Vyrastali ste v harmonickej rodine?
Lubili sa vasi rodicia alebo boli spolu skor preto “ze sa to patri”? mali pekny vztah? Ak nie, poznacilo vas to nejako?
Som snilek a vzdy som snivala o dobrom muzovi, s ktorym by som mala pekny vztah a v laske by sme vychovali spolu deti. Som asi znacne ovplyvnena tym, ze som nic take v detstve nezazila. Nasi sa rozviedli, pamatam si ako mama plakala a prosila otca, aby aspon na Vianoce neodchadzal. Neskor sa druhykrat vydala, ale ani s terajsim partnerom neposobia ako idylicky par. Viac po sebe stekaju ako sa rozpravaju a takych si ich pamatam od zaciatku. Bojim sa, ze dopadnem rovnako..
Nie, nevyrastala. Poznačilo. Ale mam vynikajúceho partnera už 13 rokov a babatko, šťastný domov. A nejak nás ta minulosť motivuje to proste všetko spraviť lepšie pre našu rodinu. Som kým som aj kvoli tomu co mam za sebou, vŕtať sa v starých ranach by už ničomu neprospelo.
Moji rodičia stoja pri sebe, i keď vzťah nemajú nejaký taký super hyper úžasný. Vnímam a chápem vzájomné výhrady, ktoré voči sebe majú. A mne to veľa dalo do môjho vzťahu. Snažím sa neopakovať chyby mojej mamy, nekritizovať muža a neoponovať nonstop, ale byť vďačná za všetko, čo pre nás robí. Podľa mňa nedopadnes rovnako, musíš však stretnúť toho pravého a ako na každom jednom vzťahu, musíte na ňom neustále pracovať.
Dievčatá keď to tak čítam tak mi je ľúto koľko detí vyrastá v rozvratenej rodine, aj čo mám kamarátky tak si nezažili pekne detstvo. V škole ktorej som učila boli takmer všetky deti z rozvratenej rodiny, je to smutné
@danielahamar presne tak,mas uplnu pravdu
@marca12 Tak Ty si presne popísala mojich rodičov 🙂 Dopadli pre mňa prekvapilo. Vydržali spolu 50 rokov. Akonáhle mama po 70tke ostala zdravotne odkázaná a bezvládna, otec sa o ňu stará neskutočne starostlivo a s láskou. Doháňajú zameškané. Ja som nikdy nechcela opakovať disharmóniu ako moji rodičia. Našla som až na 3.pokus... a vtipné je, že dokonalú kópiu môjho otca 🙂
Nasi su spolu 40 rokov ☺ - hadky boli aj sú , ale vzdy aj tak držia spolu a nikdy o rozchode ani len neuvazovali ..... ja mam 12 rocne spokojne manzelstvo - aj svokrovci su spolu cez 40 rokov ale tí teda harmonickí nie sú - ale o rozvode nie je ani rec
@vroni citujem ta: Vyrastala som v harmonickej rodine, kde boh nemal vôbec žiadne miesto a mam fajn manželstvo, kde tiež nie je miesto pre boha 🙄 Asi nemám byť veľmi čím poznačená. —- naco toto bolo dobre? co si tym chcela povedat, ak nie si rypnut?? okeej, mas fajn manzelstvo aj bez Boha, V PORIADKU, to nikto neberie...
ale kazdy sudny clovek v tom vidi rypanie, evidentne nie len ja... a aj tvoj posledny prispevok vyznieva rovnako, takze? ved nas nechajte na pokoji, az tak vam vadime? 😂🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@zuzuliennka1, jezisi, tak toto som si vôbec neuvedomila!!!! 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Mala som na mysli, ze nemám byť čim poznamenana, lebo naši mali fajn vzťah, nijako som to nevztahovala na tu poznámku o Bohu. Áno, takto pochopenie by to bolo rypanie, uznávam. Sorry, takýto kontext mi úplne unikol, nebol chceny a ani úmyselný.
Nevyrastala a nemyslim, ze by ma to poznacilo. Otec pil, bil nas aj mamu, hral automaty. Pamatam si ako som mame cca ako 10-11 rocna povedala nech sa rozvedie, ze ica nemam rada, dostala som facku, tak som si vtedy povedala, ze pri prvej moznej prilezitosti z domu odidem. Neurobila som tak, lebo ked som skoncila skolu mama otehotnela. Nastupila som do prace a starala sa aby bratovi nic nechybalo, odisla som, resp. Vyhodil ma ked som mala 22. Odvtedy zijem s mojim manzelom. Mame pekny vztah, ibcas sa aj pohadame, ake su to blbosti typu ponozky na zemi, alebo jeho selektivna slepota ak nieco potrebujem ale nepoviem priamo (napr. Urobit detom veceru)Ale tak sama som si na vine, lebo mu nepoviem hned co mi prekáža ale az ked sa toho nazbiera. Inak s manzelom som 12 rokov
Mama je s ocom dodnes. Nastastie pred 11 rokmi sa zmenil. Prestal pit a bit mamu.
@merlinja, v autorkinom nikde. Zdá sa mi bežné reagovať na diskusiu a nie len na prvý príspevok. A nie, ak by tam nebol príspevok s Bohom, tak by som naň celkom určite nereagovala. Ale ak by tam bol príspevok, že ma niekto šťastné manželstvo, lebo muž má cez 1,80 výšku, asi by som tiež tak reagovala.
@zuzuliennka1
@vroni bol v tom sarkazmus, ale napríklad mňa to pobavilo. Véd nech si každý verí čomu chce ale títo panbozkari co vopchaju slovo Boh alebo Ježiš do každej vety tak si to priam pýta o nejakú ironicku poznámku.

Nevyrastala,bola v rodine agresia, alkohol a mama sa rozviesť nechcela. Poznačilo a veľmi, rodinu som si zakladala v 40.tke, môj manžel je našťastie kľudas a nepije.