icon

Vymrieme na nevšímavosť a neochotu

13. jan 2021

Ľudia my vymrieme na nevšímavost a neochotu .Včera večer bol krstný na pohotovosti bolela ho chrbtica ,nikdy sa na nič nesťažoval tak to bolo asi dosť zlé , poslali ho nazad domov nemal mu kto spraviť covid test mal prísť ráno s ag testom .Dnes ráno sa už nezobudil 😭😭😭😭😭.

zuzana111984
13. jan 2021

Je mi ľúto straty 😔 bohužial takúto formu mozgovej príhody prežije len male percento ľudí, aj to s ťažkými trvalymi následkami. Bolesť chrbta ani nepatri medzi indikátory, ktovie či to malo súvis alebo len zhoda náhod. Ak by sa na to prišlo a prežil by, pravdepodobne by zostal ležiaci, možno so sondou, poruchou reči... to by už nebol život. Možno to by mohlo byť pre vás útechou.

autor
14. jan 2021

@zuzana111984 možno možno možno to sa už nedozvieme ,veľká strata pre mladú rodinku pred polrokom sa im narodilo dieťatko 😭😭😭😭

oblecenie99
14. jan 2021

@zuzanapjat Iba si dovolím poznámku k tomu EKG, mne v tehotenstve tiež robil všeobecný lekár, dokonca ma za ním rovno posielala gynekologička a tiež som kukala, že všeobecný robí EKG? a ona kukala na mňa, že jasné a nechápala, prečo sa čudujem. Čiže áno, robia a bežne.

oblecenie99
14. jan 2021

@kockopes2206 Nemusia nakrmiť :( nechcem zovšeobecňovať, ale môj starý otec ležal v DSS, v takom stave, že už nevedel ani, ako má držať lyžicu, či sa banán je alebo pije (ťažká demencia), a nebyť mojej mamy, ktorá tam po práci bola každý deň, by od rána nejedol nič. Jednoducho ten personál, ktorí tam bol, by nestihol každého nakŕmiť. Položili vedľa neho jedlo a po polhodine zobrali.

nafka0483
14. jan 2021

Ach jaj, mozno to bola len blba zhoda nahod, ze sa to stalo po tom incidente s chrbticou a pohotovosotu a nijak to spolu nesuviselo. Nezabranili by tomu mozno. Ktovie... to sa uz teraz nedozive nikto, v kazdom pripade je to velka strata :(

jana_eyre_2
14. jan 2021

@panelacikova príčina smrti sa udáva až po pitve, keďže sa to stalo nedávno, ťažko by už mohli vedieť čo presne sa stalo..

autor
14. jan 2021

@jana_eyre_2 pitva vykonaná včera v poobedných hodinách aneurizma mozgu s následným masívnym krvácaním 🥺🥺 prepáčte,že som to tu zahltila a spôsobila hádky ,ale ....

jana_eyre_2
14. jan 2021

To mi je veľmi ľúto.. takto zomrela moja mama keď mala.50rokov.. večer nič nenasvedčovalo tomu že sa to stane.. našla som ju ja v posteli už pár hodín mŕtvu.. je to.hroza, najmä pri takto mladom človeku, navyše ak hľadal pomoc u odborníkov a nebola mu poskytnutá, dalo.sa tomu predist... 😔 Toto je neuveriteľne na celej situácii, neovplyvňuje len chorých na covid ale úplne všetkých... Bohužiaľ v rodine s tým máme nemalé skúsenosti ale nemám právo o tom písať.. držte sa..

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
nistika
14. jan 2021

@tomyhardy ja som mala obute ich topanky....ale ok trochu emaptie...takze aku empatiu by si venoval cloveku, ktory na stareho cloveka po dvoch porazkach, rozumej imobilneho bez schopnosti rozpravania a s neschopnostou zadrzat svoju stolicu, zacne pri hygiene na posteli zjapat : "kur.va a to musis srat prave teraz?" - rozumej naozaj zjapat, nie zahresit...
pocuvam....pretoze presne to sa v zdrav zariadeniach na 90%deje. a to som sa nedostala k vedomemu zanedbavaniu s ohrozenim zivota.
zdravotnictvo je take svinstvo, ktore si nedokazes ani len predstavit, pokial si tam proste nebol....
cize nabuduce im zatlieskaj z okna znovu ale s mojim potleskom nepocitaj....tym 10% normalnych prajem vsetko dobre.

nistika
14. jan 2021

@tomyhardy neodpisujes ok....ja mozem pokracovat tých príbehov mam na cely den....ako praktikantky nas poslali s imobilnou pani na vysetrenie v ramci nemocnice...rozumej odtlacit postel s pacientkou. pani bola stara imobilna ale pocula vnimala pozerala nevedela vsak rozpravat....prisli sme k lekarovi a ten vravi: "baby ale mrtvoly mi sem nenoste, este aj smrdi tusim sa vam posrala, odtiahnite to prec" a babka pozerala.....vysetrenie sa nekonalo.....

nistika
14. jan 2021

@tomyhardy nestaci? dobre môžme sa ich nadalej zastávať a hladať svetlu ihlu v kope sena....ale tymto vedome smerujeme k tomu, ze raz budu pri tych istych ludoch nasi najbližší alebo my sami.

vamajka
14. jan 2021

@zuzanka.zuzu nevsimavost a neochota bola aj pred Covidom, len teraz sa aspon mozu vyhovorit na vycerpanost

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
rainee
14. jan 2021

Presne toto sa deje, všade len covid a iné, často aj vážnejšie choroby sa úplne zanedbávajú. Je to šialene. Trvá to už rok a nikam sme sa neposunuli, ani testovaním, ani obmedzeniami, nič sa nevyriesilo a chorých pribúda...

rainee
14. jan 2021

@nistika žiaľ súhlasím. Mamka keď bola v nemocke ani pohár vody jej nemal kto podať, o hygiene alebo starostlivosti lekárov pomlcim. Len sa nedostať do nemocnice. Prišla po svojich a do 3 týždňov z nej bola troska až zomrela. Vedela by som rozprávať x príbehov z okolia.

simca06022011
14. jan 2021

@tomyhardy každý sme si vybrali svoju profesiu a aj oni. Keď to mam hnusne napísat:keď som neempaticka krava, nebaví ma starať sa o ľudia a riešiť ich somariny, alebo nezvládam komunikáciu, stresové situácie veľa prace a dupľom ak chcem byť každý deň o 17tej doma, tak sa nebudem predsa zamestnávať ako lekárka alebo sestra. To nemá nič s tým, ako sa ľudia kde správajú... Áno všade sú takí, ale za zo že všade sa takí nájdu, neznamená ze keď ku mne príde klient, že chce daňové priznanie tak ho vyhodím a nabliakam na neho, a nedaj bože aby sa niečo opýtal. Len preto, že na mňa bola poštárka ten deň zla. Ďaleko by som to nedotiahla v práci asi. Bohužiaľ v nemocniciach ide o život a nie vždy si človek môže vybrať kto ho osetri a kto nie, to je na tom najsmutnejšie.

nistika
14. jan 2021

@simca06022011 este si zabudla, ze nejdem robit lekara, a potom sa cudujem ze za mnou chodia chori ludia ktorych odmietam osetrit....to je dnes dost aktualna tema co sa tyka covidu....aj moj manzel bol chory (covid to pravdepodobne nebol) a lekarka ho nechcela ani vidiet ani pocut lebo co ak nahodou....tak este ja som mu musela ist po pn aby ho aspon z prace vypisala, hodila to po mne cez okno tapa.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
rainee
14. jan 2021

Pracovat v zdravotnictve ci skolstve - to je poslanie. Nedocenene, neohodnotene, narocne. Ano, pracuju vela, su vycerpani, ide o zivoty ci vzdelanie nasich deti...ale presne ako tu pisete, kto k tomu raz nema vztah nech to nerobi. Ja som tiez v kazdej mojej praci robila s klientami a aj ked som toho mala x krat plne zuby, vzdy som sa musela spravat profesionalne a na urovni, inak by som letela.

katka17787
14. jan 2021

@zuzanka.zuzu pane bože čo trepeš !? Mali ho ošetriť !? Načo platíme odvody celý život keď pre nariadenie nejakeho psychicky narušeného idiota ta neosetria keď to potrebuješ ! Lekársku pomoc potrebujú všetci nie len tí ktorí majú koronu 😡 k môjmu obvodakovy sa rok nedá dostať a pritom plnú ambulanciu nemá . ...tieto následky kto bude riešiť , kto bude zodpovedný? 😕 Choré celé toto čo sa tu deje .

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
mayami
14. jan 2021

Nečítam všetky komentáre, ale pridám svoj názor. Keď už prišiel na tú pohotovosť, tak mal byť vyšetrený a nie odmietnutý. Nikto tam predsa nejde preto, aby simuloval nejaké zdravotné problémy. Bolesť chrbtice môže byť spojená s problémami srdca, to doktori vedia, takže by to nemali podceňovať. Niekto písal, že keď po svojich odišiel domov, tak to asi vážne nebolo. No asi bolo, keď sa rána nedožil.

rainee
14. jan 2021

@snezienka33 je super ze si uz mozes pozriet na nete hodnotenia lekarov od pacientov, to tiez vela napovie. A maloktory ich ma teda dobre. Kde sme ze clovek caka mesiace na vysetrenie k odbornikovi (aj mimo covid) ved kym sa tam dostane tak sa mu stav tak zhorsi (ak rovno nezomrie) ze potom su naklady na liecbu ovela vyssie. V novembri mi davali termin k zubarovi na 6/2021, na sono som cakala 2 mesiace a to v BA, co potom niekde na dedine ludia...

katka17787
14. jan 2021

@snezienka33 najhoršie na Tom je, že ten pán určite nebol prvý a ani posledný 😭 vyhovárať sa všetkým to im ide 😡 to normálny človek nemôže povedať, že toto je štandardne či chýba personálu. Mňa to nemá čo zaujimatat , ja zdravotku zaplatenú mám ak by som nemala tak ma neosetria. Je to na zaplakanie

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená