Vytáčajú ma príliš pozitívni ľudia
Vytacaju ma príliš pozitívny ludia ale myslím tým extrém . Takí tí slnieckari čo silou mocou chcú byť pozitívny a pretvaruju sa že sa im nikdy nič zle nestalo a že život je skvelý úžasný, čistá prechádzka ružovou záhradou. Prečo to robia ? Mám takého človeka v okolí ktorého bohužiaľ vidím dosť časť a prichádzam s ním casto do kontaktu. Ako stále len básní o všetkom ako je všetko super a ešte k tomu má tenký a pisklavy hlas a stále sa usmieva a ja nerozumiem to stále mám sa usmievať aj ja keď sa ona usmieva ? A ja neviem čo jej mám na také veci odpovedať. Ona básní o svojom živote a ja som si prešla v živote peklom čiže som opačný extrém nej ... Nieje to o tom ze jej závidím ale o tom že proste nejak mi tá jej pozitivita hraje na nervy. Proste ja som realista a ona žije v oblakoch. Keby som snou neprichádzala do kontaktu tak neriešim ja sa riadim pravidlom ži a nechaj žiť. Lenže ona je v mojej blízkosti. Stále sa len chichoce, na Facebook pridáva fotky len aká je šťastná. Samozrejme nenapíše že je šťastná ale robí také veci chápete. Ja mám rada pozitívnych ľudí ale toto mi príde také trochu až detske ako keby mala 10 rokov... Neviem som divna že mi to vadi ?
@walteaa z tej dotknutej strany, takže je naozaj možné že to bolo použité ako výsmech.. lenže v diskusii ľudia sa cítia dotknuto, lebo sú sami pozitívni a stiahli si opis švagrinej na seba..
@jana_eyre_2 Bože, veď to ale mal byť len príklad. Jasné, že muža neľutujem za to, že bude ešte hodinu v práci. A ani to neporovnávam so životom v detskom domove, to sa ani nedá. Ale zase určite švagriná nepovedala autorke, že je chudiatko v nejakom výsmešnom, pejoratívnom zmysle. Chudiatko nie je nadávka. Aspoň pre mňa a moje okolie nie.
Schválne som si spätne pozrela, ako to s tým chudiatkom bolo. Takže, švagriná sa na autorku s ľútosťou v očiach pozrela (potom, čo sa jej autorka posťažovala) a povedala jój, chudátko moje. Tak v tomto ja osobne výsmech nevidím ani náhodou.
@h2 a prečo sa rozčuľujes, nerozumiem.. mala som za to že diskutujeme normálne o rozdielnom pohlade na vec.. (v texte má napísané kedy jej povedala že je chudiatko)
Každý má nejakú povahu, pohľad na svet.
Určite viac znesiem slnieckara ako negativistu, nic nie je dobré, počkaj čo nás caka...tie skormutene tváre.
Možno jej podvedome závidíš, aj ja mám 2 ľudí okolo seba, ktoré mi nikdy neublížili, ale nemôžem ich ani vystáť🙂)názory, lutovanie sa utekám, keď ich vidim
@h2 a mimochodom, nikde nepíšem že chudiatko je nadávka.. píšem že to je pejorativne, čo značí že to je zhorsujuce..
@jana_eyre_2 Nie, nerozčuľujem sa. To "Bože" nemalo byť rozčuľovanie, ale skôr zdesené zvolanie, že takto som to vôbec nemyslela (akože porovnávať prácu s detským domovom). 😃
Takto. Ak nechcem vidieť to zlé, tak nie som pozitívna, ale zbabelá. Život nie je len dobrý, senzačný, ale vie byť nespravodlivý, bolestivý. Ak na Teba niekto pozerá ako na chúďa, len preto, lebo máš realistický postoj, tak má potrebu sa vyvyšovať a nemá kúsok súdnosti, empatie. Takýchto ľudí zmiatnu iba konštruktívne komentáre, fakty, ktoré sú bez emócií. Inak sa budú hrať na osvietencov, ktorými nie sú, len preto lebo im narúšaš pseudopokoj. Ak som taká pozitivna, prečo ma tak popudzuje, ak má niekto iny názor? No nič, treba nastaviť hranice tak, aby sa Ti dobre dýchalo. Začala by som tým, že by som jej jasne signalizovala, že bagatelizovanie Tvojich pocitov nie je vôbec pozitívne..ale to som ja 😄 pevné nervy prajem 😉
Ja by som sa skôr zamerala na manžela ,preco ťa núti chodiť niekde kde sa necítis oki? Nech si ide sám ..veď je to tvoj život a tvoje pocity..mal by byť tolerantný..viem že možno nechceš ísť proti členom jeho rodiny ,ale nie každý si musí s každým sadnúť... nech nerozhoduje za Teba
@h2 Citala si aj autorkin doplnujuci prispevok? Prvy v diskusii? Tam to autorka viac konkretizuje. A pise, ze sa nestazuje. Skus sa na to pozriet viac zosiroka. Toto nie je o nejakych fotkach z dovolenky alebo ze svagrina je skratka spokojny clovek a niekto jej zavidi. Tu uz ide o povysovanie sa podla toho, co pise. Stara sa jej do poctu priatelov, lutuje ju, ze je sama (pritom nie je sama), nazyva ju chudatkom. Akoby jej davala najavo, ze jej zivot je menejcenny.
@chatte007 Autorke na švagrinej vadí všetko, neznáša ju, neznáša jej hlas, jej úsmev. Je nútená sa s ňou stretávať oveľa častejšie, než by chcela. Tak má voči nej už averziu a čokoľvek švagriná povie, bude autorkou prijaté zle. Obávam sa, že oni dve proste spoločnú reč nenájdu. Ale na tom má každá svoj podiel viny, proste ani jedna tú druhú nepochopí.
Ahoj, aj mne niekedy príliš pozitívni ľudia vadia. Ale asi aj oni sú niekedy smutní, ale neukazujú to svetu.
Mňa naopak vytáčajú príliš negatívni,. Mala som jednu takú kamošku, čas strávený s ňou hrozne vyčerpával, tak som radšej prerušila kontakty.
@kamatopo no toto mne to príde ako výsmech do xichtu človeku ktory si nemôže dovoliť to čo ona. Proste ja sama viem že keby mám milióny veľký dom atd tak sa s tým nechvalim pred Slovákmi lebo pre mňa by to bol fakt ako vysmech do ich tvare.
A keď som negatívna ako ona hovorí tak pri nej som negatívna 100x viac.. lebo mi to stále opakuje a keďže ona je extrémne pozitívna tak myslím že pri takom človeku by sa každý cítil negatívne..
@jana_eyre_2 ked mi mama povie ze ju boli zub Ja jej poviem chudatko. Kde je vysmech? Normalne bezne toto slovo pouzivam na polutovanie. 🥺ale jasne ked ti povie osoba ktoru neznasas ze si chudatko tak to beries ako byk cervenu.
@miadi ale veď píšem, že ide o kontext - autorka predsa písala kedy jej povedala že je chudatko.. ja neviem či som taká divná, ale keď mi niekto hovorí svoj problém napr. O tom že nemá rodičov, nebudem reagovať že "jooj ty chudatko".. je dosť rozdielna situácia keď polutujes niekoho že ho bolí zub a keď sa ti niekto zdôveri so životnou starosťou.. neviem už či mám ďalej vysvetľovať..
ja slovo "chúďa" tiež použijem napr.ak mi dieťa povie že ho bolí hlava a nemyslím to ako výsmech, ale keby mi švagriná povedala že ju manžel napr.bije tak ak by som reagovala ako " ty chúďa" asi by to vyznelo dosť zle, nemyslíš? A vôbec nejde o to či ti to povie niekto koho neznášas, ale ako to povie..
@jana_eyre_2 ale prosim ta to by sa dalo o vsetkom natahovat za slovicka . Mne zas autorka nepride uplne ok stym opisom co jej vadi na svagrine “ stale sa chichoce.” “ mà tenky pisklavy hlas”. Ona to moze povedat uplne milo a aj tak je zla. Ved hladam nemoze jeden clovek za to aky mà hlas ? Toto jej kritizovanie mà uroven maleho dietata a ona mà pocit ze svagrina mà 10?
@jana_eyre_2 urazlive je ty chudera ! Chudatko som pouzila aj tu nejakej co spominala smutne veci z detstva. Chudatko je pre mna aj to dieta ktoremu umreli rodicia a vyrastalo v detskom domove. Nie je to vysmech je mi luto ze prislo o rodicov. Nemusim moc zdroblinky ale tato je mila. Mne zas pride ubohe mysliet si ze ludia sa pretvaruju ze su stastni davaju si pekne fotky na fb aby vytvorili iluziu Lebo v skutocnosti su este nestastnejsi ako negativni ludia. Nikto nema cas a energiu sa pretvarovat koli druhym. Ale negativni to vzdy budu vidiet negativne podla seba . Tak ako syty hladnemu neveri.
@miadi Presne tak, ja nechápem, ako vzniklo to, že ak niekto povie, že sa má dobre a je šťastný, tak sa URČITE pretvaruje.
A k tomu chudátku: Dala som si to do vyhľadávača v našej komunikácii s mojim mužom vo WhatsApp-e. Pri čísle 20 som prestala počítať. 😀 My už sa tak tuším normálne oslovujeme! Určite to je tam častejšie, než naše mená. 😂
@miadi nerozumiem ako sme sa od slova chudatko dostali k tomu čo si kto dá na FB, aký to má súvis s tým čo som hovorila o slove chudatko..
@h2 to len na Svk to tak je . Ludia len striehnu sleduju na fb insta ludi ktorych nemaju radi ( co nechapem) a ide ich napnut z fotiek stastnej rodinky ci dovolenky Lebo oni take fotky nemaju “potrebu” zdielat (ale sledovat ano!)a len cakaju ked sa tym druhym nieco dosere ( nevera rozvod krach) aby mohli povedat ze oni to vedeli ze to bolo cely cas falos a pretvarka bla bla . Proste nedopraju. Pritom kazdy mà aj pekne aj smutne chvilky a ako si vravela normalne si ludia chcu pamatat to pekne . A ten priklad s kolegynou co bola pysna na dceru a chvalila ju a raz ju “nacapala” na nu kricat na telefone zrazu to prestalo byt realne? Ja mam lepsi priklad 😀mama mala taku kolegynu jej dcera mi bola cele roky davana za vzor este na strednej ze ked kolegyna dosla domov., bolo upratane navarene aj požehlene!!! Tak Mozno bolo ale ked sa vydala a mala deti tak sa hrdo pochvalila ze neupratuje ( nedalo sa u nich cez hracky ani pohnut) a nevari. Ani len prikrmy detom ani nic cele roky im jej otec nosi navarene 🤣ale to neznamena ze jej mama klamala. Ona sa dost bala rodicov tak sa ucila na same jednotky nemala kamosky tak doma zehlila.. ked sa vydala vyprdla sa na to a zila ako jej vyhovalo.
@miadi Ja som aj tu na koníku raz dávno čítala, ako sa jedna baba sťažovala, akí sú ľudia falošní a len sa pretvarujú, lebo ona stretla jednu dávnu známu, spýtala sa jej, ako sa má a ona povedala, že dobre a "tvárila sa" šťastne. No a tá prvá sa vraj o tej druhej potom dozvedela, že sa rozvádza a tuším aj mala nejakú vážnejšiu diagnózu. Takže tá prvá dospela k tomu, že tá druhá predsa nemôže byť šťastná a v pohode, keď ona o nej takéto veci zistila. Asi ju nenapadlo, že je šťastná možno práve preto, že sa rozvádza a možno aj liečba jej choroby sa na dobré obracia... Ale to je jedno. To, či je človek šťastný, alebo nie, závisí síce čiastočne aj od vonkajších okolností, ale hlavne je to v povahe toho človeka.
@h2 hmm tak nebude kazdej znamej na ulici kvakat o svojich osobnych problemoch. Ale to negativni ludia chcu pocut ze iny sa mà este horsie a spolu zafrflat na zivot. Ja mam rada ludi co sa vela smeju chichocu ani pisklavy hlas mi nevadi Ved to si clovek nevyberie. Skor mi vadi clovek co siri negativitu a tvari sa ako citron. Ale chapem ze ludia ktori su velmi nestastni nemaju radi stastnych.. tak ako zeny ktore nemozu otehotniet nemaju radi tehule .. samotari co tajne tuzia po laske neznasaju na jar zalubene pariky.. autorke nieco bolestne chyba a svagrina to mà .. Preto ju neznasa. Nie je to vobec o svagrine a jej “ falosnom “ stasti a veselosti.
@h2 byt stastna je len pozitivne naladenie mysle ci svieti slnko ci prsi je to kazdeho volba ako sa nastavi. Iba negativne mysliaci ludia si myslia ze to ako sa Niekto prezentuje alebo co zdiela ho umelo robi akoze stastnym. Ono to tak nefunguje. Kebyze som nestastna nasrana na svoj zivot ale vycapim na fb fotky z dovolenky tak zazracne si nahovorim ze som stastna Lebo som druhych oklamala ze Mam dobry zivot 🤦♀️ to je Proste pocit ktory vychadza znutra. A nazor druhych na nas zivot stym nic nema. Aj celebrita co vycapi foto diamantoveho snubaku je stastna a ukazuje to svetu.. a ked ju muz podvedie rozidu sa.. to neznamena ze nikdy neboli zalubeni a stastni spolu.. znamena to ze nic netrva vecne a vztahy su komlikovane . A len skodoradostnych ludi tesi cudzie nestastie.
Nikde nie je napisane,ze musis milovat muzovu rodinu a jeho kamaratov. Semtam dake stretko,ale nic viac

@jana_eyre_2 iste, slovo chudatko moze mat aj negativny nadych..ale vobec nemusi, zalezi od kontextu, tónu reči atd... "chudatko moje" moze byt naozaj len vyjadrenie sucitu... to je tazko, lebo situaciu mame len z jednej strany..