icon

Vzťah a téma bývania

simonasimka8
6. mar 2022

Ahojte baby,

s priateľom sme spolu už takmer 3 roky, zatiaľ spolu iba chodíme niesme zobratý, a začali sme sa rozprávať na tému bývanie. Jeho aj naši rodiacia majú pozemok no on mi dal navyber ze bud pôjdeme do mesta na byt alebo budeme stavať na pozemku jeho rodičov. Nakoľko pochádzam z dediny tak som vybrala ze budeme stavať na ich pozemku. Nedávno sme sa o tom rozprávali a ja som mu povedala ze keď sa tam nastahujeme a on bude v práci ze by som chcela aspoň na začiatku chodiť k našim tak na týždeň, kým si zvyknem. Nakoľko nechcem byť sama (možno s dietatom) zavretá v dome kým on príde domov. Toto ostro skritizoval, že to žiadna žena tak nerobi a co na to povedia jeho rodicia... taktiež mi povedal ze čo i len raz pojdem takto k našim tak bude rozvod. Veľmi ma tento jeho postoj zarazil. Chcela by som vedieť vás názor na to , naozaj som nejaká divná?
Ďakujem

lilke
6. mar 2022

Toto mám v blízkej rodine. Bývanie pri mame, na pozemku že postavia svoj dom. To sa jej podarilo našťastie ešte po 2 rokoch manželstva poriešiť, aby išli zopár km ďalej, do svojho, aj keď bytu... Najprv že my sme rodina, potom obmedzovanie, v žiadnom prípade s dieťaťom/deťmi k jej rodičom na dlhšie, neskôr pomaly snaha úplne odseknut od rodiny. Žienka potom všetky možné psychosomaticke problémy, ročná PN, zosypala sa, doteraz nerobí, čo jemu asi aj vyhovuje, lebo ju vymedzuje s financiami.
Obávam sa, že sú tu už náznaky manipulativneho správania, a ty už teraz posobis submisivne.
Mimochodom, aj pozemok by bol na teba? Či len dom?

mell27
6. mar 2022

@simonasimka8 veľmi mi to pripomína môjho ex (narcis a manipulátor v jednej osobe) hlavne rozmýšľaj predtým ako s ním splodíš dieťa alebo vrazíš peniaze do domu...

diamond007
6. mar 2022

@simonasimka8 môjho už muža by toto tiež veľmi vytočilo... A je to rozumný inteligentny clovek. Proste má hodnotu že rodina patrí spolu a keď som odisla mame na par dní s novorodencom lebo stále nebol doma a veľa robil tak tiež nebol nadšený z toho a ešte mi povedal že nechápe prečo mama mi nic nepovie aby som šla domov).
Môj Nechápe prečo chcem ísť s deckami (batoľa a trojročná) so sestrou na predĺžený víkend v okoli, že na dovolenku máme ísť všetci spolu, že prečo majú mať deti pamiatky na dovolenku bez neho, že či si ich on má ísť zobrať a s brachom ísť na dovolenku bezomna).
Možno sa tvoj budúci len bojí že mu tam budeš utekať. Ja to chápem, nie ste rodína na to aby týždeň nevidel svoje dieťatko v budúcnosti. Asi chce mať v Tom len jasno.
My na návštevy chodíme všade spolu zväčša. Aj na oslavy, prichádzame aj odchádzame spolu. Učíme to naše detičky hlavne, že tvoríme rodinu a kým sú malé nedelime si ich jedno ja a jedno muž lebo dlhšie vydrží..nie .. prispôsobime sa všetci štyria podľa potrieb ostatných.

neznamaznama
6. mar 2022

@simonasimka8 to pre mňa nie je argument na to, aby som nemohla ísť k rodičom hoci aj na týždeň. Sú to tvoji rodičia, tvoja rodina, momentálne stále tvoja najbližšia rodina. A aj keď sa vydáš a budeš mať deti, tak sú druhý v poradí. Ak sa chová teraz takto, čo bude robiť, keď budete mať deti? To budú argumenty, že nemáš prečo chodiť s kamoškou ja kávu, lebo sa musíš starať o deti, nemôžeš chodiť s kolegami do kina, lebo máš rodinu. A vlastne nemusíte chodiť ani vy dvaja na večeru, lebo veď na čo, keď máte doma kuchyňu. Možno preháňam, neviem, ale po skúsenostiach tu na MK by ma to neprekvapilo. Manipulácia začala vždy nenápadne a v drobnostiach.

neznamaznama
6. mar 2022

@karhu nemyslím, že tam chce chodiť stále, len zo začiatku, kým sa zabýva. Veď aj píše že len na začiatku.

amelie2017
6. mar 2022

@diamond007 lenze on chodi so zahranicia, nevieme na kolko, mozno na 2-3-4 tyzdne. Ona sa prestahuje na dedinu, kde nikoho nepozna, mozno par jeho kamaratov a to tam ma byt celu dobu sama, ked moze ist k rodicom? Jasne, ze ked zacnu chodit deti do skolky, uz nebude behat hore dole, ale dovtedy na tom nevidim nic zle. Keby odisla v case, ked sa on vrati z turnusu, tak ok, nech sa hneva. Ale on bude prec, tak mu to moze byt jedno.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
simonasimka8
autor
6. mar 2022

@lilke tak pokiaľ viem tak pozemok uz je na neho predpísaný niekedy koncom minulého roka sa prepisoval. Neviem ako to teraz funguje či môže byť jeden pozemok na viacerých napísaný ,alebo teda na manželov. Ja som do toho vtedy veľmi nezapajala nakoľko niesme ani nezasnubeny .

karhu
6. mar 2022

@neznamaznama ok, ale ako sa zabyva a zvykne si ked tam nebude, lebo bude u mamy?😀

simonasimka8
autor
6. mar 2022

@karhu ako som spomínala neplánujem chodiť domov na pravidelnej báze, proste len na začiatku kým si zvyknem.

karhu
6. mar 2022

@simonasimka8 ja tomu rozumiem, no partner to asi vnima ako utek zo spolocnej domacnosti, ktoru ste este ani nezalozili..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
diamond007
6. mar 2022

@amelie2017 tak som to asi nepochopila lebo nikde nepise o turnusoch.... Samozrejme že ak nebude tri týždne doma tak nech je kde chce prepana.
Ale to si musia vydiskutovať oni dvaja.
Ja som odišla tiež na dedinu odkiaľ pochádza muž, má tu všetkých a síce mi to nevadí, nevadilo by mi bývať a mať väčší pokoj od všetkých aspoň 20km ďalej 😀
Takže autorke skôr Radim nechodit blízko jeho rodinu

sidicek
6. mar 2022

@simonasimka8 neblázni, on celé týždne v zahraničí a ty s deťmi so svokrou za zadkom? Tie ultimata ani nekomentujem. Ale keď si už tak veľmi chceš vyberať z tých 2 možnosti, čo ti veľkoryso dal, tak radšej spoločný byt v meste ako dom na jeho pozemku.

sari24
6. mar 2022

@karhu podľa mňa je divné aj keby tam šla na ten týždeň či dva :D veď to je dosť dlhá doba. Maximálne by som šla našich pozrieť cez víkend ak by chlap nebol doma ale nie sa tam nasackovat na pol mesiaca keď mám vlastnú domácnosť.
K autorke- divný je on že sa ti vyhráža rozvodom a určuje ti kedy môžeš niekde byť a kedy nie ale divný je aj tvoj postoj ako dospelej ženy ktorá pri každej príležitosti by utekala k mame.

amelie2017
6. mar 2022

@sidicek on vedel preco povedal byt v meste alebo dom u neho, kedze ona je z dediny a isto mysli na to, ako sa deti vyhraju na dvore. V podstate jej nedal na vyber.

amelie2017
6. mar 2022

Ono to nemusi byt len o utekani k mame, ale isto ma vo svojej dedine kamaratky, mozno tam chodi pravidelne cvicit, rychlejsie sa dostane do prace.

Ked mu tak vadi, ze bude dom prazdny, nech si najde pracu na Slovensku a budete zit stale ako rodina spolu.

simonasimka8
autor
6. mar 2022

@elizabet173 vtedy mi dal tiež viec menej na výber ze bud pôjdeme do týchto doch možnosti bývať alebo sa rozijdeme . Vtedy som to citovo inak prežívala a nevedela som si prestaviť ze by sme sa rozišli. Len teraz to už tak nieje preto som chcela vedieť názor iných ludi na to

sense
6. mar 2022

@simonasimka8 dala by som si veľmi veľký pozor a zažila. Budúcnosť s takým. Chlapom...

jujala
6. mar 2022

ja by som brala byvanie ktore nie je naviazane na rodinny pozemok ci z tvojej strany alebo jeho. proste si zoberte uver a rovnakym dielom. este sa taky nenarodil, ktory by obmedzoval moju slobodu.
o par rokov ti bude vyhadzovat na oci, ze mas byt vdacna ze byvate na ich pozemku a bude s tebou manipulovat. a pockajte s dietatom, treba si skusit spolocny zivot, co nie je lahke.

danieli
6. mar 2022

Myslite priiiiiilis dopredu…este ani dom nestoji…uvidite co a ako bude, ked budete byvat, ja mam rada okolo seba ludi, manzel ak nie je doma, v sekunde som s detmi prec ak prave nemame bezne povinnosti, rodicov mame blizko a napriek tomu doma prespim ak mam na vyber, ci prazdny dom alebo rodicovsky…cas ukaze, ale neplanovala by som takto daleko dopredu…zbytocne hadky az cas ukaze…

sashabb
6. mar 2022

@simonasimka8 prosím ťa, uvedomuješ si, že sa ti vyhráža rozidenim a neskôr rozvodom skrz veci ktore by mal odkomunikovať?
Zničiš si život a potom budeš hovoriť, ved on taký nebol. Tuna je ale jasne vidieť, že “taký” je 😬

vilma7
6. mar 2022

Tak to je dobré... buď si vyberieš z toho čo ponúka, alebo rozchod.
Podľa mňa ho vôbec dobre nepoznáš keďže pracuje v zahraničí. Ako často sa vôbec vidíte, ste spolu?
Ako dlho pracuje a chce ostať v zahraničí?
Prepáč, ale aby mne manžel diktoval, teda ešte priateľ, koľko sa môžem kde zdržovať bez jeho prítomnosti?
Ja by som sa ešte aj tešila, keby chlap ide niekam na týždeň, hoc aj k rodičom.
Podľa mňa to tiež zaváňa manipuláciou.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
simonasimka8
autor
6. mar 2022

@vilma7 v zahraničí pracuje od kedy sa poznáme, čo sa týka toho ako často sme spolu tak vždy keď je doma tak väčšinou času sme spolu . Tie turnusy sa menia podľa toho koľko majú práce. Napr na začiatku chodil tak na mesiac a pol a minulý rok na 3 týždne ,niekedy na dva ...a potom bol vždy min týždeň doma

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
simonasimka8
autor
6. mar 2022

@elizabet173 ako som spomínala vtedy som to brala inak mala som 21, bol to môj prvý tak vážnejší vzťah

luccija
6. mar 2022

@simonasimka8 čoby to ženy nerobili🙂ja som tiež chodila k rodičom či bezdetná či potom s dieťaťom.Naco som mala byt doma, keď bol 5 dni na služobke?
Ako to jeho ovplyvňuje, keď aj tak nebude doma?
Neviem niečo mi tam nehrá ty nie si nesvojpravna, nemám rada majetnickych ľudí.Ked som chcela ísť s babami na chatu s deťmi, tak sme išli
Okrem toho veľmi dba čo na to povedia jeho rodičia?už Ti dával ultimáta s byvanim mne sa celý jeho prístup nepáči.
A čím mu menej povieš, tým lepšie načo mu vesas na nos, že budeš chodiť k rodičom?

luccija
6. mar 2022

@simonasimka8 tak teraz máš o 3 viac kam sa ponáhľas?už teraz Ti určuje kde budete bývať, čo budeš robiť, s kým sa stretávať, keď nie tak rozvod.Neviem či toto dobre začína dávaj si pozor

victoriab
6. mar 2022

@simonasimka8 harmonický vzťah máte asi len za okolností a podmienok, keď neodporujes, na všetko pritakas a drzis sa toho, co povie on. O spolocnom buducom domove dvoch ľudí sa v prvom rade diskutuje inak...