Výživné a svokra
Ahojte, na uvod by som vas chcela vsetky pozdravit som tu nová, teda staronová po rokoch a potrebovala by som sa niekde vyrozpravat možnosi prečitat aj nestranný názor na situáciu v ktorej sa práve nachádza. Som tri roky rozvedená, mám 6 ročnú dcéru. Po rozvode mi bolo priznané súdom výživne v hodnote 400 eur nakoľko moj ex dobre zarába, ja som samozrejme hned po materskej tiež nastupila do prace. Kedze byt v ktorom sme zili s muzom pocas manželstva je jeho majetkom musela som si najst vlastne byvanie teda podnájom. zo zaciatku to nebolo lahke ale ked som si nasla pracu + vyzivne od manzela z toho s dcerkou vieme slusne vyzit, teda nevyskakujeme nejako ale viem jej kupit vsetko co potrebuje.Vyska vyzivneho bola odjakziva pre manzela a hlavne pre jeho matku obrovsky problem, aj ked je muz s majetnejsej rodiny a dobre zaraba, hlavne svokre to nedavalo spavat kedze jej dcera sa tiez rozviedla a dostáva cca 50 eur na syna, preto nechape preco by som ja mala dostavat tolko, uz asi 2x poziadali sudne o znizenie vyzivneho za kazdym to bolo zamietnute. Teraz prisla svokra s tym ze je tazko chora ma vraj onkologicke ochorenie a potrebuje aby jej syn pomohol financne s liecbou preto prisla za mnou aby s prosikom aby som prijala dohodu ze mi bude muz posielat len 100 eur pretoze ona potrebuje aby pomohol jej..ja som ostala ako obarena ze ak chcem ukaze mi aj lekarsku spravu, že sa chcu takto dohodnut somnou ak nepristupim pojdu s tym na sud kde budu ziadat 50 eur vyzivne vzhladom k tomu ze on sa musi teraz starat o ňu, a ze ona vie ze mne sa dari celkom dobre a mam mat kusok citu v sebe lebo ze ju caka narocna a nakladna liecba, viem ze svokra okrem toho ze ma velky dom vlastni aj chatu tak som sa opytala ci tu chatu nemozu predat ved ma hodnotu aj 100 000 (aspon podla toho co ona vravela)..ze niee lebo to je po jej rodicoch a to sa u nich dedí ..ze ja sa mam radsej uskormnit alebo si najst lepsiu pracu..ja neviem no..vas nazor na toto?
Celé je to o tom, že "dcéra dostáva mizerne výživné, tak prečo ta hnusná nevesta ma dostavat od môjho chudáka syna viac"
Poslala by som ju do teplých krajín a nech si ide na súd.
Pochybujem, že pôjde, lebo tam nevyhrá nič.
Nepristúpila by som na to.
Ako onkologický pacient ti môžem napísať toto: ak by bola tak veľmi vážne chorá, nebude riešiť peniaze, a už vôbec nebude chcieť o ne okradnúť svoju vnučku. Tie najdôležitejšie a najdrahšie onkologické lieky prepláca komplet poisťovňa, ale aj tie ostatné priplácané sa dajú zvládnuť. Skutočne chorí pacienti neriešia €€€, takže figa borová jej je!
Nepodali to na sud, lebo vedia, ze je minimalna sanca na to, aby im to preslo. Tak skusaju zmanipulovat teba. Vysku vyzivneho ries iba s exmanzelom resp. sudom, nie s exsvokrou. Ak s tym pride znovu, povedz, ze je najcistejsie, aby to podali na sud, ktory objektivne rozhodne.
no neviemm vraj ona mi vie kludne ukazat aj lekarsku pravu ak by som jej neverila..
toto je citove vydieranie normalne, urcite by som na to nepristupila
@katkine_terapie ja som jej povedala ze ja s tym nesuhlasim a ze uz som bola 2x na sude a pojdem aj treti..
Nerieš ...nech robia čo chcú....od toho je tu taká možnosť podať návrh na súd,či?ja sa nevyznám len na to pozerám z ľudskej stránky. Syn má dcéru!bodka...vôbec by som s ňou nediskutovala. Ak chce nech veci rieši ex.co ty s ňou máš????nič....fuj normálne mi prišlo zle
Ak chce nadstandardnu liecbu, tak nech si ju zaplati sama. By ma zaujimalo aku specialnu liecbu potrebuje, ze je zrazu odkazana na tvojich 300e mesacne. Taka existuje len v jej hlave. Nenechaj sa zastrasit.
Poziadala by som svokru, aby za mnou ohladom financnych zalezitosti ani nechodila, ze je to vec medzi tebou a tvojim exmanzelom a ze teda ocakavas to predvolanie na sud. Vobec sa nenechaj zastrasit. Co je to za hnusnu zensku, ze nedopraje vlastnej vnucke ani zakladny standard? :( A aj keby bola pravda to co hovori, tak sa skuma aj majetok, kt moze spenazit a financovat si liecbu (dom, chata…). To, ze tvojmu muzovi teoreticky vznika povinnost financne podporit svoju matku, neznamena ze mu zanika vyzivovacia povinnost voci jeho dcere.
Prosím ťa, ani sa tým nezaoberaj. Kto súcití s tebou že si samoživiteľka? Neviem,čo sa na onko liečbe platí, zo skúseností z okolia som nepočula,že by niekto niečo platil. Preto sa chce dohodnúť mimosúdne,lebo súd by na to nepristúpil. Ak sa s tebou nedohodne,na súd nedá nič. A ona už vôbec nie,veď to moze riešiť iba jej syn. Chce ti hrať na city a vydierať ťa. Neboj,nič sa nestane. Žiadny súd nebude a keby aj, tak si myslím,že výživné ti neznížia, Max. O pár eur. Neboj sa, povedz jej nech to dá na súd kludne.
Uz to tu mozno niekto napisal, necitala som. Ale liecba je na svk zadarmo, teda vsetko ide na poistovnu, co jej chce financovat??? Ojeb ako mraky na teba a najma na tvoje dieta.
@summer23456 že rôzne vitamíny a podobne že to je drahé.
Nechapem preco sa svokra nedala na herectvo... toto su vyborne zaciatky.
Tak ty v prenajme sa mas uskromnit - ani nemyslia na to ze by si nedajboze chcela kupit vlastnu nehnutelnost... a ona s nehnutelnostami a ide oberat svoju vnucku o to co jej patri... Akoze nech mi ide do zadnice...
Povedala by som jej len tolko ze je mi velmi luto cim si prechadza a verim ze jej syn ju podpori aj napriek vyzivnemu ktore plati na dceru... a len mimochodom podotkni ze doba je zla nielen pre babky onko chore ale aj pre slobodne mamicky ktore tahaju domacnost same... cize akurat si chcela ist navrhnut zvysenie vyzivneho, kedze ceny idu raketovo hore (a nie dole.
Ja sa len vyjadrím že keď je onkologicka pacientka tak liečbu plne hradí zdravotná poisťovňa. Pracujem ako sestra na onkológii ešte som sa nestretla aby onkologický pacient musel dávať svoje peniaze na liečbu. Bavíme sa o klasickej onko diagnóze. Prsník, črevo, pľúca a iné postihnuté orgány.
kašli na ňu aj s jej lekárskou správou. Tvoje výživné neplatí ona, ale jej syn, ktorý navyše nie je jej jediným dieťaťom, ktoré by jej mohlo pomôcť. Ak by vôbec bolo treba, teda finančne - môj manžel prekonal pred 6 rokmi onkologické ochorenie a nestálo nás to nič okrem pár šušňov za kávu mimoriadne milým sestričkám a pár šušňov za príplatok na lieky, ale to nebolo 300 eur mesačne, o ktoré ti chce znížiť výživné! Je jasné, že k súdu s tým nejdú preto, že vedia, že to neprejde. Dúfa, že ťa oblbne mimosúdne, tak sa nedaj
Tak toto určite nie .tých 400eur nie je vooobec veľa . Ty si ešte podaj o zvýšenie keď sú taký nenazrani
tiez si to myslim lebo ked som povedala ze teda ok uvidime sa na sude tak ostala taka šokovana asi cakala inu reakciu
ex manzelovi som tiez pisala ze co to ma znamenat ale ze on ju neposlal za mnou..len tolko odpovedal
Lagosa: doplatok cca 4€ na mesiac, Ascorutin: cca 7€ na mesiac, multivitamín drahší: 15€ na mesiac. Normálna výživa, ovocie, zelenina, mäso. Náklady na súkromnú dopravu áno, ale sanitku má zadarmo. Čo ešte by chcela do seba napchať??? NIČ jej nedávaj, hrá divadielko.
ona zato oblbuje teba, lebo vie ze sud ju zdrbe jak vsivaveho psa... akoze mne sa az zaludok dviha ze jedna babka takto zavidi svojej vlastnej vnucke...
Šla by som oficiálnou cestou. Smrdí mi to vychcancinou. Nech podajú žiadosť na súd. Nič by som s ňou nedohadovala. Babička evidentne svoju vnučku hroooooozne ľúbi 🙄🙄🙄. Pokojne aj 50e, nech ale o tom rozhodne nezávislý súd, nie ex so svojou mamičkou.
Ako píšeš, už podali 2x rovno na súd. Súd im nedal za pravdu, tak to stará striga skúša divadlom. Heeeeerečka !!!
Vychcani sú obaja !!!
Aj keby bola chorá, onko pacient , tak v drvivej väčšine poisťovne preplácajú liečbu , možno sa doplácajú nejaké drobné poplatky, ale najmä počiatočná liečba je zadarmo. Pracujem na onkológii, kľudne ti viem zistiť u farmaceutov aké sú poplatky. To že ju čaká nákladná liečba je blud ako vyšitý ! Dobre ťa chcú odrbať !
Spomeniem 4 prípady z rodiny - otec na onkológii 2 ťažké týždne, opiáty , neplatili sme ani cent.
Teta - mesiace liečby, platili len nejaké drobné poplatky za recepty, 3 týždne v nemocnici, ťažký stav, ani cent.
Svokor - hrubé črevo, lieky ho nestoja ani 10e na 3 mesiace
Svokra - prsník pred 7r a črevo pred 2r, takisto !
Ok, súkromné nejaké doplnky, vitamíny , lepšia strava tam môže ísť cena navyše, ale stovky € to nie sú, ani náhodou. A ona nemusí ísť na liečbu do Ameriky, súkromne si platiť, všetko môže absolvovať tu na Sk, liečba je tu na vysokej, ba špičkovej úrovni.
Ani len neuvažuj o súhlase, sú to € pre tvoje/vaše dieťa, ono má právo na štandard rodičov - otca, biotatko má vyživovaciu povinnosť v prvom rade na svoje dieťa, toto výživné má prednosť pred všetkými nákladmi a poplatkami otca, jeho mater má svoj príjem, poistenie, úspory, majetok, vie si pomôcť, maloleté dieťa má aké možnosti sa uživiť bez rodičov ?!?
Netuším ako ste sa dohodli, čo si jej povedala, ale ak to znova skúsi, len jej odpovedz že nech ti napíšu svoj návrh a ty jej odpíšeš.
Odrb veľký ako Eiffelova veža
@cacianka povedala som jej ze nesuhlasim s tym a ze teda sa uvidime na sude ked to chcu tak..a tiez som jej spomenula tu chatu ze moze kludne predat
Môj nazor- je to pic.a východná a keby mam takéto vážne ochorenie, tak ty by si bola posledná vec ktorú by som riešila, predala by som chatu aby som svoju vnučku nepracovala o ti, co jej patrí keďže dieťa má žiť štandardom oboch rodičov. Ani o tom neuvazuj! A keď teda nech to riešia súdom. V prvom rade je on otcom, výživových povinnosť ma on aj ty. A nie ze najskôr mamičke a to co ostane dcére. Nechcem vopred ju odsudzovať ale aj napriek jej chorobe ju to stále taj šere? Je určite chorá? Lebo ak hej, pokora jej zjavne chyba
No išla na teba cez city- chorobu, lebo dúfala, že sa zlutujes....a vie, že súd ich obráti ako naposledy.
Prepáč už toto co ti ona vyčíta, aj tanečnú, mi dekel odpaluje- nemôžem to už ísť čítať, musím zavrieť koňa, lebo takúto istú jeb.utu svokru mam aj ja, bohužiaľ.
@katarinka89 ano ze to stoji 50 eur a ze to je zbytocne..pritom mala to zboznuje..
nenechala by som sa takto zastrasit. nech ak chcu tak nech si to podaju na sud. myslim si, ze aj tak by nesupeli a keby fakt chceli, tak maju majetok, ktoreho by sa mohli vzdat ak by to teda fakt tak potrebovali

Vôbec si to nepripúšťaj k srdcu, len si nicis svoje zdravie, co poda na súd, že chce znížiť výživné lebo bude prispievať mame? Dnes už súdy skúmajú všeličo, kamarátkin ex písal žiadosť o zníženie výživného " lebo zalozil SRo a nedarí sa mu" sudca-chlap si pozrel všetky podklady a spis a zamietol žiadosť s odovodnenim " ako zamestnanec ste mali nadpriemerný príjem, tak načo sa trepete do podnikania, zamestnajte sa* dobre vedel ze je to odrb.