Vzťah s Arabom
Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂
@maria200981
takže on nedodržiava korán, ale považuje sa za moslima...stále to nie je veriaci moslim...tak keď neveríš mne, nech sa opýta nejakého jeho duchovného alebo koho to tam oni majú za vodcu. nech mu povie že nedoržiava ramadán, papá salámku....čo mu odpovie, či má právo sa modliť k alahovi...my sa tu bavíme o pravom moslimovi, ktorému jozefínka plní všetky priania na počkanie....
este stále tu arabujete? ved je len dobre, ze ju on tahá tam, a on nechce prist tu, aspon sa tu nebude rozrastat komunita, ktora sa nechce prisposobit zvykom krajiny v ktorej ziju. Takze vlastne vsetko dobre dopadlo a zili stastne....
Moj priatel sa nemodli nechodi do mesity ani jeho rodina to som tu uz pisala !!!! ....ja som ta co chcem a mam zaujem z informacneho hladiska vediet viac o islame .. ja ja ja !! Informacne hladisko ... Pred rokom som pytala radu.. a cely ten rok mi ukazal ze som stastna a spokojna 🙂 neplnim mu ziadne zelania lebo nema.. on plni mne.. ja som ta co sa pyta na. allaha... Vobec mi bravcove nechyba 🙂 dietka mi prospela a jahnacina je na sr draha :D cize to o com tu je rec ?? Moj priatel inak chodi so mnou na diskoteky a vypije si pivecko ako normalny chlap.. 🙂 vzdy nechapem o com tu je rec.. jeho sestra sa mi stala sestrou ktoru som nikdy nemala.. asi tak... Nie som utocna som len sebavedoma.. verim si 🙂 a tymto koncim 🙂 poziadam.p izatvorenie temy 🙂
@amanda0405 pravo modlit sa k Bohu ma kazdy.......... nik ti to predsa nezakaze...
nam krestanom by farar tiez na spovedi povedal ze hresis a mas si zopakovat desatoro a snazit sa podla toho zit ale urcite by ta nevykazal z cirkvy alebo zakazal sa modlit k Bohu
skoro vsetci politici kradnu miliony a su vraj dobrymi krestanmi...
Deniz nemusi spovedat z hriechov dchovnemu vodcovi tak ako my fararovi..
takze nevidi potrebu sa ist spytat o povolenie,,, ale urcite by mu povedal ze robi zle a priipomenul by mu 5 hlavnych pilierov islamu a on by si to k srdcu vzal alebo nevzal..
jozefinka, podľa tvojich poslednych príspevkov, kde sa vysmievaš úprimnej viere a snahe žiť podľa viery ostatnym dievčatam v diskusii a vyvyšuješ sa nad ne si myslím, že sa ti v tej moslimskej krajine aj bude páčiť ... pre moslimov ( česť vynimkám) - ak som to dobre pochopila z desiatok kníh a svedectiev - myslím tiež cudzia viera neznamená nič, láske a pomoci sú povinní len spoluvercom, ostatní sú pre nich len neveriaci psi ktorymi opovrhujú .... takže ti úprimne želám veľa šťastia v novej vlasti 🙂
@maria200981
porovnávať kresťanstvo a islam nejde, sú to rozdielne náboženstvá...u toho veriaceho moslima je dodržiavanie a riadenie sa podľa koránu zmyslom v jeho živote...aspoň tak mi bolo kedysi povedané od moslima v Tunisku...
@jozefinka111
jozefínka jozefínka....neodpovedala si mi na moju otázočku....odpovedz mne zakomplexovanej a trápnej slovenke, čo tvoji rodičia? sú na teba hrdí? chodia ťa navštevovať?
jozefinku nepoznam a necitala som vsetko z tohto fora ale ako vidim co pise teraz,... mozno ma podobneho moslima ako mam ja...vravim ze takych je vela..
sme spolu dlho ale mozem ti dat ruku do ohna ze som s nim nikdy neriesila nase nabozenstva, ze je to posledna tema ktora by mohla urobit problem alebo hadku,,,,vobec toto neriesime absolutne riesime obycajne veci ako vy doma... a ci je on dobry alebo zly moslim to uz mu zrata Allah ked zomrie a ci som bola dobra krestanka to tiez necham na Boha a nie na ludi...nie aby ludi sudili..
hovoris ze nieje veriaci...ale on je ..predsa on sam vie ci veri alebo nie...nie ty...
a ze nedodrzuje ich haram: zakaz je na nom do akej miery sa mu to zda dolezite..
Aj ja verim tomu ze nie vsetci co vysedia v kostole su naj ludia a naj krestania.,...
@amanda0405 islam a krestanstvo neporovnavam...ale podstata je ze:
v islame dodrziava 5 pilierov a
v krestanstve dodrziavat desatoro
Boh ta moze sudit na kolko si bola veriaca a nakolko si sa desatora ci pilierov drzala...
ako moze sudit vieru daneho cloveka?
a ako vies ze je koran zmysel ich zivota pre vsetkych moslimov? si o citala niekde alebo je nam vzdy to iste vtlkane do hlav?
teraz vravim ze ano niekory v tom vidia zmysel zivota ale niektori v tom zmysel zivota nevidia...
@jozefinka111
máš byť teda na čo byť sebavedomá...takýmto tempom ako napreduješ k alahovi ťa za chvíľu uvidíme v telke so spínačom v ruke....zamkni to tu aspoň na tri kľúče a potom odomkni o ďalší rok, aby sme vedeli či ešte naďalej si "šťastná a spokojná"
...pan boh nas ochranuj,presne pred takýmito stvoreniami,ktore do nasej krajiny prinasaju nabozensky neprispôsobivých,akoby sme ich v tomto state mali malo,aj ked to su zasa z iného sudka. V iných krajinach uz zistili co su zac a my ich tu chceme mat??? sa spamätajte zeny,a radsej si chodte za svojimi drahymi do teplejsich krajin ako je Slovensko,aby sa tu u nas aj vdaka vam co tuzite po dobrodruhovi z arabie nemnozili prave takyto ludia-hlavne muzi-ktorý si konieckoncov zeny nevazia,musia za nimi chodit s odstupom a bohvieco este,.Ved pridete na to,ked vam zoberu decko do svojej vlasti a vy ich potom budete nahanat aj so slovenskými mediami-ze vam ukradli decko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@maria200981
ale ja nepotrebujem súdiť tvojho muža či je vieraci, alebo nie je...mne osobne je to úplne fuk....snažíš sa mi tu naznačiť, že tvoj muž je veriaci moslim čo sa neriadi koránom...moslim čo nerieši náboženstvo? jedno s druhým sa vylučuje...
odkiaľ ty vieš čo alebo koho súdi Boh?...
nepotrebovala som čítať ani sledovať Tv, ani mi nie je nič vtĺkané do hlavy....ja som s moslimom chvíľku žila, mám s nimi skúseností aj z blízkeho okolia, moje kamarátky takisto mali za manžela moslima, jedna dokonca turka ako aj ty....žila s ním v turecku, boli manželia bolo to už dávnejšie tak desať rokov späť, čo volala domov s plačom, či sa môže vrátiť....nikdy nepovedala čo sa stalo ..on absolútne nejaví záujem o ich spoločné dieťa, za tých desať rokov čo je tu ani raz sa jej neozval....
je mi ľúto toho, že slovenské ženy sú tak ľahko ovplyvniteľné a manipulovateľné....že keď majú cudzinca a k tomu moslima myslia si, že majú niečo viac...
ani jedna mi neodpovedala, možno mi odpovieš ty, ako sa k tvojmu manželstvu stavajú tvoji rodičia?
@amanda0405 predsa ty si napisala .ze stále to nie je veriaci moslim...
ja som krestan ale tiez si nezakladam len na desatora a na jeho uuuplnom dodrziavani ...
skor sa riadim srdcom a laskou k bliznym a to iste robi on..
hovoris ze odkiaľ viem čo alebo koho súdi Boh...ty ako krestanka neveris na Bozi sud po smrti? Lebo ja ano..
ja som zas chvilu zila zo slovakom krestanom a tiez mam zle skusenosti...
a mam kamaratku co sa po 20 rokov rozviedla a v rodine dalsie rozvedene co utiekli pred manzelom...
vzivote som nepovedala ze mam nieco viac len preto ze mam moslima....
moja rodina nema proble od mojej prababky pocnuc , a ani ja nemam problem s jeho rodinou, nasi chodia do TR a na Vianoce som zas mala jeho rodicov na SR u nasich...
takze sme v pohode..na foto moja 72 rocna babicka veriaca krestanka ich ma velmi rada...
@maria200981 nadherne fotecky nadherne !! 🙂 Som aj za teba stastna ze mas taki rodinku usmevceky .. spokojnost ide z tych fotiek 🙂
@jozefinka111 dakujem ..
podla nas toto je v zivote dolezite nie nejake jedenie salamy ci postenia...
Laska k bliznemu ..laska k Bohu to nas zblizuje a nie zbytocne hadky co bolo a nebolo a co ak by bolo keby bolo...
V tom je podla nas podstata nabozenstva - laska ci sme taky alebo onaky,,,nesudit ale najst si cestu
toto je pre nas dolezite a nie len piliere a zakony
@amanda0405 nebudem tu davat fotky nakolko sa nechcem zverejnovat... Ale boli by rovnakeho charakteru ako nadomnou 🙂 moji rodicia sa raduju zo spokojnosti svojej dcery ako kazdy rodic.. obaja au krestania ale uvedomeli vzdelani a spravni ludia .. uz nie malorazy boli u mna v tunisku a spokojnost je na oboch stranach rodiny.. nikdy som od svojej matky nepocula "nechaj ho" "opusti" ... Boli prijati arabskou rodinou tak ako aj rodina priatela bola prijata nami ... Takze tak...
@jozefinka111
@maria200981
krasa dievcence, krasne fotecky,,,je na nich vazne vidiet pohoda a harmonia,,, aj u nas je to rovnake,,, moj manzel si bol pred sobasom zaziadat o moju ruku u mojho neboheho ocinka a ocino ho mal velmi rad,, vzdy sa tesil, ked sme mali prist, bohuzial zomrel necely rok po nasom sobasi a strasne sa tesil na vnucence,,, stale mi vravel, ze kedy uz bude drzat vnuka na rukach,,, tak nestihli sme ho spravit, ale teraz ich vidi z nebicka a tesi sa im,,, mamina je u mna kazdy druhy mesiac na 2-3 tyzdne, brat so svagrinou chodia kazde leto a plus ich syn tu zostava na 2 tyzdne na prazdninach,,,sestra pride, ked moze kvoli praci,,, mamina by nedala svojho zatka ani za nic,,, a dokonca, ked srandujeme drzi stranku vzdy jemu,,, takze ludia, co poznaju mojho manzela, ho maju velmi radi, lebo ako clovek je to uzasna osobnost a pokial nepomoze, tak ani neublizi a to vedia vsetci o nom,,, 😀
@maria200981
pekné fotky, gratulujem ti k tvojmu vzťahu, k tomu tvojmu moslimovi....máš tričko s krátkym rukávom, to som ja pri tom svojom moslimovi si nemohla dovoliť...
vieš, keď to zoberiem všeobecne, tá láska k blížnemu z tej moslimskej strany sa prejavuje veľmi zvláštne....stačí čítať noviny a pozerať tv....
@amanda0405 preco mariinho manzela alebo priatela mas problem nazvat manzel alebo priatel ale volas ho moslim ?? Si divna..skor sa na sr bojim takych ako ty..
@maria200981
@jozefinka111
@erjona
zrazu sa odpovedá odušu aké sme spokojné a šťastné s moslimami....rodičia v pohode, všetko ok...hotový raj na zemi s tými moslimami..
@jozefinka111
o pardon, som ho urazila tým že som ho oslovila moslim?
Ak mas manzela vola jeho snad niekto krestan ?? V beznom rozhovore..? Alebk tvojmu manzelovi ze oo gratulujem.ze si stastny s tou krestanskou? Uz ma naozaj series ty si bezodna studnica komplexov sa spamataj a najdi opat zasady slusneho spravania !!!
@jozefinka111
neznížim sa na tvoju úroveň vyjadrovania, ukázala si sa v pravom svetle....a vieš čo máš pravdu, taký človek ako ty patrí len do zaostalého Tuniska a nech ti život raz všetko vráti aj s úrokami...
@amanda0405 este ze ty si buducnost slovenska :D vela stastia v zivote a podpore.. :D
@jozefinka111 a keď už chceš byť taká "kresťanka" najprv sa nauč milovať a rešpektovať blížneho svojho. Ja tiež niesom žiaden ľudomil ale aspoň sa neoháňam kresťanstvom.

@amanda0405 spominala som kolki z nas nedodrzuju desatoro a za krestana sa povazuju a nik im to neberie