icon

Vzťah s mladším mužom. Ona má 40 rokov, on 27 rokov

mima2014
12. mar 2015

Ahojte ženy, problém sa netýka síce konkrétne mňa ale mojej najlepšej kamarátky.
Veľmi vás prosím o názor .
Kamarátka má 40 rokov, desať rokov je rozvedená, má 15 ročné dieťa, žijú spolu sami.
Je fajn osoba, veľmi obľúbená, má veľa priateľov takže sa necíti sama ako by sa dalo čakať. Veľmi sa snaží zabezpečiť rodinu lebo exmanžel jej v ničom nepomôže.
A darí sa jej to.
Mala nejaké vzťahy po rozvode ale nežila s nikým.
A stretla ................už sme u toho...........veľmi fajn muža. Problém je v tom, že on má 27 rokov. Je síce rozumný, samostatný, pracujúci...........na svoj vek veľmi vyspelý, ale .............on sa do nej zamiloval. Trávia spolu sem tam čas -kafe, prechádzka.Nič viac. Lebo si majú stále čo povedať.
Ale .........je tam ten vek.
Už dva mesiace počúvam denne otázku čo má robiť.........od nej, ktorá si vie vždy poradiť.
Je mi jej veľmi ľúto lebo vidím, že sa s ním cíti dobre ale vnútorne sa bráni....priam si zakazuje..........aby sa k nemu pripútala. Takto sú nešťastní obaja.
Veľmi by som jej priala niekoho s kým by bola šťastná ale tiež v tom veku vidím problém. Možno nie teraz ale neskôr.
Čo vy na to baby?

oldman50plus
12. mar 2015

Mám minimálne 4 známych (v skutočnosti jeden príbuzný) ktorí mali podstatne staršie manželky 7-11 rokov.
Všetci ich začali podvádzať a rozišli sa s nimi (či už rozviedli alebo prestali spolu fungovať) niekedy keď sa začala blížiť k 50-ke. Zaujímavé že všetci 4 tvrdili že problém nebol ani tak fyzický (jedna z nich bola fyzicky extrémne príťažlivý mladistvý typ ktorej by každý hádal minimálne 10 rokov menej) ale že začali byť "starecky protivné", bez energie, bez nálady, nič sa s nimi nedalo podnikať. Prestali im stačiť duševne.
Neviem, moja momentálna partnerka má o dosť viac ako 50 ale blázniť sa je schopná ako by mala 20 - ALE NIE VŽDY. Možno sú výnimky. Na trvalý vzťah zakladatelia asi pomýšľať nemôžu, na pekných pár rokov spoločného vzťahu - prečo nie?
Prináša to ale problém ktorý mala jedna blízka známa. Dala sa dokopy - naoko - s poslancom a riaditeľom, o dosť starším, ktorý jej otvorene povedal že je bisexuál, v podstate ale bol homo takže sex prakticky neskúšali. Ona okrem sexu mala v tom vzťahu všetko, peniaze, cesty, high society život, chápavého partnera.... On mal tlmočníčku do angličtiny, nemčiny, francúzštiny a ruštiny a mladšiu kosť, ktorou mohol vyvrátiť akékoľvek podozrenia zo sexuálnej orientácie čo dnes ešte stále voličov uberá. On povedal že kedykoľvek niekoho bude mať fajn. Za cenu masturbácie dostala pomerne dosť.
Problém ktorý si neuvedomila je to, že keď sa ukazovala s veľkým psom, menšie, ale pre trvalý spoločný život perspektívne psíky sa neodvážili ani priblížiť lebo sa báli že ten veľký by ich zadávil. Takže stratené roky, tie najdôležitejšie.

jersey333
12. mar 2015

ja nechapem preco by v tom bol problem ,..dnes je to doslova v mode ,..ze starsie zeny maju mladsich partnerov ,..a mlade zaby tahaju k starsim muzom ,....a preco by mala kamoska o par rokov vyzerat ako stara korytnacka? Nechapem ? ,..ja mam 50r mamu a zatienila by kazdu 20rocnu pipku ,...ak sa zena o seba stara vobec sa to neodrazi na vyzore ,.tak neviem co tu riesite ,...a ked si spolu rozumeju tak zvysok sveta velky shit...do toho ...drzim palce

jersey333
12. mar 2015

a co sa tyka toho sklamania tak sklamat sa moze aj v starsom partnerovi ,..v tom vek nehra rolu ...

lubina
12. mar 2015

len aby to neskoncilo tak, ze on nakoniec bude s tou teraz 15-rocnou dcerou......to mna napadlo ako prve, ze o par rokov, to tak moze byt......ja osobne by som do takeho vztahu nesla.

trdielko007
12. mar 2015

podla mna,z mojho pohladu,je to blbost mat vztah kde je taky vekovy rozdiel,hlavne ak je mladsi muz......pre mna neprijatelne....

janickacrazy
12. mar 2015

Mám kamošku, ktorá si tiež v 40tke našla oveľa mladšieho partnera, dokonca ju nahovoril aj na spoločné dieťa. Ona mala ešte 20ročnú dcéru z prvého manželstva. Dopadlo to nakoniec neslávne, malý nemal ani 3 roky a už boli od seba. Problém bol v tom, že mladý bol nezodpovedný, behal si kade tade po krčmách, dokonca začal hrať hazardné hry. Takže kamoška ostala sama s 2 deťmi a má čo robiť, aby zvládala platiť byt a ostatné veci. Dcéra chodí na VŠ, síce sem tam brigáduje, ale to je málo. Ale zase poznám aj jeden pár, ktorí majú taký vekový rozdiel a sú stále spolu, aj ked neviem, či sú šťastní, mám pocit, že ten manžel ju podvádza alebo aspon furt flirtuje s každou ženou.

nasta55
12. mar 2015

@mima2014 nech sa riadi srdcom, ved vek nieje prekazka 🙂

prasiatko30
12. mar 2015

vsak s nim hned nemusi mat spolocnu domacnost a krdel deti

sabina1975
12. mar 2015

@mima2014 fakt nechapem ze este aj dnes sa riesi ked je zena starsia moj syn ma 22 a zije s 31 rocnou maju sa radi kde je zaruka ze so seberovnou alebo mladsou zenou bude stastny

larnaca
12. mar 2015

@mima2014 vôbec by som to neriešila, moji známi tvoria pár - ona bude mať tento rok 50 a on 30, okolie si už zvyklo, rodina taktiež a všetci to rešpektujú, oni sú šťastní, zamilovaní, už majú aj spoločné bývanie, mimochodom je to kamarátka mojej mamy a syn jej ďalšej kamarátky 🙂 dokonca aj jeho rodičia to zobrali v pohode, dali sa dokopy na spoločnej dovolenke a klape to 🙂

nela1916
12. mar 2015

No možno som mimo, ale na tomto mieste vyslovím dosť radikálny názor. Neviem prečo, vždy keď sa o niečom takom to dozviem, mám strašne blbý pocit, že je v takomto vzťahu muž iba "zneužitý". Asi je v tom príliš veľa prípadov, keď si babeny v strednom veku "len tak užívali" a nechávali veciam voľný priebeh, toto odmietam a myslím, že ženy na to nemajú právo. - osobne mi pripadá strašne neférové, aby žena, ktorá rieši, ako zabezpečiť pomaly dospelé deti a vôbec celú ťarchu svojej zrelosti, s tým všetkým zaťažovala muža, ktorý napríklad ešte ani nesplodil vlastné dieťa. Ani ja vo svojom veku nevyhľadávam mužov okolo dvadsať, hoci ich mám v okolí priam celú hromadu, budem ich oveľa radšej vidieť so seberovnými, nech sa spolu učia, o čom je život a nebudem poloskazených chalanov zaťažovať svojou minulosťou a tak.

Ale jasné, 27 už nie je až také mláďa a druhá vec je, ak je medzi nimi skutočná láska, taký ozajstný cit bez bočných úmyslov. Aj jeden aj druhý by tu mohol byť zneužitý - muž ako "mladé mäsko" alebo žena ako "dobrý starší objekt". Tak neviem, môžu si buď skúsiť preveriť, či to druhá strana myslí vážne, alebo vyslovene prerušiť kontakt, možno to oboch časom prejde, alebo to bude tak silné, že si časom k sebe opäť nájdu cestu. Ale... Za mňa skôr tá druhá možnosť.

mala_hobitka
12. mar 2015

@mima2014 Ja si myslim ze vek by nemal byt prekazkou vo vztahu pre dvoch dospelych ludi. Ked sa maju radi a vazne jedine co tvoju kamosku brzdi je jeho vek tak by bola skoda prist o moznost dobreho vztahu. Maju si stale co povedat, to je skvele. Nech to skusia. Ved az ten vztah by im ukazal ci to bude alebo nebude fungovat. Ak sa tvoja kamoska boji ze by bola sklamana ked to nevyjde...uprimne uz teraz je urcite dost namotana takze je uz jedno. A vazne im to moze vyjst len to musia skusit. Myslím ze viacere by so mnou suhlasili ze im drzime palce 🙂

mima2014
autor
12. mar 2015

Ďakujem vám veľmi pekne za vaše názory. Dám jej túto konverzáciu prečítať, myslím si, že ju to napriek niektorým negatívnym ....ale objektívnym názorom , povzbudí.
Ešte raz vďaka všetkým za názory a čas, ktorý si na ne našli.

mimca77
12. mar 2015

Pribeh mojej kamaratky - v septembri 2008, kratko potom ako som sa odstahovala na opacny koniec Slovenska, sme mali jeden z nasich dlhych vykecavacich telefonatov, a ona mi prezradila (so strasnym smiechom), ze bola na chate a mala nieco s nejakym chalanom, Kamoska mala vtedy 35 a chalanisko mal 21, cize bol o dva roky starsi ako ja (matne som si ho pamatala z gympla). Az tak som sa necudovala, kedze stale inklinovala k mladsej spolocnosti (vid uz len fakt, ze my dve sme si v tom case boli velmi blizke a tiez bol medzi nami riadny rozdiel). Takto sa volajako stretavali chvilu, akoze nezavazne, ale po kratkom case priznala, ze je donho zalubena. On to priznavat ani nemusel, lebo to z neho priam kricalo. Povedala som si "ok, jej lichoti, ze mlady je z nej uplne hotovy, a ona ako akcna baba aj urcite ocenuje to, ze stale niekam chodia a nieco robia, a on je zas hrdy sam na seba, aku ma samicu, kym ostatni kamosi sa zahadzuju s pubertackami". Lenze ono to po case prerastlo do toho, ze sa k nej nastahoval. Kamoska je ale dvakrat rozvedena a ma dve dcery, pricom ta starsia je len o nejake dva alebo tri roky mladsia ako jej frajer. Nastali vselijake problemy, hadky so starsou dcerou, rozchody, navraty, atd. atd. atd., toto sa nejaky cas dialo dookola, uz som ani poriadne nevedela, kedy su a kedy nie su spolu, az sa to zrazu nejako utriaslo do stavu, ze mladsia dcera je s tym OK a vychadza s nim dobre (teraz ma 17), starsia ho v podstate ignoruje, osamostatnila sa, ale s mamou si k sebe nasli cestu a opat maju pekny vztah (ta ma teraz tusim 24), a moja kamoska, ktora presne dnes oslavuje 42 rokov stale funguje so svojim 28rocnym frajerom uz 6 a pol roka, a este aj jej samotnej to pride neuveritelne 🙂 Toto je skutocny pribeh, takze nema na zaver ziadny ani happy-ending ani tragicky koniec ani moralne poucenie, tazko povedat, co bude o par rokov, ked sa on rozhodne, ze chce byt otcom. Ked to nanho pride dajme tomu v 35ke, ona bude mat vtedy 49, jej starsia dcera 31, a asi bude skor ocakavat vnuca ako dieta, a on pravdepodobne presidli na inu adresu, ale mozno aj nie. Chcela som tym povedat hlavne to, ze ano, fungovat to moze, a kludne aj dlhodobo, tazko povedat, ako to nakoniec dopadne. Ale tu a teraz su spolu stastni, a to je asi to najpodstatnejsie. Carpe diem 🙂

libka1
12. mar 2015

tiez jeden zo zivota: kolegynin syn si takto narazil svoju ucitelku na strednej 😅 on 17, ona okolo 30, s muzom a dvoma detmi, vraj mali volne manzelstvo a muz o tom vedel... boli spolu hodne dlho, ucil sa velmi zle na strednej ale ona ho nejak dokazala namotivovat ze si nakoniec pri nej spravil aj strojarinu vysku... potom sa s nou ale rozisiel a nasiel si mladsiu, nedavno sa mu s tou sucasnou narodilo dieta... urcite to ale nebolo tak ze by ju nelubil, z toho co som videla a pocula sa naozaj milovali a dostavala sa hlavne ona z toho velmi tazko ☹ obdivovala som vtedy moju kolegynu ze to dala, ja by som sa ako matka asi scvokla, ona bola velmi v tomto pokrokova na svoj vek. zobrala som si z toho poucenie ze keby raz moje dieta nieco taketo spravilo nema zmysel do toho zasahovat, vek nie je ta velicina co ma najdolezitejsi vplyv na kvalitu vztahu 😉

@mima2014 kamaratke odkazujem nech sa tomu nebrani a uzije si to, to co spravi hadam nikdy lutovat nebude, ale to co nespravi urcite ano 😉

maria1989
12. mar 2015

@nela1916 chudáci zneužití 😅

libka1
12. mar 2015

@maria1989 😀 treba nahlasit zneuzitie na policiu...

janinah
12. mar 2015

chalan skôr či neskôr bude chcieť vlastné dieťa,a to bude vážny problém,v tomto prípade by som sa vrátila z kratšej cestya ušetrila si sklamanie o pár rokov.....na druhej strane možno si chvíľu bud eužívať a ostanä jej spomienky na staré kolená,ale bude to výhra?.....viac by som investovala do hladania chlapa rovesníka,s ktorým je väčšia šanca na spoločnú starobu,samozrejme 40r. žena má do dôchodku ďaleko,ale čas nezastavíš

mihula
12. mar 2015

@natalym no presne.Ja mam Kamosku.Ona ma jedineho syna ma 25 rokov,chodil s rovesnickou 4 roky.Zbalila ho 41rocna baba a ma doma 17 rocnu dceru.Rozisiel sa s mladou a nastahoval sa k mame?Ja zas nechapem,tie zrele zeny.Čo si chcu vlastne dokazat?A mlady zasram ma doma ful servis,nic nerobi,len lezi a skoro mama vyvara,a pere aaj financne taha.A zas nema problem nechat dceru doma,sadne na motorku a s mladym vymeta dnom nocou co sa da.Myslite,ze tento vztah vydrzi?A mama je na prasky.Ked sa opytam,ci sa uz stretla s nevestou tak je jej do placu.

natalym
12. mar 2015

@mimca77 Riešenie je jednoduché, aj u p. Saudka to vyriešili.......

slniecko2
12. mar 2015

@mima2014 on asi potrebuje maminku, ona potrebuje niekoho kto ju obdivuje. bude to fungovat ak budu chciet. chlapec ale asi rezignoval, ze chce deti a ja dufam, ze ak ostanu spolu, tak nebudu uvazovat nad IVF a inými somarinami. lebo ak to má byť, ak nech prirodzene (dieťa). Ja by som jej poradila, nech sa najskôr zoberú ak to myslia vážne. a ona si aj tak spraví podľa seba, nemusíš sa báť, že sa bez teba nerozhodne 😉

petra7777
12. mar 2015

@zugas A nebojí sa, že jej bude "klátiť" dcéru?

kimina7
12. mar 2015

Ja by som sa ziez bala vekoveho rozduelu ak je zena starsia o tolko, opacne nie. Inak kamaratka ma 12 rokov mladsieho muza uz 8 rokov a teraz maju male dietatko a du stastnejsi ako vela parov v okoli. A este k tomu ten mlafi muz trval na tom mat dieta 🙂

papricka33
12. mar 2015

@mima2014 vek nehra rolu. Teraz je teraz, ak si rozumeju, mlady je rozumny, naco nieco stale riesit? ... nikto nevie co bude zajtra...

timea7
13. mar 2015

@mima2014 niekoho priťahujú mladé žabky, niekoho zrelé ženy. Niektorá žena (sorry) vyzerá v päťdesiatke ako dôchodkyňa, aj sa tak správa, niektorá ešte v osemdesiatich rokoch o seba dbá, žije aktívnym životom. Poznám dlhoročné manželstvo, myslím, že šťastné, kde je žena o deväť rokov staršia, na druhej strane sa rozvádza každé druhé a nie preto, že by žena bola o toľko rokov staršia. Že bude on o dvadsať rokov muž v najlepších rokoch a ona babka, s tým zrejme počítajú, mňa by skôr znepokojovalo to, že zrejme on bude chcieť deti a ona už veľa času na ne nemá, ďalej to, že medzi jeho priateľmi sa zrejme bude ona cítiť divne, ako ju prijme jeho rodina....Mám syna pomaly v jeho veku a teda osobne by som nebola nadšená, keby si dopratal priateľku pomaly v mojom veku 😝, ale žil by s ňou on, nie ja. Iba by som sa ho spýtala,či si toto všetko uvedomujú a ostatné nechala na nich. Ako tu už niekto písal, čím menej ľudí to bude riešiť, tým lepšie.

timea7
13. mar 2015

@natalym no ako kto, mňa nikdy mladší nepriťahovali, vždy mi imponovala taká rozhladenosť, múdrosť, ale iba raz som mala priateľa staršieho o 11 rokov a ten bol tak rozhladený a múdry, že by so mnou manipuloval, ako s bábkou, našťastie som mu na to veľmi skoro prišla. Ale mladší niéééé, teda pre mňa.

terezka1947
13. mar 2015

...moja znama ma dvoch synov po 20tke,ma 45 rokov,ale vyzera skvele...a uz dva roky zije s 25 rocnym chalanom...laska z oboch stran-hoci podla mna z jeho skor taka materinska ju nej(lebo doma nejake extra pochopenie od vlastnej mamy nemal)
ale kazdopadne,vztah maju pekny a aj vyzeraju spokojni

bosoriak
13. mar 2015

@mima2014 Mam v okoli par, v ktorom je zena starsia o 10+rokov od muza. Su spolu dobrych 10 rokov. Ona ma syna z predchadzajuceho vztahu (ten uz ma teraz 18). Obaja sa po racionalnej uvahe dohodli, ze spolocne deti mat nebudu. Bodka. Laskou naplneny harmonicky vztah sa da prezit aj bez deti. Lebo citam, ze to jedine je problem. Tak nech sa o tom dohovoria, ved su dospeli ludia a nikto do ich vztahu nevidi. Iba oni dvaja.

zugas
13. mar 2015

@petra7777 ja si myslím,že nie.....Poznám ho,nie je ten typ chlapa,je úplne normálny,utiahnutý,spoľahlivý..... 🙂

mima2014
autor
13. mar 2015

@slniecko2 Nemyslím si, že on potrebuje maminku .tú má 🙂
A čo sa jej týka, tak určite nepotrebuje obdivovateľa, tých má viac ako dosť.
Vydávať sa ona rozhodne nemieni, jeden rozvod jej stačil na celý život.
Ale myslím si, že to skúsi. Asi si treba naozaj užiť to čo je teraz , budúcnosť nie je istá nikdy.