icon

Vytočil ma, je to sebec

evalin88
25. okt 2018

Baby ako to robite ked vas chlap vytoci ?? No mne pomaha ist sa prejst ale to koli babu nemozem.
Vcera sme mali ockovanie a maly odvtedy strasne zle spava furt sa budi. Navyse mi vcera trhali stolicku a mam v ustach uplny krater.. snazim sa dat ibalgin iba vecer a..
Partner ma zajtra stretavku cize budem na maleho sama s bolavymi zubami.. jeho zbysenou teplotou a ibalginom.. bojim sa ako to dam... takze som partnerovi povedala ze je od neho sebecke ze niekam ide.. jasne ze viem ze pojde ale bolave zuby+nervozny maly =ja nasrana s vyhliadkou uzasneho dna (co by nevadilo) ale hlavne noci ked sa maly nude budit s revom a budem ho musiet nosit po byte aby nezobudil cely barak.. pritom mi ten ibalgin asi bude na nic... a on ma vytocil hlavne tym ze ja som prosimpekne mala zrusit zubara(termin mam od jula a zub zlomeny na poly) a zorganizovat pediatra(akoby sa to dalo).. lebo on niekam ide.. ze ho iba vydieram.... a isli sme spat .. on lezi vedla mna a ja s ibalginom som taka nasrana .. ze nemozem spat a to ze on si spokojne spi vedla mna mi je az neprijemne... som divna.. alebo ma chapete ??? viem ze musim spat lebo maly spi ale nemozem...
mojim ibalginom.
Jeho zvysenou teplotou

ewell13
26. okt 2018

Ja som nasi deti cez tyzden sama kedze manzel chodi na tyzdnovky...
Mala som zapaleny prsnik 40teploty moj 3rocny bol chory toho som.musela nosit plus mava laryngitidu takze celu noc som ho kontrolovala plus male babatko kazdu chvilu hore....
A ja samozrejme sama....nervy v kybli manzela som v duchu preklinala 🙂 aj ked on chudak v praci ale zvladla som to.... takze myslim ze ty by si jednu noc s jednym dietatom mohla zvladnut sama ;)

alexandraalexandrova
26. okt 2018

@luxus10 uplne suhlasim...ani nejde o to ze on ide na stretko, ale o to ze k nej pristupuje bezcitne. Ona ma bolesti a dieta ma narocne obdobie, ale jeho ani len nenapadne ze by ostal doma, alebo nejako inak jej pomohol, alebo aspon sucitil! Keby povedal nieco ako "zlatko, na tu stretavku by som isiel velmi rad, ale ak ma skutocne potrebuejs doma, tak ostanem" by to bolo o niecom uplne inom. A verim tomu ze v takomto pripade by ona nemala ziaden problem s tym ze on na stretavku pojde, lebo by ostala doma s pocitom ze muzovi na nej zalezi. A tu bude kamenom urazu asi prave to ze ona z neho ten pocit uz dlhsie nema...

zuzkavladko
26. okt 2018

Budem za kravu,ale som na strane tvojho chlapa (kedze ocividne nepozname uplne vsetky podrobnosti) Pokial sa o vas normalne stara, tak nie je dovod mu zakazovat nejake akcie. Ako by ti bol napomocny ked teba boli zub a dieta je nervozne po ockovani a nevie ho upokojit? Mna by skor v takej situacii stvalo, ze mam zakopavat este o jeho nasraty pohlad ze nemohol ist na stretavku. Proste by som to prekusla. Dietatu by som pustila rozpravky a ja by som sa utapala v problemoch so zubom. Stretavka nebyva raz za tyzden, ci mesiac, tiez to mal naplanovane. A to nie je o podcineni....to je proste realita. Dieta ti raz vyrastie a zacnes chodit na akcie aj ty (mozno) Teraz si maminka polrocneho babatka a nikto iny ta nenahradi (chvalabohu). Ale ono raz podrastie a pojdes von aj ty. Ak ta ta diera po zube tak velmi boli, to ries so zubarom, uz by to boliet nemalo....

petulkahu
26. okt 2018

@evalin88 jaj ako ti rozumiem a nech si tu tie super-matky trpitelky pisu co chcu... Mas uplne pravo sa hnevat, aj ho nazvat sebcom. Mas pravo od neho chciet aby ostal doma, ked ti nie je dobre. Mas pravo a on ma povinnost! Porozpravaj sa s nim, vysvetli mu (aby to pochopil) ze preco si potrebovala aby ostal doma a to ze neostal bol pre teba podraz a ze manzelia, kamarati by si podrazy robit nemali a povedz mu to hlavne kvoli sebe.

mrkvicka060
26. okt 2018

Ale ste niektore dobre precitlivele. A ked dieta bude mat obdobie vzdoru od 2 do 4 rokov, tak muz dva roky nikam nepojde, lebo by to bolo od neho v tomto narocnom obdobi velmi sebecke...

brona235
26. okt 2018

@mrkvicka060 👌👍😂

petulkahu
26. okt 2018

@mrkvicka060 tak toto je trosku iny pripad, ci?

brona235
26. okt 2018

Ja mam tri deti... najmladsie ma 1,5 mesiaca a stredne 15 mesiacov. Strednemu idu momentalne zuby takze place zo spanku kazdu chvilu... je pol desiatej a este som nebola v sprche lebo urcite by zacal plakat ked sa pojdem osprchovat... a kde je moj muz? Na pive... a sama som ho poslala... robi 6 dni v tyzdni a ja si doma rit valam... on ma najvacsie pravo ist na pivo s chlapmi... nech mi nikto nehovori ze byt matkou je unavne a ze jedna noc je taka tragedia... prepacte baby ale to je moj nazor...

mrkvicka060
26. okt 2018

@petulkahu preco iny? A kolkokrat v obdobi vzdoru bude maly nervozny a urevany? A kolkokrat za ten cas bude jej zle (migrena, choroba, menstruacne bolesti)... Co to chce stale volat muza z roboty, lebo...? Ved to je na hlavu. Nevravim, keby lezala v horucke, tak jasne, tiez by ma nastvalo, keby sa muz ani neopytal, ci nahodou nema zostat doma ( co u nas nehrozi, ze by sa neopytal, ako mojho poznam, nikam by nesiel). Ale vytrhnuty zub? A je z toho taka tragedia...

petulkahu
27. okt 2018

@mrkvicka060 ved tu nejde len zub... Ide tu o kombinaciu niekolkych faktorov + postoj partner a potrebu partnerky. Ja naozaj gratulujem a davam klobuk dole pred kazdou mamou co zvlada 1, 2, 3 .... deti, ich obdobie vzdoru, ockovanie, prerezavanie zubov , svoju migrenu (virozu, horucku etc. ...) a zvladat to sama ked manzel potrebuje ist na pivo, stretavku alebo cokolvek ine “zivotne dolezite”.... Ste vazne super a este viac super je, ze Vam to nevadi!

No a pre tie mamy-zeny ktorym to vadi, dokonca az tak ze v navale emocii napisu na MK, lebo potrebuju povzbudit, mozno sa len vypisat (a tu narazia na zeny kt. su empaticke asi ako traktor) :
*nie ste rozmaznane princezne
*je ok nieco nezvladat a poprosit o pomoc
*je ok ocakavat od partnera normalnu dospelu a zodpovednu reakciu
*je ok chciet aby namiesto ozieracky ostal doma

janinah
27. okt 2018

Keď toto čítam,tak začínam chápať prečo je toľko rozvodov....načo si si dala očkovanie + zubár na jeden deň a vedela si ,že on má akciu....kebyže sa ty niekam chystáš a dlho sa tešíš a zrazu ostaň doma,lebo on by mal bolesti? čo treba na neho kukať,hladkať,okolo zadku skákať? však dáme analgetikum a fungujeme ďalej,,,,stretávka je dva dni od očkovania aj zubov,bude len lepšie čo sa zdrav. stavu týka.....či sa to niekomu páči alebo nie,ty si matka,na tebe je 99% starostlivosti o dieťa aj domácnosť,hlavne ak si ešte na MD,RD....robíš somára z komára,nie si z cukru,neubudne z teba,ak raz ,aj viackrát budeš fungovať za sťažených podmienok..nie každý sa narodí do kráľovskej rodiny,nie je každý deň nedeľa,trochu zmeň pohľad na partnera aj na rodinný život,lebo si zbytočne zvyšuješ tlak,vyrábaš dusivú atmosféru a v konečnom dôsledku tým nič pozitívne nedosiahneš....

erikavesela
27. okt 2018

@janinah
Vidis a tomuto, co pises, ja osobne na chut nepridem...autorka pisala, ze termin na ockovanie uz zmenit nemohla a co sa zubu tyka...neviem ako tebe, ale mne zub neohlasi postou, ze ma bude boliet...mam pocit, ze mnohe z vas sa neskutocne podriaduju manzelom...ja som vydata 17 roko, 21 rokov sme spolu a na rozvod, aj napriek rozdielnym nazorom nepomyslame, ono je to o tom, ako si ten jeden partner vazi toho druheho, o empatii, o spopatricnosti......v manzelstve ma byt rovnovaha...a teda z mojho pohladu...kaslal pes stretavku, aj tak su tam ludia, o ktorych si roky nezakopla a ani oni o teba....tak na co sa s nimi stretavat?...ja osobne sa stretavam s ludmi, ktori sa o mba zaujimaju aj inokedy, ako len v case stretavky...

janinah
27. okt 2018

@erikavesela ak ide môj manžel na stretávku,tak ho "vyfešákujem" a zaželám super zábavu ,ono totiž nie je všade tak ako ty píšeš,aj on aj ja sa so spolužiakmi stretávame aj inak,sme v kontakte a nejdeme sa tam stretávať nasilu...manžel raz kvôli môjmu stretku skrátil super dovolenku a neprotestoval ani slovkom....a tiež viem,o čom píšem,som vydatá dlhšie ako ty,ak si tými rokmi mi išla niečo dokazovať...ide o to,že raz v manželstve "potiahnem" ja,raz on,ale počas MD boli deti aj domácnosť oveľa viac na mne,nebudem rozpisovať veľa,on určite nesedel na zadku,robil a veľa,ale nie okolo detí,domácnosti a už vôbec nie okolo mna...autorka je nasratá,lebo on sa ide zabaviť a ona trčí sama doma s deckom a boľavou hubou a nemôže ísť nikam,preto je všetko dookola zlé a prvý ten,kto je najbližšie-manžel...a to je celý problém /bárs by nikdy väčšie nemala/....

kluska
27. okt 2018

@brona235 mas doma 3 deti male a muz pracuje 6 dni v tyzdni a ty si rit doma valas? 🙂)) no a ty akoze nepracujes pocas toho casu co je muz v praci? nepracujes nahodou 24 hdoin denne 7 dni v tyzdni, dajme tomu si to prepocitaj na peniaze, tvoj muz zarobi neviem kolko na hodinu a keby ste mali opatrovatelku na 3 deti, kolko by jej tvoj muz musel zaplatit na hodinu? noz eny nepodcenujme sa, jasne, ze chlap ma pravo vyjst von na pivo, ale aj zena ma take iste pravo, robi tak isto ako muz, ba viac, lebo jej sichta nekonci o konkretnej hodine... no a ked je napr zena chora, v nepohode, ci ju boli zub a decko tiez nie je ok, tak je normalne empaticke od muza, aby sa aspon jej opytal ci jej nema nejako pomoct, ci ist na to stretko ci nie a po takej otazke si myslim, ze vela zien by povedalo, ale nie, chod sa zabavit, ja to zvladnem 🙂 no a potom sa cudujeme, ze muzi ocakavaju rovnaku starostlivost a rovnake prava a povinnosti aj potom co zena nastupi do prace...

erikavesela
27. okt 2018

@janinah pisala si o rozvodovosti, preto ten priklad, nebolo to dokazovanie nicoho...pravdu povediac, neverim, ze sa stretavate obaja so vsetktmi vasimi spoluziakmi...ale ked to povazujes za dolezite, ok, nech sa paci...napriek tomu si myslym, ze u autorky to nema nic spolocne s tym, ze on sa ide zabavat a ona nie...pisala, ze tak dotycny robi vlastne stale...podla mna jej ide o spolusucitenie.. keby povedal, zvazujem, ci ist, ked je vam tak zle, ver tomu, ze by mu povedala, aby sa isiel zabavit, ale pocit, ktory by z toho mala by jej ukazal, ze mu na nej a ich dietati zalezi...ja si z manzelom vo vztahu zakladame na komunikacii a nie na tom, co jeden chce...na jednej strane pises o tom, ze raz jeden, raz druhy a na druhej o tom, ze vdaka takemuto spravaniu je vysoka rozvodovost...akosi si protitecis z mojho pohladu

skolara
27. okt 2018

Niektoré ženy sú ako bohyne pomsty.🙈🙈nechápem to akoze čo má robiť ? Ty trpíš a má aj on ? Bolo by ti lepšie ? Nesamostatne a ufňukané.

mircalla
27. okt 2018

Prosim ta, nerob tu dramu z toho, ze beries ibalgin, maly mal ockovanie a tvoj chlap niekam ide.
Ja mam ine situacie, na ktore som sama a nevyplakavam tu. Toto mi pride, ako maximalna prkotina, pises, akoby ti operovali chrbticu. Reakcie som necitala, ale teda za mna si dobra hysterka

danula.ch
27. okt 2018

@evalin88 proste ste si to zle nacasovali.
Už druhá vec je, že sa k tebe tvoj chlap nechova veľmi pekne. Ja nezastavam nazor "silných trpiteliek", že keď je žena doma na "platenej" MD a RD, starostlivosť o deti je iba na jej pleciach a muž chudacik keď sa vráti z práce, má nárok oddýchnuť si. To ako keby sme my doma oddychovali. Ved tiež robíme, koľko krát viac ako ti naši muži v práci. Môj chlap nemá problém ostať so mnou doma a postarať sa o deti aj o mňa, keď sa necitim dobre. O tom ten vzťah predsa je, aby sme sa lubili a pomáhali si, vážili si jeden druhého v dobrom aj v zlom. Sme pár a tak ako pomôže on mne, ja pomôžem jemu, keď to potrebuje. Nám to upevňuje vzťah. Ok, jasne, keby som mala chlapa ďaleko, alebo grobiana, ktorý by šiel radšej na stretavku, zvládla by som to. Ale s pocitom nespravodlivosti a určite by to nezlepsilo môj vztah k manželovi. Takze Ďakujem svojmu chlapovi, že je taký aký je, po tom, čo tu čítam niektoré prispevky.
Tebe by pomohlo, keby si chodila napríklad na jogu, ale iným spôsobom si vyčistiť hlavu. Pravidelne, nech si manžel na to zvykne a berie to ako samozrejmosť. Aj ty potrebujes nejaku psychohygienu. Hlavne ak on chodí bez problémov na rôzne akcie. To je tiež v poriadku, každý človek to potrebuje. Či šport, alebo posedieť si s priateľmi, prechádzka v lese......môj si chodí zahrať futbal, občas nejaká firemná akCIA a ja si idem posedieť s kamoskami. Raz do roka chodíme na také naše babske jazdy mimo bydliska, na noc. Neskutočne nás to nabije na celý rok 🙂

mircalla
27. okt 2018

@petulkahu Ale ona nepise, ze to robi permanentne....Skor mam pocit, ze raz ide von, ked to jej nevyhovuje a zbytocne sa nasiera a zduva. Ja teda nemam so svojim partnerom bohvieaky vztah, ale taketo prkotiny neriesim. Ak chcem ist von ja, deti postrazi. Zatnem zuby trosku? Mne cistili korenove kanaliky a potom som sla este naspat do prace a tiez som bola na ibalgine..

laska201
27. okt 2018

Tiez si myslim ze vela chlapov je takych ved ty si doma tak sa staraj ved ja zarabam ja som pan tvorstva.Je velmi malo chlapov ktory dokazu 100percentne zastat zenu pri malinkych detoch.Tiez ti radim ist medzi ludi ked moze on mozes aj ty.U nas chvala bohu ked ideme tak spolu na romanticku veceru len on a ja bez deti.je to tisic krat lepsie ako sa ozrat este ze sa u nas nepije ani to pivo.

mircalla
27. okt 2018

@petulkahu Malokedy sa zastavam chlapov, ale neda mi. Je to stretavka, predpokladam, ze stretavka je vynimocna akcia, ktora sa dost dlho pripravuje. Autorka: Bolia ma zuby, maly ma zvysenu teplotu, bojim sa, ako to dam.

Ak sa boji, ako da to, ze je jeden vecer sama doma s bolestou zubov a so zvysenou teplotou dietata, tak potom ozaj neviem ako da zavaznejsiu situaciu. Mozno je fajn sa opytat zien, ktorych manzelia su doma par dni v mesiaci, nakolko robia v zahranici ako zvladaju taketo situacie. Z mojho pohladu je to nechopnost autorky popasovat sa s beznou situaciou a ma zlost na partnera, ze neostane doma. Je nevidim na zvysenej teplote a bolesti zubov nic dramaticke, preco by kvoli tomu mal ostat doma.

To, ze to medzi nimi skripe je druha vec - ale vyjadrujem sa ku kontretnej situacii - nemyslim, ze je to nieco, co vyzaduje doma oboch rodicov

brona235
27. okt 2018

@kluska mas uplnu pravdu. Mna sa muz tiez pyta ci nechcem pomoct a povacsine teda pomoze aj bez opytania. Ale ja to neberiem ako pracu. Je niesom ten typ co by musel mat kazdy den vyluxovane. Cely den mam doma bordel a po celom byte hracky, hrnce a ine veci. Takze cez den sa len hram a navarim. Vecer deti zalahnu a ja upracem. Ono ide len o to ze ona tu riesi ci neje sebec ked ide na jeden vecer von. Stretavka nieje kazdy tyzden a ani kazdy rok. Myslim ze to vola z jej strany zbytocna otazka. Keby to robil pravidelne kazdy vikend tak nepoviem ani pol slova. Ale myslim ze tu jednu noc moze aj ona vydrzat. A je dospela. To ze jej vytrhli zub neznamena ze sa nemoze hybat. Ved nieje po operacii. To sa da vydrzat. Aj mne trhali zuby a nieje to ziadna tragedia...

mrkvicka060
27. okt 2018

@janinah uplny suhlas!
@petulkahu moj muz je rovnocenny partner aj rodic, dokaze ma plne nahradit, co sa tyka chodu domacnosti, upratat, uvarit, postarat sa o deti bez toho, aby sa pytal, co maju jest, co obliect, kde maju veci a podobne. Von ho posielam aj sama, nech sa ide odreagovat, ja idem obcas tiez, ked mam pocit, ze uz treba. Minule bol s kolegami vonku, prisiel o 2.00 v noci domov. Ja som dovtedy ani nesla spat, pretoze deti sa mi budili na striedacku kazdych 20 minut! A raz sa mi dokonca zobudili naraz, takze holt, jeden tri minuty plakal, kym som vybavila druheho. A co teraz? Nabuduce uz muz nikam nepojde? Pojde! A kludne ho zas poslem aj sama, ak bude vahat, ci ist, ci neist. Mam pocit, ze vela mamiciek len pisti majme dieta, majme dieta, lebo ved budem mat brusko, uz budem dolezita, a potom budem mat babatko, ktore bude len hadzat usmevy na kazdu stranu, budeme sa len mojkat a stylovo ho obliekat, vecer pojde spinkat a rano sa zobudi a zas sa budeme na seba len usmievat. A tak dokola. A potom pride dieta a realita a zeny su cele v soku, lebo ved babatko aj place. A niekedy aj pol dna. A niekedy aj pol noci nespi. A teraz chudak chlap si to slizne, ze neskace napovel a nestoji v pozore, a dokonca sa chce stratit na par hodin z bytu... Tak sa idem vystazovat na konika, akeho mam doma debila.

brona235
27. okt 2018

@mrkvicka060 ty si topka... uplne ta zerem... krasne si to napisala... u nas to funguje uplne rovnako... a to este v lete chodi na motorku a v zime hrava hokej... a milujem ho nadovsetko...👌👍🔝

ebi88
27. okt 2018

@erikavesela mozno jeho spoluziaci o neho zakopli a boli dobry kolektiv...

19031983
27. okt 2018

Ja mám manžela kamionistu/6-7 dni preč a doma kedy ako raz 1 deň inokedy 2-3 dni/ deti 1 rok a 4 roky..keď mal najmenší cca 9 mes.som cely 3-izbový byt balila sama do krabíc a mechov s malým doslova za zadkom..nebyť aj pomocí mojich rodičov by to bolo o dosť ťažšie ako bolo..(sú stále pracujúci)nestazovala som sa nikomu ,lebo prečo aj..a aj tak som sa uznania zo strany manžela nedočkala..lebo či si ja viem predstaviť ako je on narobeny..a že som najväčšia trpiteľka..to že som trpela silnou poporodnou depresiou bez jeho pochopenia ani nehovorim,k tomu prvý rok skolky staršieho znamenalo kolotoč chorôb takze k lekárom aj s malým babom..takze píšem ti to len preto že nie si na tom až tak zle..že sú na tom aj horšie..

ewell13
27. okt 2018

@mrkvicka060
Presne... a ja este milujem...nezvladam svoje jedno dieta mam to tazke nemam kedy navarit upratat.. tak ich ako dvojrocne daju do skolky a doma neviem co robia.... kedysi mali 7deti,dobytok, polia a stíhali vsetko
Ale to.uz je vlastne mimo tejto témy ;:

petulkahu
27. okt 2018

@mrkvicka060 Som rada a zo srdca ti prajem, ze mas partnera kt. ta vie zastupit aj doma a aj pri detoch a je skvele, ze ty sama ho posielas na pivo, ked vidis, ze to potrebuje. Urcite to je partner, kt. by ostal doma keby videl, ze to je to, co zase potrebujes ty. Autorka prispevku, v tomto pripade take stastie ocividne nemala a to je cela pointa.

marina24
27. okt 2018

douč sa pravopis prosím nedá sa to čítať poriadne :(
a to ešte si nikdy nepočula, že muži sú sebeckí od prírody? žiadna novinka, normálka,my ženy sa stále máme obetovať pre všetko

diana20
27. okt 2018

Nečítala som celú diskusiu ale zase z toho co píšeš nemám pocit, že je tvoja situácia až taká strašná, že by nemal muž ísť na stretávku.. Ja som šla sama na slovensko na dva týždne s dvomi malými , starší mal skoro tri roky, mladší rok aj dva mesiace, zle spávajú obaja ešte teraz a v noci ani cez deň mi nemohol nikto pomáhať.. Vytrhli mi dve osmičky, najprv jednu a o pár dní druhú, ktorá bola horšia no napriek tomu ta bolesť prechadza veľmi rýchlo ak nie je nejaká infekcia. Ja som ani ibalgin nepotrebovala tak neviem no.. Každý asi inak.. A muž robí v bare, konci o druhej v lete a o jednej v zime a je to hrozne lebo na to najťažšie som vždy vždy sama s dvomi deťmi ich uspať a v noci keď sa zobudia naraz je to najhoršie.. A úprimne... Sťažujem sa na to, lebo je to tak stále a už mi z toho šibe.. Ale Sťažujem sa hlavne preto, lebo kým som ja bola na Slovensku tie dva týždne sama s deťmi tak on kľudne trikrát nešiel do roboty lebo deň predtým bol s kamarátmi vonku a trosku viac vypil... Tak to mi vadí, že keď to bolo preňho, lebo bol blbec à pil, tak kľudne nešiel do roboty a ostal doma, ale pre mňa to nemôže nikdy urobiť aby ostal doma s deťmi napríklad, aby som ja mohla konečne spať viac ako max 5 hodín alebo možno aj ist von tiež (skôr by som spala).. Alebo keď som chorá.. Za toto mu kľudne poviem, že je sebec..