icon

Vytáčajú ma príliš pozitívni ľudia

19. apr 2022

Vytacaju ma príliš pozitívny ludia ale myslím tým extrém . Takí tí slnieckari čo silou mocou chcú byť pozitívny a pretvaruju sa že sa im nikdy nič zle nestalo a že život je skvelý úžasný, čistá prechádzka ružovou záhradou. Prečo to robia ? Mám takého človeka v okolí ktorého bohužiaľ vidím dosť časť a prichádzam s ním casto do kontaktu. Ako stále len básní o všetkom ako je všetko super a ešte k tomu má tenký a pisklavy hlas a stále sa usmieva a ja nerozumiem to stále mám sa usmievať aj ja keď sa ona usmieva ? A ja neviem čo jej mám na také veci odpovedať. Ona básní o svojom živote a ja som si prešla v živote peklom čiže som opačný extrém nej ... Nieje to o tom ze jej závidím ale o tom že proste nejak mi tá jej pozitivita hraje na nervy. Proste ja som realista a ona žije v oblakoch. Keby som snou neprichádzala do kontaktu tak neriešim ja sa riadim pravidlom ži a nechaj žiť. Lenže ona je v mojej blízkosti. Stále sa len chichoce, na Facebook pridáva fotky len aká je šťastná. Samozrejme nenapíše že je šťastná ale robí také veci chápete. Ja mám rada pozitívnych ľudí ale toto mi príde také trochu až detske ako keby mala 10 rokov... Neviem som divna že mi to vadi ?

jana_eyre_2
19. apr 2022

Viem si predstaviť že prílišne pozitívny človek vie popudit, všetkého veľa škodí, či už pozitivizmu alebo negativizmu.. nabudúce keby mi začala vravieť, aky som ja chudáčik sám, normálne by som sa ozvala s tým, že keď už je taká pozitívne naladená, mala by byť aj rešpektujúca ostatných a nemusí ich urážať.. na FB si zastav jej príspevky, ja som si urobila profil tak, že vidím ozaj len ľudí čo ma nedráždia svojimi postojmi.. osobne sa normálne ohrad.. to že je prílišné pozitívna neznamená že nemôže pochopiť že prekračuje hranice..

surama
19. apr 2022

No tak pockat pockat. Toto, co popisujes nie je pozitivizmus. Keby bola pozitívna, nad vecou, tak by si sa pri nej citila dobre...dodavala by ti energiu, povzbudila by ta. Ona sa nad tebou povysuje a to, ze sa stale usmieva, tak je len taky jej obranny mechanizmus. Pozitivny clovek ti povie, ze ta chape, ale ze sa na to napr. skus pozriet tak a tak a ty sa nad tym zamyslis, prehodnotis svoj problem...vypocuje ta a tebe je lepsie, dodalo ti to energiu. Taky clovek ako ona opovrhuje tvojimi pocitmi a vasinou taki ludia reaguju stylom ,,co ty, ale pozri na mna..." Ked je niekto pozitivny, neznamena, ze vzdy sa len smeje, to je len skryvanie sa za usmev, zakryvanie svojich pocitov.

marcellka32
19. apr 2022

Ja zas rozlisujem ľudí na tých, ktorí mi energiu dávajú (aj ja im) a ktorí mi ju berú (tých som vyčlenila zo života, jedna žena mi skoro vycicala život)....a zistila som, že tí ktorí sú v kuse šťastní naoko, sú v skutočnosti nešťastní...

zojazoja
19. apr 2022

Najvyssi čas začat sa učiť odosobnovať sa od veci, situacii, ludi. keby som mala furt vypisovat , co mne vsetko vadi na tomto svete, na ludoch, tak tu pisem od rana do vecera. Jeden clovek je taký, druhý onaký, tretí makový, štvrtý lekvarovy. je len na tvojom osobnom postoji, ako to zvladneš. Dá sa to. uč sa to pomaly. zarad na prve miesto seba a svoju spokojnost. Nerozčuluj sa nad niečím, čo nemožes zmeniť.

h2
19. apr 2022

@kamatopo Ďakujeeeem, pekné pozitívne ráno aj tebe. 😘 Ja ho pozitívne mám tak či tak, nemusím sa na niečom "priživovať". Ale určite sa tu nájdu osoby, ktoré si povedia, že mám určite nahovno život, lebo som napísala, že som šťastná a spokojná, takže to určite znamená, že je to presne naopak. 😁😉

moonlight1210
19. apr 2022

@diaszoky ta tvoja radost z toho (alebo teda zadostucinenie), ze to kolegyna nakoniec sama dostala, je povedzme… zvlastna.

walteaa
19. apr 2022

@kamatopo mna zaraza, ze ked si niekto dovoli tesit sa z dovolenky, tak ti, ktori na to nemaju, zavidia...ja som tiez nikdy nebola na Seychelloch, ale ked odtial prisla kolegyna a nadsene rozpravala, potesila som sa s nou.
Vsimla som si, ze je zial vela ludi, ktori doslova zavidia stastie druhym... a pritom si to nestastie a negativitu vyrabaju sami, lebo...zavist cloveku nic dobre neprinesie. Ale ked sa s druhym potesis, mas aj ty hned krajsi den😊 =》nasledne krajsi zivot.
Takze kolegyna medzi vami nijak nesirila negativitu, tu ste si vyrabali len a len vy samy.
A ano, asi som aj ja prilis pozitivny clovek😃 nezavidim, druhym doprajem, tesim sa zo zivota a z krasneho dna. Nuz, ak to niekomu vadi, tak asi ma problem niekde sam v sebe, jeho vnutorna frustracia mu nedovoluje vidiet to pekné a automaticky povazuje stastneho cloveka za takeho, ktory sa len pretvaruje ( ved kto by uz len mohol byt taky stastny ?? Urcite sa len pretvaruje... ). Ale kazdy sme nejaky. Kazdy sa moze slobodne rozhodnut, ci bude vidiet po dazdi duhu alebo blato😃

chatte007
19. apr 2022

Skutocne stastny a vyrovnany clovek sa nepovysuje nad ostatnych. Hovorit niekomu do oci, ze je chudatko, davat mu najavo, ze ma biedny zivot, povazujem za hrozne
neslusne, v zivote som si nieco take nedovolila.
Zakazdym sa ohrad, ze o take reci a rady nestojis, ze ty si spokojna. Ale nedaj najavo, ze ta rozhodila. Len sa musis zakazdym obranit, vzdy, ked zacne nieco na tvoju osobu a tvoj zivot. A dohodni sa s muzom, ze ty obmedzis stretavanie, nech za sestrou obcas zajde aj sam. On to nevidi?

zmrzlinka2021
19. apr 2022

@autorka
S velkou pravdepodobnostou pocity, ktore prezivas vyplyvaju z tvojho zivota, z frustracie, z nenaplnenych potrieb, najmä z detstva, kedy si nezazivala lasku, prijatie a blizkost rodicov.
Lenze namiesto toho, aby si s tymto pracovala a odisla od negativity, naladujes sa voci pozitivnym ludom opat negativne.
Vec sa ma tak ze pozitivni ludia nie su ti, ktori maju lahky zivot. Neraz aj tito ludia si presli a prechadzaju problemami, ale obvykle maju uz trochu usporiadane hodnoty zivota a vedia oddelovat nepodstatne veci od vaznych veci a tie vazne proste riesia, lebo problemy tu mame na riesenie.
A to, co nedokazes ovplyvnit, smoklenim a horekovanim si nepomozes, iba pojdes dole a dole.
Tvoja svagrina sa pravdepodobne rozhodla zit inak, rozhodla sa byt stastna aj napriek tomu, co sama zaziva, rozhodla sa zit.
Zivot ti preleti rychlo, a preto ho treba zit naplno, a naplneny laskou a radostou. Toto by mali rodicia ucit deti. Ty si vyrastala z detskeho domova, cize nemal ta kto k tomu viest a preto nerozumies tomuto spravaniu.
Tvoj problem nie je svagrina, ale tvoje vnutro, tvoj zivot - vo svagrinej vidis len stastneho cloveka, a ty sama vies, ze vo svojej vnutri nie si spokojna a preto ti je lepsie s ludmi, co sa radsej viac budu stazovat, sebalutovat, nadavat na cely svet a stonat.

h2
19. apr 2022

@walteaa Presne, píšeš mi z duše. Čo má robiť človek, ktorý bol na dovolenke? Keď to nikomu nepovie, aby to nevyzeralo, že sa chváli a okolie sa to dozvie, urazia sa, že im to ani nepovedal. Ak to povie, ale tiež nechce, aby závideli, tak tú dovolenku trošku ofrfle, že nebolo až tak super, tak ho ohovoria, že bol na dovolenke a ani tak nie je spokojný. No a keď je spokojný a rozpráva, že bolo super, tak sa chváli a všetkých ide rozpučiť od závisti. Tak čo robiť? Sedieť doma a dovolenku minút na prácu na záhrade...?

acrobaleno
19. apr 2022

Ani sa nedivím, prehnaná pozitivita je to isté ako prehnaná negativita. Obe ťa vedia dať dole.

moonlight1210
19. apr 2022

Mila autorka, asi ta nepotesim, ale sposob ako zvladnut svagrininu pozitivitu, je ostat pozitivna. Brat to pozitivne.
Ak vam dvom ona nerobi intrigy poza chrbat, neohovara, neskriepi sa s vami, nesnazi sa vas obrat o majetky a nedeju sa ine tradicne rodinne “chutovky”, mas to este dobre.

Ak ta zivot obcas stve, ak sa potrebujes porozpravat o neprijemnostiach, ak chces seriozny pohlad na zivot, mas este tie 3 kamosky. Ktore su najskor tvoje kamosky, lebo presne takto ta poznaju, beru a chapu.

Rozdel si to a tie vaznejsie veci zdielaj s nimi, na svagrinu sa usmej.

Kedze ju nepozname, je tazko povedat, ci ta lutuje z dobreho srdca, alebo je to povysovanie sa.
Mala som na strednej podobnu kamosku. Ale ona bola proste naozaj cista dusa. Pozitivne naladena z jadra svojej osobnosti.

Kazdopadne, ak je takato, z jadra pozitivna, trochu otvorenie sa jej pozitivite ti moze priniest len benefity.
Ked si dovolis niektore veci nebrat az tak vazne, pri inych si povies Ak nejde o zivot, ide o …, alebo sa naucis len tak nachvilu si uzivat si dany okamih, tak je to len prinosom.

A ak je vlastne skryto sarkasticka a povysuje sa, tvoje Mam sa fajn, som spokojna, mne je dobre,… a Mas pravdu, nad tym a tym sa netreba hned vzrusovat… ju akurat casom donuti odhalit tvar.
Lebo v takom pripade si jej sluzila iba ako jej kompenzacia. Ked jej to vezmes, kludne casom zmeni retoriku na opacnu. Ze to ty si nejak nezdravo pozitivne naladena.

walteaa
19. apr 2022

@h2 presne😃... idealne, uzit si dovolenku, a neriesit, co si myslia druhi. Aj tak sa vzdy najdu taki, co budu frflat.
A teda zazila som uz aj, ze ludia zavideli "pekny pohreb". 🤷‍♀️😅 ...nemusela byt ani dovolenka🙊

h2
19. apr 2022

@chatte007 Nikde v autorkinom príspevku som nevidela, že by k nej švagriná prišla a začala ju len tak z ničoho nič ľutovať. Píše, že švagriná je pozitívna a ona (autorka) nie, takže sa jej určite sťažuje. Preto ju švagriná ľutuje. Ako ináč má reagovať? Ty ako reaguješ, keď sa ti niekto sťažuje, že všetko je zlé, má samé problémy a nič sa mu nedarí?

h2
19. apr 2022

@walteaa 😁 Tak to už je fakt moc! 😂

nykkushka
19. apr 2022

Píšeš, že sa "cítiš vyspelejšie od nej o 20r" 🤷‍♀️🤦🏼‍♀️ okej, mne zas príde nevyspelé a detinské, ak dospelá žena má potrebu takto riešiť svoju (predpokladám, že tiež dospelú) švagrinu na internete, zhadzovať jej životný štýl, ohovárať ju namiesto toho, aby sa tomu postavila čelom - normálne povedala švagrine, že ti to vadí.
Ja by som napríklad nechcela takú osobu ako si ty vo svojom okolí, čo je extrémne negatívna, nič sa nedá, nemôže, nechce 🤦🏼‍♀️🤷‍♀️✌️

zmrzlinka2021
19. apr 2022

@h2 Preto treba budovat vztahy najma s ludmi, ktori nie su posadnuti majetkami, peniazmi, spolocenskym uznanim, co vacsinou ludia, co zavidia, frflu a negativne zmyslaju sú.
Priatelia sa pridodzene zdielaju, s tazkostami, radostami, povbudzuju sa, tesia sa zo svojich uspechov navzajom. Lenze chapem aj autorku temy - ak jej chybalo to zaklade rodicovske puto od detstva, nerozumie ze zit sa da aj inak. Preto je laska a staroslivost rodicov ten najpodstatnejsi zaklad do zivota, lebo ak chyba, clovek v dospelosti obvykle upada, je negativny a tym, ktori su stastni, proste zavidi

jana_eyre_2
19. apr 2022

@h2 mne sa ľudia často sťažujú, ja som zase tá čo sa nesťažuje, lebo sa mi o tom ani nechce hovoriť.. a ak tak je to výnimočné ak mám v sebe už pretlak emocii.. reagujem pochopením, vypocutim, ak ma človek poprosí poviem aj svoj názor.. ľudia v okoli ma zvacsa považujú ako pozitívnejšiu a uprimnu osobu, aspoň tak sa pár krát vyjadrili.. nikomu nemudrujem, nikoho neľutujem a nikoho neporovnavam, ale zato vypočujem a nechám pre seba.. považujem to za slušné správanie voči druhým.. povedať niekomu že je chudiatko negatívne (nechce sa mi hľadať čo presne jej povedala), hoc by aj bolo je podľa mňa neslušné chovanie..

telusikk
19. apr 2022

Tak pokiaľ mi niekto takto prekáža snažím sa mu vyhnúť 🙂 Chápeš ak o niekom viem, že je taký a vadí mi to, tak sama sebe nebudem robiť zle 🙂

kvetinka75
19. apr 2022

podľa mňa je problém v tebe a v nie v tvojej švagrinej. Vyspelé ženy vypisujú a ohovárajú po nete? ŽI a nechaj žiť. Každý sme nejaký. Možno je načase, aby si zapracovala na svojom chovaní a prístupe k sebe a k ľuďom okolo

ckocka
19. apr 2022

Ty proste chceš byť nasratá a my ti zo srdca želáme aby ti to vyšlo.

h2
19. apr 2022

@jana_eyre_2 Neviem, myslím, že niektorí ľudia sa sťažujú preto, aby ich niekto poľutoval, čakajú to. Ako inak reagovať? 🤷🏻‍♀️

diaszoky
19. apr 2022

@barbora0308 a inac co znamema ked sa
Niekto pri rozpravani smeje v kuse? Teda rozprava ako keby smiechom? Lebo mne to normalne nepride

walteaa
19. apr 2022

@diaszoky nemusis nijak specialne reagovat, ved ostan sama sebou, odpovedz svojim stylom...ved ked ma niekto taky prejav, tak je to skratka jeho styl..nic zle by som za tym nehladala😊

@jana_eyre_2 toto je rozne...su ludia, ktori sa stazuju, lebo sa potrebuju len vyzalovat, potom taki, ktori cakaju, ze ich povzbudis s tym, ze ved nemaju sa preco sa stazovat, no a potom taki, ktori cakaju, ze ich polutujes... kazdy caka inu reakciu.. ja som tiez ten typ, ze sa mi ludia postazuju, otvorene nelutujem nikoho, skor sa snazim povzbudit, dat najavo pochopenie...ale uz sa mi stalo, ze clovek naozaj cakal polutovanie...

hellionka
19. apr 2022

nečítala som všetky komenty, ale ja mám niekedy tiež takéto pocity pri prilišnych slniečkároch a viem Ťa pochopiť. A nieje to otom, žeby ja som bola nešťastná atď. len nepotrebujem spomínať v každej vete, že je super že dnes vyšlo slniečko… Mňa by štvalo to, aby mi niekto hovoril, ze mám málo kamarátov a som sama … A? To je otom, že taký extrovert toto vzivote nepochopí, resp. nechce pochopiť lebo je zahladený do seba, že ľudia môžu byť šťastní a naplnení práve takto a myslia si ze ak niesi ako oni si divná 😊 a presne takýchto ľuďi sa snažím v živote vyhýbať. A ak by mi muž povedal, že musím sa snou stretávať lebo je to jeho sestra … nie nemusíš 🙂 rob veci tak, aby si Ty bola šťastná a v pohode.

jana_eyre_2
19. apr 2022

@h2 nazvať niekoho chudacikom, alebo podobne perojativne oznacenie nie je lutovanie.. ak sa niekto sťažuje úplne postačí povedať že chápeš že to má ťažké.. ty by si brala ako príjemné keby ti v dobrej nálade niekto povedal, že ty si taká preplislna slnieckarka? To je asi taký opak toho ak ťa niekto ľutuje že si chúďa, čo nemá kamarátky napriklad..

Mám znamu čo sa sťažuje fakt na všetko.. nech sa sťažuje, keď mám nahovno náladu tak ju len vypočujem.. načo ju nejako hodnotiť, keď svoj život berie ako tragédiu? Je to jej voľba..

jana_eyre_2
19. apr 2022

@walteaa ale vyjadriť sa o niekom že je chudiatko nie je polutovanie, skôr výsmech..

barbora0308
19. apr 2022

@diaszoky Tak mne to nepride normalne tiez 😅 aj som sa mami pytala preco to robi...tak mi iba povedala, ze ona ma vzdy dobru naladu, tak sa smeje stale 😳 tak ja neviem, mne obcas pride ako nepricetna kvoli tomuto, ale zjavne mame naozaj uplne ine povahy...🤷

h2
19. apr 2022

@jana_eyre_2 Pre mňa "chudiatko, chudáčik, chúďa" nie sú pejoratívne výrazy. A veľmi pochybujem, že prehnane pozitívna švagriná to takto myslela. "Chudera" je už niečo iné. My v rodine radi a často používame výraz "chudátko". Je to bežná súčasť našej komunikácie, hoci je to myslené trochu s nadsázkou.
(Príklad: (správy)
Ja: "Už som doma."
Muž: "Ty sa máš, ja som ešte v práci."
Ja: "Chudátko!")

jana_eyre_2
19. apr 2022

@h2 autorka píše o tom že nemá rodičov a že vyrastala v DD.. rozhovor o živote v decaku sa asi nedá porovnať s tým ak niekomu povieš že je chudatko lebo musí byť ešte v práci.. je naozaj rozdiel v akom kontexte a s kým také výrazy použijes..