Vyrovnanie po rozchode - názor ženskými očami
egistracia naR tomto fore bola skor z dovodu,ze sledujem diskusie o cestovani,ale cim som tu dlhsie a vnimam temy ktore sa tu rozoberaju chcel by som pocut nazor a mozno aj radu na moj problem.Pred styrmi rokmi som ukoncil vztah a stale mi ho pripomina jedna a ta ista vec.Kazdomesacny vypis z mojho uctu.Vztah je pase,city opadli a priam zamrzli a dokonca ani smutok a nostalgia ma netrapia.Ludia sa schadzaju a rozchadzaju a aj rozchod medzi dvoma civilizovanymi ludmi moze prebehnut na baze slusnosti a civilizovanosti.Nas vztah zacal v obdobi ked sme obaja boli zadani.Nechcem aby ste moralizovali,ze to co nasledovalo bolo len zadostucinenie za to co sme spravili.Vysvetlovat preco sa nase manzelstva rozpadli by bolo na inu temu.Nasledovali samozrejme dva rozvody a predstava spolocneho zivota.No nastal maly problem ja som si svoj vztah vysporiadal po kazdej stranke a odisiel som z neho ako clovek ktory si je vedomy toho co sa stalo.Sklopil som usi byvalej manzelke nechal vsetko,zbalil som si par veci a odisiel.Nenechal som to ani tak jej ako mojim dospievajucim synom.Vsetko sme to uradne uzavreli aj po financnej stranke.Proste som sa vzdal vsetkeho.Na rozdiel moja vtedajsia priatelka roznymi kamuflazami docielila rozvod s manzelom tym sposobom,ze jej a jeho okolie to vnimalo ako jeho chybu c o vlastne nebola pravda.Uz vtedy som si mal uvedomit jej nadanie na herectvo a pretvarky.Vznikol problem s majetkovym vysporiadanim.Jej manzel pozadoval auto,nejake zariadenie z bytu a hlavne financnu hotovost ako vyrovnanie a vzda sa svojej polovice domu.V euforii a stasti ktore som prezival som bol totalne zaslepeny.Priatelka samozrejme pozadovanu sumu nemala a jej manzel bez hotovosti nemienil odist co sa ani necudujem.Zobral som si bezucelovy uver aby som nikoho nezatazoval nejakym rucenim a pozadovanu sumu mi poukazala nemenovana bankova institucia.Uver navyhodny co sa tyka vysky uroku,ale bral som to tak,ze som vytvoril podmienky pre nas spolocny zivot.Uz pocas nasho vztahu sa vyskytli nejake problemy a chcel som odist,vtedy mi priatelka vacsiu cast sumy vratila na ucet a zobrala si uver aj ona.Po udobrovani ma opat zlomila a ja som navrhol aby si peniaze vzala a ja budem uver splacat nadalej.Jediny svedok pri odovzdavani hotovosti bola jej mama ktora o vsetkom vedela.Po nasom rozchode ktory raz tak ci tak musel prist,preto,ze az pri spolocnom zivote sme zistili ,ze sa k sebe absolutne nehodime som ziadal aby to bolo ferove sumu ktoru som jej pozical na vyplatenie manzela aby mi ju vratila.Nechcel som nic naviac ani uroky ktore som splacal najprv len cisto sumu pozicanu.Samozrejme ziaden doklad som nemal ved sme spolu zili a v zivote by som neveril,ze sa tak zachova.Vysmiala ma,ze penize som jej nepozical ,ale daroval a ze mi nevrati nic.Snad len jej mama bola v hanbe,ze byvat v dome ktory som ja splacal je naozaj nemoralne.Skusal som to slusnou cestou dohovoru,potom uz aj tvrdsimi slovami no vzdy ma len vysmiala.Je to vysokoskolsky vzdelana ekonomka ktora si vie zratat jednu k jednej.Nechcem pouzit nic agresivne a nasilne ,okolnosti ma k tomu zatial neprinutili,uver splacam a este sedem rokov budem.Jedna sa o necelych 12000 eur co si niekto povie ,ze to nie je na obesenie,ale mat ich a nemat je rozdiel.Ak mi mate pisat,ze to je odplata za to ,ze som rozbil rodinu tak zcasti mate pravdu,ale medzi normalnymi ludmi by sa patrilo aj normalne sa rozist.Uplne sa odmlcala,skryva sa ,nekomunikuje,proste sa vyhyba kontaktu somnou.Myslite,ze existuje cesta ako by sa to dalo vyriesit?Dakujem za nazory a rady.Som hlavne vinnik ja ,ze som v svojej naivite dovolil vypocitavej partnerke urobit to co urobila.Neviem po pravnej stranke asi na nu nemam a hovorim nasilie je to posledne co by som chcel.Aj ked poviem pravdu ta myslienka ma uz napadlo.Neprinieslo by to prospech asi nikomu.Zatial som dostal radu,ze bozie mlyny melu pomaly,ale isto.Chcem len svoje.Nema problem byvat v dome ktory ja splacam.
@stanulienkat Citit to z kontextu: rozbili sme dve rodiny, nechal som manzelke vsetko so sklopenymi usami...
To neznie ako vina exmanzelky...
@waitinka7 Asi si ma zle rozumela, ja suhlasim s tebou, mna chlap financne nezabezpecuje, bez neho by som vedela uplne normalne zit, platit si hypo, a ist aj na dovolenky. Prispievame do domacnosti rovnako - pomerne k svojim platom, a satrostlivost o domacnost mame na krku tiez rovnako. Nevarime casto, ale ked varime - varim ja, lebo mna to viac bavi. Upratujeme casto spolu, on ovela viac pracuje na dome ako ja, takze nemam sa co stazovat 🙂 Starostlivost o deti si cim je mozne viac podelime, tak robi aj jeho brat co ma deti, tak budeme aj my. Nie je z tych chlapv co si myslia, ze na zene je cela domacnost a deti, voobec.
@waitinka7 ja som sa síce k téme "deľba práce / financií vo vzťahu" nevyjadrovala, ale teda keď už si ma z nejakého neznámeho dôvodu označila, tak ti poviem tak - ak mám byť zárobkovo činná na plný úväzok a prispievať na chod domácnosti rovnakou sumou ako môj partner, tak aj on sa môže postarať o deti, domácnosť, upratať, navariť, ožehliť, okúpať deti - rovnakým dielom ako ja... lebo ak mám byť finančne nezávislá a ešte k tomu aj zvládať komplet domácnosť a starostlivosť okolo detí, tak na čo mi je ten chlap? 🙂 aby ma 3x do týždňa pretiahol? tak to tam ale potom tie zvyšné 4 dni nemusí zavadzať a ja budem mať menej roboty okolo domácnosti a ušetrím aj za energie 😀 ... ale to je môj pohľad na vec a pokiaľ ty si spokojná tak ako si, tak je to u vás ok 🙂
Trošku ma zarazil ten príspevok od @taami, ktorá napísala:
... to mam akoze chodiť do prace, variť, prať upratovať, starať sa o deti a este vsetko platit na polovicu?
No ja proste asi nemám také šťastie mať pri sebe chlapa, ktorý by ma finančne zabezpečil. Všetko platím takmer sama, partner prispieva polovičnou sumou na energie, a čo sa týka nákupov na stravu, tak to je tak pol na pol, raz ja, raz on. Iné veci, poplatky, auto, škola, syn (áno, je to iba môj syn, takže platím to len ja), hypotéka, zariadenie do domácnosti, je len na mne. Kedže aj byt je len môj. No dakedy si vravím, že mať pri sebe dobrého partnera, ktorý je láskavý, milý, ktorý ma chápe a je mi veľkou oporou je viac ako mať peniaze, lepší životný štandard. Ale v kútiku duše si tiež dakedy vravím, prečo by som sa aj ja nemohla mať lepšie.
@waitinka7 hmmm dobrý podnájom si chlapec našiel, len za cenu energií a sem tam nejakú čokoládku navyše...
je to samozrejme vaša vec, ale mne osobne neprídete ako vyrovnaný pár... ty by si sa bez neho zaobišla úplne v pohode, ale jemu by výrazne klesol životný štandard bez teba...
@waitinka7 no ak platí polovicu na energie, polovicu na stravu, tak OK, ešte by to chcelo zacvaknúť občas pre vás večeru, výlet, divadlo....Že neprispieva na hypo, to je v poriadku, byt je tvoj a tebe aj ostane, alebo tvojmu synovi, ale zariadenie užíva aj on, to by mohol sem-tam niečo kúpiť. Ak mu to nedochádza, tak mu to normálne na rovinu povedz. Nie s výčitkou, ale - vieš čo, bola by som rada, keby...veď varím, periem, žehlím pre všetkých. A teda predpokladám, že nemá problém chytiť do ruky vysávač, nakúpiť a pod. Ale máš pravdu, ak máš pri sebe dobrého láskavého partnera, ktorý ti je oporou, je to viac ako keď máš doma vola, čo ťa nemá za nič a zaplatí ti drahú dovolenku len preto, lebo sa bojí, aby si ho neposlala do čerta.
@waitinka7
mne osobne by velmi vadilo, aby mi chlap, predpokladam v produktivnom veku prispieval v mojom byte len polku na energie.... uz vacsi vrchol by bolo len to keby chcel davat tretinu, kedze ste tam traja...ako by on vlastne zil, keby nebol s tebou? kde sa da byvat za sumu, ktora sa priblizne rovna terajsej sume co tebe plati?
vadilo by mi, ze sa v podstate tak len vezie, neviem ci by som citila oporu v takom chlapovi ...ved ty sa musis obracat ako sa da, aby si dokazala utiahnut hypo, syna , x vydavkov atd...
necitala som vsetky prispevky a rady. Moj nazor je ze ked nemas doklad na nic, asi od nej nic neziskas tymto spôsobom neziskas. Robit jej hanbu v jej dedine je detinske a zufale. Na toto treba pravnika, mozno je to zbytocne ale urcite by som trvala na zalobe na neopravnenom obohate, prip. nieco podobne.. neviem ci uz nie je neskoro ked je to uz 4roky, ci zo zakona nie je len 3r spatne - naozaj neviem, ale mozno aj bez dokazov - nemas co stratit - skusit sa sudit. Mozno sudkyna bude mat zaujem zistovat odkial mala peniaze na vyplatenie manzela (ma tvoja byv priatelka dokaz ze disponovala s takou ciastkou penazi? vypis z uctu ..? ) a ze ty v tom case si si zobral pozicku - presne tu sumu ktoru ona potrebovala na vyplatenie exmanzela. Su svedkovia - jej mama, moze odmietnut vypovedat kedze ide o jej dceru, ale su dalsi svedkovia susedia, rodina ktori dosvedcia ze v tom case ste spolu zili, hospodarili...
Nemas hmatatelne dokazy, ale nemas co stratit, ona je na sude povinna hovorit pravdu a ak aj bude klamat, sudkyna a pravnik ju navedie otázkami az sa zamota a prizna sa... bud prides o 12tis + úroky ktore mozu byt az vo vyske ze zaplatis raz tolko, alebo to risknes a zaplatis pravnika a sudne trovy, ktore v pripade vyhry súdneho procesu ti bude musiet expartnerka vratit - ak tak sud rozhodne. a ak by sa ti aj podaril sud vyhrat, priprav sa na dalsie prekazky - bude ti tu sumu splacat dozivotne po minime .. jedno pravidlo - nikdy nedavat majetky dokopy!!!
Moj priatel ked isiel byvat ku mne, som mu navrhla ze jeho byt sa da do prenajmu.. (nie predat) len kvôli tomu, aby mal zadne vratka - kam ist ak by sme sa rozisli.. a tak to aj dopadlo 🙂
ak chces peniaze spat,sudu sa nevyhnes,sudy su drahe,nemas dokazy,skus vymahat peniaze od nej,sms od nej archivuj,volaj,telef.si nahravaj,mozno to pomoze a potom ak nazbieras nejake dokazy tak za pravnikom,svedok pises,ze je len matka,ta sa do uvahy az tak brat nemusi kedze je to jej matka,nebude predsa svedcit proti vlastnej dcere...tazko radit...skus pravnika
@doly7 inac uprimne,asi by som sa na to vy "toto",lebo tebe ide asi o ten pocit ,ze si nechal sakramentsky so sobou vybabrat,asi ani nie tak o tie prachy hm?daj tam najmensie splatky ake su mozne,aby si to tak mesacne ten minus tak nepocitoval a ,zi si svoj zivot,najdi si partnerku,normalnu zenu,kt.mozes verit hlavne uz take nerob a naivitu vyciarkni zo zivota.
nemala som silu ani len docitat tvoj prispevok, preto pisem,. ze tvoja zena ma moralne pravo aj na tvoje oblicky.
lebo ked si bol taky nudny a "dosledny", ci ake spravne slovo pouzit, tak by mala dostat medailu za trpezlivost.
@nyusika Neviem o akej nude a doslednosti si sa rozrozpravala,ale citim odkial vietor fuka.Uz nick vela napovedal.Ak si si vsimla neriesim tu svoju byvalu manzelku,ale uplne nieco ine.Taktiez neviem kde si zobrala nazor,ze moja zena ma pravo aj na moje oblicky.Medailu si udel Ty za Tvoje famozne vyroky,skoda ,ze Ti to neviem prelozit do rodnej aby si to pochopila.Nedocitala si moj prispevok,lebo si nevladala,ale rozoberas nieco uplne od veci.Dakujem za Tvoj nazor,excelentne mi pomohol a tu oblicku jej ponuknem k vianociam dufam,ze aj Tvoj manzel bude tak stedry a zoberie si priklad zo mna popripade mu to dopredu navrhni.
Dakujem vsetkym prispievatelkam za prinosne aj ked niekedy negativne nazory co som urcite ocakaval.Nedotklo sa ma to a ,ze som nepostupoval spravne pri poziciavani penazi som si vadomy uz davno.Skuste sa zamysliet keed niekoho lubis rozmyslas nad tym,ze sa s nim rozides a das mu podpisat papier kvoli dlhu?Chcel som jej pomoct vtedy ked to potrebovala a nemala ine riesenie.Pre mna je spisovanie zmluv trocha ako naznak vypocitavosti aj ked dnesna doba si to asi vyzaduje.Je tu strasne vela nazorov ktore su aj podnetne,ale aj take co su na zamyslenie.To vlastne hned v prvopociatku vztahu v pripade ,ze partner potrebuje pomoc mam uvazovat o pripadnom rozchode a pistit si to.Do vztahu nejdem s tym,ze sa idem rozchadzat.Je pravda mohol som to spravit ked sa mi zdalo,ze sa to ruca,alebo si jednoducho nechat cast penazi ktore mi vratila a splacaj si sama.Aj tak mi nevedela vratit vsetko naraz.A znova moja hlupost ,mal som ju natolko rad,ze som jej to vratil splacal dalej ja.Nezda sa Vam to prirodzene,ze urobite pre blizkeho v pripade nudze vsetko co sa da.Skor Vy zeny ste obetave a hlavne citlivejsie ked sa riesia nejake rodinne problemy.Dokazete najst riesenie aj v neriesitelnych situaciach a mozno aj preto som oslovil toto forum.Chlap Ti povie...podpal jej auto,ubliz jej...Toto nie je moj styl a ja naozaj stojim len o to aby jej zmizol usmev z tvare pri pomysleni na to ako ma okradla.
@doly7 nuž, čítam. A nevydržala by som ani týždeň s niekým, kto sa takto vyjadruje. Môj názor, je mi ľúto, že s ním máte problém.
Navrhovať nebudem nič, len napíšem, že takto komunikujuci chlapi sa mne hnutia. Akonáhle niekto napíše niečo nepríjemné, uchýlil sa k sarkazmu.
Ja nemám problém s manželom. Takže poznámky na túto tému sú bezpredmetné
No, musim povedat..aj ked sa to nebude pacit...sikovna kocena..ty si jej akurat padol vod...vidis, vidis, trebalo suchnut mimo? mal si vsetko a teraz mas hov..no. Ako sorry, ale preto je dobre vseeeetko davat na papier....no asi nesotava nic ine, len pravnik alebo mediator pokial to nechcete rozmazavat ako telenovelu...ale sikovna je, 12 tacov tak vytiahnut z cloveka...kuuurnajs, sikovna.... 😉
@doly7 zazila som to, ex mi narobil kopec dlhov, bolo to bolestive splacat zanho tisice eur, tiez ma bulikal ze zaplati zaplati len aby som nic nepodnikla proti nemu. Nakoniec sa aj tak nic nedalo, pravne to mal premyslene, pripravene. Z toho mi bolo chvilu zle od zaludka, ked mi spickovy pravnik a uctovnik povedali ze to mal pripravene od zaciatku, tunel mojej firmy 🙄 Ale da sa s tym zit. Mne trvalo asi rok odpustit mu. Ale to uz su veci splatene, neviem ako by som sa stavala k tomu keby som mesacne videla odchadzat par sto eur z uctu a pripomenulo by mi to zakazdym celu situaciu.
Mne sa zda ze je tam aj viac nez len peniaze. Mne sa zda ze chut ponizit ju, chut vyhrat, chut znemoznit ju, dokazat ze ty si ten cistejsi z vas, ze tam je viac nez len hnev na to ze ta oklamala.
Nepostrehla som ako dkbo ste spolu zili (v tom dome ktory vyplatila?). Ak ste spolu zili, ako ste mali rozdelene financie? Platil si jej za byvanie ked si zil u nej? Ak si teda zil u nej... Ze ci si jej na jednej strane pozical, ale zaroven aj neprispieval na byvanie, stravu, atd a tak by ten dlh nemusel byt az taky vyrazny
@doly7 Bolo by to pol biedy, keby ta takto o prachy osmykla manzelka, ktora by na to mala moralne pravo, ale spravila to uplne cudzia osoba, ktorej si zapredal svoju dusu, doslova.
Co s tym teraz? Ohladom majetkoveho vysporiadania sa porad uz len s pravnikom, co sa s tym da spravit.
Ovela horsie ako ujma na majetku, su rany na dusi. Pocitujes nenavist, ale tu si daj pozor, uz som to raz do fora pisala, ze s nenavistou je to tak, ze ty vypijes jed a cakas, ze skape ten druhy. Velky omyl, zerie to teba zvnutra, ako rakovina. Odpusti sebe, potom odpustis aj jej.
Rad by som sa zbavil tej nenavisti,ale neda sa .Zobudzam sa s tym a zaspavam.Na nu som uz zabudol davno a ako pises nejde ani tak o tie peniaze ako o to zadostucinenie.Nedokazem zabudnut ako sa smiala ked som sa chcel dohodnut o tom,ze splacat za jej dom nemienim.Ano zili sme spolu sest rokov z toho tri roky v spolocnej domacnosti a co sa tyka rozdelenia penazi na domacnost v tom problem nebol daval som jej vsetko tak ako som bol zvyknuty predtym.To bola tiez chyba lebo moj prijem bol dvojnasobny ako jej.Bral som to ako samozrejmost ked spolu zijeme.A to ,ze ma takto obtiahla no co uz som rad,ze sa tu aspon niektore z toho tesite.Mate zivy priklad ako to nezpackat.
@nyusika Ten slovny boj si zacala Ty svojou odpovedou na uplne cosi ine ako sa tu rozoberalo.Na zaklade coho hodnotis moj vztah s manzelkou a nazyvas ma nudnym a doslednym.Nebodaj sa pozname?A hlavne pripomienka o darovani oblicky bola naozaj trefna za ktoru Ti patri nobelova cena za mudrost dna.Prepac,ale ignoruj ma ja som nepotreboval komentar o mojich povahovych crtach a darcovstve organov.Cudujes sa potom mojej reakci.Si proste dokonala zena ktora ma vsetko vyriesene a poistene tak sa z toho tes a chudakov ktory sa v naivite nechali oklamat prehliadaj.Ak budem potrebovat poradkynu ohladne rozvodu tak Ta oslovim,mas prehlad.
@doly7 Ahoj. Nejdem ta lutovat,lebo to je to posledne , co potrebujes podla mna. Len neviem pochopit ludi a hlavne stvorenia zenskeho pohlavia- takej ani nepatri pomenovanie ZENA- ako im moze svedomie take nieco dovolit robit - aj ked take bytosti asi tazko maju nejake svedomie,resp . charakter..." najviac zboznujem" vyjadrenia typu: chapem ta, viem,ako sa citis, ja by som robila to a to,resp. mne by sa take v zivote nestalo- nie,ja ti nejdem pisat,ze ta chapem,lebo zatial sa mi Chvalabohu nic podobne nestalo a verim,ze ani sa nestane..asi skor by si potreboval take povzbudenie,mile slovo,mozno objatie 🙂 ako vela bab pise,pestovat v sebe hnev a nenavist je ta najhorsia vec,lebo iba seba nicis a toho,kto ti ublizil,akoby si este povzbudzoval,ked vidi,ze sa trapis a moze sa z toho tesit...ak chces este niekedy v zivote stretnu cloveka,ktoremu budes moct skutocne doverovat, na koho sa budes moct spolahnut a pri kom budes aj dostavat,ni len davat- nemyslim tym iba materialne veci - tak musis zacat od seba- odpustit sebe za vsetko,co si kedy zle spravil a vidiet svet v tych pozitivnejsich svetlach,so zatrpknutostou daleko nezajdes..viem,co pisem...radsej skus travit viac casu s ludmi,ktorych mas rad a s ktorymi sa citis prijemne,chod si zacvicit- je to super balzam a zdravie sa ti odvdaci ;) len nerozmyslaj vkuse,preco ja,preco mne sa to stalo atd atd..no a na zaver mi neda reagovat este na jednu vec z tvojho prveho povodneho prispevku,a sice,ze - Vychodne Slovensko - ano,som z Vychodneho Slovenska a preto sa ma to doklo,ako vzdy,ked sa zaskatulkovane hovori o vychodniaroch..myslis,ze v ostatnych castiach Slovenska,aj v malych dedinkach- nie su ludia veriaci a riadia sa svojou vierou,i ked castokrat az mozno nezdravo a fanaticky? A ziju stylom: co povedia druhi? Aj na vychode sa najdu zeny mile,dobrosrdecne,verne,oddane,skromne atd, takisto ako take,s akou si mal ty skusenost- ale obidva typy sa najdu i na zapade i na celom svete..takze netreba skatulkovat hned 🙂 a nebyt zatrpknuty voci vychodniarkam 🙂 na zaver by som ti snad popriala uz len pevne nervy a vysporiadaj sa sam so sebou najprv a potom uvidis,ze aj pohlad na svet a na ludi- hlavne zeny sa zmeni. Drzim Ti silno prsty 🙂
@doly7 ahoj. Nečítala som, čo ti ostatní písali, ani ti neviem moc poradiť ako na tvoju vypočítavú partnerku, ale z toho, čo si napísal a ako si to napísal, mám pocit, že nemáš žiadne sebavedomie. Každý robí chyby a aj ty, ale nemôžeš si ich večne vyčítať, pouč sa a choď ďalej. Máš asi dobrú prácu, máš synov, ktorým určite veľa dávaš a myslím si, že si dobrý človek a preto aj v ostatných vidíš len to dobré. Máj ale rád aj seba a ver si 🙂 všetko sa nejako vyrieši. Držím ti palce 😉
@tinka0710 Ospravedlnujem sa za nemiestnu pripomienku o vychodnom slovensku take najdem aj tu doma a nemusia byt z vychodu.Proste sa mi to stalo tam a vtom spociva tak ta zatrpknutost ktorou,ale samozrejme neodsudzujem ludi podla toho odkial su.Ten fanatizmus vo viere som zazil na vlastnej kozi lebo som nenavstevoval svatostanok a podla toho som bol aj hodnoteny.Kazdy clovek ma svoju vieru v nieco.Mne skor islo o ten sposob zivotneho stylu.Na ulici svaty a doma to uz je jedno,to sa nerata.Som rad,ze si pochopila v com spociva moja zloba a mal by som na sebe popracovat,ale hovorim to odpustanie a zabudanie je velmi tazke.Na dobre veci zabudame,ale to zle sa nam nejako zadefinuje do pamati a neustale sa to vracia.Urcite mas okamziky na ktore nikdy nezabudnes a toto je ten moj.Darmo sa snazim a to neber ,ze sa lutujem to uz by som skoncil na psychiatrii ,ja sa hnevam sam na seba.Su perfekcionisti ktory dokazu zvladat zivot bez emocii a k tym ja nepatrim.Ked zijem tak naplno a potom sa clovek dostava na taketo cesty kde sa uz nic neda vratit.Mam na vychode vela znamych,a kamaratov tak,ze ber to tak,ze som pri vyjadrovani nepouzil tie spravne slova a neuvedomil si ich nasledok.
@doly7 ty nie ze nenavidis ju,ale podla mna sa hnevas sam na seba ,ozyva sa ti svedomie,mozno prave preto ze si sa s manzelkou rozviedol,nechal rodinu ,koli zene ktora ta nakoniec pekne oblafla.je na case si odpustit,nespachal si vrazdu,ani nic podobne,odpusti si ,zivot ide dalej ,nemozes sa utapat v hneve.zacni zit.
@doly7 ja to vidim asi takto, ze vo vsetkom zlom treba hladat nieco pozitivne..v tvojom pripade je to poucenie, ze nech sa deje co sa deje financne zalezitosti a podlznosti ma riesit dany clovek a nie partner a nosit ich do noveho vztahu po dalsie ako nejdem sudit, ale necudo, ze vas vztah dopadol takto, lebo je rozdiel mat milenecky romanik a potom udrziavat normalny vztah..malo ludi to ustoji, lebo ako milenci si davaju ako sa vravi tu lepsiu cast a nie kazdodenne nalady a muchy...aspon mas dalsie poucenie, ze vztah tymto smerom netreba zacinat..co sa tyka financii..mas dokazy o plateni ci nieco? Su pravne poradne na nete, zakony atd..tak to ries prosto financie treba mat na poriadku porad sa a podniknes kroky...

@charity Dotazuje sa na ine veci. a ako vies , ze rozdrbal manzelke zivot? Vies nieco o pozazdi ich vztahu??? Ak nie, tak neryp-on sa pytal na ine. Niekedy je vsetko inak ako sa javi.