Vyšinutí susedia
Poprosim vas o nazor,baby. Decká-predskolaci,dvojicky,jeden ma adhd. Byvame v rodinnom dome,v zagrade mame miesto zeleniny urobene ihrisko,futbal,bazen. V skolke su prazdniny,deti doma,cele dni za pekneho pocasia. Dnes ma sused cca 60rocny zahradkar,odchytil,ze aby som si deti vzala donutra,lebo on nema klud,ze nemoze v zahrade relaxovat pri kopani zeleniny... Ja som skoro odpadla,ako chapem ze pri futbale sa obcas aj zakrici,nie vzdy. Ale ak by mal za susedov opilcov,co zuruju do rana,pochopim. Ale deti idu von cca o 10tej,a vecer o osmej uz spia. Syn potrebuje sport kvoli adhd,vybit energiu,potom je ok. Nechcem mat zle vztahy so susedmi,nikdy som pol slova nepovedala,ze cely den mu huci traktor,ze pali bordel a popol mi sem lieta ma cerstvo oprate pradlo,ale co je vela to je moc...
@karolinka2010 na rovinu? Tak uprimne ti poviem a to aj ako matka troch deti, ze mi teda niekedy riadne lezie mala suseda na nerva a trasiem sa od stastia, ze je v skolke.... Treba byt ohladuplny a teda vreskot dvoch chalanov plus este aj s adhd, dakujem pekne... 😉 Tiez treba deti obcas usmernit, sama to poznam a nedovolim malemu vkuse skriekat a behat a jacat, tiez s nim chodim aj na ihriska nech sa tam vybeha a "vysportuje" Takze to, ze von vyjdu o 10.00 a o osmej spia, no neviem, asi by sa mi tiez nepacilo kebyze mi vonku hucia susedove deti cely bozi den.... Samozrejme, ze je logicke, ze decka sa hraju, ale ma to iste medze, kedze nie ste na samote.
A mienku som si urobila v den ked som sa isla predstavit miesto podania ruky mi zacal sused hovorit o psovy ze ho neda kvoli nam prec ze byvat v dome nie je ako v panelaku a kolko on dal penazi za prerobenie malinkatej chalupky co tam ma mozno 2 izbietky v podkrovy a jednu dole co mi mame veliku kocku.tak mu vravim ale moj muz je sikovny a zivil nas tym 8rokov takze co sa prerabky tyka robi si to vsetko sam.no aj minuly majitelia si to mysleli ze to zvladnu a nezvladli.clovek chce byt za dobre ale s takymi ludmi co maju radsej psov ako deti to nejde.a aj to ze nas pes naucil stekat ich psa predtym mali zdochliaka co uz zkapinal na starobu a teraz maju mlade stena co si brani svoje ked ide niekdo okolo ved co ma chuda ten pes robit.a normalne sa toho psa pyta ze co nemas co robit.no co chuda moze robit pes na dvore.takze takychto susedov mame mi.
@sharmana a to som zabudla, ze tento sused mal na rozhrani pozemkov orech..a dobra tretina stromu trčala nad našu zahradu. tienila do obyvačky, nič pod stromom nenarastlo, na jesen kopu listov a bordelu...no nasi su neni stazovatelia, tak sa cez to preniesli....až raz prišlo obdobie zberu a sused vidí - tato zdvihol par orechov, čo nám dopadlo na zahradu. Zhrozeny naklusal s taškou k nam a začal si to sam zbierať (na drzáka)...že šak to je jeho orech a čo mu kradnú úrodu 😀 😀 tak mu tato povedal, že nech teda chodí aj hrabať listy..a sused sa tak nasral, že ešte v ten den dotyčnu tretinu stromu zrezal...aby naši nežrali jeho orechy... 😀
@tomiholjubavi niekedy sa nedohodnes. Jedni susedovci oproti-2 psy. Spinavi, mnohokrat hladni, srst neostrihana. Stekaju na vsetko. Ked sme sa len boli slusne spytat, ako by sa to dalo riesit, bolo nam povedane, ze oni uz iny nebudu... Stacilo by trochu sa im venovat, trochu vycviku a bolo by po probleme. Vedla susedovci detto. Oni maju psov, aby hlasili navstevu (aby stekali). Ale to ze im pes celu noc visel za nohu z hupacky a zavijal, lebo sa zasekol, tak to nepoculi. Nasa teraz viac steka, je uz stara a vela veci jej vadi. Ak to bude pokracovat, bude byvat v zadnej casti domu a zahrady. Ma tam travicku, moznost sa vybehat a nebude tam nikoho obtazovat. Vidi dnu, je s nami v kontakte, problem vyrieseny.
@tomiholjubavi vlastnej mame toto spraviť... nerozumiem.
@maciatkolulu ja ale deti usmernujem v jednom kuse,a vonku su doobeda cca 2hodky a poobede tiez tak,max 2,5 hod. Kef ma maly zachvat,krici,ano,ale to ho stale zeniem dovnutra,hoci nie kvoli susedovi,ale kvoli odseparovaniu,nech sa skludni. Neobhajujem ho jeho diagnozou,ja mam tiez z neho obcas nervy na dranc 🙂,ale susedov nim netyram. Uz fakt neviem,ako tu fungovat. Slusna som cely cas co tu byvame (16r.), a z roka na rok mu vadi viac veci. Vcera sme mali navstevu,podotykam ze mamu a jej sestry,tri zeny vo veku od 60 do 70 rokov. V tichu pili kavu na zahrade,a dnes mi vykrical,ze jeho syn sa sem dosiel vyspat po nocnej,lebo doma ma dve male deti,tam sa neda,a tu vykecavame cely den. Dosli k nam o 15,30 a odchadzali o 19,00,a to moje decka boli od piatej vnutri. Fuuu,vies co,ja som chapava,aj sa snazim,ale dochadza mi trpezlivost,lebo stale len kyda na nas
@karolinka2010 tak v tom pripade ho nechaj, nech kyda a kyda, zase si mozete cez den zit svoj zivot, nebude predsa sepkat, asi ste tesny susedia, ale vzdy sa da nejako dohodnut a ked to nejde, ignorovat, ja napr.zatvaram okno a aj terasu ked mi maly sp, presne kvoli tomu, ze ked su susedia na terase a kecaju, tak ich pocujeme, takto je po probleme, rovnako vecer sa mi neplizime po zahrade, lebo im dieta uz ide spat a nas je este hore, jednoducho si aj oni zatvoria okno, niekedy sa mi spusti nasieracka 😉 ale pofrflem a je klud, takze pokial sa neda, tak sa neda, nevsimaj si ho a hotovo, decka nech sa hraju a navsteva nech v klude poobede chlipe kavu na terase, zase odtial - podtial
@maciatkolulu tento mesiac mam uz fakt nervy v prdeli,lebo mne ta skolka tiez chyba 🙂. Ale uz vazne premyslame,ze dame postavit novy plot,betonovy,len musim zoskrabat chechtaky,lebo plot s ich zahradou ma dlzku 30 metrov,zatial mame len pletivovy,zjavne nestaci
@karolinka2010 ...povedz mu že môže byť rád že sú len dvaja, že pôvodne chceli hrať s kamošmi jedenásti ako v naozajstnom družstve, ale že si im to ZATIAĽ zakázala 😀
Inak odkázať suseda na nočný kľud od 22:00 do 6:00.
A ako čítam tak aj niečo na nervy by mohol začať dzobkať 🙂 lebo za chvíľu mu aj šumenie trávy bude vadiť.
@karolinka2010 na jednu stranu chápem aj suseda a na druhú aj Teba. Je super, že deti môžu byť vonku na vzduchu a hrať sa a nesedia za PC. Na druhú stranu chápem aj jeho, že je starší človek a má toho dosť... ale pokiaľ je taký ako píšeš, že decká prekopnú loptu a on povie, že nevráti, tak je dodisktuvané.
Dnes ľudia nie sú veľmi tolerentní.. na jednu stranu sa u nás v dome pohoršuje mladá mamička, že chalani robia hluk na motorkách pred domom (no áno.. naštartujú motorky, minutku dve povrčia aby sa zohrial troška motor, nahodia prilby a idú fuč, sem- tam niečo skúmajú), na druhú stranu ona nechá svojich synov dve hodiny vonku jačať na plné hrdlo (doslova ako píšem) lebo deckám sa páči ako sa to ozýva medzi panelákmi a SÚ TO PREDSA DETI... tak to ja úprimne poviem, že celé roky čo som sa tam u seba v izbe učila mi vadili tí motorkári menej... ale toto asi nebude Tvoj prípad... keby ten sused bol starý a chorý a potreboval dve hodiny denne ležať vonku na vzduchu a podriemať si, tak sa dá aj deťom vysvetliť, že teraz si budete vonku kresliť alebo modelovať alebo niečo iné pri čom je tichúčko.. ale keď okopáva záhradu... na to asi až také ticho nepotrebuje... a nakoniec.. tie deti asi vedia, že ich nemá veľmi v obľube... a možno mu to dajú aj patrične pocítiť (medzi nami- ani by som sa im nečudovala.. zlý sused, čo zhabal loptu... )
@lili2015 neprestane,skor to graduje. A co sa tyka toho tiena na rastlinkach,aj nad tym sme rozmyslali,ale ak ohlasim stavbu,uz mi moze fakt akurat vyskocit. Prave v tejto chvili mi oznamil,ze nas chlapec cika doma na ribezle,ci nemame zachod?! Cika doma,na nas krík,co je pri bazene,co ho po tom?! Nie je to v jeho blizkosti.
@tykat ty,no toto ma nenapadlo,skusim 🙂
moji svokrovci chovali v záhrade celý zivot včely, maju velký pozemok, dosť vysoko od domu, my sme tam aj s detskami sedávali na teraske za domomom, ale ich susedia, aby usetrili asi za pozemok, tak ich syn s rodinou si postavili v záhrade dom a tie vcely majú blízko terasy a teraz vypisujú stažnosti na úrad, ze vcelín sa musí zrusit a pod.... ale ked isli stavat, svokor ich upozornoval, ze sú tam vcely.... tak majú veselo..inac ten vcelín by asi len žeriavom premiestnili....
@karolinka2010 súdiac podľa odpovede pre lili2015... je to kretén 😀 nebav sa s ním a skôr ako postavíš ten plot.. choď do obchodu a kúp takú tú zelenú tkaninu ma oploty za pár eur a zaves ju. A rovno sa ho opýtaj či je pedofilný úchýl, keď potrebuje sledovať malé susedovie decko ako ciká...
@karolinka2010 Toto snad ani pravda nie je 🙄 Tak clovek uteka z bytu, pretoze sa tam treba max.prisposobovat, ale este ani v dome nema pokoj. Vysoky murovany plot 180cm a vobec by som sa s nim nebavila. Co je uz nacisto na hlavu ??? On nemal male deti ? Aaaaale, by som ho poslala vies kam, do teplych krajin.
@jankalukasova este nemam dych. Len mi to oznamil rozculene,a isiel prec
Mozes upozornit deti nech sa hraju tisko. Ale to je tak vsetko. Teraz mu vadia deti, potom pes potom ze vam hlucne rastie trava? On deti nemal? Neustupuj prislis lebo si zvykne.
@karolinka2010 ja by som šla zazvoniť a povedala by som, že zvažujem, že zavolám políciu... že to hraničí s pedofíliou... (samozrejme by som to neurobila, lebo je to blbosť..).. ale aspoň by si ho vydesila.
@pukita asi si uz zvykol. Jeziiiis baby,ja zasnem z ludskej zloby.
Povedz mu, nech si kupi ornu podu, alebo nech ide do zahradkarskej oblasti, na samotu, do pola niekde. Tam nebude nikto. Hovado.
@jankalukasova Ono ešte zaleži či je ten plot medzi ich pozemkami jeho alebo jej... Vies si predstavit že by na jeho plot zavesila to zelene tienidlo??? 😀 😀 😀
@robodracica je nas
@robodracica jasné... počítala som s tým, že plot je ich... bože to by bol strašný prúser, keby bol jeho...
@karolinka2010 normalne na neho ser, az pride najblizsie by som si skocila po zapisnik a pero. Ze moment pan sused, zapisujem si...ehmmm ocikaval kricek, OK zapisane.... ktory? ehhhm ribezle, OK 3x by som podciarkla a dala si vykricnik.
Ok este nieco? Nie, tak dovi najblizsie.
a cez plot by som na neho kricala kazdy den, zdraviim susedko, dnes mame nieco do zapisnice?
Pri mne by postavil ten plot on -D 😀 😀
@robodracica je nas
@jankalukasova a paradox je ,ze zozadu susedi s tmavsimi susedmi,co maju cca 6deti,teraz v lete sa to neda zratat 🙂,prazdninovy tabor. A tam je ticho
@karolinka2010 alebo mu odpovedaj úplne blbosti... ale keď hovorím úplné... myslím úplné... keď príde povedať, že malý cikal na ker, tak sa ho opýtaj či nemá dobrý recept na tvarohový koláč alebo či Ti nemá požičať dve vajíčka... ja som takto odpovedala susede.. v najhoršom momente som si od nej v obchode, keď začala hučať "akože" tajne pýtala menštruačnú vložku... (mala vtedy asi 60)... do tej doby, keď ma vidí tak prejde na druhú stranu ulice. Len ona bola fakt trafená.. jej syn nám skoro rozbil dvera a volala na nám policajtov, že rušíme nočný klud, len smola bola, že sme vtedy boli na dovolenke a byť bol prázdny...
@karolinka2010 Tych sa boji, ani nemukne, lebo by mu tam postavili k plotu hnoj.
@karolinka2010 No lebo ty tmavší susedia by ho raz dva postavili do pozoru a poslali kade ľahšie...a na vas si dovoli....,,po hlave vam skakať,,