icon

Vzťah s Arabom

jozefinka111
5. feb 2014

Asi trošku odveci otazka ale snad sa tu niekto s odpoveďou nájde ..som vo vzťahu s arabom ..z tuniska..zatiaľ je to v začiatkoch a práve preto sa pytam má niekto skúsenost s takymto vzťahom ?🙂 s moslimom ?🙂 na filmy nedávam ..sama mam v rodine araba v pokrvnej rodine ..ale vzťah uz je čosi iné🙂 nejake rady ci sa takýto vzťah dokáže zadarit ?🙂 ďakujem 🙂

jana_eyre
7. jan 2015

a este ma napadlo jedno.. na svete to clovek ma tazke uz len vyzorom, ktory pripomina araba a podobne.. moj muz je slovak, ale vyzor ma uplne ako keby pochadzal z tych krajin.. vzdy ked ide na sluzobku presacuvavaju len jeho, ked ideme na dovolenku, vzdy cakame na hraniciach ak tam su colnici.. este ze ma slovenske meno 🙂

tdz
7. jan 2015

@jana_eyre nesúhlasím s tebou, všetci sme vychovávaní v uričtom zmýšlaní, kultúre, zvykoch v prostredí. Už len keď sa pozrieš na ľudí u nás a v Nemecku je to obrovský rozdiel. A to je predsa len Európa. Riadiť sa podľa filmu? Prepáč ale hlúpejšiu myšlienku som nepočula. Ak sa chcem rozhodnúť do akých hôr pôjdem mám si pozrieť film Hory majú oči?

ushuaia
7. jan 2015

@jana_eyre mas pravdu...ani ja neskatulkujem ludi, ani nezaradujem podla nabozenstva...neriesim farbu pleti...Ale zila som - pracovala v moslimskej krajine 5 rokov, aj som mala vztah...a som od Boha rada, ze vsetko nakoniec skoncilo ako skoncilo...a veru aj vela mojich kamosiek co mali vztahy s arabmi...najskor vsetko pekne dokonale...ale po nejakom case len oci pre plac a najma ked sa zacali temy, kedy sa posunie vztah a podobne...a tiez 95% vztahov bolo utajovanych...Predsa len je to ina kultura, maju ine zvyky a najma tradicie a tych sa veru rodiny drzia...tolko moj postreh...

ushuaia
7. jan 2015

@tdz hej ako som pisala v prispevku vyssie...ina kultura, najma rodinne tradicie a zvyky ...tie nepustia...bohuzial

jana_eyre
7. jan 2015

@tdz ok uznavam s filmom velmi slaby argument.. ale stojim si za svojim, ze netreba hned vsetko odsudzovat len kvoli narodnosti..

ushuaia
7. jan 2015

este len dodam, aj medzi arabmi sa urcite najdu ,,chlapi kt. myslia europskejsie,, alebo co su schopni prisposobit sa ,ale je to male percento...

jana_eyre
7. jan 2015

@ushuaia ja sudim hlavne podla kolegov mojho muza.. totiz ma vo firme vela arabov, ale aj inych narodnosti a ja vela z nich poznam aj osobne.. plus muz chodieva casto na sluzobky do casablanky a maju tam dobre vztahy.. hoci samozrejme aj on sa vyjadril, ze ludia pomimo jeho firmy zmyslaju naozaj inak..

len ja jednoducho nemam rada, ked niekto niekoho spozna a hned sa skatulkuje.. podla narodnosti, podla pleti, podla vlasov, podla auta.. podla hocicoho.. kazdy je jedinecny, kazdy zmysla inak.. zakladatelka mozno spoznala niekoho, kto za to stoji a proste mi prislo luto, ze sa hned riesi, ci to ma zmysel.. do buducnosti nikto nevidi.. aj zo slovaka sa moze vyklut niekto, kto si nevazi zeny.. ved aj take pribehy tu na mk vidno denne..

ushuaia
7. jan 2015

@jana_eyre absolutne suhlasim co pises...len to je ,,ako tancovanie na tenkom lade,, aj moja kamoska bola zalubena, bola by schopna urobit cokolvek...natrapila sa , vyslovene ho vydrziavala...ale v nemom opojeni...to ti ani nedojde...ja mam tiez nieco podobne za sebou...Prosto po tychto skusenostiach a najma ked mas moznost zit v ich zemi a ,,zdielat,, normalny denny zivot, sa ti otvoria oci...Nechcem polemizovat, lebo tiez v tychto temach sa potom spustia hadky - ved to poznas...Ak by sa ma niekto opytal...budem proti - nie preto ze je muz arab ci cierny, ale preto co vsetko za tym je - najma rodina, tradicie ,zvyky...ako som spomenula...

ushuaia
7. jan 2015

@jana_eyre a vies co teraz z odstupom casu si myslim, ze pracovne agentury co robia nabory do moslimskych krajin...by mali vyslovene upozornovat na ,,bezny zivot,, to samozrejme nikto neriesi a na vsetko clovek potom pride sam...a v mnohych pripadoch by to nemuselo koncit kolko razy ,,smutne,, Ale to uz je mimo temu... 🙂

jana_eyre
7. jan 2015

@ushuaia mozno aj preto to neviem uplne pochopit, lebo ja som este nikdy nebola zalubena tak, ze by som pre muza urobila cokolvek a snad to uz ani nepride 😉 a na muzov som mala vzdy asi stastie..
suhlasim, ze vela moze ovplyvnit aj rodina a to, ako velmi sa drzi tradicii - naozaj neviem ci sa to da "prekuknut" popredu.. zrejme neda...

ushuaia
7. jan 2015

@jana_eyre no ver mi , ze veru neda...mne to trvalo 3 roky... 😒 , ale zase v tej ,,zemi,, som nasla mojho terajsieho partnera...ale je europan... 🙂

jana_eyre
7. jan 2015

@ushuaia vsetko zle je na nieco dobre 🙂

zuzka0605
7. jan 2015

vsetky taketo vztahy skoncili zle..takze za mna nie, ja by som do toho nesla

ushuaia
7. jan 2015

@jana_eyre presne tak a to plati do slova a pismena... 🙂

happyfrog80
7. jan 2015

@zuzka0605 tak tak ,nenechte sa pblbnut takymito ludmi bo ich zmyslanie je skoro vzdy len sa dostat do EU .Mne na skype pisalo hodne uchylov co chcu europanky .Som si to musela bloknut.

jersey333
7. jan 2015

boze moj ja vas nepochopim kazda co ide na dovolenku do tuniska a par krat ju pretiahne niejaky tunisan z recepcie si mysli hned ze maju vztah ,..baby zobudte sa ,..pre nich nie ste jedine viete kolko turnusov sa pocas leta tam vystrieda ,.. osobnu skusenost nemam ale mam dve velmi dobre kamaratky ktore zili v tom ze maju vztah s takymto arabom/ posielali im peniaze vybavovali im viza aby sa mohli dostat k nam ,,...a po par rokoch sa dozvedeli ze dotycny ma zenu a 5 deti ,...cize treba si otvorit oci a nebyt naivna ,..a okrem toho je to uplne ina kultura, mentalita ,...ja sama zijem v zahranici a muslimovia nikde nemaju dobre meno,..

jolinka
7. jan 2015

@jana_eyre TU nejde len o posudzovanie jedneho konkretneho cloveka Araba, samozrejme aj tu na slovensku su nasilnici, manipulatori, alkoholici atd ☹ ☹ ☹ ☹ Len maly rozdiel je v tom, ze ak zijes na slovensku alebo v inej zapadnej krajine, mas ako zena celkove ine postavenie. Tu zena, sa rozvedie, odide, ak nie je alkoholicka a narkomanka a socialna pracovnicka 😝 😝 sud prisudi deti zvacsa zene, prip. sa partneri dohodnu na striedavej strarostlivosti, najde si najom, pracu, prip. ineho muza ...ano aj to je tazka situacia ale su moznosti ako to zvladnut.

kym v arabskej krajine, hop alebo trop. dajme tomu ze je uzasny, laskavy, tolerantny ...bla bla tak moze zena pri nom prezit pekny zivot najma ak sa prisposobi kulture a nabozenstvu... 😉 😉 Horsie ak to tak nie je, tak zena nema taku podporu, jeho rodina ju v ziadnom pripade nepodpori, zit sama rozvedena v islamskej krajine, sama pracovat zivit sa je veeeelmi tazke a priam nemozne. nehovoriac o tom ze tam deti jednoznacne patria otcovi, ak odide od muza musi sa ich vzdat alebo zostat a trpiet, a ti islamski chlapi to velmi dobre vedia 🙄 🙄 🙄
Dalsia vec, zena moze mat super arabskeho chlapa ale jej dcera moslimka nemusi mat take stastie a opat sa dostava do situacie popisanej zhora bud trpiet alebo prist o deti. Ja napriklad by som v zivote pre svoju dceru take riziko nepriniesla. Ano dotycna nema deti, tak na to kasle, vidi len SVOJU staaaastnu buducnust, alebo zatvara oci stylom... "dajak len bude, nebudem sa obzerat spat" 🙄 🙄 🙄

Chapes... nejde o to, ktori chlapi su lepsi ci horsi, ver mi ze keby nasi slovenski chlai mali take prilezitosti a vedomie nadradenosti ako arabski chlapi...robili by to iste, len v bledomodrom ☹ ☹ ☹

kde je prilezitost, skor ci neskor sa vyskytne aj zlodej 😉 😒 😒 😒 ...kde je viac prilezisti pre muzov mat zenu v zavislosti ekonomickej, duchovnej ci socialnej...tam sa tieto prilezitosti aj vyuziju.

samotny KORAN toto podporuje, myslim o stupen nizsie postavenie zeny oproti muzovi a kazdy dobry naslednik proroka Mohameda...je tomu uceny od mala.

mysicka36
7. jan 2015

@jolinka tomuto príspevku tlieskam!!!

jozefinka111
autor
7. jan 2015

No vyjadrim sa k tomu inako ... kedze som akurat doletela a potrebujem veci vybalit a zasa nebude ani cas..🙂 DAKUJEM za vsetky prispevky... vacsinou su negativne .. a niektore sa ma nemilo dotkli.. ak uz ste na fore.. nechcem moralizovat ale oplati sa vyjadrovat aj vecne a nie cielene na osobu baby .. ale okey..🙂 tie ktore si beriete "do ust" koran.. ktora z vas ho citala?? 🙂 ci si myslite ze filmy s americkou produkciou su dobry zdrojom informacii?? hmmm asi ano pre vas... Dalsou vecou priatela som nespoznala ako HLUPA dovolenkujuca .. ani v hoteli.. ale v zmenarni penazi..🙂 pracovala som tam ako delegat..a bola som v meste menit peniaze.. nepracoval ani v hoteli ani v bodobnom zariadeni ... co sa tyka podobnych zdrojov informacii ako su evitovky.. noo neviem to uz mozem povedat aj to ze do diplomovej prace je dobrym zdrojom wikipedia.. asi rovnake prirovnanie... nechcela som aby ste ma tu chvalili .. ale opierat sa o moju osobu??? Ze ja pozeram na svoju buducnost?? Ano nebudem rozmyslat nad detmi ktore este NIESU! .. a ak budu.. narodia sa do pomerov ktore pre nich BUDU prirodzene ... a rovnako aj prijemne.. a dobre.. myslite si teraz ze kazda moslimka rozmysla nad tym ako by jej bolo lepsie v inej zemi alebo ako krestanka??? nedajte sa vysmiat :D ... co sa tyka priatelovej rodiny .. su to velmi inteligentni studovani ludia.. radi sa navstevujeme.. a nevravim o tom kolko mi toho zverili..myslim to obrazne teraz nebudem specifikovat...
Typicka slovac a tymto nechcem nikoho urazit.. sme zakomplexovani, zotroceni, uzatvoreni, bez ludskosti tolerancie a lasky.... len tak dalej no..🙂 z naroda ktori bol otvoreni sa stava zhluk komplexov..🙂 a tymto nechcem nikoho urazit ale cosi ma tu na tom celkom napalilo!! ja sa o ostatne arabske krajiny nestaram pokial sa mna bytostne nedotykaju .. tunisko sa ma momentalne dotyka, poradim nastudujte si par veci aby ste boli poniektore mudrejsie ak sa opierate do mojho intelektu... Tunisko je jedina demokraticka krajina, presla si volbami ktore boli prve demokraticke od arabskej jari. Zeny su tu policajtky.. vo vlade, na poste, v banke vsade, studuju na VS, maju rovnake pravo... Hijab je voleny chces, nechces.... bodka..a kopec inych veci, ktore by som sa nedopisala.. a co sa tyka konvertovania .. uz som sa tu xkrat vyjadrila ze konvertovat nejdem.. ak budem o tom uvazovat.. tak Allah, resp Boh mi ukaze cestu ktore prezivanie viery je pre mna to spravne .... Poviem vam jedno, filmy z produkcie USA, nie su a nebudu dobry zdroj a otvorte trosku mysle.. to ze ste sa poucili zo skusenosti kamaratky.. wake up to NIE JE vasa skusenost..! ... co sa tyka napr svadieb, moj priatel sa zenit nechce, m,ozno by som sa skor ja nez on :D ..Posledna vec.. odkedy som k tomu zacala pristupovat inak.. som jedna lubena, milovana, podporovana, vyrovnava a pokojna zena.. a je nas tu takych viac..🙂 .. Je mi luto ze poniektore mate zle skusenosti.. snad vas v buducnosti obidu Inchallah! .. Vdaka za vsetko Alhamdullilah.. drzte sa a pekny den... krasny pozdrav zo Sousse..🙂

jolinka
7. jan 2015

baby vsak uz budme ticho...my zhluky komplexov 😀 😀 😀 😀

jolinka
7. jan 2015

@jozefinka111 a tebe vela stastia

jersey333
7. jan 2015

podla toho co pises si vlastne rozhodnuta ,..tak preco sa pytas na nazory nas <komplexnych sloveniek"| btw sama zijem v krajine kde prevlada islam a je to cisto demokraticka krajina, takze myslim ze viem o com pises ,.... cize neostava nam zazelat nic ine len vela stastia a hadam ti to vynde/ ja osobne som napisala svoj nazor nechcela som sa nikoho dotknut ani som to nemyslela zle ,..bol to cisto moj nazor a skusenosti kamaratok ,..ja osobne izjem v zahranici 5r a vztah s muslimom by som nemohla mat ,..rozdieli v nasich kulturach su velmi velke ,...teraz si zalubea vsetko vidis ok len aby to aj tak vydrzalo ,..good luck

ifkael
7. jan 2015

@jozefinka111 vela stastia zelam a nech nedopadnes ako vacsina, ktora si mysli, ze vyhrala nieco so vztahu s arabom..pokym sa vie zena prisposobovat, drzat hubu a krok, tak jasne, vsetko klape...
ale pripadny rozvod byva velmi draho zaplateny.. deti neuvidis.

vid par pripadov aj z Tunisu..

jana_eyre
7. jan 2015

@jozefinka111 kedze som si preklikala celu diskusiu a vidim, ze ja jedina som spomenula nejaky film, tak sa musim ozvat.. trocha nechapem preco spominas americku produkciu, ked ja som pisala o iranskom filme a navyse som sa ta defacto zastala.. hoci som potom uznala, ze moja poznamka bola hlupost, o ziadnej americkej produkcii som nepisala.. ale budis, vela stastia do zivota..

mima4
7. jan 2015

@jozefinka111
pokial mas submisivnu povahu a budes vediet, kde je tvoje miesto, tak da sa fungovat v arabskej kulture, ale potom to naplno akceptuj.
Nezabudaj na tieto slova: som poslusna, podriadena, podajna, som aj ticho, vyhoviem muzovi vo vsetkom, o detoch rozhoduje pravdaze naplno muz.
vpis si ich do svojho srdca a prajem pekny zivot 😉

jozefinka111
autor
7. jan 2015

@jana_eyre ... Nie nie tym som teba skutocne nemyslela ospravedlnujem sa ked to tak vyznelo 🙂 nahoda.. tym som myslela baby, ktore svoje "vrele" a zaryte tvrdenia maju skutocne z filmov ako bez dcery neodidem a podobne...

slavkab
7. jan 2015

@jozefinka111 necitala som celu diskusiu, mozno to uz bolo spomenute...prave som citala knihu stratene od evity a tam su skutocne pribehy zien, ktore si tym presli...neda sa urcite hadzat vsetkych do jedneho vreca, ale ja osobne by som neriskovala...skus precitat tu knihu, mozno ti pomoze urobit nazor 😉

jana_eyre
7. jan 2015

@jozefinka111 ok, dnes mi nejde karta 😀 a nedopina mi zrejme... dnes uz radsej nepisem..

jolinka
7. jan 2015

@jana_eyre sak to ...aj mna toto zarazilo, ty si sa jej zastala, v dobrom spomenula filmy a este najviac zdbana si 🙄 🙄 🙄

katti77
7. jan 2015

@jozefinka111 ja ti zo srdca a úprimne želám aby si mala šťastný život s milovaným mužom či tomu veríš alebo nie

ale všetky príbehy žien ktoré som čítala (skutočné príbehy na rôznych fórach) vždy začali tak isto,
žena je zaľúbená, odhodlaná urobiť všetko pre lásku k mužovi, má ružové okuliare a hlavne príde to čomu sa na jednej stránke o tuniských chlapoch hovorí TMJI - ten môj je iný, potom prídu prvé nezhody a ona si vyčíta, že ho nechápe, musí sa prispôsobiť, on má pravdu, ona zveličuje, prvý rozchod, udobrenie, výčitky ako to všetko len ona pokazila, ako nevie ona správať... ak sa niekto vyjadrí v neprospech ich lásky tak žena tvrdí dve veci - buď sme zakomplexované a závidíme takú veľkú lásku, alebo nás oklamal dáky arab tak to nedoprajeme jej. Poväčšine tieto vzťahy končia zle, chcem veriť, že ten tvoj tak neskončí.

Poviem ti len jedno k tvojmu vzťahu - už len to že žijete spolu (teda to predpokladám, asi nebývaš sama v byte a on u rodičov, či?) si myslím, že jeho rodičom musí vadiť a predpokladám, že im to vadí a to čo tu píšeš, že máte dobrý vzťah je pretvárka, pre nich nie si dobrá žena (arabka by to v živote nespravila a môže byť neviem ako pokroková). Tým ťa nechcem ani urážať ani nič podobné, proste to je fakt.

To že si ho nespoznala ako plážového playboya tiež neznamená, že je iný ako oni, ale môžeš mať pravdu môže ťa milovať, to keby človek vedel tak ma vyhraté, ale tak to nefunguje.
Arabka napr. ak zarába tak nemusí dať mužovi ani korunu, všetko je len je a finančne sa musí o rodinu postarať muž, tak si len pre seba polož otázku koľko ťa táto láska stála? Koľko si už musela do spoločnej budúcnosti investovať? Ja nepotrebujem a ani nechcem odpoveď ja ju totižto si myslím poznám.

Áno teraz ti je jedno ako to bude s deťmi lebo ich nemáš, ale keď prídu bude neskoro. Je pravda, že ak budete s mužom šťastní tak je jedno kde sa deti narodia, budú šťastné aj tie deti ale ak sa niečo stane tak budeš mať len dve možnosti - žiť bez detí tu na SK alebo bez detí v Tunisku a budeš ich môcť pri dobrej vôli muža navštevovať. Takže je dobré rozmýšľať dopredu nie až tá situácia nastane.

skús ísť na fórum orbion.cz a daj si tunisko a diskusie a trošku si ta počítaj čo tam píšu, ženy tiež mali Tunisanov, tiež sa nespoznali v pláži a tiež si mysleli, že ten ich je iný... kľudne si sprav prieskum koľko týchto vzťahov vydržalo aspoň 10 rokov (ak 1% tak je veľa) a koľko buď už vo vzťahu nie je alebo je len kvôli deťom aby one neprišli....