icon

Vzťah a téma bývania

simonasimka8
6. mar 2022

Ahojte baby,

s priateľom sme spolu už takmer 3 roky, zatiaľ spolu iba chodíme niesme zobratý, a začali sme sa rozprávať na tému bývanie. Jeho aj naši rodiacia majú pozemok no on mi dal navyber ze bud pôjdeme do mesta na byt alebo budeme stavať na pozemku jeho rodičov. Nakoľko pochádzam z dediny tak som vybrala ze budeme stavať na ich pozemku. Nedávno sme sa o tom rozprávali a ja som mu povedala ze keď sa tam nastahujeme a on bude v práci ze by som chcela aspoň na začiatku chodiť k našim tak na týždeň, kým si zvyknem. Nakoľko nechcem byť sama (možno s dietatom) zavretá v dome kým on príde domov. Toto ostro skritizoval, že to žiadna žena tak nerobi a co na to povedia jeho rodicia... taktiež mi povedal ze čo i len raz pojdem takto k našim tak bude rozvod. Veľmi ma tento jeho postoj zarazil. Chcela by som vedieť vás názor na to , naozaj som nejaká divná?
Ďakujem

simonasimka8
autor
6. mar 2022

@luccija lebo nechcem pred ním tajiť a nečakala som ze bude takto reagovať

dilino
6. mar 2022

Moja rada najprv chodte bývať len tak na nečisto spolu.Ine je chodiť na rande a potom každý deň spolu bývať kde sú už starosti, šeky, potraviny, nakúpi bežne starosti niečo vybavovať, to sú dve rozdielne veci a tam sa to uvidi ked budete spolu. Ale ekdže robi v zahraniči tak ani by to nechcel.Mňe by už blikala kontrolka na hakabarkavo že sa do úvahy berie iba to čo povie ON a TY tam žiadne slovo mať nemôžeš.Bud rada že sa prejavil tak skoro lebo ak by bolo dieťa už by bolo neskoro.Už len to direktívne že bud byt alebo na rodičovskom dvore postaviť dom.Ked bude preč bude ťa mať pod kontrolou jeho mama a bude mu donašať veci.Nezda sa mi aby normálny človek povedal svojej ešte priateľke že nebude môcť ísť k rodičom s dieťatom.Ved to je chore je to manipulátor a budeš trpieť veľmi preveľmi moja rada odstup s kratšej cesty kým je čas.On ked mu rodičia darujú pozemok tak nemusi na teba prepisať nič a neskôr ti z neho ani nič dať nakoľko to dostane pred svatbou a pochybujem že za takých okolnosti by ti dal polku pozemku.A tak isto to bude aj z domom to mi ver povie že peniaze si zarobil ON v zahraniči a že dom bude len jeho.Aby s tebou nevybabral a neskôr môžeš odisť s holým zadkom prepáč ale asi to tak bude.Odid kým je čas budeš veľmi trpieť.Všetko bude len po jeho TY ked sa ozveš už budeš zla budeš veľmi utlačana.Tam bude mať iba to váhu čo povie ON a nie TY.Porozmýšľaj a ukonči to skôr než bude neskoro.Pomaličky ťa bude odstrihavať iba nielen od tvojej rodiny ale neskôr aj o kamarátky a všetkých znamých nebudeš môcť s nikým chodiť a ked sa budeš vzpierať môže ťa aj biť .Láska je o kompromise a nielen to čo povie ON.Odid zo vzťahu máš tu veľa názorov TY už tušiš asi zrejme že dobre nebude.Koľko je tu takých žien že boli v situáci ako máš TY verili a veru teraz trpia sú bite aj psychický tyrane lebo nechceli odisť kým bol čas.Nepokaz sebe život a ani deťom ktore by trpeli.TY na vyber ešte máš.Ked chodi do zahraničia čo s toho máš vždy preč.A ked si teraz sama a diktuje ti čo budeš môcť a čo nebudeš môcť robiť a ešte s nim len chodiš dakuj Bohu že sa ukazal ešte len teraz ako by bolo neskoro.Nemáš čo stratiť.Bude ťa neskôr považovať za nič za 0.Bude ti vytikať rôzne veci nič mu nebude dobre je to manipulátor.Ešte ťa nemá za ženu a už ked nebude po jeho bude rozvod háloo ved to sme kde v 15 storoči že žena slúžila a posluchala muža.Odid moja rada kým je čas 3 roky ešte neni tak veľa aby si zabila celý život s takým čo ťa bude mať za 0 tak to radšej skonči teraz.Držim ti veľmi palce.

tara42
6. mar 2022

A takého chlapa si chces zobrat ??? Vzťah je o kompromisoch. A jedna z najdolezitejsich otázok, otázka bývania a on ti dá na výber z JEHO 2 možnosti a keď si nevyberies ani jednu tak rozchod? Dobre by som si vzťah s nim rozmyslela. Ale ja sa držím jednej pravdy. Človek si k tebe dovolí len toľko, koľko mu ty sama dovolíš. A s tými návštevami... Nic zlého si nenavrhla, mne by muž sám povedal ze chod, nebuď tam sama.

durianka1973
6. mar 2022

Ja som bežne chodila k našim, keď bol muž na služobke, a to sme mali nový dom. Ešte aj kocúra som k našim brala. Potom, keď ku kocúrovi pribudol aj pes a neskôr deti, už sa mi nechcelo sťahovať “celú perepúť” 🙂 tak potom som už nechodievala. Muž mi v živote nikdy nič na toto nepovedal. Naopak, bol rád, že nie som sama. A teda, ak by mi aj náhodou niečo povedal, veľmi rázne by som mu povedala svoje - vlastne by som s takým ani vôbec nebola.

aandrea9
6. mar 2022

@simonasimka8 nečítala som všetko, v každom prípade trvaj na odpovedi prečo na ich pozemku a nie na pozemku tvojich rodičov. Aby to neskončilo tak, že pozemok mu darujú a dom bude písaný iba na priateľa. A potom sa vezmete a nebude ti patriť nič 🤷‍♀️ alebo mu naozaj nejde o majetok ale o tvoju kontrolu co je ešte horšie. Ak pracuje v zahraničí, nemá náhodou problém so žiarlivosťou a svokra ti bude robiť dozor? 🤔 Veľa ľudí sa po svadbe mení.

simonasimka8
autor
6. mar 2022

@aandrea9 tak myslím ze stym prepisom by nebol problém, už aj vtedy mi niečo spomínal keď sa prepisoval pozemok ale ja som nechcela moc do toho vŕtať aby neprišli ze len spolu chodíme a už chcem pozemky na seba

aandrea9
6. mar 2022

@simonasimka8 dievča bud opatrné. Pozemok je už asi prepísaný na neho, že? Vieš dom ešte nestojí a on uz nastoľuje podmienky. Občas treba ústa otvoriť a nie ze nechcem vŕtať. Nie si chudera, pozemok máš aj ty. Mne fakt nejde o matériu, je to akési divne celé.

luccija
6. mar 2022

@simonasimka8 a ozvala si sa?povedala mu, že nevidíš nič zle na tom, že pôjdeš k rodičom?

cherrystone
6. mar 2022

@simonasimka8 vobec si nechces prispustit to co ti tu skoro vsetky napisali. zial, je to jasny signal, zbytocne si pred tym zatvaras oci a zaobalujes do prijatelnejsich slov. dobra rada, trvaj aspon na spolocnom byvani v podnajme, kym pojdete do svojho.

simonasimka8
autor
6. mar 2022

@cherrystone určite si vezmem k srdcu co ste mi tu napísali, zrejme bude lepšie keď to skončí medzi nami. Ja som to tak trocha tušila , len som chcela počuť názor niekoho iného. Ďakujem všetkým, pomohli ste mi 🙂

brembo
Autor odpoveď zmazal
kitycat
6. mar 2022

Ste spolu 3 roky, ale este ste spolu nebyvali. A robi v zahranici. Kolko realneho casu ste spolu zazili a ked ste spolu ste len vy dvaja alebo sa aj s nejakymi kamosmi stretavate?

Dievca, mne je divne, ze niekto musi ist zo svojho spat do izby ked ma vlastne a nove. Ale je nanajvys divne, ze ma o tom za teba niekto rozhodovat!

mandarinka555
6. mar 2022

@simonasimka8 Je to jasné....chce, aby ťa jeho matka mala pod kontrolou a vedela o každom tvojom kroku, aby mu mohla referovať, že čo a ako.....Lebo, ak by si bola u vašich, nemal by ani poňatia, čo robíš....žiarlivý a majetnícky magor.....toto určite nedopadne dobre a o rok tu budeš písať, že si ostala sama s deckom, lebo si to už s tým dilinom nemohla vydržať ☹

tulipanicek
6. mar 2022

Prepac, ale ved to cele nedava zmysel.
1. Preco ON by mal dat tebe na vyber?
2. Preco by si si ty nemohla robit co chces a navstevovat rodinu, kym on je prec?
3. Preco by ste mali stavat doma na pozemku, ktory je na horsom mieste a este vo svahu? Ved jednak vyberam lepsie miesto a jednak stavanie do svahu vyznamne predrazi stavbu.

Ako ti tu uz niekto pisal, mne by teda neblikali kontrolky a rovno majak. Velmi dobre by som zvazila spolocnu stavbu, svadbu a deti. Btw podla mna keby povies, ze teda byt v meste (s cim podla mna ratal ze to si nevyberies) tak by ti iste povedal, ze ved to je blbost. A na to, preco nestavat u vas by bol podla mna argument, ze on chce byt pri rodicoch a to by si potom vedela pouzit ako argument aj ty. Preto podla mna nepovedal nic.

A teraz este citam, ze on ti hned dal moznost len bud dom u nich alebo byt alebo sa rozist? To vazne? A tam ti uz neblikali kontrolky? Wow..

marcellka32
7. mar 2022

Najhoršia kombinácia...muž manipuluje ešte sa ani dom nezačal stavať a na svokrinom pozemku, dievča nerob to, nič dobré to nebude

lucka114
7. mar 2022

Prosím, nebuď ďalšia žena, ktorá sa hneď od začiatku vo všetkom prispôsobí mužovi, ktorý nie je ochotný sa prispôsobiť v ničom ....

sidicek
7. mar 2022

@amelie2017 mne je to jasné, ja by som s nim ani nezvažovala spoločnú budúcnosť, ale zamilované mladé dievča ťažko presvedčís.Tak aspoň nech neodíde s holým zadkom, keď konečne precitne.

lujza123
7. mar 2022

Ste divný obidvaja. O spoločnej budúcnosti sa neuvažuje tak ze ti dá na výber dve veci, na tom sa musíte dohodnúť k spokojnosti obidvoch.
A hlavne ísť stavať spolu niečo bez toho aby ste si vyskúšali spoločne samostatné bývanie? Čisté šialenstvo podľa mňa, ako si chceš zariadovat dom keď ešte nevieš ci ti vyhovuje WC zvlášť alebo v kúpeľni, či chceš varit na plyne alebo na indukčnej doske? Ako chceš platiť hypotéku keď ešte ani nevieš koľko budete mesačne potrebovať na stravu? Co keď zistíš že je lenivý ako voš a nevie si ani ponožky zaniesť do koša na prádlo?
A hlavne ty ako vieš ze to bude smutno a budeš si musieť zvykať? Preboha však prvé vlastne bývanie je eufória, radosť, samostatnosť a ty už myslíš ako budeš musieť byť týždeň u rodičov.

Začnite najskôr spolu žiť v nejakom podnájme. Choďte spolu pracovať do zahraničia. A potom riešte bývanie.

A ešte niečo. Nikdy si nedávajte vo vzťahu ultimata. To tam nepatri

brembo
Autor odpoveď zmazal
panda21
7. mar 2022

Veď on sa ti iba citovo vyhráža 🙈 buď dom u nich alebo byt alebo rozchod. Ak budeš chodiť domov tak rozvod. Ani dom nestoji, ani pred oltarom ste neboli, ale už sa rozvádza, lebo chceš ísť k rodičom 😅 no ja by som sa začala taaak smiať keby mi toto zahlási, že dovi dopo. Tieto manipulatorske techniky môže mať aj od svojich rodičov a to teda bývať v jednom dvore s toľkými manipulátormi a nebodaj aj deti dotoho priviesť. No konečná 🙉 mňa by zaujímalo čo by on povedal keby mu povieš "bud u nás na záhrade, lebo je to rozumnejší pozemok alebo rozchod". Veď to je úplne smiešne 😳 prosím dievča utekaj dokým nemáte žiadne záväzky ako su deti a hypo.

tanikka
7. mar 2022

nechápem aký on s tým môže mať problém, keď nebude doma? akože haló? veď je to moja vec, či pôjdem k rodičom, či čo, akože už by som teda sa mala na pozore čo ďalej, keby si chcela ísť neviem kam, k bývalému na ten týždeň a robí z toho vedu, tak ok, ale toto?

cacianka
7. mar 2022

@lujza123
@brembo - veď oni sa ani poriadne nepoznajú, aj keď chodia spolu pár rokov. Ti že príde po 2-3 či 6 týždňoch z turnus na týždeňjebuplne nedostatočné, absolútne to nemá zmysel, veď je to iba zlomok času, pár krát sex, niečo si uvariť, nákup, oprať trencle, stretnúť sa s rodinou a kamošmi a zas je preč. Neoplatí sa im veľmi ani podnájom, lebo by v ňom bola sama celý čas, teda netuším vlastne kde a ako autorka žije, kde trávia spoločne čas keď on príde,

rakahaka
7. mar 2022

@simonasimka8 tyyy vole sak jemu moze byt sumak kde prespi tie dve noci ak robi za hranicami. Ty si ta co tam budes viacmenej zit. Z tohto dovodu by som bola rada byt blizsie pri svojic rodicoch. Postrazi deti atd a byt sama niekde v inej dedine 🤦🏻‍♀️
Daj mu moznost len ze budete na pozemku u vasich stavat a ze ti na tom zalezi a bodka. Tak zistis ci mu ide aj o tvoje potreby 🙂

fiafia
7. mar 2022

@simonasimka8 nejako moc ti rozkazuje nie? Buď byť alebo dom na jeho pozemku? Takže jeho dom a podľa toho ako ti teraz rozkazuje čo máš a čo nemáš robiť by ti to dal patrične pocítiť. Určite by som si nerobila dieťa kým niesu tieto veci vyriešené

nikusiak9
7. mar 2022

@simonasimka8 opusti kym je cas. nesla by som k svokrovcom ani zadarmo
asi chc3 aby ta oni strazili ked on neni doma

valeri80
7. mar 2022

@simonasimka8 ked som porodila druhého syna ešte aj vtedy som chodila zo začiatku domov k rodičom na 2-3tyždne. Teraz už mám troch synov a domov nechodím, mamina mi pred rokom zomrela, ale otec mi pomáha stále ked mám muža v zahraničí. Manžel je rád, že mám pomoc ked on nie je doma.

jarka26011
7. mar 2022

UTEKAJ!!!

lucia7933
7. mar 2022

neviem si predstaviť stavať na pozemku u svokrovcov... nech su vztahy akékolvek dobre....nevedela by som si predstavit takto zit

mam4
7. mar 2022

@simonasimka8 na tvojom mieste si premyslim či zvyšok života chceš prežiť s niekým kto ti bude davat ultimáta, s niekým čo bude chcieť rozhodovať za vas oboch, ja som sa po 11tich rokoch s takým rozviedla lebo tiež mi to prvé roky netuklo 🤷‍♀️

monika2012
7. mar 2022

@simonasimka8 Keď si budeš chodiť "zvykať" na váš nový dom ku svojim rodičom do úplne inej dediny, nikdy si na tú novú dedinu a život v nej nezvykneš. Možno keby mamina s ocinom prišli na dva - tri dni k Tebe, aby Ti ten týždeň rýchlejšie ušiel? Ale nesmie sa z toho stať pravidlo. To by "nevoňalo" žiadnemu chlapovi.