icon

Vytáčajú ma príliš pozitívni ľudia

19. apr 2022

Vytacaju ma príliš pozitívny ludia ale myslím tým extrém . Takí tí slnieckari čo silou mocou chcú byť pozitívny a pretvaruju sa že sa im nikdy nič zle nestalo a že život je skvelý úžasný, čistá prechádzka ružovou záhradou. Prečo to robia ? Mám takého človeka v okolí ktorého bohužiaľ vidím dosť časť a prichádzam s ním casto do kontaktu. Ako stále len básní o všetkom ako je všetko super a ešte k tomu má tenký a pisklavy hlas a stále sa usmieva a ja nerozumiem to stále mám sa usmievať aj ja keď sa ona usmieva ? A ja neviem čo jej mám na také veci odpovedať. Ona básní o svojom živote a ja som si prešla v živote peklom čiže som opačný extrém nej ... Nieje to o tom ze jej závidím ale o tom že proste nejak mi tá jej pozitivita hraje na nervy. Proste ja som realista a ona žije v oblakoch. Keby som snou neprichádzala do kontaktu tak neriešim ja sa riadim pravidlom ži a nechaj žiť. Lenže ona je v mojej blízkosti. Stále sa len chichoce, na Facebook pridáva fotky len aká je šťastná. Samozrejme nenapíše že je šťastná ale robí také veci chápete. Ja mám rada pozitívnych ľudí ale toto mi príde také trochu až detske ako keby mala 10 rokov... Neviem som divna že mi to vadi ?

Strana
z4
lily09
8. dec 2023

@surama super koment ❤

2006_1211
8. dec 2023

Ja som mala takú spolužiačku veľmi mi liezla na nervy aj ja som na tom bola tak ze úplne opak jej od sedela som s nou v jednej triede 4 roky a už ju nestretávam. Ale ju nemali moc radi ľudia 😅ani sa nečudujem. To je také ze niekto ma pred sebou ružovú záhradu a niekto peklo, možno je mentálne zaostala v 8mich rokoch a ani si to možno neuvedomuje

pupavka234
8. dec 2023

Ano vola sa to toxic positivity, tiez to nemam rada. Ja som pragmaticky clovek, ti ludia ktori su prehnane pozitivni a nevidia veci realisticky ma tiez irituju, lebo ked im nieco realisticky a pragmaticky vysvetlim, tak ma maju za negativnu. Tiez som taka bola ked som mala 15, veeelmi pozitivna som bola. Hovori sa, ze optimista je malo informovany pesimista, tak ju neries.

pupavka234
8. dec 2023

@luccija inak suhlasim s tou zavistou, mna tiez najviac irituju ludia, ktorym zavidim. Tak autorka skus porozmyslat aj nad tym, ci jej nezavidis. Lebo ano, to ze je prehnane pozitivna by vadilo aj mne, ale asi by som ju intenzivne neriesila. Ked ju intenzivne riesis, mozno jej nieco zavidis. Nie to, ze je pozitivna, ale skor to, ze ma mozno nieco co ty nie, a teba to stve a mas pocit ze si to nezasluzi

tiezjedna
8. dec 2023

@autorka ja mám takú jednu švagrinú😉 Keby mohla namaže sa na chleba radosťou 😀 Horšie je, že ona si to len sama nahovára a prezentuje navonok. Vidíme sa občas, tak sa vždy dozvieme aký má úžasný život, dieťa, prácu, manželstvo a potom sa náhodne stretnem s jej kamarátkou, ktorá ju ľutuje (netuší o tom ako sa švagriná chová pred nami), ako to má na všetkých frontách na houno a pýta sa ma či to ešte zvláda a či ten rozvod myslí vážne 😂 Takže ber tých ľudí s rezervou. Netvrdím, že neexistujú takí, čo kĺzajú svetom s ľahkosťou a úsmevom, ktorý naozaj pramení z totálnej bezstarostnosti, ale sú to skôr výnimky😉

Strana
z4