Vyrovnanie po rozchode - názor ženskými očami
egistracia naR tomto fore bola skor z dovodu,ze sledujem diskusie o cestovani,ale cim som tu dlhsie a vnimam temy ktore sa tu rozoberaju chcel by som pocut nazor a mozno aj radu na moj problem.Pred styrmi rokmi som ukoncil vztah a stale mi ho pripomina jedna a ta ista vec.Kazdomesacny vypis z mojho uctu.Vztah je pase,city opadli a priam zamrzli a dokonca ani smutok a nostalgia ma netrapia.Ludia sa schadzaju a rozchadzaju a aj rozchod medzi dvoma civilizovanymi ludmi moze prebehnut na baze slusnosti a civilizovanosti.Nas vztah zacal v obdobi ked sme obaja boli zadani.Nechcem aby ste moralizovali,ze to co nasledovalo bolo len zadostucinenie za to co sme spravili.Vysvetlovat preco sa nase manzelstva rozpadli by bolo na inu temu.Nasledovali samozrejme dva rozvody a predstava spolocneho zivota.No nastal maly problem ja som si svoj vztah vysporiadal po kazdej stranke a odisiel som z neho ako clovek ktory si je vedomy toho co sa stalo.Sklopil som usi byvalej manzelke nechal vsetko,zbalil som si par veci a odisiel.Nenechal som to ani tak jej ako mojim dospievajucim synom.Vsetko sme to uradne uzavreli aj po financnej stranke.Proste som sa vzdal vsetkeho.Na rozdiel moja vtedajsia priatelka roznymi kamuflazami docielila rozvod s manzelom tym sposobom,ze jej a jeho okolie to vnimalo ako jeho chybu c o vlastne nebola pravda.Uz vtedy som si mal uvedomit jej nadanie na herectvo a pretvarky.Vznikol problem s majetkovym vysporiadanim.Jej manzel pozadoval auto,nejake zariadenie z bytu a hlavne financnu hotovost ako vyrovnanie a vzda sa svojej polovice domu.V euforii a stasti ktore som prezival som bol totalne zaslepeny.Priatelka samozrejme pozadovanu sumu nemala a jej manzel bez hotovosti nemienil odist co sa ani necudujem.Zobral som si bezucelovy uver aby som nikoho nezatazoval nejakym rucenim a pozadovanu sumu mi poukazala nemenovana bankova institucia.Uver navyhodny co sa tyka vysky uroku,ale bral som to tak,ze som vytvoril podmienky pre nas spolocny zivot.Uz pocas nasho vztahu sa vyskytli nejake problemy a chcel som odist,vtedy mi priatelka vacsiu cast sumy vratila na ucet a zobrala si uver aj ona.Po udobrovani ma opat zlomila a ja som navrhol aby si peniaze vzala a ja budem uver splacat nadalej.Jediny svedok pri odovzdavani hotovosti bola jej mama ktora o vsetkom vedela.Po nasom rozchode ktory raz tak ci tak musel prist,preto,ze az pri spolocnom zivote sme zistili ,ze sa k sebe absolutne nehodime som ziadal aby to bolo ferove sumu ktoru som jej pozical na vyplatenie manzela aby mi ju vratila.Nechcel som nic naviac ani uroky ktore som splacal najprv len cisto sumu pozicanu.Samozrejme ziaden doklad som nemal ved sme spolu zili a v zivote by som neveril,ze sa tak zachova.Vysmiala ma,ze penize som jej nepozical ,ale daroval a ze mi nevrati nic.Snad len jej mama bola v hanbe,ze byvat v dome ktory som ja splacal je naozaj nemoralne.Skusal som to slusnou cestou dohovoru,potom uz aj tvrdsimi slovami no vzdy ma len vysmiala.Je to vysokoskolsky vzdelana ekonomka ktora si vie zratat jednu k jednej.Nechcem pouzit nic agresivne a nasilne ,okolnosti ma k tomu zatial neprinutili,uver splacam a este sedem rokov budem.Jedna sa o necelych 12000 eur co si niekto povie ,ze to nie je na obesenie,ale mat ich a nemat je rozdiel.Ak mi mate pisat,ze to je odplata za to ,ze som rozbil rodinu tak zcasti mate pravdu,ale medzi normalnymi ludmi by sa patrilo aj normalne sa rozist.Uplne sa odmlcala,skryva sa ,nekomunikuje,proste sa vyhyba kontaktu somnou.Myslite,ze existuje cesta ako by sa to dalo vyriesit?Dakujem za nazory a rady.Som hlavne vinnik ja ,ze som v svojej naivite dovolil vypocitavej partnerke urobit to co urobila.Neviem po pravnej stranke asi na nu nemam a hovorim nasilie je to posledne co by som chcel.Aj ked poviem pravdu ta myslienka ma uz napadlo.Neprinieslo by to prospech asi nikomu.Zatial som dostal radu,ze bozie mlyny melu pomaly,ale isto.Chcem len svoje.Nema problem byvat v dome ktory ja splacam.
@doly7 ludom doverovat mozes aj nadalej, ale podstatne je aj tak sa kryt. v prvom rade zabezpec seba a az potom doveruj naplno.
a co sa tyka tohto fora.... to neni o tom, ze si sa sem votrel ty ako zastupca muzskeho pokolenia. tu na seba baby vrcia aj za to, ze niekto pouziva choditko. tu sa chyby a netabulkove veci neodpustaju. vsetko co vybocuje zo stada je proste zleeee. zleee a este raz zleeee. 😀 😀 😀 😀 😀
pozri, vriet to v tebe bude dlho, velmi dlho... hold si clovek a nie dokonala ludska bytost. mas svoje city a myslienky... musis len najst sposob ako sa s tym vyrovnat. fakt skus pravnika, on ti rovno povie co a ako. ak sa nebude dat nic viac, budes vediet, ze si skusil vsetko co si mohol. ak to nepojde, uz sa budes len musiet zmierit a vyrovnat sa s tym. to bude ta horsia a tazsia cast. co si budeme klamat. odpustat je velmi tazke.
@doly7
Moj manžel sa stará o rodinu, resp chce starať kompletne, ciže chce financovať réžiu rodiny na komplet a ja mu to umoznujem 😄 Na oplátku ma doma príjemnú atmosféru a dokonalý servis, postarané nielen o nase spoločne dieta ale aj o jeho deti. Vsetky výdavky, dovolenky atd platí on, lebo na tom trvá. Ale, kazdy mame nehnuteľnosti a auta výlučne svoje,ktoré sme nadobudli z vlastných zdrojov, ja svoje auto, on svoje, kazdy si ho financuje sam, taktiež nehn. Bývame a užívame jeho nehn. moje prenajímam, zisk ide len mne...na oplátku za jeho štedrosť voči mne mu kupujem alebo financujem veci alebo zážitky, ktoré viem ze ho potešia. A ked sa raz rozídeme, kazdy mame kde byvat, na com jazdiť, za co žit...a to co som mu dala počas vzťahu, resp.co on dal mne a to je toho omnoho viac lebo ma lepší príjem berieme ako súčasť nášho spoločného života...keby sa mam s chlapom deliť pol na pol tak to mozem byt aj sama.
@doly7 Nie je to trest za to ze si "rozbil rodinu". Keby to s byvalou zenou fungovalo - stale by ste boli spolu, a lutoval by si ze si vobec od nej odisiel, to ale nepises. Je to trest, ze si bol NAIVNY, a pozical si niekomu tisice eur bez ziadnej zmluvy. Mozno by ti pravnik vedel poradit, ale ked sa pytas na nazor zenskymi ocami, tak tu to je.
@lucia20
Kde som bola neslušná ??
A s tym pribinakom si trafila vedľa, nech dzga kto chce co chce, mne je to fakt jedno, inač robievam domáci, ale ked nie je cas, dobry je aj kupovaný 😄 A teraz som mala dieta choré, 3 dni nezjedla nic, a nakoniec jej zachutil parok, no nebola som nadsena, ale co uz 😄😄😄
Sme ine typy, ja som pragmatik a namiesto fnukania hľadám dalších x možnosti, co robit...neutesujem sa osudom atd lebo tomu neverím.
@taami no vidis to.... aspon v par veciach sa zhodneme. domaci robim. a ja tiez nesedim a nefnukam. ja potrebujem riesenie a ked niekto povie, ze sa neda, hladam sposob ako by to islo. ale nie kazdy je mozno taky. mozno by to chcelo indi-vindi pristup. mozno sa niekto zacne lutovat, ale pri komunikacii sa nakopne a zacne uvazovat. ale mozno pri takejto komunikacii sa aj stiahne a uzavrie.
@taami no neuveris... ale nas prinos do domacnosti nie je rovnaky a ani on nema vacsi podiel. ale ja si tu neskrtam kazde euro, ci sa minulo na moje deti, na jeho alebo na nase. raz je rodina a tak ma aj fungovat. ak by sedel na riti a nerobil, tak ho vyrazim s dverami, ale robi maximum, no hold.... zivot je klukaty.... peniaze si do hrobu nevezmem a zarabam ich predsa preto, aby som mohla kvalitne zit. a je mi fuk, ci on plati vacsinu alebo ja.
@lucia20
Ja mam zas skúsenosť, ze jed prestaneš človeka mojkat, ľutovať, samé ťuťu muťu, , a dostane napriamo mozno aj to co si ty myslíš, len to kvetinkujes tak sa zobudí a mozno sa rozkyve k niečomu, aj ked to nemusí mat nakoniec efekt, tak pocit ze spravil vsetko je na nezaplatenie.
@lucia20
Presne, aj ja ich zarábam na to aby sme ich užívali ... Nie ich niesla vlakom... Uz sa mi nechce rozoberať tu pointu toho.
Jednoducho, investície si treba strážiť nie ich rozhadzovať i ked s dobrým úmyslom...a teraz nehovorím o to ze kúpim ja decku bicykel alebo muž aby bolo jasno
moja otazka je, skutocne CHCES tie peniaze spat?
pytam sa, lebo si spominal, ze nasilie nechces, robit hanbu im neches atd atd.
zapamataj si, ze na kazdeho majstra existuje majster, cize aj na tvoju ex.
no kebyze ju niekto dobre vykmase za vlasy a spravi bububu, ver tomu, ze by uz nebola taka hrdinka, co sa ti smeje do tvare...
mojmu muzovi raz jeden tiez takyto nemenovany poslanec akosi nezaplatil za robotu na dome, muz k nim chodil kazdy den pytat peniaze, vyzvanal kazdy den, jeho pani manzelku vyckaval po robote, skratka otravoval aj po veceroch ked chce mat clovek klud..a vies, ako to dopadlo?no cuduj sa svete, jemu jedinemu z tej partie chalanov zaplatil! vtedy som pochopila, ze na takychto bezchrbtakov treba ist inak,
kludne by som ju doslova terorizovala kde sa pohne, doma v praci, v kostole..taku hambu by som jej spravila aj pani poslankyni, ze by nasli tie peniaze aj do druheho dna uvidis.
zase viem, o com hovorim.ako slobodna som prenajimala byt a najomnik odisiel,bez platenia, vsemozne som sa snazila tie peniaze ziskat, no nic nepomohlo.o dva roky na to som sa medzi tym vydala a sme s muzom neplatica stretli v kaviarni.povedala som muzovi kto to je a o co ide...muz isiel za nim, vzal mu z ruky iPhone a vravi mu, mojej zene dlhujes za najom tolko a tolko, budeme tu este pol hodinu a bud donesies prachy, alebo sa rozluc s mobilom..hadaj ako to dopadlo? 🙂
takze vo vztahu neplatic vs ja bol majster neplatic a vo vztahu neplatic vs. moj muz bol majster moj muz. chapes? moj muz nie je ziaden nasilnik, normalny slusny clovek, ale tiez pochopil, ze na psa treba skratka palicu
Mna teda len napadlo ako si hej tie peniaze dal? V hotovosti ked to bol uver z banky? Ak isli na jej pripadne exmanzelov ucet tak mas dokaz, ze peniaze si jej nejakym sposobom dal. Tym, ze uver stale splacas mas dokaz, ze stale odchadzaju z tvojho uctu. Aj ustna dohoda je dohoda. A mozno by jej mama ked ti teda dviha telefon nedokazala pred sudom klamat. Naozaj to aspon na poradenie s pravnikom stoji. Su aj bezplatne pravne poradne. A mozno zistit ci sa to neda cez obciansko pravny sud, tam sa mi zda, ze aa sudne trovy neplatia.
A este ma napadlo skus si ju nahrat ked sa jej pytas kedy ti vrati peniaze. Pripadne jej mamu.
@doly7 si totalne nezodpovedny clovek. Dovera k ludom a takato naivita su dve veci. Proste si spravil totalnu kravinu podobnu tomu,akoby si do hracieho automatu hodil vsetko co mas a riskoval,ci vyhras,ci nie. Mas ponaucenie,ze pre jednu suknu nemas hazardovat a mas sa starat o svoje, nie cudzie veci, Necakaj,ze ti da niekto navod,ako od nej vymoct prachy,alebo ze ju niekto bude osocovat,aka je hlupana. Janju obdivujem ako ta dobre zmanipulovala a cudujem sa, ze nasla takeho muza
@doly7 to cestovanie je jedno, v podstate je úplne jedno celý tvoj "pôvod" na mk 🙂 len mi nedalo 🙂
vieš, na teba sa úplne hodí moje obľúbené "nečakaj, že ťa zasypú diamanty, keď zatrasieš stromom plným hovien" ... čo si čakal od ženy, ktorá neváha opustiť muža, rozbiť rodinu, kvôli niekomu inému? fakt si čakal, že ona bude férová, že bude mať nejaké svedomie, hodnoty? veď mala na háku tú najcennejšiu "vec" v živote, tak prečo by ju trápili cudzie peniaze? ja viem, nechcel si sa špárať v minulosti čo bolo ako bolo, ty si spravil v podstate to isté... ja ani nesúdim... len chcem poukázať na to, že už vtedy si sa mal mať na pozore no ale tak holt mozgu sa asi veľa kyslíku vtedy nedostávalo 😅
Choď za tým právnikom, možno tam nejaká šanca je... ak nie, aspoň budeš mať istotu, že si spravil pre to maximum a nenechal si to len tak ľahko...
@doly7 To, co robi Tvoja byvala priatelka, je chrapunstvo. Co uz - pouceny si dostatocne, nabuduce podobnu chybu uz zrejme nespravis. Ja Ti radim, chod za pravnikom a vsetko mu narovinu porozpravaj. Hnad veci pred sud je krajne riesenie, ale cudoval by si sa, co dokaze urobit jeden uradny dopis od pravnika...
Nechcel si sa rypat v minulosti, teraz si chudacik, ex-partnerka ta osuskala o peniaze, nikomu neveris, to je ako vtip?
Kazdy tu hovori o karme, ze sa jej to vrati. Mozno toto je tvoja karma, opustil si zenu a deti, velkodusne si im nechal byt, narazil si frajerku, ktora tiez koli tebe opustila svojho manzela.
Na cudzom nestasti ste si postavili svoje stastie, predpokladam, ze tvoja ex partnerka by ta nechcela, keby si bol chudakom, ty si jej pekne skocil na lep.
Co cakas, ze ta tu budeme lutovat? Nechcel si pocut o inych ludoch, jaj prepac, ty si najviac ukrivdeny. Ty si ale dosiel iba o peniaze, tvojej byvalej manzelke a synom sa zrutil cely svet.
baby prboha nepíšte tu somariny o karme, ako potom funguje u nej? Nijako, z oboch vzťahov vyťažila, ja sa už pri slove karma vysýpam.
@doly7 nečítala som tému, len úvodný príspevok, urobil si kravinu, nič sa nedá robiť, následky si nesieš sám. Tak či tak by som za právnikom zašla, za pokus to stojí, niečo síce zacvakáš, ale popri tom, čo splácaš, je to malina. Inak pozeráš sa na to z blbého uhla - nie neveriť ľuďom, ale nebyť naivný.
@lucia20 no holt, nie sme všetci rovnakí, sú aj ľudia, ktorí majú radšej jednanie na rovinu, bez zbytočných okrás... ja sa napríklad s @taami úplne stotožňujem, keby som mala problém, tak presne takto by som chcela, aby mi niekto otvoril oči... načo sa zbytočne topiť v sladkých rečičkách? veď častokrát to v ľuďoch len zbytočne vzbudzuje falošnú nádej... vieš, keď položíš s prepáčením hovno na zlatú tácku, tak torta z neho nebude...
@taami Ja zarabam dost nadstandardne na SK pomery, manzel este viac, ale v zivote by som nepovedala, ze keby sa mam s nim delit pol na pol, tak radsej som sama. Mame oddelene ucty, ale veci platime spolu, tak ze do konca mesiaca vieme kolko mame na oboch uctoch SPOLU, a normalne ze on minie viac ked viac aj zaraba, ale nikdy od neho nevyzadujem aby nieco platil tolko a tolko. Miniam aj svoje bez otazky ci on vcera zaplatil obed, nakupy, ci nie. Inak, mna ucili, ze mam byt samostatna, financne nezavisla, pracovita, a tak budem ucit aj svoje deti, hlavne dcery - nie to, ze na muza sa maju kukat cez peniaze a ked nahodou rovnako zarabaju, a platia 50-50 tak takeho maju kopnut. A synov by som tiez ucila, ze si na krk nemaju zavesit nejaku co si mysli, ze muz ma tahat sam celu rodinu a byt z toho nadseny, lebo tak zili ludia v jaskyniach.
@guinevre
Kde píšem, ze ja nieco vyžadujem? Manžel si pokladá za povinnosť zabezpecit rodinu po vsetkych stránkach. V podstate by bol radsej keby som nepracovala, a starala sa len o deti a dom. Avšak spoznal ma s tym, ze som mala svoju pracu, firmu, ktorá ma baví a napĺňa, a nie som ochotná sa jej vzdať. To naštastie pochopil a rešpektuje, ale nepotrebuje moje peniaze. Takze mu to kompenzujem tym, ze mu kúpim co viem ze by chcel, alebo zaplatím nejaky vikend, dovolenku atd. Taktiež ked som sama na nakupoch, kúpim si sama co sa mi paci a co potrebujem, ked sme spolu vzdy to platí on..a koniec koncov, peniaze, príp majetky, ktoré su moje budú z mojej strany dedičstvom pre nase dieta...
@doly7 to prosenie o odpustenie, nema nic s vierou.. nepochopil si to..to je skor osudova zalezitost a zalezitost dvoch dusi, co sa tu stretnu... vooobec nic to nema s kostolom, skor naopak...
A ak citis nenavist, to je zle... Kym ta to stve, tak to nemas spracovane.... Ze kazdy mesiac pozries na ucet? no a? Je to tvoja chyba, platis za nu, bol si hlupucky a naivny, mal si dostat tuto facku, tak to prijmi....
Nic nezmozes, lebo nemas nic na papieri.chces si nicit zdravie cely zvysok zivota?
Je mi jasne, ze nechapes o com ti pisem... SKus si kupit Slabikar stastia od Baricaka, mozno pochopis, preco sa ti to stalo. su 3 diely, zacni prvym, potom v druhom pochopis presne to, co pisem..... 🙂
Vela stastia...
a este sa pytas, ako sa da odpustit cloveku, prestat vysielat negativitu.... vies, co? da sa to...
Precitaj si tie knihy, fakt... su fajn pre cloveka, ktory nevie ako na to...
ja napr. necitim nic negativne k zene, co mi v zivote velmi ublizila, dokonca sa s nou viem normalne porozpravat, jednoducho som odpustila, viem, ze veci nezmenim, naco robit stale odpor? lebo neprijatie je odpor.... a ked na nieco tlacis, vracia sa ti to ako pružina naspať.. chapes?
Kazdy je na nejakej inej urovni bytia.. niekto to nepochopi nikdy, niekto to vie od narodenia... niekto casom pochopi, zacne citit veci ...
Ved stacia ludove mudrosti: zle sa ti 3x vrati, nerob inym , co nechces, aby robili oni tebe... ako sa do hory vola, tak sa z hory ozyva.. kto do teba KAMENOM TY DO NEHO CHLEBOM.....
ano, je to tazke, ale da sa to.... Chlapi to mate tazsie.. lebo mate silnejsie a tvrdsie EGO, ako zeny , a to vam " rozumovo" radi, aby ste neustupili, lebo budete slaboch, alebo proste , ze ako predsa mozete, ved vam bolo ublizene... No a? Proste nezmenis to, nechaj to tak....
Az v momente, ked to fakt prijmes, prestane ta to stvat, aj keby si mal platit za nu este dalsich 20rokov.. lebo uz ta nemoze boliet, ani hnevat nieco, k comu nemas citovu ( negat. alebo pozit.) vazbu....
@taami
@guinevre
@sissy27
@lucia20
No ja neviem dievčatá, ale mne pripadá úplne normálne, že žena chodí do práce, potom sa stará o deti, varí, upratuje, žehlí a prispieva svojou polovicou na domácnosť. Vo veľa rodinách je to tak, že oba platy (ktoré sú častokrát takmer rovnaké) idú do rodiny, ale povinnosti okolo rodiny matke ostávajú. Ja potom asi žijem dosť neštandardne, lebo síce nezarábam veľa, ale som finančne nezávislá, živím a starám sa o syna, bývam v mojom byte s priateľom, ale finančne z neho nemám nič. Ja si ani neviem predstaviť, že by mňa muž vedel zabezpečiť. Och, štastné to ženy....aj keď peniaze nie sú vždy zárukou osobného šťastia, či?
@waitinka7 podstatné je, aby boli vo vzťahu spokojní obaja, aby im vyhovoval model hospodárenia, ktorý si vytvorili. V tvojom prípade predpokladám, že partner prispieva na chod domácnosti polovicou, čo sa financií týka a povinnosti okolo domácnosti sú tiež vaše, nie len tvoje, lebo v nej žije aj on. Ak je to inak, na čo ti je taký priateľ? Iba na zábavu?
@waitinka7
no ked ti to pripada normalne je to OK 😉 dolezite je aby ste boli obaja spokojni.
Ja mam mzdu na urovni manzel, ale ked budeme v situacii, ze sa bude musiet len on postarat, berem to uplne normalne, sme predsa manzelia, nie spolubyvajuci, co sa "skladaju", nemam tuzbu sa buchat do prs aka som nezavisla ... povazujem to za povinnost chlapa zabezpecit rodinu, ked zena nemoze z nejakého dovodu. Taktiez, kebyze moj manzel nemoze pracovat (napr. dolhodoba PN), moja penazenka je mu vzdy otvorena, ziadne komplexy ze "zena ma zivi".. proste sme par, sme rodina... sme jeden tim. To je moje chapanie.
@doly7 Zozen si pisomne dokazy o tom, ze si jej to daroval. Vyzyvaj ju smskami, atd, aby Ti to napisla nech mas dokaz. Pripadne sa porad s policajtami. A az budes mat trebars aj od jej matky ten dokaz, ziadaj oficialne o vratenie daru cez sud pre jej vysmech a nestaranie sa o Teba...

@taami asi sa tvoja praca odzrkadluje v tvojom jednani s ludmi. podla mna by si to riadne vytmavila aj zenskej co dva decku pribinaka pred dovrsenym 1.rokom. vsak jej treba povedat natvrdo, ze? ocividne si nepochopila o com som hovorila. vravim o tom ako hned vsetky jak supy letite a cloveka doslova zdrbavate. ano, da sa to povedat aj priamo, ale da sa byt aj slusny a empaticky. a nie, preboha len sa nezrovnavajme na modrom koniku. preboha a ani sa netlapkajme. ved porovnavanie satnikov, kocikov, postielok, hraciek, chlacholenie pri chorobach, zuboch, pruseroch s manzelmi, svokrami, v kuchyni... preboha, vedto predsa nie je o tom. pekne do nich. vsetkym natvrdo otvorme oci. a vies co? zabalme to tu. ved predsa uz ocividne nie je treba medzi sebou komunikovat. lebo v dnesnej dobe sme uz otvoreni, priebojni a na nic sa nehrame... ale to neznamena predsa, ze uz nie sme ludia, necitime a nemozeme slovami ublizit. si zapamataj, mozno ti to pomoze aj v tvojom jobe 😀 , aj neprijemne veci sa daju podat slusne.