Vylúčili ma z vysokej školy
zeny, netyka sa to asi az tak tejto stranky ale potrebujem sa doslova vyplakat. kvoli jednej nespravenej skuske som musela byt vylucena z VS, a to ani nepracujem, deti nemam, cize jedina moja povinnost bola skola a aj to som nezvladla. viem ze je to moja chyba a aj sa za to hanbim, ale musim sa z toho nejak poucit. skolu dokoncit chcem, podam si prihlasku znova a verim ze spravene skusky mi uznaju. ale z coho som nestastna, to su reakcie rodicov, obaja ing, spravaju sa ku mne teraz akoby som niekoho zavrazdila, totalna nula.ja viem ze som pochybila ale v zivote sa stavaju aj horsie tragedie. nemozem sa im pozriet ani do oci, doslova so mnou nekomunikuju a mna to priserne ubija a neviem ako to prekonat...
No blbé... určite si čakala, že však nejako "ti to dajú" a nejako prejdeš a nestalo sa! Nuž, načo plakať nad rozliatym mliekom, ak si tú výšku chceš dokončiť, treba urobiť skúšky a začať na sebe makať, aby si chybu napravila. Ak ťa tá škola nebaví, tak si nájdi uplatnenie v niečom, čo ťa bude baviť. Každopádne treba ísť dopredu! Rodičov to časom prejde, nech sa rozhodneš akokoľvek, aj keď určite je to škoda nedokončiť si to, zvlášť ak by ti niektoré skúšky uznali!
Ak píšeš, že ťa to, čo študuješ nebaví, tak s tým nestrácaj čas a rob to, čo ťa baví, aj keby si mala odísť deň pred promóciou. Ak začneš robiť niečo, čo ťa baví, zistíš, že už nikdy v živote nebudeš musieť pracovať.
z čoho bola tá skúška ????
Boze moj, ved to nieje ziadna tragedia. Uz mas len 2. stupen dokoncit. Bakalar si 😉 Kludne si rok oddychni a zvysok dokopes lavou-zadnou. (tie urobene skusky by ti mali uznat, tak nevidim problem). Okrem toho VS uz ma teraz uuplne kazdy, takze nemat ju je v podstate to iste 😀
@sunny4girl hlavu hore, stávajú sa aj horšie veci v živote, a povedz to aj svojim rodičom, nech ťa nedeptajú pre pi*oviny 😉
A este pre dievcata, co tu hovoria o peniazoch... smutne emoticon Peniaze su viac ako stastie vlastneho dietata?
Nehraj tu na city. Ak dávaš niekam penaze , očakávaš aj výsledok. Pre mňa normálna vec .
Ak zaplatím dieťaťu drahý kurz , chcem aby z toho niečo malo a niečo si z toho odnieslo, ja ako rodič nie som dojná krava. Urobila chybu , rodičia sa hnevajú - normálny vzorec a teraz treba sa jednoducho pohnúť vpred.
No ja som mala nieco podobne, az na to ze som odisla viac menej po roku sama. Ako ti radil niekto skor, sup na studijne oddelenie, prihlas sa na externe studium, skusky ti uznaju vsetky ktore budu rovnake (inak nieked aj ked ked prestupis na uplne inu skolu pouznavaju kopec skusok) a iba si to dorobis, co bude brnkacka. Najdi si pracu a mas pokoj.Rodicia su teraz sklamani, to je v pohode, ale ked sa z toho poucis a nejake to prezijes bez ich podpory, budu este aj spokojni a hrdi aka si sikovna :P Casom som ale pochopila, ze v SR je VS uplna zbytocnost, pomaly to chapu aj zamestnavatelia, proste tie skoly chrlia studentov ako na beziacom pase a casto nic nevedia (bez urazky).. ale to je v inej teme uz niekolko krat rozoberane. Vyber si skolu aka ta bude bavit, ty s tym budes zit dalsich 50rokov a nie tvoji rodicia, nech sa durdia kolko chcu....
@maminuska Nehram nikomu na city, ale poznam vela ludi zo svojho okolia, ktorym sa stalo nieco podobne a poznam aj reakcie rodicov... hnevat sa mozes, to je jasne, ale nie je to koniec sveta a vycitat dietatu tie financie...to co je??? A co je to za vychova, aby sa moje dieta trapilo a zozieralo niecim, na com ani v zivote nezalezi... viem, ze VS stoji vela penazi, ja som sa snazila rodicom to ulahcit ako to slo, v podstate som si skolu financovala sama... a ten svoj vzorec si strc vies kam... v zivote nebudem vychovavat svoje dieta tak, aby sa balo mi nieco povedat kvoli mojmu naslednemu hnevu, aby malo strach z toho, ze ho prihlusim, ked neurobi vysoku skolu...
@sunny4girl pásť možeš aj s titulom,
ing máme kopec a su radi,že maju vobec prácu,plat im nezvýšili,rast žiadný,výplata malá zázraky sa nekonali ,čo je normálne na Slovensku
@charaka kam si mám ten vzorec strčiť ?
Je to uplne normálna reakcia rodičov. A ty tu splietaš dve veci - dôvera v rodiča a benevolentný prístup detí k prostriedkom ktoré rodičia zarobili . Deti mi môžu povedať čokoľvek , ale zároveň nemienim ja sliepňat do noci nad prácou a odvádzať nemalý benefit na školu svojmu potomkovi a on si v poslednom ročníku zmyslí že ho škola vlastne nebaví, že VS je v podstate k ničomu a podobne kraviny. Ja by som bez vysokej školy neurobila licenčné skušky , lebo moje povolanie môžu vykonávať iba vysokoškoláci s určitým zameraním.
Tak ak ty budeš tolerovať že tvoje dieťa si urobí 2 ročníky z jednej školy, potom ju nechá a urobí si tri ročníky z inej školy a zas zisti že to nie je to čo by chcelo , no tak rob od svitu do mrku a plať ako murovatá .
Treba si uvedomiť že na tých vysokých školách nie sú len deti bohatších rodičov ale aj rodičov s priemernými a podpriemernými platmi , ktorí skutočne počítaju každé euro a ak im takýto potomok neurobí ani diferenčnu skušku v ďalšom roku , tak maju byť právo riadne nasraní. A ak si chce potomok skákať zo školy na školu , alebo ju predlžovať , no tak nech si to platí .
Zakladateľka urobila chybu , proste sa málo pripravovala lebo medveď , nezvládla skušku ani v v jednom ročníku a ani v druhom tak plne chápem jej rodičov. Buď sa zmobilizuje a dokončí si to za vlastné prostriedky alebo proste pôjde pracovať a bude bez vysokej školy. Inej cesty nie je a hrať tu na svedomie a nelásku rodičov je scestné , práve naopak rodič ktorý včas vyhodí vlastné dieta ( obrazne ) mu preukáže ten najvyšší podiel rodičovskej lásky .
@sunny4girl Vsetko sa kvoli niecomu deje, nieco si mas uvedomit, z niecoho poucit... Studujes to, co chces alebo to, co chceli tvoji rodicia? Si dospela, rozhodujes sa za seba, a ta nespravena skuska je skuskou pre teba... porozmyslaj, a hladaj, preco sa tak stalo... a co by si mala zmenit. rodina je od toho, aby ta podporovala!
na tvojom mieste by som sa zamestnala a dorobila si tu skolu externe, kedze je to tvoj pruser, nie rodicov, aspon by som mala ciste svedomie, ze mi nemusia opat platit tie 2 roky studia, ktore platili doteraz zbytocne.
a necuduj sa im, tiez by ma to na@ralo, keby sa to stane mojmu dietatu, ale na strane druhej by som ho podrzala a nerypala, neponizovala ho bymi recami. stat sa to moze hocikomu, nic nemas stratene. ale skolu si dorob. inak ti bolo zbytocne tam travit 4 roky a peniaze, ktore ti na skolu dali rodicia by boli naozaj vyhodene von oknom. a viem, ze to nie je mala suma, tiez platime synovi VS a stoji to koopu €. konecne, ze ju uz konci pomaly.
@sunny4girl ...je to este velmi cerstve....dopraj mame cas...a pokial naozaj lutujes to vsetko a chces dokoncit,co si zacala...nastartuj sa a uspene dobojuj...ale nie pre rodicov,ale pre seba....ucis sa za seba....ak tuzis po inej ceste....mas ine plany,sny...normalne to rodicom povedz,no a uberaj sa tymto smerom 😉
Ahojte
Potrebovala by som skôr radu lebo neviem ako to funguje...vyhodili ma zo studia lebo som nespravila jeden predmet..bola som v druhom rocniku v zimnom semestri do letneho som sa uz nedostala...ten predmet som si preniesla z prveho rocnika..ak si podam znova prihlasku a pojdem do prveho rocnika je moznost aby sa mi mohli zlucit dva rocniky do jedneho lebo na studijnom mi povedali ze mi uznaju vsetke skusky a zapocty ktore som robila...cize spravim prvy rocnik v ktorom budem mat ten predmet a presunu sa mi tiez predmety ktore som nespravila z druheho rocnika..a ak to uspesne zvkadnem nastupim do tretieho...je taka moznost? Lebo na studijnom mi to takto pani vysvetlila...
Kedze Ti chyba prakticky len jeden rok, ja by som zabojovala a snazila sa dostat naspat, nechat si pouznavat skusky a hlavne sa ucit, nech to naozaj za ten rok das. Ale nesla by som do externeho studia, ked si skusku nezvladla, tak asi to nebude taka brnkacka. Radsej jeden rok naplno studovat a skoncit, ako ani poriadne nerobit ani poriadne sa neucit. Jedinw teraz na letny semester by som si nasla teda brigadu, ked nestudujes, pripadne si urobils nejaky jazykovy certifikat, aby si cas uzitocne vyuzila. Myslim, ze pre rodicov by ten rok navyse nemusel byt taka katastrofa, to sa stava. Pripadne slubit, ze im to po skole vynahradis. Ked si na skole vydrzala uz 4 roky, nemenila by som uz. Hlavu hore a drzim palce!
Prepac, reagovala som na povodny a zjavne uz stary prispevok. U Teba zalezi naozaj, ci si so skolou inak spokojna ale nie. Si este na zaciatku, ale to co Ti pani na studijnom poradila, je pravda. Zalezi od Teba, nakolko chces pokracovat. Aj Tebe drzim palce 🙂
@gita17 áno, je oveľa vyhodnejsie a lepšie študovať to, čo ta baví. Nie zbytočne sa trápiť.. a je úplne logické, že sa nedá zapísať na predmet, ktorý ma kapacitu 10studentov a je nás 15-20, ktorí ho chcú. o rok sa mi ten kryje s iným povinným, tak veľmi na vyber nemáš... nevýhoda toho, keď nemáme vopred spravený rozvrh, ale tvorime si ho sami. O môj rozum sa báť nemusíš...
Je to jedna skúška, niekedy sa nezadarí. Určite z tých ostatných skúšok niečo vieš, aj keď by si školu neukončila, všetko čo si sa tam naučila, sa dá v živote využiť aj bez diplomu. Je veľa ľudí, ktorí však nedokončili, ale majú prácu, ktorá ich baví.
@sunny4girl a co to bol konkretne za predmet? nedalo sa ti vybavit si nejake platene doucko u toho vyucujuceho, a tak sa k tomu dostat jednoduchsie?alebo aj teraz? proste sa nevzdavaj, skoda ze si to nechala zajst az tak daleko, ale rozhodne hladaj riesenie....mala si malo podkladov pre naucenie sa, ci s ti to zle chapalo?lebo niektore predmety na techn.univerzitach su riadne haluze...
nenechaj si od nikoho nahovorit, ze vs na sk je hlupost, nie je. ak to v tomto veku nedokoncis, neskor mozes lutovat, a s postupujucim vekom, pribudnutim prace, deti, povinnosti nemusis mat toklo casu na to, aby si si to studium dokoncila, a je a bola by skoda, ked ti chyba cca 1 rok aby si to vzdala celkom...je to hlupost...rodicom sa necuduj, oni sa na to cele pozeraju uz z ineho uhla pohladu...ked si sa dostala az tak daleko, urcite mas na to aby si sa dopracovala k cielu.... jeden poriadny nadych, jeden vydych, pozri kolko skusok si uspesne urobila....
premysli si, ako by sa k tomu dalo este dostat. urcite nieco vymyslis....🙂

@sunny4girl ahoj....aj ja som chodila na TUKE, na aku faklutu si chodila? netrap sa preto, je to ako ked moja kamoska otehotnela v osemnastich, okolie, hlavne mama to niesla zle, tiez boli nahnevani, ale chce to cas a utrasie sa to. neboj. Moj kamarat chodil tiez na TUKE stavebnu fakultu a vzdal to tiez vo 4.roc , je iba Bc. a to studoval asi 7 rokov. Teraz viaže železo na stavbach, ale to je o inom, prihlasis sa odznova, pouznavaju skusky a urobis aj tu jednu, neboj. a ked nie, tak nie, zivot ide dalej aj bez školy. 🙂