icon

Vzťah a téma bývania

simonasimka8
6. mar 2022

Ahojte baby,

s priateľom sme spolu už takmer 3 roky, zatiaľ spolu iba chodíme niesme zobratý, a začali sme sa rozprávať na tému bývanie. Jeho aj naši rodiacia majú pozemok no on mi dal navyber ze bud pôjdeme do mesta na byt alebo budeme stavať na pozemku jeho rodičov. Nakoľko pochádzam z dediny tak som vybrala ze budeme stavať na ich pozemku. Nedávno sme sa o tom rozprávali a ja som mu povedala ze keď sa tam nastahujeme a on bude v práci ze by som chcela aspoň na začiatku chodiť k našim tak na týždeň, kým si zvyknem. Nakoľko nechcem byť sama (možno s dietatom) zavretá v dome kým on príde domov. Toto ostro skritizoval, že to žiadna žena tak nerobi a co na to povedia jeho rodicia... taktiež mi povedal ze čo i len raz pojdem takto k našim tak bude rozvod. Veľmi ma tento jeho postoj zarazil. Chcela by som vedieť vás názor na to , naozaj som nejaká divná?
Ďakujem

terezka_ms
7. mar 2022

@simonasimka8 s manželom bývame spolu už 3 rok, máme jedno dieťatko,... a teda k tomu, "že toto žiadna žena nerobí" ... bežne ideme so synom na noc-dva ku mojim rodičom....manžel sa synovi venuje vždy ako sa mu dá a tak to berieme obaja, že má raz za čas voľný večer osamote, môže hrať playko :D ale nikdy to ani mne ani jemu a ani svokrovcom (bývame v dvojgeneračnom dome so svokrovcami) nepripadalo nijako divné... proste ak máš s rodičmi blízky vzťah je len pochopiteľné, že s nimi chceš tráviť čas OBZVLÁŠŤ keď máš byť v dome sama... 🤷‍♀️

xxmariankaxx1
7. mar 2022

@simonasimka8 este nie ste zobratí a on ti ide diktovat ako sa mas spravat? Tu svadbu a spolocne byvanie by som isto prehodnotila. Moj muz nechodi do zahranicia a aj napriek tomu kazdy druhy tyzden som chodila s dcerkou ld narodenia k nasim a boli sme tam tyzden. Trva to dodnes. Dokonca ma odvezie a privezie a k nasim je to daleko od miesta bydliska. A mam znamych co tiez chodia k rodicom. Takze jeho vyjadrenie,ze to ziadna nerobi je blud a neviem co tym sleduje. Aby si sa casom pri nom netrapila .... a tvoji rodicia tiez

tinapa
7. mar 2022

@simonasimka8 Tak pozor na neho.. dávať takéto podmienky? Fúha... Zapla sa ti červená kontrolka, že? Pýtaj sa ho, veľa sa ho pýtaj...na predstavy o živote spoločnom a tak.. Rozhodni sa slobodne podľa seba, nie druhých.. Dobre, že ti to takto povedal..
Zakazovať niekomu- pardón- človeku, ktorého ľúbim- aby išiel za rodičmi..hmm...zlé.

valerya
7. mar 2022

Nájdeš si takého, čo ťa bude na rukách nosiť. Len takého hľadaj, nič menej 🙂

lacibo
7. mar 2022

@amelie2017 s tym sa ja nestotoznujem, ze ma niekto utekat z vlastnej domacnosti pri prvej prilezitosti..chodit na tyzdnovky k rodicom, a potom este aj s dietatom je podla mna znak neodstrihnutia sa od rodicov a nezrelosti pre vazny vztah..samozrejme aj na jeho strane vidim znaky nezrelosti - to, ze lipne len na dome pri jeho rodicoch, to, ze si to s nou nedokaze vykomunikovat - jednoducho su obaja este nezreli a nehodia sa k sebe, kazdy z nich ma uplne ine predstavy o vztahu, uz aj to ze 3 roky spolu chodia a nikam sa neposunuli...autorka stale ako dieta premysla..u neho asppn snaha o vybudovanie vlastneho hniezda, co by som ocenila..

lacibo
7. mar 2022

@panda21 no ano, aj on je nezrely, nevie komunikovat normalne, ale autorka tiez nevie co chce, to je jasne, akoby pisalo 17 rocne dievca..to je moj dom..aj partnera aj mamicku..to skratka nejde..mali by to radsej zabalit skor ako neskor uz s dietatom..ona si nie ze nezvykne na dom, ona si nezvykne na neho..

simonasimka8
autor
7. mar 2022

@lacibo tak nemyslím ze keď chcem byt radšej s rodičmi ako doma sama s dietatom značí one ze som nezrela.

jaga61
7. mar 2022

@simonasimka8 urob ako myslíš, ale za dva, tri roky nepíš na modrý koník ako Ťa muž psychicky týra a nikam neopúšťa.

zuzu11166
7. mar 2022

@panda21 presne!! Ja bych mu take odpovedala,ze by na to nezabudol asi nikdy.
A zaujalo ma este to,ze este sa ani nevzali a uz sa vyhraza rozvodom.to mi pride chore

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lacibo
7. mar 2022

@simonasimka8 myslim ze ano, nezrela pre vyssiu uroven vztahu, to neber ako kritiku, je to konstatovanie, kazdy m v tomto iny vek, kedy nato dozreje..mozno to tvoj partner nemysli s vami zle, len sa uz chce posunit a osamostatnit, nevie ti to inac vyjadrit len takto nevhodne, pouziva zranujuce slova , v skutocnosti si mysli, ostan teda uz doma s rodicmi, ked sa necitis dobre v nasom dome, skus pochopit aj jeho postoj, samozrejme sposob komunikacie je vo vztahu dolezity..uprimne mu povedz ako ta jeho slova zranuju..a vykomunikujte si ako si to kazdy z vas predstavuje..to, ze chcel na teba pisat, svedci tiez o tom, ze s vami pocita ako s parom do budycnosti, a ty si nechcela to chapem, najskor by mala byt svadba podla mna..obidvom vam chyba istota v tomto vztahu, preto konflikt..nikto vam tu neporadi, len sami si musite..vy sa dohodnite, rodicov do toho netahajte..vela stastia

patricia014
7. mar 2022

@simonasimka8 My sme zobratí dva roky a pár krát do roka chodím so synom na pár dní k mojim rodičom. Manžel nechodí na týzďňovky, ale rád si od malého oddýchne, má trošku času pre seba a pre mňa je tiež oddych, keď mi ho postrážia rodičia/sestry. Myslím, že je to úplne normálne a ak by ti to mal zakazovať, nie je to ok.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
jhalena
7. mar 2022

@simonasimka8 Preco nejdete spolu byvat do zahranicia? Ved co to je za spolocny zivot byt vacsinu casu odluceny.

senta_sofia
8. mar 2022

@simonasimka8 pre vas by bolo lepsie stavat pri vasich, nech si blizsie, ale pri tomto jeho postoji bude lepsie, ked ani nezacnete.

202
8. mar 2022

@simonasimka8 ja tiež bývam od rodičov na druhej dedine ale ani by ma nenapadlo keď už mam svoje chodiť k rodičom na týždeň máš svoje pohodlie atď.

dagas
8. mar 2022

Ja nechápem čo sa tu do nej navážate za to že chce ísť k rodičom pokiaľ jej muž bude v zahraničí.Veď nepíše že to chce robiť stále.Tak tam pár krát pôjde lebo jej bude doma dlho a potom sa jej už nebude chcieť lebo bude mať doma dosť svojich starostí. Vzhľadom na to že bude mať za riťou svokru asi si nebude žiť podľa seba ale podla toho čo povie svokra.. a aby ju niekto kontroloval keď neni manžel doma no nehnevajte sa na mňa ale čo je nesvojprávna? A zakazovať jej že nemôže ísť na pár dní k rodičom? Vyhrážať sa rozvodom ešte ani niesú svoji to je paráda..čo to bude potom? Ser sa na neho hneď lebo s dieťaťom na krku sa ti bude zle od neho odchádzať.

lacibo
8. mar 2022

@patricia014 u teba je to ine, ste zobrati, mate stabilitu, verite si, mate spolu dieta, a ked je muz prec, este ti aj sam navrhne, chod k rodicom, ale par krat do roka, nie pravidelne na tyzdnovky ako pise autorka..obaja s tym suhlasite, on ma trosku casu pre seba, preco nie...u autorky nie je vybudovane nic, ani spolocne byvanie, ani sa este nepoznaju poriadne co komu vadi..

dkethe
8. mar 2022

Nebudem citat vsetkych 5 stran, mne naopak blika kontrolka uz pri prvom komente co ma 100 pacikov...

Tvoj muz ma velmi zdravy nazor na zivot a rodinu. Naopak ty posobis nezrelo, ako dievcatko co sa nevie odlepit od maminej sukne.

lacibo
8. mar 2022

@dkethe ja mam ten isty nazor, akurat ze to muz nevie spravne odkomunikovat.. ale postoj ma spravny, on si chce s nou zalozit rodinu, ona chce ostat pri mamicke..tiez absolutne nechapem tych 101 pacikov..zial nedivim sa, ze je tolko rozvodov

taga
8. mar 2022

Normalne, ked sa nam narodili deti, som chodievala k nasim 'na prazdniny'. Ja som si oddychla, deti sinuzili starych rodicov, stari rodicia si uzili nas a muz si zatial oddychol doma, postretaval sa s kamosmi a vsetci sme boli spokojni... po tyzdni alebo dvoch nas prisiel vyzdvihnut a vsetci sme boli stastni a vysmiati... co je na tom zle??

ysseba
8. mar 2022

@simonasimka8 🙂 Ešte ani svadba nebola a on už na rozvod myslí?

dagas
8. mar 2022

@dkethe ano ona sa nevie odlepiť od maminej sukne ale to že bude mať za riťou svokru to je v pohode 🤭

sindyem
8. mar 2022

@simonasimka8 Jednu velmi dobru radu ti dam...pozemok predať a najst si miesto na byvanie a zivot na neutralnej pode. Nie svokrovcom pod nosom...lebo uz teraz tvojho partnera stresuje, co povedia rodicia, ked pojdes k vasim, kym on nebude doma...cize mu ani tak nevadi to, ze tam nebudes, ako to, ze to uvidia jeho rodicia. Znici Vam to vztah... Ja by som si to na vasom mieste dobre rozmyslela...v tom byte v meste by si sa podla mna citila v konecnom dosledku viac volna a "doma" ako v dedine, kde mas sice zahradu ale dozor nad sebou v podobe svokry. Moj manzel mal tiez pozemok kupeny vedla svojich rodicov...nevedela som o tom. A ked mi raz svokra pri kavicke rozpravala ako dufa, ze tam raz budeme byvat, mrazilo ma v kostiach a to so svokrovcami vychadzam velmi dobre. So strachom v ociach som sa na to pytala manzela...ci planuje tam niekedy ist byvat a stavat dom. So smiechom az slzami v ociach mi povedal, ze ked vidi ako sa tvarim, tak urcite nie 🤣 bral to ako investiciu a ze mozno dakedy...ale ze nas dvoch si tam predstavit nevie. Manzel je madarskej narodnosti a dedina, z ktorej pochadza je natolko madarska, ze ani v obchode sa pomaly nedorozumiete. Prestahovali sme sa do mesta, kde sa rozprava po slovensky, po madarsky v mensine..citim sa tu doma aj ja ja, aj on. Pozemok manzel predal a peniazky nam pomohli a o velku sumu usetrili hypoteku...

cacianka
8. mar 2022

@dagas 🤦

skodulienka
8. mar 2022

@simonasimka8 tak my sme spolu 8 rokov. Moj muz nerobi v zahranici a v pojode idem k rosicom na jeden dva tyzdne. Deti baku s dedkom miluju. Maju zahradu a dvor. Moj muz robi z domu, tak ma aspon klud. Od septembra ide najstarsi do skoly, tak uz sa to nebude dat takto ist hocikedy, preto si tento cas takto uzivame. S muzom si volame, piseme. Nema s tym problem. Sme asi 30 km od nasho bytu, ked tak pride cez vikend za nami. Moja mamina sa stara este o prababku, tak memoze chodit vela k nam, tak nam pomaha aspon takto, ze ja si u nich oddychnem a ona si uzije vnucata. Napr. maly ma velmi rad, ked moze ist spat s babkou a ona mu cita. Je to uplne ine ako by sme tu boli len tak na kavicku.

mk22
8. mar 2022

@simonasimka8 ja som s malými deťmi bola denne o rodičov.
Každý boží deň.
Nevidím na tom nič zlé.
Skôr ma úplne zarazilo, že ešte nie ste manželia, dom nestojí, a on už skloňuje rozvod a upozorňuje ta aký trest ta čaká, ak si dovolis ísť rodičom.
Blbec 🙄

joannita
8. mar 2022

@simonasimka8 necitala som celu diskusiu, tak neviem ci ti to baby uz pisali. Ale prosimta 🙏 kedze budete stavat na pozemku JEHO rodicov, dufam ze ta ani nenapadne davat do stavby domu tvoje peniaze / peniaze z uveru v ktorom budes aj ty.
Lebo podla toho co pises, chodis s manipulatorom a toto nemoze skoncit dobre.
A nie, toto co ti povedal nieje normalne, ze bude rozvod ked ty pojdes k vasim, zatial co on bude v zahranici 🤦‍♀️ je to mega mega chore spravanie

vlasta1818
8. mar 2022

@joannita presne taký názor mám tiež na neho. Manipulátor jak z učebnice

panda21
8. mar 2022

@dkethe čo je zdravé na "buď byt, dom u mojich rodičov alebo rozchod"? Ja na tom nevidím vôbec nič zdravé.