľa veci sa človek učí za jazdy o tom je materstvo, tiež žiadna prvorodička nevie do čoho ide, je to zmena o 180 stupňov. Osobne, ani mi to cestovanie nechýba, radšej sim niekde tu na Slovensku na kúpalisku, keď si mám predstaviť ako mi moju majú odplavovať niekde vlny pri mori 😀 ale nie... cestovať sa dá aj s dietatom, len treba chvíľu počkať a budú to tie najsmiešnejšie zážitky z dovoleniek, ktoré budú všetky bezdetné kamošky raz závidieť.
@malav ono sa to casom zladi 🙂 ja mam 2,5 rocneho a prveho pol roka som myslela, ze skocim z okna, syn stale plakal, celeho pol roka som len myslela nato, aky bol zivot pred a co by som tak asi teraz robila, mala som celkom kvalitne depky. V 5m sa naucil plazit a bolo to samostatne dieta, ani som nevedela, ze ho mam😁 Asi v jeho 10m som sa vratila k cviceniu 🙂 Bolo to uz uplne ine, uz sa dalo vselico. Teraz ma teda 2,5 chodim uz do prace na 4h, aj cvicim (teraz teda len doma😁) aj upracem, uvarim, niekedy teda s vyplazenym jazykom ale ide to🤣 Aj kavicky s kamoskami🤣 To sa casom vsetko doladi a postupne sa da vratit vsetko do ,,normalu,, aj s malym cloviecikom navyse ❤️🥰
@malav jednoducho si povedz ze ked kamosky budu mat krvave oci z prebdenych noci, tebe uz bude sveta zit 🙂 ono ti nikto velmi nepovie,ze sa citi nahovno...aj slobodne bez zavazkov maju svoje problemy...mam blizku kamaratku, ktorej by som mozno aj zavidela, ze kazdu chvilu niekde je, oblecenie tip top trendy, dovolenky...keby neviem, ze uz 10 rokov sa snazi zbesilo najst chlapa a stale nic, no nestastny clovek...dobre je ako je, deti su partaci....a nikdy nevies kde by sa tvoj zivot posunul keby drobca nemas...keby,keby,keby...raz zacas treba niekde zmiznut von z teplakov, pripomenut si slobodu a potom sa vratit spokojna naspat...🙂
@limetka69 joooj, toto poznám. To môj mal predtým každý druhy mesiac firemnú akciu, kde sadli chlapi na pivo a stejk a ja doma s malou... jooooj 😂😂 a zákon chvalnosti, kým som nejaké kamošky spoznala, ktoré na tom boli podobne, žeby som s nimi aspoň na kavu sadla... to trvalo. No nervy som mala strašne. A do toho mi dávali “rady” ešte bezdetné kamošky. No vytočená do vývrtky som bola.
@belllinka o 10 rokov????ja mam 1,5r. dieťa a koníčky mám...2x do týždňa chodím do fitka a už aj pracujem. A to máme oboch starých rodičov 100km a 300km
Aj mne chýba, tiež v tých momentoch, keď som unavena (ako aj dnes), ale už vidím svetlo na konci tunela 🙂 akože užívam si to, ale život s 3 ročným dieťaťom je porovnateľný so životom pred materskou a môj mladší bude mať len 2 roky ešte čoskoro 😃
@koliesko642 dokonale matky nemali písať 😃 (iba srandujem). Super, musím sa inšpirovať
@malav vies kedy som si zvykla ja na materstvo? Ked mala dcera cca 5 rokov a uplne si to uzivam a vychutnavam od kedy ma 6 a vies preco? , presne pre ten pocit pre tu obrovsku zmenu kde som ja prestala "existovat"moj zivot, moje hobby, cas..vsetko sa tocilo okolo nej.. a velmi som sa hnevala ze sa mi zivot tak otocil na ruby. Ale dosla do veku ked sa stala partackou, kamoskou, kecame spolu rozpravame sa hodiny, boli sme spolu pri mori, alebo hoc kde inde a uzila som si to 100 nasobne viac.. som asi ako chlap.. viac si viem uzit vacsie dieta ako toho vzdoroviteho mrnousa😂. Pockaj chvilku a bude lepsie, naozaj.
aj s detmi sa daju robit veci ;)
da sa s detmi aj cestovat, aj sa stretavat s ludmi, hocikde ist v podstate.. co konkretne ti chyba..?
Moj zivot pred prvou materskou si ja vobec neuzila.Rodila som cerstva 18- tka .
Jemine to ako by som ja pisala 😂 😂 ale neboj, este si uzijeme, detí vyrastu dame k babke a mozno budeme mat zaujimy spolocne s detmi 😉 ja napr teším ked krpec trochu podrastie a pojdeme na bajk
Ale ja uz som starsia a neľutujem.kedysi to bolo haloooo, ako mama som koncila pôrodom dcerky v 35 rokoch.Medzitym sa mi este narodil syn v 24.Vsetci zdravi.Dakujem Bohu.a to je je asi najviac.co si mozem uzit
Kazdy chce to co nema, pokial na sebe nepracuje ;) nam sa nedari dieta splodit, myslim, ze uz mam aj z toho depky. Co ja by som dala za to, aby som nemusela uz chodit do prace a uzila si par rokov doma (bez robenia toho co odo mna chce niekto druhy) a robila co ma naplna...ale na druhej strane pracujem na sebe, rada citam ako mamicky “trpia” a vdaka tomu si uzivam moje konicky a volno po tej hnusnej praci 😄
Neboj sa, je to len unavou, este budes mat s malym tolko zazitkov ;) drzim palce k pohode
A to ze vas mamicky nikto neoceni, nechapem - vsak udrziavate pri zivote svoje deti, vychovavate ich, to by vas mohlo naplnat nie? Nerobite to snad kvoli tomu, aby vas druhi chvalili. Ci?
@malav uplne ti rozumiem, tiez zavidim bezdetnym kamaratkam, ze jedina osoba o kt. sa musia starat su oni same. Nijako mi nepridava na nalade ze kvoli debilnej korone som od marca zavreta doma, s muzom uz mame ponorku zo seba, on tiez od marca robi z domu. Sice mam uz 30 a pred materskou sme aj pocestovali aj si uzili vselico ale o to viac mi to chyba. Ja osobne sa nestotoznujem s nazorom, ze ked dieta podrastie tak sa to "dozenie". Pre mna je predstava dovolenky s dietatom nocna mora, videla som to na dovolenkach x-krat. Ja si chcem oddychnut a nie makat okolo decka rovnako ako doma navyse v stazenych podmienkach cudzieho prostredia. Mozno ma tu ukamenujete, ale my sme sa s muzom dohodli ze kratsie vylety mozme s malou absolvovat ale na dovolenky budeme chodit sami, decko bude u babky.
Podla mna to ako si zivot uzijes s dietatom strasne zavisi od toho, kolko sa angazuju stari rodicia. Mam v okoli kamosky, ktorym stari rodicia strazia casto deti, napriklad moja sesternica chodi kazde leto na dve dovolenky, jednu s detmi a jednu iba s manzelom a kamosmi zatialco jej babka cely tyzden strazi deti ( teraz 3 a 7 rocne). Mne rodicia nepostrazia ani jednu jedinu noc, jedine ked som bola v prodnici ostali s dcerkou sami aj cez noc.
viete čo, šla by som aj ja na diskotéku 🙂, ten vietor vo vlasoch, prísť domov ráno, nemať zlý pocit z toho, že sa flákam, chvíľu nič nemusieť robiť tak, aby boli všetci spokojní.... atď. Obdobie pred materskou bolo okrem iného aj o väčšom sebavedomí, väčšom množstve vlastných peňazí, o inom druhu slobody. Takže za mňa - rada na to spomínam aj ja 🙂
Ja mám 27 rokov, s manželom sme pocestovali a videli kus sveta. Chceli by sme bábätko, ale dlhšiu dobu sa nedarí. Keď vidím deti spolužiačok či kamáratiek tak mi príde smutno a poviem si či vôbec nám bude dopriate niekedy 🤷🏼♀️😊
@diewcatqoo jej môžem taku blbu otázku? Akú máš prácu? Len preto, že píšeš, že v nej máš svoj kľud. Ja som teda doma na materskej pravidelne zúfalá, ako musím robiť milión veci naraz, ale keď si predstavím návrat do práce, kde by som sa mohla ak roztrojit aj tak sa nestíha, tak by ma fakt, zaujimala práca, kde je kľud. Žeby som sa rekvalifikovala 😂
@bluka2 vobec nie som dokonala a ani sa na taku nehram. Ide o to, ze s materstvom sa nekonci ostatny zivot, som aj manzelka, zena a nielen matka...chcem sa pacit muzovi atd...a ostatnym konickom sa da venovat aj s dietatom...a jasne ze aj mne chyba ist niekam sa zabavit ....

@hettinka no vidíš, každý to chce mať ináč. Ja by som v dvadsiatke nechcela bábätko ani náhodou. Rodila som po tridsiatke. Užila som si školu, cestovanie, peknú pozíciu v zamestnaní a môžem sa v kľude venovať deťom a nebudem babkou po štyridsiatke.