icon

Vzťah s Arabom

jozefinka111
5. feb 2014

Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂

ivivaiveta
20. jan 2015

@amanda0405 omluva?

amanda0405
20. jan 2015
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@ivivaiveta
dobre čítaš, niekde uprostred tohoto scifi bola aj nejaká omluva...evidentne je už zabudnutá...

ivivaiveta
20. jan 2015

@amanda0405 jaja, to neviem...ja len citam, ako si ju "podavas", lebo to bolo trochu zostra.....reku ti nieco konkretne napisala, tebe...
sak ja neviem baby..nech si kazdy robi co chce, nech ma hijab, burku,turban, nausnicu v nose, aj serbel na hlave...mne je to suma fuk...
ci si zajtra zoberie moslima, katolíka alebo mormona, ved je to jej zivot...
ci vydrzi manzelstvo Anicky a Jozka z Hornej Marikovej je otazne rovnako, ako ci vydrzi manzelstvo kohokolvek iného...ja poznam stastne aj nestastne manzelstva, ci zmiesane ci nezmiesane...a poznam arabov aj podpapucnikov, by ste sa divili...co matka povie, to je svate, vsetci maju respekt...
nikdy,ale nikdy nic nie je ciernobiele...

amanda0405
20. jan 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@ivivaiveta
no keď ja som taká povaha, že si nedám po hlave skákať....ani v debate na koňovi, ani v partnerstve...

amanda0405
20. jan 2015

@ivivaiveta
čo povie pani mama je sväté asi aj tomu jožovi a arabovi rovnako....ale čo povie žena? a môže niečo povedať arabovi žena???no neviem, neviem...

ivivaiveta
20. jan 2015

@amanda0405 ale jasne, ze moze..neblazni dievca..tu je snad otazka, ci si to dovoli jemenska alebo libanonska zena...ja som uz pisala v uvode, ze je velky rozdiel, kam sa vydas...a uz som videla aj arabku dat arabovi vechtom po papuli 😀
a myslela som matku uz aj dospelých arabov..to bolo vzdy"jaj, co mama povie"

jozefinka111
autor
Odpoveď bola odstránená
erjona
21. jan 2015

@ivivaiveta ano, napisala, pretoze tu nejaka dobra dusa namietala, ze uz asi neni medzi zivymi, tak sa ohlasila aby ju vyviedla z omylu,,,,

erjona
21. jan 2015

@ivivaiveta ako som predpokladala,,, ticha posta funguje,,, ostatne dievcata asi nemaju kuraz to napisat verejne,,, musia poza chrbta,,,, a za dalsie,,, doteraz som ta setrila,,, odteraz nebudem,,, lebo ani ja si nenenacham od nejakej amandy na fore skakat po hlave,,, pochopili sme sa?

erjona
21. jan 2015

@ivivaiveta ivetka,,,ta predosla sprava patrila amande,,,nejako som omylom klikla na tvoje meno,,, 😀 😀 😀 😀

aylin86
21. jan 2015

@amanda0405 Moja drahá tlačiť všetkým nasilu názor že všetci moslimovia sú zlý a vzťah nemá cenu tiež nieje na mieste a ked to jednoducho tak nie je tak. My ti pritakavat nebudeme...môžno mám doma ešte normalnejsi vzťah ako ty? Nehanbím sa ho prezentovať na verejnosti. .nemam problem ho ukázať vo verejnom profile. .V ktorom som neni zahalená chodíme obidvaja do práce a moje deti sa majú lepšie ako niektoré deti na Slovensku. Ale I napriek tomu ti želám nech si s tým svojím Slovákom šťastná. .verím že aj tvoje deti majú všetko a ze tiež chodíte každý rok na dovolenky a toto tvoje vypisovanie pramení so zlej skúsenosti a nie z nejakých komplexou. Želám ti pekný deň

eva8
21. jan 2015

@erjona teologička vstala z mŕtvych

falera
21. jan 2015

@aylin86 ojoj 😀 komplexy sú tu tabu slovíčko.. a sme zase tam kde včera 😉

falera
21. jan 2015

@eva8 taky prispevcok /a nie si sama za dobu co taketo fora exixtuju/ nema co hladat na fore presne toto spravanie mi pripomina spravanie tych moslimov. od nemoznosti kontolovat svoje emocie az k vrazdam to potom zachadza je zbytocne s takou pisatelkou aj debatovat. ak, tak len upozornit na jej nevhodne chovanie. ignorovať ťa ale nebudem, lebo akokolvek sa snazis neudrzat debatu v rovine vecnosti danej temy, a stale mas tendenciu provokovat., nie debatovat, si taká smiešna :D alicka ďakujem za spoluautorstvo ;)

eva8
21. jan 2015

@falera moje príspevky tu patria - poukazujú na prerod "hlavnej hrdinky" . Postrehla si zmenu jej správania?

aylin86
21. jan 2015

@falera nenapísala som že ich má či?

eva8
21. jan 2015

@falera pre úplnosť, ja som Jozefínku len citovala, to nebol výsmech. Ona sa vysmieva náboženstvu, kt. študovala. Môže povedať - nesúhlasím, mýlila som sa, cítim, že kresťanstvo nie je to pravé, ale vysmievať sa? Jozefínku som oslovovala, bezúspešne.... Reagovala som na erjonu, aby som tiež vyviedla z omylu.... 🙂

amanda0405
21. jan 2015

@aylin86
neviem prečo v súvislosti so mnou sa neustále skloňuje slovo komplex....takisto vy, ženy žijúce s moslimami nemôžete očakávať že každý vám bude na váš vzťah len pritakávať...ja som si svoje zažila, aj kamarátky a známe prežili svoje s moslimami plus k tomu čo človek počuje a vidí stačí k tomu, aby si človek vytvoril svoj názor...takže u mňa je ten postoj len negatívny...
vidím že čakáš bábätko, tak ži želám ľahký pôrod a nech sa ti darí tak, aby si stále mohla povedať že si v rovnocennom vzťahu a nemusíš skákať tak, ako manžel píska... želám všetko dobré...

amanda0405
21. jan 2015

@jozefinka111
milá jožka,
tebe ten pobyt v tunisku evidentne neprospieva....pozri ako rozhorčene reaguješ a to si tam relatívne krátko...porovnaj si svoje príspevky zo začiatku diskusie a čo píšeš teraz, ako si sa zmenila a stal sa z teba úplne iný človek po pár mesiacoch strávených v moslimskej krajine...

amanda0405
21. jan 2015

@erjona
nemyslím že nemajú guráž, skôr si myslím že im nestojí za to reagovať....
a z toho čo píšeš ťa mám chápať tak, že ideš robiť bububu?....už sa trasiem...

falera
21. jan 2015

@eva8 kde sa vysmieva? podľa teba ironizuje zmŕtvychvstanie? podľa mňa to použila bez dákeho úmyslu, normálne zaužívané spojenie vo vete nad ktorým sa v texte ani nepozastavím.. to že tu píše niektoré slová ich rečou? veď tam žije, ani niektoré nemusia žiť v anglicky hovoriacich krajinách a píšu tu hello, bye, peace, nad tým sa tu tiež niekto pozastavuje? 😉 sa to tu už zvrhlo na dáku "vojnu" medzi vami, ja by som tu skôr uvítala niečo čo pomôže aj iným kočkám čo stoja pred rovnakým rozhodnutím ako autorka v jej prvej otázke, príbehy pozitívne aj negatívne, ale bez týchto zbytočných doťahovaní kto má pravdu, každý ju predsa má.. mňa by jozefinka veľmi potešila ak by sem písala ako sa jej tam žije, bez toho aby sa tu musela pred vami obhajovať, aké máte právo súdiť jej život a jej rozhodnutia?

eva8
21. jan 2015

@falera v poriadku, tvoj postoj. Mňa to jej vyjadrovaniue zaráža. Tiež by som privítala, keby v jej príspevkoch bolo niečo iné, krajšie.

amanda0405
21. jan 2015

@falera
lenže keď tu napíšeš svoj negatívny príbeh a otvorene napíšeš svoje skúsenosti, tak sa tu do teba pustí skupinka žienok žijúcich s moslimami...dostanú sa ti prívlastky, ako napríklad že si retardovaná, sedíš si na kábloch, serieš ma a mnoho iných...
iné dievčatá tiež píšu v inom jazyku,máš pravdu, ale určite nespomínajú v jednom kuse alaha ako zakladateľka témy jozefínka...skús si prečítať celú diskusiu, povzniesť sa a ak si nestranná urobíš si úplne iný názor na vec...

falera
21. jan 2015

@amanda0405 pozri si svoje príspevky kúsok vyššie, nie sú zbytočne útočné? 🙂 čítala som prvých asi 9 strán a myslím že sa diskusia pokazila po tom ako jozefinka písala že uvažuje o konvertovaní, hneď bola donútená, bez vlastného názoru.. tak ona najlepšie vie prečo sa tak rozhodla, pre mňa je alah rovnaký boh ako ten môj.. iné je jeho vnímanie, vysvetlenie si zjavení, nebuďte prosím také netolerantné 🙂 ak má niektorá zo spolužitia s arabom zlé skúsenosti, prečo nevie pripustiť že iná môže byť šťastná?

amanda0405
21. jan 2015

@falera
ja som napísala aby si skúsila nestranne sa pozrieť na celú diskusiu...predpokladám že jozefínke nenapíšeš že píše útočne a zosmiešňuje...
vieš ja ti na toto napíšem takýto názor...videla som teraz niekedy v telke chlapíka slováka, je to pedagog na škole, ktorý z vlastného rozhodnutie konvertoval na islam...u toho človeka je mi jasné, že to bolo jeho vlastné rozhodnutie a presvedčenie....ale silne pochybujem, že žena ktorá dovtedy študovala teologiu sa po tom ako spozná tunisana, rozhodne konvertovať z vlastného rozhodnutia....myslím si, že keby žila na slovensku so slovákom slovo alah v živote nevysloví....

erjona
21. jan 2015

@amanda0405 Zatial kto tu bomby hadze si ty sama,,, nie, len aby si vedela, taky vtipalek jak ty, viem byt aj ja 😝

falera
21. jan 2015

@amanda0405 no ale nežije na Slovensku a so slovákom 😉 a prečo by som mala čítať diskusiu útočnú z oboch strán? jasne že sa bude brániť a prskať okolo seba, ktorá z nás by to nespravila.. som dosť prekvapená z tohto fóra, niekto tu napíše o svojom probléme /nemyslím len túto tému/ a namiesto podpory, pochopenia a pomoci sa kočky často dočkajú ukážok a odsúdenia.. asi ženská povaha..

erjona
21. jan 2015

@eva8 Kazdy pochopi pricinu jej prispevku ako ho chce pochopit,,, vsakze 😉

erjona
21. jan 2015

@falera Zbytocne si namahas prsty,,, tato osoba ti neuzna ani pismenko,,, 😉