Výživné a svokra
Ahojte, na uvod by som vas chcela vsetky pozdravit som tu nová, teda staronová po rokoch a potrebovala by som sa niekde vyrozpravat možnosi prečitat aj nestranný názor na situáciu v ktorej sa práve nachádza. Som tri roky rozvedená, mám 6 ročnú dcéru. Po rozvode mi bolo priznané súdom výživne v hodnote 400 eur nakoľko moj ex dobre zarába, ja som samozrejme hned po materskej tiež nastupila do prace. Kedze byt v ktorom sme zili s muzom pocas manželstva je jeho majetkom musela som si najst vlastne byvanie teda podnájom. zo zaciatku to nebolo lahke ale ked som si nasla pracu + vyzivne od manzela z toho s dcerkou vieme slusne vyzit, teda nevyskakujeme nejako ale viem jej kupit vsetko co potrebuje.Vyska vyzivneho bola odjakziva pre manzela a hlavne pre jeho matku obrovsky problem, aj ked je muz s majetnejsej rodiny a dobre zaraba, hlavne svokre to nedavalo spavat kedze jej dcera sa tiez rozviedla a dostáva cca 50 eur na syna, preto nechape preco by som ja mala dostavat tolko, uz asi 2x poziadali sudne o znizenie vyzivneho za kazdym to bolo zamietnute. Teraz prisla svokra s tym ze je tazko chora ma vraj onkologicke ochorenie a potrebuje aby jej syn pomohol financne s liecbou preto prisla za mnou aby s prosikom aby som prijala dohodu ze mi bude muz posielat len 100 eur pretoze ona potrebuje aby pomohol jej..ja som ostala ako obarena ze ak chcem ukaze mi aj lekarsku spravu, že sa chcu takto dohodnut somnou ak nepristupim pojdu s tym na sud kde budu ziadat 50 eur vyzivne vzhladom k tomu ze on sa musi teraz starat o ňu, a ze ona vie ze mne sa dari celkom dobre a mam mat kusok citu v sebe lebo ze ju caka narocna a nakladna liecba, viem ze svokra okrem toho ze ma velky dom vlastni aj chatu tak som sa opytala ci tu chatu nemozu predat ved ma hodnotu aj 100 000 (aspon podla toho co ona vravela)..ze niee lebo to je po jej rodicoch a to sa u nich dedí ..ze ja sa mam radsej uskormnit alebo si najst lepsiu pracu..ja neviem no..vas nazor na toto?
Bola som zvedava- ako sa to ďalej vyvíjať tak som sem zasa nakukla a som teda aj za teba rada, že 99% žien by ju poslalo hmm do ,,teplých,, krajov. A ex by som napísala, že pokiaľ aj on ide riešiť výživné, tak nech si ušetrí cestu a nech to pôda na súd.
Keď je stara taka východná, čudujem sa že ich ešte nenapadlo znížiť jeho prijem- fiktívne myslím.
To, ze dostavas taketo vyzivne, je uplne v poriadku. Sud vzdy prihliada na zivotny standard rodica, ktorý ma platit vyzivne. Lebo dieta nemoze byt ukratene o tento akoby "standard", aky by malo, keby ste boli stale zobrati a v jednej domacnosti. Podla mna je blbost to, ze by tebe mohli znizit vyzivne kvoli svokrinej chorobe. To s tym nema nic spolocne. On ma povinnost sa postarat v prvom rade o svoje nezaopatrene dieta. Tvoja byvala svokra ma predsa majetky, ktore moze v pripade potreby predat. Akoze keby som ja bola tazko chora a mala by som nadej v nejakych drahych liekoch a vitaminoch, tak by som veru tu chalupu predala a nie tarala neveste blbosti, ako jej ma stacit len 100e vyzivne 😀.
no takze dotrepal sa sem ex aby sa somnou porozpraval o aktualnej situacii, aj s lekarskou spravou mamicky kde sa uvazda ze je chorá, pytala som sa na tu nakladnu liecbu a podobne ..tak ze on ide mamicku dat liecit do rakuska lebo tu su doktori o nicom a musim sama uznat ze tam je vsetko drahsie ešte zvlast co sa tyka liecebnych procedur preto bude potrebovat znizit ine vydavky lebo mamicke samozrejme pomoze aj brat ale tiez nema vela penazi nazvys..chatu nepredaju lebo to je po svokriniych rodicoch a to ze by mala o nu prist by mamicku polozilo viac ako choroba prisiel sa dohodnut ze znizime vyzivne na 200 eur a vraj ak chcem vie mi vybavit u znameho na vikend ze by som si privyrobila doucovanim anglictiny a tym padom by sato vykompenzovalo..mozno budem zniet ako svina ale takym sstylom som ho vypoklonkovala aj s jeho navrhmi z bytu ze mu az usi horeli..
To je riadny keket!
no to je v pr...li, už by som s právničkou riešila návrh na zvýšenie výživného, obzvlášť kvôli zvýšeným výdavkom, lebo dieťa začalo chodiť do školy, tak on Ti vybaví doučovanie aby si si to vykompenzovala, nech si ide privyrobiť on a jeho súrodenci. nedaj sa do ničoho dotlačiť, držím palce aby si to zvládla
@som_realistka ešte dovtedy kym nespomenul to moje privyrobenie som ho ako tak pocuvala so zaujmom potom som uz skoro vybuchla od smiechu a razne vysvetlila ze teda sa vidime na sude a dovidenia..tak bez slova odisiel
ja viem ze on je mamickin maznacik to bol vastne aj hlavny dovod rozvodu ( nie pred svadbou som si to vobec nevsimla/neuvedomila) ale toto mi pride uz cez..
Citovo vydiera.Jej dcera byva s nou inak by hovorila, keby mala platit podnajom.Nehnevaj sa ma 3 deti, chatu.. atvojmu dietatu chce zobrat co jej patri.Na ziadnu dohodu nepristupuj nevypisuj si s nou a, ked su nepokojni nech to da na sud.
Uz citam dalej no je to smutne, ale to je ich problem.
Nech sa ide liecit do Prahy k synovi.A este ty zo svojho volna si mas ist privyrobit??budes za zlu, ale dieta je jeho a vyuivne jej patri pred vsetkym inym.Nech si zoberu uver, ked nechcu predat chatu.
Nech si on ide privyrobiť s doučovaním😄
Mala si im obom povedat, ze ty zvazujes ziadost o zvysenie vyzivneho, nakolko sa tebe zdvihli vydavky kedze dieta nastupilo do skoly plus vsetko zdrazelo.
Nechapem ako mozu kludne spavat takito ludia. Nedaj sa odbit, ak by prislo na sud, spomen chatu, ze maju a mozes aj podat protinavrh na zvysenie.
Prve je vzdy vyzivne na dieta, az potom su ostatne vydavky.
Ahoj, no prepac toto je vrchol drzosti tvojej svokry! Co mas mat sucit? Vsak ona by sucitila, keby tvoje dieta nemalo co jest?
Nech si pekne preda chatu aj dom nastahuje sa do bytu a bude mat z coho financovat liecbu.
Na sud kludne nech ta daju, tam ajtak presetria majetkove pomery a zamietnu!
Kamaratka bola doma na materskej, muz stratil zamestnanie este nebol tam 2 roky zamestnany a nemali pravo na nic, lebo mali velky pozemok a povedali im na upsvar, aby si predali zahradu a potom musia priznat sumu, za ktoru to predali tu rozrataju na ake dlhe obdobie im staci a az potom, mozu dostat peniaze.
Fuj, ze sa ta stara jezibaba nehanbi k vlastnej vnucke sa takto zachovat!
Dala si to na pána 👏👍. Keď na to má, nech ju zobere aj do Mexika, je taká klinika, kde chodia aj od nás ľudia. Musia nosiť všetko čisto biele... Poznala som pani ktorá tam bola. Vrátila sa na Klenovú. Boli s ňou aj v Nemecku, vrátila sa na Klenovú.
Viem že aj medzi nimi sa nájdu blbci, ale všeobecne je to špičkové pracovisko, tak čo vymýšľa chujoviny.
Vymýšľa, len aby teba ojebabrali.
Dobre si mu naložila, ako dáma. Hajzel je to, nech si on a jeho sestra idú privyrobiť, sedí zadarmo u matere, tak nech maká.
kým sa stará akože bude liečiť, vnučka nech aj skape od hladu - to je ich pristup. Ahaaa, nech ide nevesta douučovať, bude na jogurty...
Baby zistíme kde žijú henti vychcanci a prídeme im vysvetliť, kde je sever
Este by som ti asi poradila, vytlacit si LV s jej menom, co vsetko vlastni. Aby to neprepisala na niekoho ineho a sa vyhovarali na sude, ze nemaju majetky. Lebo toto by boli asi aj schopni 🤭
ja som strasne zvedava ci sa odvazi dat toto na sud..
Keď to čítam, je mi zle. Schválne by som dala protinávrh na zvýšenie. Veď všetko išlo hore, náklady máš rozhodne vyššie ako po rozvode. Podľa mňa by si to ešte aj mohla vyhrať. Mamička chce liečbu v Rakúsku? A čo si myslí, že tam rakovina žere menej? Ako píše cacianka, onkologia na Slovensku je na super úrovni. A exovi si mala povedať, že máš známeho, že mu dohodis brigadku, keď to nebude zvládať platiť. Ach bože tá drzosť. Grcam z týchto ľudských odpadov.
@kacernakokse brigádu pre všetkých 3 súrodencov, ja ponúkam v Nou pre synčeka aj pre dcéru, v nadvornej čate potrebujú, aj sanitarky a upratovačky
Manzel ma vyzivivaciu povinnost vici vasmu dietatu , nie voci matke. Ak svokra chce od syna peniaze, nech si da ziadost na sud aby jej to priklepli, len nech pocita s tym , ze si oreklepnnu jej majetkove pomery. Bud uplbe kludna, s tebou a tvojim dietatom to nema nic spolocne.
Och to je chuj. Veď nech dá na súd. Ešte by som dala protinávrh na zvýšenie kvôli inflácii a zvýšeniu nákladov na školu. Jeho prvotná vyživovacia povinnosť je na dieťa. Nie na mamičku, ktorá má majetok. Dostane na súde náklad jak hovado a pôjde domov.
Toto je nehorazne, ze este ty mas cez vikend doucovat, vsak tam mas dceru? S nou kedy mas byt? Tak nech si dop.ce on najde este pracu, aby zafinancoval mamicke pobyt v AT!!!
Este lepsie nech ide doucovat ANJ on a z toho, co zarobi moze mamicke financovat pobyt.
Ked suhlasis so znizenim, tak aj ked sa uzdravi bude trvat na mensej ciastke vsak si doteraz z toho vyzila, tak nepotrebujes viac.
Najlepsie rozhodnutie tvojho zivota bol rozvod, tato cela rodina je na h.vno!
Preto nikto nechce ani druheho synceka a ani drahu dcerusku!
mne je najviac luto mojej malej..lebo neustale hladaju sposob len ako ju obrat o peniaze..nehladaju inu cestu..pozicku alebo auto predat vsak moj ex ma tri..ale vraj vsetky potrebuje..ale proste len ako jej zobrat to co jej patri..z toho je mi najviac zle..asi sa fakt naserem a podam tu ziadost o zvysenie....lebo ja som velmi trpezlivy a vyrovnany clovek ale uz je to aj na mna moc
Ex si mala odporucit aby on si nasiel dalsiu pracu a takto moze mamicke financne vypomoct a ked nie nech sa uskromni a nieco si odoprie, pripadne preda. Nikdy nepochopim takich chlapov, zarobi nadpriemerne a na dieta plati 50€ a ze ho pritom hanba nefacka. Ved je to jeho dieta, ako ma z toho vyzit, aby mu nic nechybalo. V dnesnej dobe, ked vsetko je drahsie, urcite nesuhlas s nejakym znizenim, skor este by si mala ziadat navysenie. Samo o sebe nemas vela 800+400 je dnes nic, toboz nie ked si na to sama. Svokra sa moze hanbit, ze chce vnucke zobrat, ked maju chatu nech ju predaju, ona si ju do hrobu nevezme a po kom ju zdedila, im uz tiez je to jedno. Na sud to mozno daju, kedze 2x uz podali, ale nevyhraju, cize neobavaj sa nicoho. Hlavne sa nedaj a prajem vela sil 😉
Netreba to prilis prezivat, ved sa este nic nedeje. Sud urcil ciastku, on si ju sam znizit nemoze. Iba skusa. A plati slusne, ked ti vlastne dava na malu polovicu tvojho platu.
Ako to mate podelene s malou? Berie si ju k sebe, kupuje jej veci, chodi s nou na dovolenky,...? O tomto nebola zmienka.
@liljana berie si ju kazdy neparny vikend tak ze v sobotu okolo desiatej pre nu pride a vnedelu okolo obeda mi ju donesie, veci jej kupuje ale to ja tiez a na vylety a dovolenky s nou nechodi lebo nema cas
Tak ako ti povedali ženy, nenechaj sa citovo vydierať, sú to peniaze tvojej dcéry. Nožík vo vrecku sa mi otvára z tejto babky.. Moja svokra je síce svojrázna žena, ale verim ze v podobnej situácii by radšej popredávala všetko ale na peniaze vnukov by nesiahla..
A nech návrh na zvýšenie nezostane len v rovine uvažovania, máš prvacku, ceny všetkého šli hore.. Po ponáhľa sa a predbehni ich s tým návrhom.
Omg, keď čítam že ju ide dt liečiť do Rakúska. Však ok, ale najprv nech si poplati veci čo treba,to jesť j výživné na dieťa, a s tým zvyškom kľudne nech narába ako chce. Lebo kľudne sa jeho mama môže liečiť aj na SVK, ak n to nemaju peniaze. Inak aj môj ujo tiež tak,že on pôjde do Nemecka sa liečiť na rakovinu,lebo n svk mu veľké nádeje nedavali, a nechceli mu operovať nádor,šiel do Nemecka a za operáciu dal ak si dobre pamätám 15 000 eur ale žiaľ ani tam mu nepomohli, iba mu o pár mesiacov predĺžili život a aj tak zomrel.

To je čo za babku, že chce zobrať vnučke peniaze, ktoré jej právom patria. Neprajem jej chorobu, ale nedaj sa. Nemáš to ani ty jednoduché a tiež musíš pozerať aj na to, že môžeš mať nečakané výdavky a si sama s dcérou. Tak predovšetkým musíš myslieť aj na to.