icon

Vzťah a téma bývania

simonasimka8
6. mar 2022

Ahojte baby,

s priateľom sme spolu už takmer 3 roky, zatiaľ spolu iba chodíme niesme zobratý, a začali sme sa rozprávať na tému bývanie. Jeho aj naši rodiacia majú pozemok no on mi dal navyber ze bud pôjdeme do mesta na byt alebo budeme stavať na pozemku jeho rodičov. Nakoľko pochádzam z dediny tak som vybrala ze budeme stavať na ich pozemku. Nedávno sme sa o tom rozprávali a ja som mu povedala ze keď sa tam nastahujeme a on bude v práci ze by som chcela aspoň na začiatku chodiť k našim tak na týždeň, kým si zvyknem. Nakoľko nechcem byť sama (možno s dietatom) zavretá v dome kým on príde domov. Toto ostro skritizoval, že to žiadna žena tak nerobi a co na to povedia jeho rodicia... taktiež mi povedal ze čo i len raz pojdem takto k našim tak bude rozvod. Veľmi ma tento jeho postoj zarazil. Chcela by som vedieť vás názor na to , naozaj som nejaká divná?
Ďakujem

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lacibo
8. mar 2022

@panda21 myslim ze autorka je uz maximalne zmatena z tejto diskusie🤣, navyse ak sama nema vlastny nazor na vlastny vztah ani zivot..tak to ma tazke..ja uz len tolko k teme: ked chcem spat pri mamicke, nemozem spat s mužom...ako to komu vyhovuje, tak to ma a tak aj radi..su zeny, co su radu ked chlapa ani nevidia a naopak aj take, co sa nechcu od neho co len na jednu noc dobrovolne odlucit..preto tu ani ziadna autorke realne neporadi..sama musi vediet, co chce a co jej vyhovuje

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
martinade
9. mar 2022

@simonasimka8 podla mna sa este ani dobre nepoznáte. Chodi na sluzobky na 2-3-4 týždne a nemáte sa ako spoznat, ale davat podmienky a vyhrazat sa rozvodom este ked nie ste svoji, to je pre mna silne kafe.
Dal ti na vyber bud byt alebo dom u jeho rodicov, hoc vedel ze odpovies dom lebo si zvyknuta.
Ja by som do neho rypla, ze bud by pozemok u tvojich rodicov, alebo rozchod, ved ajtak z celeho roka co ma 52 tyzdnov sa kolko vidite? 8-15 krat na 1 tyzden. A skus si vydupat odpoved, ze preco pozemok u tvojich rodicov neprichadza do uvahy. Lebo z tvojich oddpovedi mi vyznieva, ze si dost submisivna.

Skus si zvysit financnu gramotnost pred tym ako pojdes do hypotéky do stavby domu na cudzom pozemku. Inak budes 30 rokov splácať hypo a na konci nebudes mat nic.
A ist k rodicom na par dni s dietatom ked on je 2-3 tyzdne prec mi prijde normalne. Sama mam male dieta a viem co to obnasa. Takze ked bude na 2-3 tyzdne prec, nevidim nic v zlom ze chxes travit cas u rodicov. Skor mi prijde cudne, ze on chce byt v blizkosti svojich rodicov, ale tebe v tom brani. Ked budete svoji a mat postaveny dom, tvoj drahy bude 1 minutku od svojich rodicov a ked dojde zo sluzobky a jeho rodicia ho poprosia neco spravit, opravit, nakupit bude u rodicov nonstop a ty sama s tym, ze ta bude manipulovat.

Ak ti zalezi na chalanovi, tak pred tym ako sa zoberiete mu navrhni spolocne byvanie a nie hned svadba a dom na pozemku co nie je neutralny.
Ale na tvojom mieste by som sa pohla v zivote dalej a nasla muža so zdravym egom. Je to chore, ze ti navrhuje rozvod a to ani nieste zasnubeni. Podmienuje vyber bud dom alebo rozchod (byt ti navrhol lebo vedel, ze tuto alternativu nebudes brat do uvahy)
Hovori, ze ked 2-3 tyzdne nebude doma, ze nemozes prespat u rodicov - to je chore.
A hovori o spolocnej hypoteke, hoc nie si spoluvlastnik pozemku. Fuuu on ta chce dusevne, fyzicky, psychicky a penazne zrujnovať. Najdi si noveho chlapa

lacibo
9. mar 2022

Kazda zena je ina, mna by ani nenapadlo odist zo spolocneho domova, nikto mi to nikdy nezakazoval, aj ked muz bol napr.v zahranici v lete na mesiac, tu je moj domov, tu mam svoje, tu vychovavam svoje deti..samozrejme na navstevu idem, aj prespim..ale skratka ani by ma nenapadlo navrhovat muzovi striedave byvanie..to je divne, podla mna s nim ani nechce byvat v skutocnosti, inak by ju to ani nenapadlo..v
A co.keby boli v zahranici, tam by ako.utekala k mamicke zakazdym..ja nevravim, ani on nevie komunikovat spravne, zranuje ju slovami..ale mozno tu ide iba o problem komunikacny..chlap ked sa nevie vyjadrit, tak zranuje, aj ked to tak nemysli..tu je frustrovana aj autorka aj jej partner..len sadnut si a poruadny hlbkovy rozhovor, kazdy si povie, ako to.pre neho prichadza do uvahy

lacibo
9. mar 2022

@martinade on chcel na nu pisat, co svedci o tom ze jej max.doveruje, ale autorka nechcela..ako pisem, autorka je este dieta podla mna nie zrela zena..a rozvod pouziva preto, lebo sa vazne zamysla nad svadbou..skratka muzi komunikuju inak ako zeny..podla mna aj on vaha, ci je pre neho ta prava..ako aj ona

lacibo
9. mar 2022

@elizabet173 a to ze ju chce mat pod dozorom svojej matky je prisilny vyrok, my to vobec nemozeme vyvodit z jej prispevkov a osobne ich nepozname..to je len dedukcia niektorych mamiciek tu..ja hodnotim situaciu len z toho co napisala, nie z vlastnej dedukcie..

martinade
Autor odpoveď zmazal
martinade
9. mar 2022

@lacibo @lacibo no chlap dava umtimatum namiesto vykomukvania si problemu, podla mna chlap je divny. Este ani nevedel odpovedat, preco pozemok jej rodicov neprichadza do uvahy... Z chlapovej strany uz su znaky namnipulacie a to mi je divne. A autorka chce len zo zaciatky chodit k mame. Nie stale.
Ak by postavil dom na pozrmu svojich rodicov, je minutku od svojich rodicov a isto bude u rodicov pernamente, alebo jeho rodicia u neho,, ale autorke uz teraz zakaxuje prespat u jej rodicov ak bude 2-4 tyzdne mimo Slovenska, to je divne . Po porode som mala muza doma, kedze mal home office a bola to upla pomoc, ze som si mohla extra pospat a postaral sa o dieta, domacnost. Bola to uzasna pomoc. Auorka by po porode ostala uplne sama a viem ake je to vycerpavajuce byt kazde 3 hodiny hore pocas xmesiacov.
A riesit prepis pozemku ked este ani nie su zasnubeni... podla mna ocakaval ze autorka bude mat zdrzanlivy postoj k prepisu pozemkov, kedze to medzi nimi nie je dost vazne a nie su ani zasnubeni...

sashabb
9. mar 2022

@lacibo lenže ty si veru dedukuješ. Kde je prosim ťa napísané striedavé bývanie? 😨 a ak by bývala v zahraničí atď. toto všetko si si sama podsunula.
Ona plánovala návštevu rodičov, keď bude chlap pracovne odcestovaný. V tom je hádam trochu rozdiel nie?

zltalienka
9. mar 2022

@lacibo áno určite muži komunikujú inak ako ženy a ženy rozmýšľajú inak ako muži.
Ale v normálnom partnerskom vzťahu nemajú čo robiť reči o ultimátach.
Skús mi ako chlap (predpokladám) vysvetliť prečo jej dal ultimátum, že buď si vyberie jednu z tých 2 možností spoločného bývania a keď nie, tak bude rozchod?
To o chodení k rodičom povedala až neskôr, takže s tým neoperuj.
Lebo nerozumiem, to je ako bežná komunikácia muža k žene podľa Teba? Na mňa môj manžel nikdy nijaké ultimátum nepoužil, a keď tak rozmýšľam tak ani nikto iný.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
simonasimka8
autor
9. mar 2022

@elizabet173 ďakujem že tu preberate aj moju povahu ale to aká som, čo si myslím ze podľa tohto nemôžete posúdit a niekoho odsúdiť že je submisívny alebo ma nízke sebavedomie. Keby som chcela rozbor mojej osobnosti tak navštívim psychológa nie modrý konik . Len som chcela vedieť názor iných ludi na vec...

zltalienka
9. mar 2022

@simonasimka8 a ako si sa rozhodla? Myslím, že by bolo fér aj napísať ako to dopadlo, prípadne dopadne.

simonasimka8
autor
9. mar 2022

@zltalienka momentálne je v práci a nechcem to riešiť na diaľku, po zvážení toho všetkého bude lepšie keď sa rozijdeme.

zltalienka
9. mar 2022

@simonasimka8 ok, to mi stačí. Veľa šťastia do ďalšieho života.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
brembo
Autor odpoveď zmazal
zoeeoz
9. mar 2022

@simonasimka8 aj ja prajem veľa šťastia, ak sa rozhodneš teda rozísť tak budú slzy, bude to bolieť ale to prejde ale bude to bolieť ďaleko menej ako by to bolelo o pár rokov.. máš veľké šťastie, že aspoň časť svojej tváre ukázal pred svadbou a spoločnými investíciami, je už iba na tebe aby si na to aj dobre zareagovala lebo toto čo ukázal, bude len kvapka z mora čo by ťa čakala

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zoeeoz
9. mar 2022

@elizabet173 možno to bolo myslené tak, že by sa prejavil v plnej kráse a baba by ani len nepremýšlala či robí dobre ked ho pošle do teplých krajín 😊😁

sari24
9. mar 2022

Ja napríklad nerozumiem, že to čo povedal ju zarazilo a najprv celé dni uvažuje čo dalej. Keby mi toto nejaký chlap povedal, tak mi vybehnú oči z jamôk a v danej sekunde by mal vysvetlené, že mi tu nikto nebude dávať ultimáta a vyhrážať sa mi.
A z vlastnej skúsenosti by som nepostavila dom s mužom ani na pozemku mojich rodičov ani jeho a snažila sa nájsť vlastnú nehnuteľnosť, hoci len byt. Potom presne vznikajú podobné trecie plochy.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zoeeoz
9. mar 2022

@elizabet173 prejavil, ale asi to dievčaťu nestačilo keď ešte premýšľa 😅

martinade
Autor odpoveď zmazal
lacibo
10. mar 2022

@sashabb pisala ze na tyzdnovky bude chodit k rodicom..co to je ak nie striedave byvanie..2 prechodne pobyty🤣

lacibo
10. mar 2022

@zltalienka ale ved neporovnavaj tvojho muza s jej..my ho vobec nepozmame, ja sa ho ani nezastavam, len pisem, ake asi pohnutky moze mat na take jednanie..jasne ze to nie je zdravy vztah, to by sa tu asi ani autorka nam nezverovala, ale rovno s nim by to riesila, nemyslis?

lacibo
10. mar 2022

@elizabet173 nepoznas ho ani ju..nevies to posudit..ani ja nie..pisala som iba nazor k tomu co autorka o tom napisala..nic viac..nemusim mat pravdu..

lacibo
10. mar 2022

@simonasimka8 tak vidis, nakoniec som mala pravdu, ze o neho ani nestojis, tak naco to tu rozoberat vobec..bolo mi to jasne hned z uvodneho prispevku..ostan ty len zatial doma pri rodicoch a potom uvidis..

simonasimka8
autor
10. mar 2022

@lacibo keď som písala ten príspevok tak som si nebola istá, myslím ze teda je tu škoda lebo všetko vieš najlepšie. Nikdy som sa nevyjadrila ze chcem byt doma.