Vzťah s partnerovými deťmi
Ahojte....mám priateľa, ktorý má z predchádzajúceho manželstva 2 deti. dcéra 10r, syn 4r. Stretáva sa s nimi každý druhý víkend. Problém nastáva v tom, že nejako si prestávam rozumieť s jeho dcérou. Zo začiatku bolo jej správanie znesiteľné, no postupom času sa to len zhoršuje a zhoršuje. Mám pocit, že mi robí napriek, že je milá ku mne len v prítomnosti inej osoby. Keď sme samé, tak ma ignoruje, dokonca ani nepozdraví.Keď príde v sprievode niekoho iného, napr. starých rodičov, tak sa aj pozdraví aj privíta. Keď to nie je pre ňu samozrejmosť nech to radšej nerobí. Mne táto jej faloš maximálne vadí. Nepotrebujem,aby sa predo mnou pretvarovala a hrala na milú. Radšej nech mi povie pravdu do očí. Nech mi povie že ma neznáša. Táto vzájomná alergia sa stupňuje a začína byť veľkým problémom, ktorý nevieme riešiť. Vadí mi postupne všetko čo robí,lebo viem , že to nie je úprimné. Začína mi dokonca vadiť aj jej prítomnosť. Neviem sa preniesť nad situáciou a začať nejako s čistým štítom. Poviete si, že je to decko a mám byť nad vecou? Ona je síce vekom dieťa, ale jej mama z nej urobila dospelú osobu.
Poraďte mi, ako riešiť túto situáciu, ignorovať jej prítomnosť cez víkendy u nás, alebo sa s ňou porozprávať a povedať jej že s falošnosťou a klamaním ďaleko nezájde?
Ja som totiž človek, ktorý neznáša ak ma niekto ohovára za chrbtom a ku mne sa tvári milo a má ma veľmi rád. Radšej nech mi povie pravdu do očí a neklame ma.To viem isto lepšie prijať. Neznášam faloš a pretvárku. Na to mám vyslovene alergiu...
@amouramour jj,tak asi sa nemýlim ,ked mám pocit,že ten príspevok je známy 😀
@mery69 hm stále to isté u druhých partneriek , zákerné deti z prvého manželstva, matka ktorá si cez deti zabezpečuje stály príjem , našla si kolíka ( ty si si nenašla? ) , chce si užívať ....
Fakt ako cez kopirák. Najlepšie deti z prvého manžesltva zabiť , ich nehodnú matku otráviť .....
"matku ako je ona, ze svoje deti ma len ako zdroj prijmu a deti ju nezaujimaju by som ani ako matku nenazvala...bo si to oslovenie ani nezasluzi."
Tak prečo nepožiada tvoj priatel o zverenie detí a nestaráte sa o ne vy dvaja ?
@maminuska asi tak, preto ma to aj tak vytocilo...mame naozor len jednej strany, bohvie ako je to v reale...
@maminuska nemám pocit, že by som chcela dieťa z prvého manželstva zabiť, tak neviem, prečo hádžeš všetky druhé partnerky do jedného vreca? ... je na tom niečo zlé, ak chcem, aby sa ex manželka môjho partnera prestala vyjadrovať o mojom dieťati ako o pankhartovi a o mne ako krave? chcem tak veľa, aby svojho syna neočkovala?? ... tiež by som mu mohla porozprávať o jeho mame báchorky, ale prečo by som sa mala vyjadrovať k žene, ktorú som v živote nevidela, tak ako ona mňa? prečo by som mala počúvať kydy, že mám dieťa len preto, aby som si udržala chlapa a zaujímavé, že ona si chlapa dieťaťom neudržala a prečo nerozmýšľa, čo urobili s manželom zle, že sa im rozpadlo manželstvo, pretože ja som tá príčina nebola ...., takže láskavo milé moralistky, a tie ktoré si myslíte, že vám sa to stať nemôže, nikdy neviete, čo vám život prinesie ... nenadarmo si sa hovorí "nesúď život iného, pokiaľ si nechodil v jeho topánkach ....
ahojte ja mám tiež priateľa ktorý má syna z bývalého manželstva,keď sme sa zoznámili jeho syn mal 10rokov a poviem vám nebolo mi všetko jedno keď mi priateľ navrhol že nech sa s malým zoznámim....predtým ako som mala príjsť na návštevu tak si s ním sadol a povedal mu že príjde jedna teta ktorú má rád a bol by naozaj šťastný keby sa so mnou zoznámil......no chlapec ma našťastie prijal celkom v pohode,trošku boli na začiatku problémy s jeho bývalou,lebo stále vykrikovala že jej chcem zobrať syna,čo mi bolo ľúto,lebo to nebola pravda ☹ ale zvládli sme to dnes má chalan 15rokov a dovolím si povedať že ma má naozaj rád a mnohokrát sa mi s niečim zdôverí skôr ako otcovi.....a až na to že ho šlahá puberta o stenu 😀 je náš vzťah v pohode.... 🙂
@amouramour no ved a na Slovensku,matka ked odíde s deťmi,v našich bežných podmienkách..asi má na to dovod ,mna by zaujímal názor druhej strany a možno aj partnera,kedže je k bývalej manželke štedrý,možno nielen z lásky k deťom ,ale aj k nej 😀 neprekvapilo by ma to 😀
a ešte jedna vec, aj napriek tomu, že ma prístup ex vytáča aj ovplyvňovanie, zakaždým sa správam k synovi partnera slušne, vymýšľam mu program a na jeho pubertálne nálady, papuľovanie rieši jeho otec ...
@mery69 a ako dlho si so svojím partnerom? niekedy trvá dlhšie kým si deti nájdu cestu k otcovej priateľke a matka detí sa ťažko zmieruje s tým že tam je iná žena....aj u nás to tak bolo,jej to vadilo,ale ukludnila sa,lebo som jej povedala že jej syna jej nechcem zobrať a že ja chcem mať aj svoje deti a že ja nikdy nebudem jeho matka ale ona....pred chlapcom som sa na jej adresu vyjadrovala vždy slušne,lebo vždy je to jeho mama a on ju bude lúbiť do konca života....sadnite si s partnerom a aj s ňou a porozprávajte sa,normálne sa jej opýtaj čo jej vadí 🙂
Je tazko sudit, clovek ked ma vlastne deti tak ich prekukne..aj s ich naladami, protivenstvami, vlastne deti clovek lubi, chape a vela veci im odpusti a nebere vazne ...
Lenze ked k takymto vikendovym detom pride zena co nema skusenosti s detmi tak je kolkokrat v soku. Aj sa snazi najst si cestu k nim ale na vela veci jednoducho nieje pripravena. A hlavne treba aby detom najst si cestu k novym partnerom pomahaly rodicia, nie kydat jeden na druheho, vsetku vinu za spravanie deti len zvalovat na svojho ex. Pokial sa nebudu ex partnery a novy partnery navzajom akceptovat tak je to pruser.
@barcelona94901 tiez si myslim, ze otecko vie preco to robi a ak by disponoval overenymi informaciami typu ako ma slecna tak to riesi troska inak...holt byt partnerkou, matkou c.2 je tazke...ja obdivujem zeny, ktore ostanu s dvoma detmi same a vychovavaju ich...muzovi je predsa len lahsie najde si slecinku a tie dva vikendy do mesiaca uz nejak zvladne a zije si ako slobodny clovek
@amouramour nesúď keď nevieš.....nie všetci muži sú takí.....a aj muž má nárok na šťastie a myslím si že ja určite nie som nejaká slečinka....a to že k nám chodí chlapec dva krát za mesiac,nie je naša vina,voláme ho aj častejšie,ale jemu sa nechce,keďže je v puberte a už sa zaujíma o dievčatá a chodí von s kamarátmi.....cez prázdniny je u nás stále a aj na všetky,hovorím,všetky dovolenky ho berieme zo sebou.....
@elebe aj ta mamina ma narok na stastie, len niekto sa aj musi starat, ze?🙂neviem ci by ste si tak ruzovo zili ak by ste mali striedavku...mne ten system, ze muz sa rozvedie a ziadne starosti a trapne vyzivne pride dost nespravodlivy....
ale to je jedno, tento prispevok tu podla mna uz bol, najprv autorka v pohodke a potom zlc vykypela ako tu stranu pred...
@amouramour my sme striedavku chceli, bola som na to aj pripravená, aj malý súhlasil, ale pred rozvodom povedal, že chce ostať s mamou, lebo mama povedala ... viac sme to neriešili, ono sa ťažko bojuje s veternými mlynmi a mama je vždy len mama bez ohľadu aká je ... mne ten malý povedal svojho času dosť o svojej mame, aj o tom, ako sa rodičia hádavali a nerozumeli si, ale stále nemám potrebu ísť proti nej, aj keď niekedy ma cuká ...
@amouramour my sa naozaj aktívne podielame na živote priateľovho syna a keďže je teraz v puberte a jeho mama ho nezvláda......mnohokrát sme jej navrhli nech ide bývať k nám,lebo pred otcom má väčší rešpekt......tak ma nesúď keď nevieš ako to u nás je....ja s chlapcom problém nemám,má u nás detskú izbu a kedy zajtra prišiel k nám bývať,tak nech príjde....a na margo toho akože trápneho výživného,môj priateľ posiela bývalej naozaj pekné peniaze na chlapca a okrem toho mu aj kupujeme iné veci.......a jeho mamina tiež má svoje šťastie má už druhého manžela a aj ďalšieho syna....ja nikomu v šťastí nebránim
@elebe lenze toto su skor vynimky, bohuzial to funguje skor ako som napisala ja...milenky/priatelky vydieraju, robia sceny, chcu zakazovat stretavanie s detmi a okresavat vyzivne....
@amouramour lenže to je potom na ich partnerovi, aby to riešil ...
@amouramour ja viem že sú aj také......ale my sme asi naozaj výnimka 🙂 a odkiaľ vieš že aj zakladateľka je taká,čo ak naozaj si nevie rady a prišla po pomoc? ja nikdy nezabudnem na to ako som sa bála že ma priateľov syn nebude mať rád a tým to naštrbí náš vzťah....kto nezažil nepochopí
@amouramour no tak tu toho môjho by to neprešlo, aj keby som na hlave stála a kývala ušami 🙂
@amouramour
@raszuz ani u môjho by to neprešlo.....preboha,veď je to jeho krv,jeho syn a keby som sa na hlavu postavila tak by som nič nezmenila a ani nechcem 🙂 som rada že priateľ má taký prístup k svojmu dieťaťu , keďže sa aj my pokúšame o bábo 🙂
@mery69 naši sa vždy báli aby som domov nedoviedla nejakého rozvedeného chlapa, alebo chlapa už s dieťaťom alebo cudzinca. Pretože aj za rozvodom sa neskrýva nič dobré. Asi bola v niekom chyba a to určite v obidvoch. Chvalabohu som takých ani nehľadala. Veľmi mi je to ľúto, keď má dieťa macochu alebo otčima. Proste rozvod celkovo je pre deti hrozný. Ak si tiež bezdetná, tak si hľadaj iného. To je moja rada. Myslím si, že takéto veci sa už zlepšovať nebudú a kým je čas nájdi si iného aj keď tohoto ľúbiš neviem ako. Lebo potom prídu vaše spoločné deti a vzťahy s deťmi z jeho prvého manželstva budú ešte horšie. Chlapov je na svete milión...citujem môjho švagra keď sa s ním rozišla frajerka: "Už nikoho nikdy tak ľúbiť nebudem ako ju" za krátky čas si našiel druhú a potom povedal: "Nemyslel som si, že túto budem ľúbiť ešte viac ako tú predtým"...takže asi tak.....Držím palce!

@mery69 k tomu čo píšeš o jeho býv. žene a ich matke asi to tvojmu partnerovi vyhovovalo
k deťom,,,nezaslužíš si asi ich lásku
píšeš decko..desaťročné..inak dosť hnusne píšeš ,niekoho príspevok mi to pripomína
nepíšeš čo si ty spravila?kam si dcérku tvojho partnera zobrala?čo si spravila pre zlepšenie vášho vzťahu?vezmeš ju niekedy na babsku jazdu?prechádzku,nákup?hľadala si vobec príležitosť sa s nou zblížiť? mať lepší vzťah? venuješ jej vobec svoj čas?vieš čo ju baví?aké má koníčky?neznášaš ju a ona teba?a čo má byť?má ju tvoj priateľ,jej otec vyhodiť z návštev? vadia ti návštevy jeho detí?ked píšeš ,to čo píšeš,že ich matka niekoho má,potrebuje na neho čas..a čo ty vieš o nej?možno by bolo fajn,keby napísala aj ona niečo a veci by vyzerali uplne inak
človek,ktorý nebuduje vzťah a čaká hotové zázraky si ani nezasluži vzťah,ja sa nečudujem,strašne mi tvoj príspevok niekoho pripomína
deťom prajem veľa šťastia pri macoche