Vzťah medzi mnou, manželom a mojou sestrou
Poradte co si o tom mysliet. Mozno som moc paranoidna a namyslam si, ale nejako mi to vrta v hlave. Chcem sa opytat na Vas nazor. Na nazor mojho manzela a mojej sestry. Som vydata uz par rockov, zijeme spokojne manzelstvo. Len co mi trosku prekaza. Moja sestra sa prestahovala z Nemecka spat na Slovensku po 5 rokoch. Zila v nemecku aj s priatelom, ktory ju opustil a tak sa vratila spat na Slovensko. Bola psychicky dost na tom zle a tak som jej povedala, ze moze u nas byvat na striedacku u nasich rodicov. Cely tyzden je u nas a na vikend ide k rodicom.Zatial nepracuje hlada si pracu . Ide o to, ze mi zacali vadit nejake detaily, bud si ich namyslam , alebo je to ozaj tak...
Napriklad mi vadi, ze vzdy ked ideme niekde von s mm a detmi tak v aute sedi vedla mm , ale to by ani tak nevadilo kedze ja sedim vzadu pri 1 a pol rocnej dcerke, ale vzdy ked mu ide nieco povedat, tak ho capne tak po ruke, alebo nohe. Taktiez co sa tyka malej ked som doma sama s malou a so sestrou , tak dcerku si ani nevsimne, ako nahle pride domov mm z prace tak hned si ju bere na ruky a hra sa s nou. Vzdy aj vecer, ked sedime pri TV ja si robim a oni si vedla seba sedia a hrkutaju, uz mi to vsetko zacina strasne vadit. To, ze je stale u mna, ze sa dotyka mojho muza a sranduje s nim kazdy vecer, ze pred nim sa snazi byt super ako ju bavia deti, pritom ziadne nema ... Neviem mam moc rada moju sestru velmi snazim sa jej pomoct psychicky aby zabudla nato, co ju postretlo, ale na druhej strane sa zacinam bat aby mi moc nesiahla do mojho zivota. Namyslam si to? Ja sama neviem.....
Aj nedavno sme boli v restike a mm si sadol vedla nej co mi prislo tiez velmi zvlastne zatial sa k tomu nejako nevyjadruhej len si zacinam vsimat iste detaily , ktore mi vadia a teraz buduci tyzden ma ist s nami aj na dovolenku.
Ja viem, ze aj mm v tom ma chybu ked som mu povedala, ze ci mu nevadi ked si k nemu sada a capka ho po ruke a chichuna sa tak mi povedal, ze on si to neuvedomuje co mu jasne neverim ved sam ostal ako obareny ked ho segra capkala po ruke a chichunala sa v restike. Takze toto mu nezhltnem , ale nemali sme vela casu sa rozpravat s mm kedze rano utekal do prace, co ked pride urcite s nim prediskutujem. Potom on sam priznal, ze aj ked siel platit a ja som sla von s malou tak isla s nimi k casnicke a tam s nim stala namiesto toho aby sla za mnou von.
Co sa tyka pomoci v domacnosti to sa mi ani nechce riesit kedze ja keby jej poviem nech je s malou a ja idem niekde s mm tak by mi na to nikdy nepristala ona ma teraz svoju depku a nie cas sa starat o male dieta ktore je pre nu otravne. Takze toto je ina kapitola zase aj to s domacnostou ze je vsetko na mne a ona si po sebe ani len riad neodlozi, ale to uz sme zas v inej diskusii to som jej trpela aj ked mi to islo na nervy, ale zatala som zuby, ze ved ma teraz starosti sama so sebou , ale toto s mm jej nedokazem len tak trpiet. Vravim mozno si namyslam ale cert nikdy nespi, ja uz ked sme boli minuly tyzden v tej restike a udialo sa tam toto tak som zatinala zuby, ked stale hovorila, ze aka je tucna a ze ju ziadny chlap asi uz nidky nebude chciet ze ostane stara dievka atd....... no je toho vela, ale ked vcera zase ked prisiel mm hned utekala akoze za malou ked si ju zobral na ruky uz mi cvaklo ze asi nieco nieje v poriadku. No takze dakujem este raz za reakcie a urcite si to doma zariadim tak, aby som bola ja vo svojom dome spokojna ako doteraz a nie v strese, ze mi niekto narusa moj kludny rodinny zivot.
Ale na druhej strane ja som tiez na vine, velmi som chcela segre pomoct ja sama som jej navrhla nech byva u mna nech ide s nami na dovolenku, atd... Vzdy som ju vsade s nami zavolala aby co najmenej rozmyslala a trpela, ale uz som si uvedomila, ze takymto stylom budem trpiet ja, lebo stale budem rozmyslat co ma zase doma caka ked pride mm
No podľa mňa by si sa mala mať na pozore,všetko čo si napísala vedie podľa mňa len k tomu,čoho sa obavas... :( Si až príliš dobrá a milá k ľuďom,rodine a to sa ti môže vypomstiť.Ako sa hovorí,za dobrotu na zobrotu! Radšej mysli sama na seba a na tvoju rodinku,ries to a buď šťastná...
@cherry1981 nie si na vine, neobviňuj sa, máš len dobré srdiečko 🙂 A tvoja sestra nemá žiadnu depku, ale nechutnú vlastnosť - sebectvo. Ja nemusím variť, ale jesť chcem, ja nemusím upratovať, ale je fajn, že je tu upratané, ja ako protislužbu nemusím sestre postrážiť dieťa, aby mohla niekde ísť s manželom, ale toho manžela by som jej postrážila s radosťou 😝 😝 😝 😝 . Žene, ktorá má depku z rozpadnutého vzťahu ani na um nepríde zvádzať manžela svojej sestry!!!! Držím ti palce, aby si ju vysáčkovala ešte dnes, lebo už včera bolo neskoro!!!!
@cherry1981 ukonci to. daj na svoje instikty, tie neklamu... 😉
@cherry1981 Na rovinu, bude to velmi tazke, ale nech sa odstahuje, Cim skor a dovolenka? V ziadnom pripade ju neberte so sebou. Ak si chces udrzat manzelstvo a kludny zivot, urcite sa drz od nej dalej... Asi tolko. Moze byt neviem aka sestra, kamaratka atd... depka je svina a neraz na to doplatili manzelske vztahy. Chlap ma v sebe stale instinkt ochrancu a ani nevies ako, ona je sama - nemusi ani manzel, ale ona po nom vystartuje. zazila som nejeden taky rozchod az rozvod, prave preto ti to pisem. Ak ma depku, zajdite na kavu, pokecajte si, ale netahaj si jej problemy do svojho zivota. Svoje sukromie a vztah si chran! U nas jeden cas byval manzelov brat... Nastastie som po 3 t povedala dost, nemienim vecne pocuvat to jeho truchlenie, ze ho nechala baba, tahal mi manzela stale na pivo, atd.. Strasne to narusalo nasu pohodu. A to sme boli este sami. Porozpravali sme sa s manzelom, povedala som mu to a on mu to povedal na rovinu. Ze uz je cas, aby odisiel. Ze za 3t sa nic nezmenilo a ani sa nezmeni, lebo jemu (teda bratovi) to tak vyhovovalo. A kedze ja som priama, niekedy az prilis, povedala som mu, co mi vadi,. a ze nech si mysli co si mysli, proste to narusa nas zivot... Asi po 2r sa zase vratil tusim z cypru, to iste, nestastne zamilovany, ci moze u nas chvilu byvat... ale to sme uz mali starsiu dcerku. Povedala som ok, ale na 2t, viac nie. Nech to berie ako balzam na dusu, dovolenku, ale potom sa musi dat dokopy sam, my sa za neho neodmilujeme 😀 Po 2t ako bolo dohodnute, odisiel. A mame stale dobry vztah, uz je zenaty 😉
Takze najprv porozpravaj s muzom, ten cas si najdi a kludne vyhod sestru s izby, ze je to vas sukromny rozhovor. A potom to vybal na nu. A nech sa odstahuje - nech ide k rodicom, to nie je, ze nema kam ist a potom druha vec, ziadna spolocna dovolenka! Ked ti uz teraz vadia drobnosti, chces, aby sa pred nim premavala v plavkach alebo hore bez? A ver tomu, ze ona citi, ze ju zaujima a bude to robit! Lebo je na dne a potrebuje, aby ju niekto obdivoval... Teraz za nu hovori depka a hormony a nie to, ze je tvoja sestra...
Na dovolenku by som ju jednoznačne nebrala, však jej povedz, že si chcete užiť trošku seba navzájom! Jedine, že sa to už nedá zmeniť, ak je to rezervované či zaplatené. ešte je jedna možnosť, dokúpiť dovolenku ešte niekomu inému z rodiny, aby šiel jej robiť spoločnosť, ak sa to ešte dá. Alebo nejaká kámoška keby išla tiež, aby to nebolo o trojuholníku. Nie je to od nej seriózne, takto narúšať manželský vzťah. A ak sa už s nimi začínaš ty cítiť ako tretie koleso u vozíka, tak je načase si to vydiskutovať i s ňou! Že už si jej dosť pomohla, ale že už nezvládaš starať sa aj o ňu, že aj ona sa musí osamostatniť a začať žiť svoj život, nie tvoj.
Situacia sa moze vyvijat takto: si paranoicka a neprajna k vlastnej sestre chudatku treba predsa pomahat... mozno sa na jej stranu postavi dokonca aj tvoj manzel (v tom pripade si boj prehrala) nechapem ako si mohla dovolit aby po troche zaberala tvoje miesto Neviem kde spava ale tam by mala mat svoju telku nie robit vam privesok Vecer by mal byt iba pre vas a najhorsie na tom je ze ona by mala mat tu slusnost a prisposobit sa Porozpravaj sa s rodicmi nech jej pomozu oni Divne je ze tvoj manzel sa nejak nestazuje. Logicke je ze takato situacia vyhrocuje do hadok typu ako dlho tu mieni este zit kedy si najde pracu atd... Prajem ti nech to podchytis na zaciatku skor ako bude neskoro a vas vztah ostane nastrbeny zatial co sa dama bude dobre zabavat na ucet niekoho ineho alebo s tvojim manzelom ale uz vo svojom... tuto moznost nezelam nikomu ale urcite su kocky ktore mali s tym skusenosti aj ked to zvycajne byva najlepsia kamaratka v pripade ze je to sestra je ta zrada neospravedlnitelna A keby napisali svoje skusenosti zacalo to urcite nejak podobne ako tvoj pribeh.
@cherry1981 no moja, sestru čím skôr vyprac z domu. A ty sa pekne začni točiť okolo muža, lebo mne osobne sa to nepáči. Je sranda a je odtiaľ-potiaľ. toto správanie tvojej sestry je nad rámec. Možno ti chce ublížiť, lebo aj jej bolo ublížené. Nedopusť to a začni to ihneď riešiť 🙂 Samozrejme s úsmevom 🙂
@cherry1981 nabuduce, ked pride chlap z prace a sestra bude brat dcerku na ruky, povedz jej, ze si rezervovala stol pre TEba a manzela a ze si idete urobit romanticky vecer / noc. Usmej sa na nu, podakuj sa jej, ze je taka super k malej a chod si uzit 🙂
V kazdom pripade, taketo spravania medzi mojou sestrou a manzelom by mi vadilo a povedala by som to obom, osobitne.
@cherry1981
v prvom rade by som si nenasackovala byvat sestru k sebe domov aj keby sme mali palac a neviem ako najsamlepsie spolu vychadzali.. co si cakala? ked nema kde byvat-prosim,nech zije bud IBA u rodicov, alebo si hlada podnajom.
po druhe- naco je idete trepat na dvl so sebou? to jej nemate dost aj doma a duplom ked ti zacina byt podozriva? a jej to nie je neprijemne? ved nech ide na dvl sama, alebo s kym chce.
sa ti cudujem. nevies o tom, ze najlepsie kamaratstva medzi zenami koncia skoncim jednej z nich v posteli manzela tej druhej? a tiez casto sa to stava aj v rodine. a kedze ti je to dost podozrive,konaj kym nebud neskoro a nenacapes ich jedneho dna v posteli. asi mu nadbieha a moze sa to skoncit zle. 😒
@cherry1981 ja si myslim ze paranoja je na spravnom mieste..zena taketo veci jednoducho vyciti..a viem aj z vlastnych skusenosti ze sa vedia dat dokopy aj taky ludia ktory k sebe vzdy mali daleko..takze mozno sa zatial nic nedeje,a len by som sa modlila aby tam nepreskocila nejaka iskra..keby som s tym nemala skusenost ani nepisem,ale uprimne by som sestru hnala z bytu,,samozrejme nejak slusne..Ked mas ten pocit,ze sa nieco deje ,urob s tym koniec skor,ako bude neskoro!! 😉
@cherry1981 a hlavne necíť vinu, že ona má depku a ty ju ideš vyslať do neznáma. Zjavne depkou netrpí, lebo ona by ani z izby nevyšla a už vôbec by sa nechichotala. A žiadna dovolenka!!! To ihneď stopni, lebo zle to dopadne. ☹ By si neverila čoho všetkého sú sestry schopné. Mne sa žalúdok niekedy obracia ☹
@cherry1981 Poriadne si otvor oči a rieš to . 😠 😠 😠
Každý je zodpovedný za svoj osud a ty nespasíš svet a ani sestru , keď jej budeš robiť takéto " láskavosti"
Dovolenka je úplne zlý nápad 😠 😠 😠
Ak nechceš potrebovať psychológa ty tak to vyrieš čo najrýchlejšie. Mňa by takýto život vyčerpával a do súkromia rodinného života by som si nikoho tatko nepustila 😖 😖 😖
Mne sa nepaci co ti tu dievcata pisu. Plno nenavisti k niekomu koho ani nepoznaju. Dalej preco to riesis cez modreho konika. Nikto ti tu dobre neporadi len ti tu nadavaju na sestru, ktoru mas rada. Zamysli sa nad tym,coho sa bojis, co ti vlastne naozaj vadi. Mozno to ani nie je tak ako to vidis. A ak je tak sa bav s nimi. Inteligentne bez zbytocnych emocii. Ak sa bojis, ze to nezvladnes tak sa obrat na realnu kamaratku. Urcite nejaku mas. A okrem toho, toto je volne forum. Co by si tak pomysleli tvoji blizki ze ich tu riesis. Drzim palce a ver laske. 🙂
sestra ma byvat u rodicov a ty so svojou rodinou.uz sa u vas nabyvala dost,tym padom toto uz neries.slusne jej povedz nech ide k rodicom a sem tam vas pride navstivit.navstevu naplanuj vzdy bez pritomnosti tvojho manzela,uvidime ci pride ci to odlozi
@cherry1981 chapem ta.viem presne ako to myslis.vsimas si veci,naznaky.pevne verim,ze to nic neznamena a ze to v pohode vyriesite.ale ako som uz asi vyssie pisala-aj mne by vadilo,ak by mi niekto siahal na mojho chlapa
@cherry1981 myslim si, ze tvoja sestra je zranena a ponizena tym, ze ju jej priatel opustil a tebe zavidi stastny vztah, kedze jej sa rozpadol a hlada "uzdravenie" a vobec jej nevadi, ze ti rozbije rodinu. Myslim si, ze tym, ze by ziskala tvojho muza by sa jej riadne zdvihlo padnute sebavedomie, ze ma o nu zaujem zenaty a uprednostni ju pred svojou zenou. Su take hyeny. Podobne sa spravaju aj mnohe "naj kamosky" a aupairky. Davaj si na nu pozor aj po jej odchode, moze vas prekvapit " necakanymi" navstevami alebo "nevinnymi" sms tvojmu manzelovi. Moze to robit aj formou pomsty, ze si ju poslala prec. Ja by som tvojmu manzelovi na rovinu povedala, ze nemienis tolerovat jej nenapadne vtieranie a ze si prajes, aby ju pokial sa v buducnosti take spravanie vyskytne, upozornil. Povedz mu, ze ak sa mu jej spravanie nezda vtierave, ze sa zacnes podobne spravat ty k inym muzom, co na to povie. Inac zeny skor vycitia, ked sa nieco deje, muzi si niekedy sedia na kabli, ale o to takymto vtierkam ide - byt spontanne a nenapadne.
@ellahop prepáč, jej rodinu síce nepoznáme, ale ja keby som mala dve dcéry a jedna by využívala druhú, tak by som sa hanbila, že čo som to za mamu, keď som si to nevšimla. A keď by som si to tu prečítala, tak by som sa nad sebou zamyslela, posadila by som si ich proti sebe a porozprávala sa s nimi. To, že sa bude zakladateľka témy tváriť, že je všetko OK a usmievať sa na muža a na sestru, nič nerieši. Svoje pochybnosti bude dusiť v sebe a ubližovať sama sebe, to má aký zmysel? Keby to zakladateľka témy vedela riešiť sama, tak nezakladá tému a ona to riešiť vie, len sa potrebovala uistiť, že jej pohľad na vec je správny. Nezainteresované osoby majú často triezvejší pohľad na vec, ako niekto z rodiny, ktorý sa väčšinou snaží niekomu držať stránku. a nevidím žiadnu nenávisť v tom, že sa niekto snaží odsťahovať sestru, ktorá ju vyžiera a v ničom jej nepomáha k rodičom. Veď jej pomohla, prijala ju k sebe a ona je teraz celá happy, keď sa môže pochváliť pred jej manželom so svojou postavou a pri tom vidí, že jej sestra nie je ešte po pôrode na svojej váhe a že ju to štve.
@ellahop ále všimla, lebo som to napísala zámerne, Ak je to tak, ako zakladateľka témy opisuje, uraziť by ju mohlo len jedno slovo, ktoré ja ale nepoužívam, ale ostatné si ho domyslia....Prepáč, ale trošku mi pripomínaš naše zákony, ochraňujú otca, ktorý pracuje načierno, aby mu zostalo životné minimum, ale z čoho bude žiť jeho bývalá manželka s jeho tromi deťmi keď jemu súd určil výživné 80 eur na všetky deti, ju až tak nezaujíma. Netuší, prečo sa tak vehementne zastávaš niekoho, kto celý happy využíva dobrosrdečnosť iného? Je to samozrejme tvoj pohľad na vec, ja ti ho neberiem, môj je iný. Ak som zakladateľke témy aspoň trošku pomohla, budem rada.
@ellahop nesúhlasím s tebou. Nikto zakladateľke nekáže nenávidieť sestru ani jej ubližovať. Mierne ju poslať preč. Asi si nepočula, že aj takéto prípady sa stávajú ☹ Dala jej všetko, čo mohla a sestra to zneužíva. Zakladateľka sa ale nemôže obetovať na úkor spokojnosti sestry. Má predsa rodinu a malé dieťa, tak si nemyslím, že keď chce byť šťastná tak by robila sestriným vyhadzovom veľkú chybu.
A súhlasím s @mamavera 😉
@ellahop prepac, ale potom preco si Ty tu na MK, ked zakladatelke temy radis, aby sa obratila na svoje kamaratky? Nuz, neviem, ale ak by som mala ja take podozrenie ci divne pocity ohladom svojho vlastneho manzela a sestry, urcite by som nesla za kamoskami, aby to nahodou nevykvakali celemu svetu 😝
A ze sa tu pisu nenavistne prispevky na jej sestru? Kde si to citala? 😕 😕 😕 Ide tu o to, ze dana sestra mozno nevie, co svojim spravanim posobi a stavia manzela do situacie, ktora je jemu prijemna /flirt, obdiv, atd/, ale pre manzelku je vyslovene neprijemna a neprijatelna.
@adri266 som tu pre to, lebo iba tu som sa dozvedela nieco o zdravotnom stave svojho dietata. Kedze mame neobvyklu diagnozu. Preco som sa zapojila o tejto temy? lebo nikto tu zakladatelke nenapisal nic pozitivne. Iba ste prilievali olej do ohna. to je moj nazor. Prepacte.
a myslim si, ze riesit problemy mame v prvom rade v sebe a s tymi, ktorych sa tykaju.
no najvyssi cas povedat sestre, kedze vidis ze je na tom uz dobre, ze by mohla odist k rodicom...
cim skor tym lepsie.... inak by to aj mne vadilo a hned by som sestru v ramci slusnosti vypoklonkovala nenapadne z mojho domu... pre pokoj v rodine najlepsie rozhodnutie...
@ellahop Co take pozitvne by sme mohli napisat? Nech pokracuje a vyzivuje sestru nech ju necha vecer vyblaznit sa z jej dcerou a manzelom. zatial co zakladatelka navari a potom poupratuje nech si sada na miesto pri jej manzelovy pretoze je to uplne normalne ked sa bude nanho chichotat ze je paranoicka a o nic nejde? A v podstate vsetci by sme boli stastny keby sme mali niekoho podobneho v dome a samozrejme dovolenka je fantasticky napad nech si segra oddychne musi byt s toho predvadzania sa unavena mozno by jej mala pozicat nejake peniaze nech si vylepsi satnik a vypada k svetu ked si pojdu vecer niekde sadnut to mozno bude zakladatelka tak vystavena ze by mohla byt len rada ze ma niekoho kdo bude robit spolocnost jej manzelovy zatial co ona z dcerou pojdu spat ... Tych veci je viac nez dost aby mala zakladatelka podozrenie ze ju zneuziva a mozno to co potrebuje je podnet aby zacala reagovat
A to sa tvoja sestra necíti trápne??? Veď vám narúša súkromie! Už tri strany sa tu zbytočne popísali a k čomu? Však nech ide k rodičom bývať, ty máš svoju rodinu! A načo by si ju trepala na dovolenku? A k vám nech príde na návštevu, ale nie bývať! Toto by ma ani len nenapadlo navrhnúť a nie sa do takej situácie dostať! Ja idem so sestrou a jej rodinkou tiež na dovolenku, ale ideme tam ako 3 rodiny, ale keby je bez partnera, tak by s nami určite nešla, lebo by sa cítila blbo a to isté by platilo o mne, tiež by som nešla ako prívesok...!
Dakujem za Vase reakcie, uz to mame doma vyriesene. Este raz dakujem a vazim si kazdy jeden komentar , ktorym ste prispeli.

@cherry1981 Na tvojom mieste by som prestala s pozorovanim a riesila situaciu narovinu s obidvomi aktermi. Clovek vo vztahu nezacne pochybovat len tak bez dovodu. Nechcem teraz nejako znevazovat muzov, ale velakrat staci prejavit zaujem a podlahne aj zenaty muz s detmi, ktory ma inak stastne a harmonicke manzelstvo. Sestra nech ide byvat k rodicom alebo nech si hlada prenajom. Je to uz dospela zena, takze sa snad dokaze o seba postarat. Aby sa rok netvarila, ze hlada pracu a zatial by to bola len zamienka na byvanie u vas a hlavne na travenie casu s tvojim muzom...