icon

Vysťahovali nás z domu, som v krízovom centre a manžel sa túla

emka1990
7. júl 2020

Dobry den na uvod sa predstavim volam sa Ema
Sama neviem kde a ako mam zacat
Tak dozvedeli sme sa sa ze cakame babetko.aj ked ma dcerka len 16 mesiacov sme si povedali ze to dietako je dar a bude viac starosti ale dame to a vyrastu nam deticki spolu .
Zacali sme hladat vetci byt nasli sme podpisala som najomnu zmluvu a zaplatila najom potom prisla korona manzel prestal pracovat na tri tyzdne a peniazky sa pomali minali nikdy sme vela nemali.ale zijeme zivot ako kazda rodina tak bol treba zaplatit druhy najom sla som do banky a na ucte bolo 316eur tak som 300uhradila s tym ze pridem domov a pojdem uhradit este 50 nebola som este ani doma zvonil telefon ze sa mame vystahovat zato ze som poslala 300eur prenajimatel bol arogantny clovek ktori uz nechcel 50eur ale uhradit aj dalsich 350eur do 29teho tak sme mali zaplatit 400eur bolo to o 13 dni manzel mal uraz na ruke mal to site 8stichov do prace siel aj tak prislo 29teho a vyplata meskala prenajomatel bol neodbitny na druhy den sme sa mali vistahovat do 12 stej prisli o 10tej uprosila som ho aby sme si tam mohli nechat aspon veci na tri dni a odysli sme z baraku boli sme na ulici s 16 mesacnou dcerkou ja som v 8smom mesiaci tehotenstva co teraz kam ist ?? Ani jeden nemame rodicov co nas uchilia dnes je 7 dmeho muz je psychicki na dne ten sa mi straca pred ocami dcerka place den noc ostali sme bez penazi strechi nad hlavou a dalsia rana prisla ked som sa dozvedela ze bez akeho kolvek upozornenia nam vyhodili nabytki 2 rocne oblecenie pre Emku synceka vsetko niekde na smetisko pracku si nechali ja som skoncila krizom centre manzel sa tula ja neviem co mam robit.bojim sa ze spravi nieco co uz nevrati nikto spet vidim Emku ako tasko to tu.znasa ja uz neviem co.robit nikdy som neziadala o pomoc neziadala nic od statu kam mam priniest.synceka ?? Co mu mam obliect ako ho mozem prinies na tento svet uz

Strana
z4
viestta
Odpoveď bola odstránená
solange7
7. júl 2020

@emka1990 od kial ste?

extempore
7. júl 2020

Ani čítať to nemôžem... lebo sa zas naštvem

diewcatqoo
7. júl 2020

Odhliadnuc od toho, ako blbo sa to cita... manzel nech smyka do prace. Na jeho mieste sa netulam, ale makam minimalne v dvoch pracach. Co je to za chlapa, ze namiesto zodpovednosti sa ide tulat, bila by som ho palicou. Ty vydrz v krizovom centre, ber to ako docasne riesenie. Chlap nech sa vzchopi a zacne sa spravat zodpovedne.

emka1990
autor
Autor odpoveď zmazal
emka1990
autor
7. júl 2020

@emka1990 to aj robi ja som to myslela po praci

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
emka1990
autor
7. júl 2020

@maciatkolulu najomnu zmluvu na 2 roky

taskataska
Odpoveď bola odstránená
sasa1983
7. júl 2020

Nechápem ako si niekto môže robiť dieťa, ozaj skvelá budúcnosť ho čaká..

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
0kristina0
7. júl 2020

Novy zalozeny nick, vymyslena tema, zase chce niekto nieco zadarmo a robi tu zo seba chudaka, tvoj pribeh nema ani hlavu ani patu.

syslik81
7. júl 2020

ak si poslala 300 a chybalo len 50 a je to prvykrat tak by vas nevystahovali ,,, silne pochybujem ze zo dna na den by aj vyhadzali veci niekam na smetisko a ty hned nasla mietso v krizovom centre kdeje vsade plno ... ak to krivdim sorry ale cele to je neake divne

emka1990
autor
Autor odpoveď zmazal
ckatka
7. júl 2020

Je mi to veľmi divne. Ako môžte po míňať všetky peniaze za tri týždne? Ako to ze máš (takmer) dve deti a žiadnu finančnú rezervu "na horšie časy"?
Co ste robili preboha doteraz??
Okamžite treba kontaktovať aj socialku možno vám pomôžu vybaviť nejaké dávky, bacha aby vám deti nezobrali ak nebudú mať kde byť.
Bez sa popýtať aj na mestsky/obecný úrad o sociálne byty. Možno majú niečo.pre súrne prípady. Skus sa opýtať tvojho/manželovho zamestnávateľa, ci nemá na nejaký prechodný čas nejaký firemný byt/ubytovňu...
Predaj všetko čo nepotrebuješ.

Ja som sa tak zamyslela keby sa to stalo nám...lenže...no...my sme od puberty tvrdo makali aby sa nám.nic také nestalo, vybrali si školy a povolanie, kde takmer nehrozí že prídeš o robotu (manžel napríklad vyštudoval medicínu...chorí ľudia budú vždy...A teraz sa to ukázalo...ze ako jeden z mála z nášho okolia nemal.vobec žiaden problém kvôli korone, akurát nesmel mat dovolenku a teda v tom.rusku celý deň na sále mu nezavidim...).
Mame poistenie bývania, peenky aj nezamestnanosti...nemôže sa stať že by sme ostali bez príjmu alebo bez strechy nad hlavou... Korona nás finančné prakticky nezasiahla.
Zato kamoši čo vyštudovali nejaké pofiderne odbory a robia v korporaciach klikacov, ostali bez roboty alebo im rapídne znížili plat. A ze zivitelia rodín...hm...
Čiže rada do budúcna...A.aj pre ostatných, mladých....v dobrých časoch si treba robiť rezervu na zlé časy....A nerobím si deti, keď sa neviem zabezpečiť ani sama...je to veľmi nezodpovedné.

A to ze nemáte kam ísť....no...my sme.chceli stavať dom.a na prechodné obdobie sme nevedeli nájsť podnájom, kde by nás zobrali aj s dieťaťom aj so psom...okamžite nám dvaja kamoši ponúkli kus ich záhrady na pristavenie mobilného domčeka so sieťami so všetkým, aby sme mali kde fungovať zatiaľ. Neverím, že by nás rodina a kamoši nechali takto na holickach, keby sa nám niečo ozaj stalo...

romanovic
7. júl 2020

@ckatka to si sa len chcela pochváliť, alebo máš pre autorku aj nejakú radu?

domininka
7. júl 2020

@ckatka toto ked citam, ma rozculilo viac ako prispevok autorky...nie kazdy moze mat take priaznive okolnosti v zivote ako vy...same nepochopenie, ja ja ja

solange7
7. júl 2020

@emka1990 neodpovedala si mi, od kial ste? V akom meste sa nachadzas?

pribinak
7. júl 2020

@solange7 Hlohovec

solange7
7. júl 2020

Priatel nech sa prestane tulat a ide makat. To ste pripeceni alebo co? Nech sa paci, aj s ubytovanim, prijmaju okamzite. A takychto inzeratov je tam kopec.
https://www.profesia.sk/praca/europersonal-fabr...

emka1990
autor
7. júl 2020

@solange7 kto ty vravi o tom ze niekto nepracuje ???

solange7
7. júl 2020

@emka1990 pise sa to "ti" a nie "ty". A ked pracuje, tak ako je mozne, ze nemate na ucte ani euro? To ste za 3 tyzdne prehajdakali vsetky peniaze? To nieje absolutne mozne, ked si vedela, ze nemate na najom, tak preco si to riesila az v den vkladania na ucet? Keby si zaplatila celu sumu tj. 350€ naraz, tak by ste mesiac nejedli alebo co? Tvoj pribeh je na 100% vymysleny, skor budete zrejme jednoduchsi ludia, ktori sa o seba nevedia postarat a cakas, ze ti tu niekto bude posielat veci alebo este v idealnejsom pripade peniaze len tak zadarmo.

solange7
7. júl 2020

Mimochodom v Hlohovci je aj azylovy dom pre muzov, okrem centra pre matky s detmi. Manzel sa tula preco?

sade88
7. júl 2020

@solange7 uz zrusila ucet

solange7
7. júl 2020

@sade88 skoda 😀 aj tak si vytvori novy a bude zobrat inym sposobom.

lucka_ke
7. júl 2020

už pri vete kde tvrdila, že ešte ani neprišla domov z banky jej volal vlastník bytu som tomuto príbehu prestala veriť...

danica2711
7. júl 2020

ajáááj, prázdniny...

lucitta9
7. júl 2020

@ckatka zrejme pointa prispevku bola sa pochvalit a nie zapojit do diskusie..aj ked sa zda ze vymyslenej
A ze klikaci v korporaciach 🤦🏻‍♀️ 😃 to asi budem aj ja 🙈😃 neviem akych mas znamych z korporacii co prisli o pracu a znizili im platy, ja takych nepoznam 😉

karolinakr
7. júl 2020

Ano super nech podvodnici žobru vymyslenymi pribehmi a hranim na city peniaze.Vdaka vam sa ozajstna pomoc ludom, kt.potrebuju pomoc raz za život a ocitnu v nudzi nedostane.Lebo uz ludia ničomu neveria a zadarmo si drankať - toto by malo byť trestné

Raz vyskočili z okna nejaky par aj so psom v Čechach, ked sa mali vystahovat z najmu nemali pracu a problemi s alkoholom ale aj tak
Tato tu už bola najmenej 3x čo si pamatám

Strana
z4