Vymrieme na nevšímavosť a neochotu
Ľudia my vymrieme na nevšímavost a neochotu .Včera večer bol krstný na pohotovosti bolela ho chrbtica ,nikdy sa na nič nesťažoval tak to bolo asi dosť zlé , poslali ho nazad domov nemal mu kto spraviť covid test mal prísť ráno s ag testom .Dnes ráno sa už nezobudil 😭😭😭😭😭.
@snezienka33 aj ini ludia inde zarabaju malo... kazdy druhy z nas urcite ma pocit, ze by mohol zarabat viac... aj ten chudak, na ktorom si vybije zlost niekto u lekara, zaraba malo :(
Inak zase ja poznam osobne lekarov co krutili ocami nad tym, ze sa na jar neordinovalo... proste taki pokyn dostali. Aj zubara, napr. ktory ostal v meste jeden, zobral ambulacniu od inej zubarky a termin tam proste nedostanes a to ordinuje od rana do vecera, ked dostal vsetkych pacientov z okolia, proste nestiha.. ale to je chyba systemu, ze nam tu ludia studuju medicinu zadara, ale neodrobia niektori na slovenksu ani rok a teda nemame lekarov. Alebo nam tu studuje tolko psychologov a psychiatrov (ale zase ani tych nie je ako maku podla mna...) , ze na odbory ako zubar, gynekolog uz neostane.. neviem :D Hlavne ze mame na vysokych skolach tisicky ekonomov (nic proti, aj ja som jeden :DD) a socialnych pracovnikov...
@snezienka33 no nejake usmernenia mali, ale nie celu jar a cele leto :D ved ja som uz normalne v maj/jun bola u lekarov, aj na zaciatku marca som bola, ale to som veru musela volat vopred, detska lekarka ordinovala cez mobil a navstevy dohadovala vopred, ale robila.. v juli auguste sme aj zubarov obehali a vsetko :D cize ak dakto nerobil, ze vobec, tak to bol riadny "šiši" 🙂))
@snezienka33 no to by som ja nedala, ja dentalnu hygienu aj kazdy mesiac by som isla :DDD to milujem :DDD
@mamickadusicka som rada ze to tu netvrdim jedina...clovek ktory to ale nazivo nevidel by snad ani neveril....
@mamickadusicka prihlas sa uz konecne ako dobrovolnik do nemocnice a ozvi sa po mesiaci. Upenlivo budeme cakat na tvoj prispevok.
@mamickadusicka a tu si vo svojej praci 100% pocas celej pracovnej doby...naucili sme sa vidiet chyby inych...a svoje?
@panelacikova bolest chrbta moze sposobit aj pokrocila rakovina pankreasu ked ti zostava uz kratky cas. Niekedy aj obycajne bolesti mozu znacit nieco vazne.
Toto nie je o vycerpanosti personalu kvoli korone🙈.
Zial, bolo to presne tak isto aj pred nou, na Slovensku sa NECHCES dostat do nemocnice. Ked si nepomozes sam mas smolu ☹️
Dufam,ze to nenechate len tak. Urcite dat staznost pre dohlad nad zdrav starostlivostou. Urcite nezomrel na chrbticove bolesti. Tie len maskovali ine tazkosti.
@malva123 inde vo svete nenechajú skapat ľudí na ulici lebo covid. Ani ich nebuzeruju celoplosnym testovaním a pod. To len my sme taky sprostý národ že si necháme v každom smere skákať po hlave - od zdravotníctva, školstva po platy. Chcela by som vidieť napr. Nemca robiť za náš plat.
@stanulienkat a to ty odkiaľ vieš aké ja mam výdavky 😂 ved tam majú plno veci lacnejších ako u nás a platy štvornásobne, čiže bežne pol platu ušetria, u nás nemajú obycajni ľudia ani na základné veci. Sa potom čudujme že ti najlepší idú preč a práve najviac to cítiť v zdravotníctve. A najsmutnejšie na tom celom je, že ludia u nás sú radi, ze majú vôbec nejakú prácu tak su ticho a nechajú si 💩na hlavu 🙄 Sme len lacná pracovná sila a kontajner Európy co sa potravín týka, ale to je už iná téma.
@snezienka33 to som napisala??? Fakt??? A aj zdravotnikov som spominala?? Ty si iny prevracac. Taky maly Fico.😂😂😂
@snezienka33 baba napisala,ze by chcela vidiet nemca pracovat za nas plat. Ved si videla,ze reagujem na nemevky plat. Nic ine som nespominala. Tak nefabuluj.
@rainee mam dve kamosky v Nemecku. Takze platis 2000e za najom? Nechavas vyse 150e za kadernicku? Sluzby su tam ovela drahsie. Ano,potraviny skoro ako u nas. Jej plat zdravotnej srstry 1500e v cistom. Vela? Nie je to 4 nasobny plat. Tak ako su tu platy nizke aj vysoke,tak aj tam. Teraz tam stupli pocas korony ceny. To len slovaci si myslia,ze im pecene holuby do ust padaju. Musi mat dve prace,aby slusne vyzila. A ano,je tam za lacnu pracovnu silu. A vies preco? Lebo tu by bola za este lacnejsiu.
@monikamama autorka písala presne takto, citujem: bolela ho chrbtica. nepísala nič o bolesti v oblasti chrbta, lebo áno, to môže byť 1000 rôznych vecí... pod pojmom chrbtica som si predstavila jeho dlhoročný chronický problém s chrbticou ako takou, ktorá ho teda náhle príšerne bolela...

@oblecenie99 no ja som prekvapená ostala, keď sa tu spomenula obvodná a ekg? Ale je to určite super...... je veľmi ťažké rozoznať hneď či človek má infarkt, alebo ho seklo v chrbtici. Môj švagor tak umrel pred rokmi .... doma a s liekmi na chrbticu.....