Tak si googlim a googlim nakolko mala som debatu s kamoskou, ze ju ex obtazuje a az ma zarazilo toto, ze uz aj na modrom koniku bol priestupok 😀
http://ekonomika.sme.sk/c/6806178/facebook-je-u...
„Pokutu 33 eur sme uložili napríklad panej, ktorá na fóre Modrý koník o švagrinej písala, že sa nestará o dieťa a nevie ho ani prebaliť,“ povedal Milan Majerčík z Obvodného úradu v Nitre"
No, nie kazdí si necha skakat po hlave a darmo si asi niektore vytvoria novy nick a napisu "problematiku blizkej rodiny". Niekto sa dokaze najst v tom pribehu a uz je cert na stene. Stare dobre pravidlo "nestarat sa je najlepsie" alebo ZI A NECHAJ ZIT 😀
(nuda nad ranom robi svoje heheh hlavne ked riesim papierovacky ohladom firmy ale zaujimavejsi je internet a hl. modrykonik:-P hihihi
@babaker ja ešte do zakázaných tém pridávam "som tehotná???" spolu s ostatnými detailami ako dátumy styku, ovulácie, menštruácie a pohybu tektonickým dosiek v indickom oceáne 😀
@silvinuska ani by som tak nepovedala, že nestarať sa je najlepšie (aj keď má to niečo do seba 😎 ) ale skôr by som povedala, že by bolo lepšie, keby si ľudia vydiskutovali svoje problémy medzi sebou s tými, ktorých sa to priamo týka a nie hneď všetko vycapiť na net akože anonymne... lebo všetky vieme, že zas až také anonymné to tu nie je, že 😅 ale jednoducho - mám problém so švagrinou? tak idem za ňou a poviem jej... mám problém s manželom? tak si s ním sadnem a budeme diskutovať...
netvrdím, že nedá sa tu nájsť rada, alebo sa vykecať, podiskutovať, ale nemal by byť virtuálny život na prvom mieste...
.....priestupkom je, ak niekto okrem iného ublíži inému na cti urážkou či výsmechom................Ja som za to, aby sa za to dávala pokuta, podla mna je to priestupok, ale ide o to, aby správny orgán pri prejednávaní priestupku /nejde o trestny cin) posudil, či ublíženie na cti dosahuje intenzitu potrebnu na uloženie sankcie; a okrem toho musí byť jasné a nepochybné, komu sa na cti ublížilo..... ak teda napíšem, že Janka Hrašková z Hornej Dolnej z Kostolíkovej ulice má sprostého syna, ktorý je všivavý (hoci to je pravda) ide o priestupok vydania na posmech; skrátka vždy treba aby bol poškodený nezameniteľne identifikovateľný.....................Pri priestupkovom konaní sa normálne vykonáva dokazovanie, prebieha to ako taký "malý sudny proces"... a na konci nie je rozsudok, ale rozhodnutie o priestupku....
Clovek má právo byť chránený od závažnejsieho výsmechu a urážok jemu konkrétne adresovaných........
Napríklad, ked jedna suseda pred svedkami povedala o druhej, že je to "koza"..... nepovažovala som toto za priestupok, lebo výraz "koza" je sice sposobily niekoho urazit, ale nedosahuje taku intenzitu, aby sa v kontexte vyjadrovania dotycnej a okolnosti považoval za správanie hodné sankcie z apriestupok.
Treba od priestupkov odlišovať trestný čin- prečin ohovárania, kedy sa jedná už o závažnejšiu formu sposobilu privodiť napr ujmu v rodinnom živote, zamestnaní a podobne... Ak teda ma susedka obviní, že mám milenca a manzel sa so mnou bude chciet rozviesť, a susedka pri objasnovani nedokáze, nepreukáže, že mám naozaj milenca, tak by som zrejme uspela s tým, že by bola potrestana za trestný čin ohovárania.....
Koniec právnej poradne............... 😉
asi treba vediet najma rozlisovat do coho sa mozno starat a do coho nie.
@sissy27
zareagujem hlvne na tvoju poslednu vetu. Suhlasim (aj s tym predtym) 🙂 ale Bohuzial, nie kazda zena ma vztahy v tom realnom zivote a pre mnohe zeny je virtualny svet jedinym utociskom kvazy pochopenia, prijatia.... preto riesia veci hlavne cez internet. Ja napr. som nikdy nemala potrebu svoje intimne veci v zivote vycapovat na net... max nazory na veci v style "Boli ste uz v restike X? Odporucate ju?" 😉
Co sledujem forum, tak je tu aj velmi vela tem ohladom manzelstva, resp. priatelstva... a sama sa cudujem, ze ludia dokazu zit vedla seba ako uplne cudzi ludia, ktori nielen spolu nekomunikuju ohladom problemov ale nikdy ani nekomunikovali a nikdy nezazili naplnenu lasku...
@silvinuska stará známa pravda Nehas čo ťa nepáli.
tak to aby som si dávala pozor a nenadávala na starého 😀 😀 😀
no ja uz som zazila u par osob na facebooku trestne oznamenie podane,museli aj na vysluch 😀 tak nastvana svagrina musi byt horsia v realnom prevedeni,nez len ta uboha pokuta 😀
@sissy27 ano je to tak. Najlepsie je si to vydiskutovat osobne nez na net pisat. Ale tak dala som to tu schvalne lebo nie je pomaly den co by tu nebola tema: svagrinina zla vychova... suseda a jej vychova deti... atd... 😀 Ja som tiez za ak si to niekto skor vydiskutuje nez takato volba 😀
ja som za zriadenie pokuty na MK za zakladanie novych tem o ockovani, o tom ci sa v tehotenstve moze jest svieckova a ci mozno zacat s prikrmovanim 4-mesacneho babatka segedinom.....a mozno by sme sa postupne prepracovali k vstupnemu testu vobec na diskutovanie na fore 😝
Virtualny svet je lakadlo pre rozne typy ludi, aj takych, co sa budu schovavat za identitu druhych, ociernovat a zosmiesnovat diskutujucich, "damy s vyssich spolocenskych kruhov", ktorych jedinou naplnou zivota je diskutovat nafore, ludi s psychickymi poruchami a pod.