icon

Výpomoc v domácnosti: Ako riešiť nevhodné poznámky?

10. jún 2024

Mamičky ahojte. Zaujímal by ma vás názor na platenú výpomoc v domácnosti, keď nemáte rodinu nablízku. Ide o to, že máme dve maličké deti (do 2 rokov) a ja som sa rozhodla, že si nájdeme na pár mesiacov platenú vypomoc. Na deti som sama, rodina daleko, muž pracuje od rana do večera. Sú dni, keď nestíham ísť ani na záchod, nie sa ešte nejako zmysluplne venovať deťom. Okrem toho majú deti režim uplne naopak, takže každý deň je jeden nekonečný kolotoč. No odkedy som vo svojom okoli povedala, že hľadáme pomoc, všetci sa na mňa pozerajú, ako keby som bola mimo. Stále poznámky typu, že zvládli iné, zvládnem aj ja, že je to zbytočný luxus, že či nezvládnem ešte pár mesiacov a starší môže ísť do škôlky atd. Nečakala som takú spŕšku ironických a posmešných komentárov od okolia. Mali ste niektorá výpomoc s deťmi? Alebo ako by ste to riešili?

Strana
z3
mamaaja82
11. jún 2024

Mala som na upratovanie dievca raz do tyzdna len mna z nej porazalo bola strasne pomala,teraz hladam niekoho tu kde byvam,no zatial neviem najst

zaba21
12. jún 2024

Ja som uvažovala nad pomocou v domácnosti v čase, keď som bola pracovne veľmi vyťažená. Ale nakoniec som to nevyužila...neviem si predstaviť, že by sa niekto cudzí pohyboval u nás doma...je to pre mňa veľké narušenie súkromia.
Ale keď cítiš, že potrebuješ pomoc, vôbec nerieš okolie, plne ťa chápem. Moja dcéra má dve maličké deti a tiež zvažovala pomoc.

bullovabronislava
11. aug 2024

Na reči ostatných ľudí sa vykašli je to tvoje rozhodnutie oni tú pani predsa platiť nebudú...v dnešnej dobe je to úplne normálne ze majú ľudia doma pani na upratovanie keď chcú tráviť aj nejaký zmysluplný čas s deťmi a nie sa len za všetkým naháňať...viem to podľa vlastnej skúsenosti lebo pracujem takto v nemecku

lenicka999
11. aug 2024

Aspoň si sa naučila že asi je lepšie takéto veci vôbec rodine a známym nehovoriť. Veď nikto to nemusí vedieť a ani sa to nemá ako dozvedieť, lebo aj tak vidíš ako ti ľudia závidia že si môžeš pomoc dovoliť. Ja by som si na tvojom mieste niekoho našla, na tom nie je nič zlé a už to nikomu nespomínala. Prajem pekný deň a užívaj čas s deťmi.

silvike
11. aug 2024

V mojom okoli medzi znamymi, kolegami, kamosmi, v rodine fakt nepoznam jedinu, ktora by mala vypomoc s detmi ci s upratovanim, ci s varenim a pod. Vlastne kamoskina sestra so 6 detmi. Ta mala jednu slecnu ktora sem tam prisla ako aupair, urobila detom palacinky a tak. Ale podla mna je to praveze super napad. Ak mate financie a mozte si dovolit par eur dat na vypomoc, preco nie. Ja by som tie reci brala jednym uchom dnu druhym von. Hlavne nech aj muz ta v tom podpori. Bo keby ma este aj ten zdeptal, ako ine vsetko zvladaju, ta uz by som mala fakt dost. Ale reci rodicov, okolia...su len reci. Nech si myslia co chcu. V konecnom dosledku budu zavidiet, ze sa nemusis tak nadrapovat so vsetkym len ty sama. Ty urob podla seba.

Strana
z3