icon

Vzťah s mužom, ktorý je manipulátor

24. jan 2022

Zamýšľam sa nad tým, začala som vzťah s mužom, ktorý mi veľmi skoro o sebe povedal, že je manipulator. A ja som zistila, že to naozaj tak je, ale nerozumiem tomu, prečo mi to o sebe povedal? Veď manipulátor by to mal snahu skôr tajiť či? Snažil sa obhájiť, vraj jemu by nevadilo, keby ho manipuloval človek, ktorý ho ľúbi a chce pre nás dobre. Či aj ten manipulátor má kúsok svedomia? 😃

autor
24. jan 2022

@negymama práveže mi vravel, že neexistuje ten pravý, že všetko je to len náhoda, koho stretneš. Vravel iba že má pri mne dobrý pocit, že keď chytí mňa za ruku, cíti pokoj, že svet sa zastavil, a že pri inej necíti nič.

autor
24. jan 2022

@acrobaleno skôr tvrdil, že on si ženy nepúšťa k sebe bližšie, do srdca, do citov, že mňa si pustil, ale pokazila som to, lebo ho odmietam 😃 takže je to vlastne jedno a nezáleží na tom, ci sa žene otvori alebo nie.

acrobaleno
24. jan 2022

@autorka a hádam mu neveríš...nemáš pocit, že ťa tak trošku citovo vydiera? Akože na tvojom mieste by som mu nič nevysvetľovala. Iba sa s ním rozlúč a blokni a hlavne nereaguj.

autor
24. jan 2022

@mandala77 ja ho nechcem zachrániť. Chcela som len spoznat.

autor
24. jan 2022

@negymama povedal, že každej vadilo na ňom niečo iné. Že pre jednu je moc hrubý, pre ďalšiu taký a pre ďalšiu onaký. Škoda, že si to už presne nepamätám, čo všetkým tým ženám na ňom vadilo.

anita6666
24. jan 2022

Veď už sama musíš vidieť,ako s tebou zametá..."pokazila si to" nechápeš stále? Uz len tá veta,by ti mala otvoriť oci

negymama
24. jan 2022

@acrobaleno tak aj akcie ci tovar maju na trhu vyssiu hodnotu, ked ich vela zakaznikov chce. Panko si Milionmi zien vytvara vyssi dopyt. Ze ho ale nakoniec kazdy len popreberal v ruke 😅 a potom vratil do regalu, o niecom svedci.

acrobaleno
24. jan 2022

@negymama toto je riadny fiškus. Mám pocit, že ju skúša, či sa chytí na tie reči o ostatných ženách. Keď jej hovorí, že jednej vadilo ono a druhej tamto, tak možno čaká, že autorka povie, že jej by to nevadilo. "Robí z nej výnimočnú".

autor
24. jan 2022

@acrobaleno necítim sa pre toto výnimočná.

acrobaleno
24. jan 2022

@autorka Isto? Tak prečo potom riešiš na 5 stranách jeho zámery a rozoberáš každú jeho vetu?

negymama
24. jan 2022

autorka .. .asi to vsetky niecim "pokazili". a nie je to jedno?
Inak ja si z mladosti pamatam jednecho chalana, co za mnou chodil, ale vzdy mi na rande rozpraval ake su zeny zle, jedna bola chamtiva na peniaze, jedna videla len postavenie jeho rodicov, dalsia chcela mat krajsieho ako je on...vsetky boli vychcane, potvory... No nic, toto ma tak odpudilo, ze som sa stala dalsou jeho byvalou "potvorou".

dadis
24. jan 2022

Ved asi teda do toho chod....co ti mame viac napisat

autor
24. jan 2022

@acrobaleno nečakala som, že sa rozvinie takáto dlhá diskusia. Ale prišlo mi to veľmi čudné, prečo by mi manipulátor hovoril, že je manipulator. Na to som sa pýtala.

autor
24. jan 2022

@dadis ja som rada, že ste mi otvorili oči 🙂

negymama
24. jan 2022

nie je na tom nic cudne, kdesi na 3 ci 4tej strane ti to nejaka baba vysvetlila, aky to ma nazov, ten prejav kvazi "uprimnej" spovede zlej vlastnosti.

autor
24. jan 2022

@negymama veď ok, nevedela som, už som múdrejšia. Ale neviem prečo sa toto vníma inak, ako keď normálny človek ukáže tiež aj svoje zle vlastnosti, povahu, aj hneď na začiatku vzťahu.

bosorka2302
24. jan 2022

Este aj muzi co sa len lutuju a kazdy im ublizuje su skryti manipulatori. Pozor na to

acrobaleno
24. jan 2022

@autorka na to, že máš malé dieťa a máš po 30 tak si asi žila dosť chráneným životom, keď sa takéto pýtaš. Ono to nejde ani tak o chlapov, ale o nos na ľudí vo všeobecnosti.

negymama
24. jan 2022

@acrobaleno skor si myslim ze je to taka vymakana manipulacia. Ako ked priklad muz stale rozprava ake su ostatne zeny neverne a flakaju sa po baroch, a chcu len minat na paradu...tak si pozvolna ziskava suhlas s buducim utlacovanim a obmedzovanim slobody - , v style slusna zena nechodi s kamaratkami na diskoteku, nemaluj sa ako stetka, nemas co byt vecer sama vonku atd. atd.

makova333
24. jan 2022

Autorka: postupne prejdes do fazy devalvacie. Polrok ber plus minus.

acrobaleno
24. jan 2022

@negymama presne, ako sú všetky zlatokopky a podobné veci. No ja som typ človeka, čo povie skôr zedz káres akoby som mala niekomu dokazovať, že nie som taká. To nie je moja práca.

negymama
24. jan 2022

autorka...nehovor len o nom, povedz o sebe, si typ co ma vela soc. kontaktov? mas kamaratky, surodencov, rodicov, dobre rodinne zazemie a vztahy?

Lebo co si vsimam, obetami nespravnych ludi sa casto stavaju ludia, co maju deficity, bud v detstve, nenaplnene laskave vztahy s rodicmi , rodinou, alebo su nejakym sposobom aj nechcene izolovane /priklad nemaju surodencov rodicia zomreli, ocitli sa v cudzine sami/.

skus si viac rozvijat kamaratske rodinne kolegialne vztahy, ziskas vacsie socialne skusenosti, viac sa dozvies o ludoch, ziskas odolnost, sebavedomie a...nebudes mat potom take nutkanie do nezdravych emocne zavislych vztahov.

autor
24. jan 2022

@negymama hej som presne ten izolovaný typ ako píšeš, žiaľ.

negymama
24. jan 2022

ja som to vycitila. z toho ako o nom rozpravas. ze asi nemas vela inych kontaktov.

autor
24. jan 2022

@negymama hej asi sa ho príliš držím, alebo idealizujem.

negymama
24. jan 2022

ano, a dalsi varovny znak je ten, ak sa ta niekto snazi odrezat od kontaktov a aktivit ktore mas. Aj keby to bolo len nevinne stretka pri kave, ci kurz malovania.

autor
24. jan 2022

@negymama veď to je jasné. To nerobí.

negymama
24. jan 2022

Snažil sa obhájiť, vraj jemu by nevadilo, keby ho manipuloval človek, ktorý ho ľúbi a chce pre nás dobre

tuto svoju vetu z povodneho prispevku si viac x precitaj. Velmi atypicka snaha obhajit manipulaciu ako nieco co je Ok, ak sluzi "dobremu" . ucel sveti prostriedky.

negymama
24. jan 2022

asi este nie je v tej faze. no daj si pozor . Informacie mas, ovela viac ako mnohe ine zeny ktore sa dali zlakat, Mas tak velky naskok.

acrobaleno
24. jan 2022

@negymama "chcem len dobre", to je čarovná formulka. Otvára sa mi nožík vo vačku, keď to počujem.