Vzťah otca a 16 ročnej dcéry
Môj manžel a zároveň otec nemá rád vlastnú dcéru. Ako matka, jej dovoľujem viac ako manžel. Má 16 a večierku má do 23:00. Chodí von len cez víkendy, pretože cez týždeň sa učí a za dobré známky, jej dovolím byť dlhšie von s kamarátmi. Každý víkend chodí von s jej najlepšou kamarátkou a frajerom, s ktorým si niekedy napíšem, či je všetko v poriadku a dôverujem mu tak, ako vlastnej dcére. No mužovi sa nič nepáči. Známky jej kontroluje každý deň, keď dostane dobrú známku nepovie nič, no ja ju stále pochválim, aby mala aj nejakú podporu odo mna. Za zlú známku po nej vrieska. Keď ide von stále na ňu kydá, no keď dcéra príde domov, robí sa ako nič. Príde vám to normálne?
Mňa by zaujímalo,aký máte vzťah vy dvaja ,ako manželia.Teba rešpektuje, pochváli ?Alebo len robíš všetko ako chce ,len aby bolo dobré?Pozor, aby si neprišla kôli mužovi aj o druhé dieťa.
@luccija nevenuje sa jej nijak.
No zdá sa, že tvoj muž je beznádejný prípad. Aký má vzťah so synom teraz? Chodí k vám aspoň na návštevu? Jemu nevadí, že ho jeho vlastné deti nemajú radi? To je dosť smutné. Okrem toho dcéra môže kľudne odísť aj skôr ako dokončí VŠ. Keď bude mať 18, tak kľudne sa môže odsťahovať napr. k frajerovi, keď to doma bude neúnosné vďaka tvojmu mužovi.
@janickacrazy Furt mi hovorí, že samú ma tu nenechá, lebo si nevie predstaviť aké by to tu bolo.Syn na návštevu chodí dvakrát do roka, no ja som s ním v každodennom kontakte, voláme si, píšeme, takže som rada. Manžel si to neuvedomuje, tieto fakty ignoruje v hlave a nič s tým nerobí.
@amelie22 moja bude mať 16 r. ale ešte na disco nebola...
Môj otec ziapal na mňa pre každú hlúposť. Zmaturovala som na samé jednotky, mávol rukou že naco mi to je keď aj tak to neuplatnim. Robila som si vodičák , načo je mne volant do ruky keď neviem varechu držať. Skrz môjho otca som spravila veľa zlých rozhodnutí ,lebo som utekala od jeho kriku. Až som povedala dosť a štyri roky sa s ním absolútne nebavím a je mi dobre. Konečne dýcham. Tým som chcela povedať že sú aj omnoho horši otcovia a následky ich správania ublížia v budúcnosti len im, lebo každému sa všetko vráti. Aj jeho správanie k dceri
Môžu to byť výchovné návyky a zlozvyky,ktoré mal manžel ešte pri rodičoch. Alebo ma zle skúseností. Ja mám 4,5r.dceru, ktorá má veľmi zvláštnu povahu a teda vyžaduje si iný prístup. Podľa môjho muža ju rozmaznávam a toho sa on bojí,že bude rozmaznaná, pretože jeho neter bola rozmaznaná (žili v jednej domácnosti v rodinnom dome) a mal aj vzťah,kde bol chlapec totálne rozmaznaný (12 r. bil matku, jedlo hodil o zem,keď nechcel jesť...)
Tu rozhovor nepomôže. Pokračuj vo výchove dcéry ako doteraz a nedaj sa ovplyvniť. Môžete sa dohodnúť,že jeden týždeň bude dcéra von ako ty povieš a druhý týždeň ako povie manžel.

Mozno by bolo dobre sa o tomto rozpravat, len tak sa moze nieco zmenit, velakrat je to tak, ze otec je prisnejsi, ono treba sa ale vediet dohodnut, najst nejaky slusny kompromis.