Vzťah nám upadá
nájde sa tu ešte niekto komu vzťah upadol?sme spolu 7 rokov.máme dve malé deti,no náš vzťah nejak upadol.chýbajú mi tie časy,kedy sme sedeli a rozprávali sa,bozkávali sa len tak,objímali sa.teraz je to asi tak že ja doma s deťmi,muž v práci.muža milujem nadovšetko a neviem si predstaviť byť bez neho,len tá vášeň medzi nami už chýba.príde večer s práce,sadneme si pred tv navečeriame sa a tým to hasne.pristihneme sa ako sedávame každý na druhej strane sedačky,ak sme vonku s partiou sedíme vedľa seba,len ako kamaráti.sex to už ani nehovorím.bud je niekto chorí a treba sa o neho starať,alebo sme unavený,alebo sa budia deti.sex možno raz za týždeň.niekedy ani to nie.
@drobec888 a nemas v okoli nejake dievca - dceru od susedov, ktora by ich mohla postrazit a privyrobila by si tak?
ja mam takto dceru nasej ucitelky zo spielgruppe. chodi napr. kazdu stredu, ked idem so starsim na hudobku. alebo v piatky-soboty, ked idem prec a muz nie je doma, alebo ked ideme obaja von (napr. na rodicko) 😉
Vypnut telku otvorit vino dat rozhovor ako si sa mal a pod, naplanovat spolocny vikend, zaspominat na peknu spomienku...robit 30 dni v kuse a prehodnotit co sa zmenilo. Zo zaciatku to moze byt divne, ale podla mna niekde sa to zlomi, sexovat vela, kazdy den. Brat ako 30 dnovy projekt na obnovenie blizkosti
Môj manžel je sebec,žije len pre seba a my preňho neexistujeme:(
@drobec888 Dobre je, ze si to uvedomujes a chces to zmenit. Co tak porozpravat sa s muzom? Este lepsie by bolo (ako Ti radili ostatne kocky) ist niekde do divadla, do kina, na veceru, na prechadzku...len vy dvaja. My mame tiez 2 deti a manzelia sme 7,5 roka (celkovo spolu 9 rokov), ale stale sa lubime a stale sme zamilovani ako niekedy (dokonca mame pocit ze viac a viac). Mame takych vybornych kamaratov - tiez manzelov a oni nam vraveli, ze v ich okoli si nikto neprejavuje city tak ako my. Ale preco?? Moj manzel stale vravi, ze laska je ako kvetina-ked ju nebudes polievat, zvadne. Je to velka pravda. My sa chceme lubit, chceme byt spolu stastni. A o tom to je. Tiez chodi z prace domov vecer, ale ked zaspia deti, venujeme sa jeden druhemu. Treba sa vela rozpravat, povedat si dobre aj zle. Ked pozerame film, sedime (lezime) pri sebe. A velmi dolezite su take "malickosti" ako drzanie sa za ruky, capnutie po zadku, dat si len tak pusu - niekolkokrat denne, vyznavat si lasku kazdy den a pod.
Predvcerom nam nakreslila nasa dcerka obrazok - nakreslila maminku a tatinka....v objati ako si davame pusu... 🙂
A nemyslim si, ze su to naivne predstavy, ze aj po 10 rokoch moze byt vztah vasnivy.... my taky mame a aj moja sesternica je vydata 18 rokov a tiez maju nadherny vztah... Poznam take pary a nie je to naivne, je to krasne a dokonca aj mozne 😉.
u nas to iste. Teraz v septembri to bude 10rokov co sme svoji. 2 krasne zdrave deti (9,5) a pred mesiacom mi manzel povedal, ze ma uz nelubi a citi len prazdnotu. ☹ Vazi si ma, ma ma rad, ale .... citovy chlad, pusu dat vie, ale bozk uz nie. Bohuzial ked som chcela riesit nejake spolocne aktivity tak mi povedal, ze to nechce teraz riesit takto na silu, akoby rychlo hasme co sa da a zachranujme. Ja ho stale lubim, no po tych rozhovoroch co sme v poslednom case mali, si uvedomujem, ze som bola ozaj viac matkou ako partnerkou, no on s tym tiez nic neurobil a nechal to tak. A teraz to mrzi a boli. ☹
@drobec888 ..hm, hm..klasika...je to dnesnou dobou...Obzvlast, ked clovek robi s ludmi, tak potom nema moc chut sa rozpravat ani s tym najblizsim clovekom...ale ako tu uz ktorasi napisala, treba sa premoct, treba si zaspominat a hlavne treba sa MAT NA CO TESIT. Naplanovat si spolocny vylet, prechadzku po hriboch, spolocnu navstevu...kludne aj s detmi. O deti sa netreba len starat, zabezpecovat ich potreby, ale aj sa s nimi hrat... Patrie do rodiny, tak aj spolocny vylet vam moze dat viac, ako navsteva divadla, ci kina, kde si aj tak nic nepoviete...
A kludne mozes vyjst aj ty s iniciativou, ze na privitanie si date pusu, na dobru noc tiez..ak bude manzel prekvapeny, kludne mu povedz, ze ti chybal a si rada, ze uz je doma z prace...ale daky rozhovor typu "uz sa asi nelubime, lebo ma neobjimas, lebo si unaveny a nemame sex" bude chlap brat ako vycitky a nic tym nevyriesis...
Pridam sa aj aj do diskusie a podstate suhlasim so vsetkymi, ja som 8 r. vydata, dve malicke deti...manzel pracoval aj vonku ale teraz uz pracuje tu a neviem co je horsie...vsetko ma svoje vyhody a nevyhody....Ako vsetky pisete pravidlo uspechu je snazit sa a udrziavat ten vztah na nejakej hladine spolocnych chvil zazitkov, a neviem co ho vsetkeho, ale velmi casta realita je ta ze pri dvoch malych hrkutajucich deti ktore neustale nieco chcu alebo pri vecnych domacich pracach casto sa stava ze neni cas ani na normalny kludny rozhovor, ktory nebude prerusovat hluk, buchot, krik, plac, mamka toto mamka tamto....a taketo malickosti sa stupnuju a stupnuju, a to este nehovorim o problemoch ktore stoja na financiach, svokrovcoch, svokre, "ty si bol a ja som stale doma..." a bla bla...a nervy tecu a tecu , vydrzat vydrzat....
Vsak to je prave ono ... neskutocne ma vyraca nazor ze zena sa musi obetovat a rozdat a ked jej neostane na chlapa cas a chut,tak to ze si on niekoho najde to je v poriadku. 😖 Je to vraj na zene ... ale ved vztah by mal byt o 2ludoch,snazit by sa mali obaja a nie ze jeden tisko caka co ten druhy.Ja som vymyslala a navrhovala muzovi co by sme mohli spolu robit,no vzdy to skoncilo tym,ze to nemam znasilnovat a silit a je to tame umele ... mne sa nechce tahat vztah samej. ☹
@drobec888 presne takto je to aj u nas sme 8 rokov spolu a zatial len rok zobraty ale aj u nas je to ine ako to bolo.....chybaju mi tie bozky tulenia,maznania....teraz mame malu tak sa to neda ako prv ale aj tak uz to nie je ono vacsinu ked sa o niecom bavime si skocime do vlasov a tak :/
@ninkabn u nas to uz tiez nie je ono. jedenast rokov, prve styri roky, ked sme spolu zili v pohode. prislo najprv jedno dieta, potom druhe. a teraz zijeme v pohode, obcas sa pohadame, lebo na niektore veci mame rozdielne nazory, a tak, ale zatial sme spolu jedenast rokov. sedem rokov ako manzelia. vzdy je to uz o inom, ked pridu deti, vacsinou sa musite venovat detom a na partnersky vztah uz nie je tolko casu, hlavne na venovanie sa partnerovi. potom vznikaju nezhody a tak...
Ahojte žienky,pridám sa k vám 😅 Ja mám 28 a manžel 35 sme manželia 7 rokov,deti žiaľ nemáme. Ale náš vzťah hlavne posledný rok upadol,ledva spolu prehovoríme,už som o tom aj manželovi viackrát hovorila,ale to bolo ako hovoriť do vzduchu,žiadna odozva.. Už ma prestalo baviť stále niečo vymýšľať,vždy sa tváril ako keby to bolo nasilu no a ako sa má potom človek cítiť ☹ A v sexe je to tak isto.Mám pocit,že ho do všetkého musím nútiť. Neviem sa pohnúť ďalej,mám ho rada,ale toto ma fakt ubíja. A to nemáme deti.. Ako sa pohnúť ďalej.. 😒
ahojte dievčatá, nechcela som zakladať novú tému, pridám sa radšej k vám, pretože žiaľ aj mne vzťah upadá a neviem čo s tým robiť. Náš problém je v komunikácii. Sme manželia 7 rokov, máme jedno dieťa a prešli sme si už všeličím, ale vždy sme všetko spolu zvládli. Manžel mi dosť pomáha v bežných veciach, stará sa, ale všetko len tak bez slova. Teraz neviem, či sa to už za tie roky všetko tak nabalilo, že naše problémy takto vyvrcholili, ale už meliem naozaj z posledného. Takýto vzťah podľa mňa nemá význam, nežijeme ako partneri na celý život, ale asi ako spolubývajúci. Naša komunikácia sa zúžila na najnutnejšie veci typu čo uvariť a pod, a ešte aj pri tom sa dokážeme pohádať. Mám pocit, že čokolvek poviem alebo sa spýtam na akúkoľvek tému je len vyvolanie hádky. Ale sú veci, ktoré proste treba riešiť, napr. čo sa týka peňazí, ale otvorenie tejto témy je doslova samovražda. No jednoducho už neviem čo možem a čo nemožem, lebo čokoľvek poviem a spravím je zle. A preňho je samozrejme vždy najväčší problém nedostatok sexu. Priznávam, nemáme ho, ale veď ako aj môžem, cez deň sa hádať a nechať sa urážať a v noci ako by sa nič nestalo sexovať? Tak toto naozaj nedokážem. Aj som mu to už tisíc krát vysvetlila, ale to sú úplne zbytočné slová....
Ja už fakt nevládzem, neviem či je lepšie takto sa trápiť, alebo to ukončiť a trápiť sa že nebudeme mať pomaly ani čo do úst....
@dollynkaa ja som už raz bolo rozhodnutá pre rozvod, vtedy si asi vstúpil trošku do svedomia a prosil ma o nový začiatok. Ten však nikdy neprišiel. Sú dni, kedy sa správa úplne normálne, rozprávame sa, srandujeme a je nám fajn, ide o to, že je to naozaj len pár dní a potom zase dlho dlho dlho len ponižovanie, opovrhovanie a hádky. Nedá sa donekonečna čakať kedy príde zase tá "svetlá" chvílka.

dakujem všetkým za postrehy.tak nemáme moc komu dávať deti.ja rodičov nemám a svokra väčšinou povie že je unavená.ale tak raz za čas sa vytrhneme s kolobehu.