icon

Vytáča ma dcéra priateľovej sestry

dominikatomas
8. sep 2021

Mozno pre niekoho bude tento prispevok o nicom niketo mozno ma pochopi a poradi.
V poslednej dobe ma vytaca priatelovej sestry dcera. Ma 19 mysli si ,ze je mqjsterla sveta a poslednu dobu je velmi drza.
Zacalo ma vytacat ale jej spravanie.kedze byva v susednej dedine chodi yu k babke cize priatelovej mame. Ale mna to strasne vytaca... pride si neohlasene, rozprava sa jakeby zme s nou husky pasli... led sa spyta co kest je toto ne hento ne, minule.zabila ze adidas nike nneke znacka a teplaky co jej podotykam kupila mama za 50 eur dvoje, sa chvalila a povedala mne to plato mama tak vo. Ja uz nervy na konci ze keby nemala z cpho jej mama ani ich nema a berie to ako samozrejmost a noekto nikdy nema to co druhi co si mozu dovolit. Proste ma vytaca aka je drxa a chodi si tu ako chce. Ona vhce vediet vsetko a ked za jej daco clovek spyta ona nemusite vediet. Proste mam nervy uz na nu. A ked povirm priatelovi ze ma vytca ,ze vymysla alebo ked treba odviest to poriadok este chodi aj v slapkach mojho priatela maked tu je svoje si nedonesie... ja si neodovlim v nich chodit ona moze. Co robit? Mam ju chut uz niekedy poslat niekam alebo jej povrdat naj sa soamata.

mandarinka555
8. sep 2021

@dominikatomas Je to voľná diskusia a každý si môže napísať, čo chce...tvoje detinské a vzťahovačné správanie neveští nič dobré...Júúúj dievča, budeš ty ešte plakať...

dominikatomas
autor
8. sep 2021

@gleep1 prestam citat prispevok k tejto diskusii a budes mat pokoj. Nevidim problem. Nikto neprosil aby si tu mala nieco pisat. Vytacas sa tak ako chces iba ty sama. Ani ty neries

dominikatomas
autor
8. sep 2021

@mandarinka555 z toho co citam , bude plakat ich viac

dominikatomas
autor
8. sep 2021

Za ostatne rozumne komentare dakujem

gleep1
8. sep 2021

@dominikatomas 😂😂😂😂😂
Ty si ozaj jednoduchá.

Ja som ti to tu napísala aby si videla ako strašne hlupo znies- aby som ti nastavila zrkadlo. Aby si videla aké absurdity očakávaš- tým že som ja očakávala od teba absurditu. Tým že ma akože vytáča niečo, čo nejde zmeniť- že ide zmeniť len MOJE správanie a môj postoj. Chapes?

Takze si si tu dala odpoved- nevytáča ta dcéra priateľovej sestry “vytacas sa tak ako chceš iba ty sama”
Vlastne si si na všetko na čo sa sťažuješ dala v tej odpovedi pre mna odpoved. Vidíš to? Si šikovná, prišla si na to, gratulujem 🙂👍🏼

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
h2
8. sep 2021

@gleep1 Zbytočne sa snažíš a vysvetľuješ. Niekomu má zmysel vysvetľovať, niekomu nie, lebo proste nemá dostatočnú mozgovú kapacitu.

lindusss2016
8. sep 2021

@dominikatomas vadi ti, pretoze sama nemas sebavedomie a asi na nu aj tak trochu ziarlis. Problem ale nie je v nej 🤷‍♀️ pracuj na sebe, nauc sa poznat vlastne hodnoty, nauc sa vazit si samu seba a nebudes uz viac riesit taketo absurdity

lvula
9. sep 2021

Zas myslim, ze nemusíme klesat na taku úroveň, ze budeme hodnotiť autorkin intelekt, to nam neprinalezi a nie je to ani slušné.
Ono zaklad je, aby autorka pochopila, ze tam nejde ani tak o tie návštevy, ale o to, ze pociťuje nejakú vnútornú zavist voci tomu dievčaťu a preto jej vadi, nech by urobila čokoľvek. Ale to si musí vysporiadať autorka sama v sebe, za to nemoze ani ta neter, ani ina ich rodina. Zije ona v ich domácnosti, tak sa musí prispôsobiť. Ak jej az tak bytostne vadi, tak začať riešiť vlastný podnájom.

anja27
9. sep 2021

@cocolino234 podla mna na 19 mas dost rozumne nazory nahodou. Si ma prekvapila 😀

anja27
9. sep 2021

Tiez skor sa priklanam k babam co tu pisali ze ty si tam prakticky cudzia. Mlada ti nesadla to je ok ale ona je tam u babky ty si buduca mozno nevesta. Ked tam chces byvat musis to prekusnut nejak. Ked pride chod niekam mimo domu nemusite byt spolu proste..ja tiez nie som za to aby sa v podstate cudzi clovek az takto staral do rodinnych vztahov lebo to nemusi dobre dopadnut ale pre teba. Vies zena mojho uja po par rokoch ich mamzelstva raz prisla ku starkej teda jej svokre a povedala jej ci by nechceli vymenit ich 3izbak za maly 1izbak v ktorom zila ona aj s ujom. Co myslis ako ju po tom celom brala nasa rodina? Samozrejme bez stipky hanby stale viac si dovolovala. My ako rodina starkej sme jej taktiez veomi vadili a nikdy sme neboli drzi ako dievca ktore spominas ty. Ja ju doteraz za vela veci nemam rada a nikdy ju nebude brat ako sucast nasej rodiny aj ked su zobrati a maju decko. Tym nechcem naznacit ze budes rovnaka len ze ty v podstate ako cudzi clovek nemusis byt nikdy sucastou ich rodiny..neries to co maju oni medzi sebou pre tvoje dobro. Moj nazor

dominikatomas
autor
9. sep 2021

@anja27 dakujem za nazor 🙂aspon niekto vie normalne reagovat

simca06022011
9. sep 2021

@dominikatomas odstahovat sa 😁 co riesis tinedzerku? Nechaj ju, nevsimaj si ju, nemusis sa ani baviť nijak. Extra s nou... Ked prisla K babke, nech je s babkou.

anja27
9. sep 2021

@dominikatomas tak ja sama nemam rada ked na mna utocia a bezdovodne len ty a priatelova rodina viete ako to mate takze nebudem ja nikoho sudit ked neviem o tom viac..ale inak tiez si vsimam ze mladi ludia dnes su nevyvchovani ale to je aj vec vychovy. Dnes mlady clovek nema problem aj vynadat o dost starsiemu ziadna ucta respekt pred rokmi by za taketo chovanie dostali riadne po papuli. Teraz sa mladi smeju zo starych ved su toho plne diskusie. Nadavaju im do dezolatova a coja viem co vsetko akoze toto vadi aj mne ako sa mladi chovaju. Ale tak treba nechat tak s vekom sa to snad zmeni. Ale inak je zaujimave ze niektore sa tu dost ostro do teba pustili ze ty si cudzia v rodine ano to je pravda ale ja som nedavno pisala o mojej buducej svagrinej ktora sa nesprava velmi ukazkovo tiez co vidim hlavne na navstevach u mojej mamy a tiez mi niektore pekne nalozili ze co sa ja do nej staram. Tak ona je tiez u nas cudzia lebo s bratom chodia nieco vyse roka rok a pol tusim a pride k mojej mame kde si lahne na cely den do bratovej postele v jeho predtym izbe ktoru uzival a nosi jej jest a podobne. vela x sa aj u nas opila spravanie niekedy ako chlap z krcmy atd..ale nalozili mne nie jej co je u nas cudzia a ja tam prakticky stale doma aj ked byvam uz inde zila som tam. takze tak vidis nic si z toho nerob tak ci tak. vzdy tu dostane asi nalozene hlavne autor diskusie :D

slecnalemonova
9. sep 2021

@anja27 problem je, ze ty si si z tej diskusie zobrala len to, co si chcela. A co ti padlo vhod. Dostala si aj normalne rady lenze u teba je tvoja budúca svagrina jednoducho nežiadúca osoba a inak to nebude. A ona by sa mohla postaviť aj na hlavu, u teba bude vzdy zapísaná ako hnida. Takze uprimne mat taku švagrinu ako ty, ktorá zakladá neviem kolko tém aby sa posťažovala, tiez mam u prdele rodinne vztahy.

h2
9. sep 2021

@anja27 Ale čím to je, že dostane naložené autor diskusie? Tým, že mu druhý človek (či už je cudzí v dome, alebo nie) vadí natoľko, že kvôli tomu zakladá diskusie. A často to, čo je kameňom úrazu, sú bezvýznamné maličkosti. Ak by mali všetci v sebe kúsok tolerancie, bolo by všetko v poriadku. V živote som neriešila, kto si obuje moje papuče. A bola som nie raz v situácii, že k nám prišla na oslavu mužova rodina a 4 ženy (mužove 2 dcéry, sestra a mama) a ešte piata moja mama si vonku obuli moje šľapky na von (mám ich dosť, ale zase nie toľko), keď išli do záhrady. Ja som si išla obuť tenisky a vôbec som to neriešila. Keď je niekto neznášanlivý, netolerantný a povýšenecký, tak nech sa nediví, že s ním nesúhlasia ľudia, ktorí takí nie sú.

dominikatomas
autor
9. sep 2021

@anja27 vidis hoci je u vas cudzia ona ty si na vine..cize nie je pravda len kto nie je domaci ma drzat hubu a krok. Ja proste sa tu citim dobre a tiwz mam iste nazory na nejake veci a od nas dvoch je 1o rocny rozdiel pomaly cize hoci je tu doma cci nie ma sa chovat ,tiez nema napisane ,ze moze robit a chovat sa jak v krcme. A povedqla som to aj priatelovi aj jej babke tak tiez sa im nieco nepacilo aj jej povedali ,takze predsa nie som idiot a krajsie nadavky ako sa tu na mna pouzili .ja som bola vychovana skromne, vazit si co mam, zdravit a pomahat aj druhym a nie vyskakovat . Keby hej tak sme aj schytali . A teraz?hroza. A poniektore co sa tu vyjadrovali tiez ako z doby kamennej ty mozes vypadnut. So sietkou v ruke to su tak otrepane a stare frazy. 🙂😪😁😁 som zvedava ako ony prisli ci nahodou nie ony s tou igelitkou. A este mne napisu ze som nenavistna. Ja som ale tiez mam svoje hranicr a nebude mi skakat po hlave 19rocne decko. Kazdy je hrdina v bitke. Takze normalne nazory respektujem a tie urazlive az na zasmiatie ignorujem tiez som sa nasmiala z niektorych.museli vypustit ich vlastne komplexy a traumy.
A co sa tyka teba tiez to nemas lahke.

anja27
9. sep 2021

@slecnalemonova kolko tem som o nej zalozila? jednu jedinu tak co tu trepes a klames a ostatne ani nekomentujem presen to je to o com som pisala..

ella_price
9. sep 2021

Vôbec ťa nemá čo zaujímať tak rozmaznaný fagan. Čo ti vadí? Že si nemôžeš dovoliť tolko čo ona? Nie si jej rodič, ani niekto, kto má poverenie sa o ňu postarať. Keď si myslí, že v živote dostane všetko tak ako doteraz, môžeš jej akurát tak držať palce. Kto vysoko lieta...A ty sa odstrihni. Dospelá žena aby sa nechala vytočiť nejakým frackom, čo si nevie nič vážiť. 🙈

h2
9. sep 2021

@dominikatomas 19-ročná nie je decko. Ak je medzi vami pomaly 10 ročný rozdiel, tak máš asi tak 28 rokov. To by som aj ja o tebe mohla napísať, že si decko, keď mám o 18 rokov viac. Je fajn, že si bola vychovaná, aby si si vážila, čo máš. Ale realita je taká, že reálne v tom dome nemáš nič. A keby som bola na mieste mamy Tvojho priateľa a začala by mi synova frajerka, ktorú som prichýlila u seba doma, rozprávať proti mojej vnučke, tak by som tomu teda rada nebola. Lebo Ty reálne nemáš žiadne právo na ňu niečo rozprávať jej babke v babkinom dome.

anja27
9. sep 2021

@h2 ja beriem aj opacne nazory ale utocne naco..a nemyslim ze autorka musi byt hned neznasanliva a povysenecka. Nikdy to nebude tak v zivote ze kazdy s kazdym bude vychadzat a aj protistrana sa spravat slusne ked sa budes ty zial tak to je..mozu to byt aj malickosti jasne neviem ale ako to je tuna nesudim..

angeliska
9. sep 2021

@dominikatomas vies nazor mozes mat na nu aky chces ale do vnucky sa nepustaj, lebo skor pojdes ty z domu ako ona, tebe sa tam moze pavit ako chce, ale doma je tam ona a co sa tyka vychovy, ty ked budes mat svoje dieta, nudes vychovavat podla seba, je neuctive sa miesat do vychovy druheho dietata, tu tahas za ktatsi koniec ty, tak sa ju snaz akceptovat a co si na nu vymenovala tak tam nic extra nevidim ze by bola ona ta zla, mozno sa k tebe chova pivysenecky, lebo citi z teba ze ju nemusis a este sa aj snaziz postavit sa medzi nu a jej babku, prepac, ty si tam neni doma a nemiesaj sa do rodinnych vztahov, nepatri sa to, az je mlada drza, tak to musi riesit babka, ak jej to nevadi, tak tebe to duplom neprinalezi
Co sa tyka oblecenia, moja dcera mala rifle aj za 160€
Kazdy to ma inak, ty mozes pochadzat z inych pomerov a mat iny pohlad a ona to moze mat inak, musis to akceptovat ak tam chces byvat
Ak to nevies akceptovat, tak si musis hladat inde byvanie a mozno aj sama... lebo ti to babka nemusi vobec tolerovat dlhsie a moze sa stat ze aj priatel da prikloni na stranu rodiny...

h2
9. sep 2021

@anja27 Možno nie je vo všeobecnosti neznášanlivá. Možo je to milá a príjemná osoba. Ale faktom je, že voči tejto konkrétnej 19-ročnej priateľovej neteri je neznášanlivá a povýšenecká. A to je to, čo tu riešime. Nie to, aká je k ostatným ľuďom. Je jasné, že každý má ľudí, s ktorými vychádza a ľudí, ktorých nemusí. Ide o to, ako sa bude správať k tým druhým.

anja27
9. sep 2021

@dominikatomas v tomto s tebou musim suhlasit mnohe v diskusiach sa ohanaju slusnym chovanim atd nielen tuna aj inde a pritom to ich pisanie a vyjadrovanie nevahaju ta hned onalepkovat kadejakymi vyrazmi co so slusnostou nemaju nic spolocne a pritom sa hraju na damy. nevadi kazdy ma pravo na nazor ze :D a s tou zavistou co ti pisali takztiez to same aj mne ze zavidim babe ze si vie uzivat zivot lebo chodenie do krcmy a lezanie v posteli kazdy vikend cele dni je uzivanie si zivota to som tiez napr doteraz nevedela ale tak co uz :D su tu aj normalne baby co ti napisu aj ked opacny pohlad na vec ale normalne..a ked mladej spravanie vadi aj jej rodine tak asi na tom predsa nieco bude ja si nemyslim napr ze si povrchna alebo co lebo ti vadi drze spravanie. Skor sa pozastavujem nad tym ze sa taketo spravanie coraz viac v spolocnosti toleruje a tak to potom aj vyzera ze

anja27
9. sep 2021

@h2 suhlas 🙂

slecnalemonova
9. sep 2021

@anja27 jednu??? Ja som postrehla minimálne dve. A naložili ti v kazdej takze chyba bude asi na druhom konci prijímača. Keby sa kazdy staral sam o seba bolo by p všetkých postarané. Takze začať pracovať na sebe a potom brat do úst budúcu švagrinu. Lebo sice leží v posteli cely den ako hovoríš ale nema potrebu na teba verejne dristat lebo je to asi pod jej úroveň.

anja27
9. sep 2021

@slecnalemonova Keby sa kazdy staral len sam o seba nebolo by o kazdeho postarane to je len otrepana fraza :D a ako vies ze to nerobi ked ju vobec nepoznas? prestan sa do mna navazat bezdovodne a kde je ta druha tema o nej? ked chces uz tak mudrovat aspon neklam ok :D ach boze v prvom rade sa ty zamysli nad sebou co druhym pises a potom davaj rady o niecom. uz len tolko

dominikatomas
autor
9. sep 2021

@anja27 neries ,ma v tom bordel😀

anja27
9. sep 2021

@dominikatomas aspon vidis ako to tu obcas chodi ze si z toho netreba nic robit :D