Vzťah s partnerovými deťmi
Ahojte....mám priateľa, ktorý má z predchádzajúceho manželstva 2 deti. dcéra 10r, syn 4r. Stretáva sa s nimi každý druhý víkend. Problém nastáva v tom, že nejako si prestávam rozumieť s jeho dcérou. Zo začiatku bolo jej správanie znesiteľné, no postupom času sa to len zhoršuje a zhoršuje. Mám pocit, že mi robí napriek, že je milá ku mne len v prítomnosti inej osoby. Keď sme samé, tak ma ignoruje, dokonca ani nepozdraví.Keď príde v sprievode niekoho iného, napr. starých rodičov, tak sa aj pozdraví aj privíta. Keď to nie je pre ňu samozrejmosť nech to radšej nerobí. Mne táto jej faloš maximálne vadí. Nepotrebujem,aby sa predo mnou pretvarovala a hrala na milú. Radšej nech mi povie pravdu do očí. Nech mi povie že ma neznáša. Táto vzájomná alergia sa stupňuje a začína byť veľkým problémom, ktorý nevieme riešiť. Vadí mi postupne všetko čo robí,lebo viem , že to nie je úprimné. Začína mi dokonca vadiť aj jej prítomnosť. Neviem sa preniesť nad situáciou a začať nejako s čistým štítom. Poviete si, že je to decko a mám byť nad vecou? Ona je síce vekom dieťa, ale jej mama z nej urobila dospelú osobu.
Poraďte mi, ako riešiť túto situáciu, ignorovať jej prítomnosť cez víkendy u nás, alebo sa s ňou porozprávať a povedať jej že s falošnosťou a klamaním ďaleko nezájde?
Ja som totiž človek, ktorý neznáša ak ma niekto ohovára za chrbtom a ku mne sa tvári milo a má ma veľmi rád. Radšej nech mi povie pravdu do očí a neklame ma.To viem isto lepšie prijať. Neznášam faloš a pretvárku. Na to mám vyslovene alergiu...
@maminuska v pohode, ja som zase len chcela poukázať, že nie všetky sme rovnaké a myslím, že ani zakladateľka nie je z tých, len nevie, netuší ako zlepšiť návštevy detí, aby to nekončilo stresom pre všetky zúčastnené strany ... a útoky na matku detí berme možno ako obranu, všetci máme občas len jedny nervy a máme právo vybuchnúť ... a občas čítam, aj iné diskusie, len keďže moje smerovanie je trochu iné, tak nepotrebujem sa zaťažovať vecami, ktoré nemienim voči synovi svojho partnera robiť, keď bude na to mať (nemyslím peniaze, ale schopnosti), nech študuje ...
@raszuz ty si si precitala ozaj vsetky jej prispevky?autorka je jednoznacne jednou z tych
@amouramour ty nesud ked nepoznas laskavo
@amouramour nemyslím si že je taká...prečo ju súdiš keď ju nepoznáš? podľa mňa je len zúfalá zo situácie u nich doma.....nevieš aký to je pocit keď niekoho miluješ a jeho najbližší,dieťa,ťa nemá rád
@mery69 za teba hovoria tvoje príspevky 😉
@elebe no neviem, ani taketo komplikacie nevyhladavam🙂myslim, ze ju ani tak netrapi asi inak by pisala, nie, ze decko a x dalsich narazok...a mimochodom nesud...ale to, ze ano sudi matku deti je ok, ze?🙂hmmm
@amouramour áno, pozrela som si všetky jej príspevky v tejto diskusii, zatiaľ mi to však pripadá tak, že fakt nevie ako ďalej a partner jej v tom, aby si s jeho dcérou našla spoločnú reč asi veľmi nepomáha a reči o ich matke? kto vie prečo ich má, žiadna z nás nie sme v tej domácnosti a nemôžeme vedieť, či to nie je reakcia na to, čo jej povedia deti, teda, čo jej nepriamo, či priamo odkazuje ich mama ... každá, čo sme tu, máme svoje starosti, svoje životy, občas tu hľadáme rady , rozptýlenie ... možno fakt netreba hneď všetkých odsudzovať a posudzovať na základe pár písaných viet, príspevkov, ktoré môžeme často písať v takom rozpoložení, že si ani neuvedomíme, ako naše písmenká vyznejú 🙂
@amouramour ale nemôžeš vedieť čo jej povedal jej súčastný partner na adresu matky detí,možno si ona na základe jeho slov vytvorila názor.....ja nie som typ človeka čo súdim,najprv sa presvedčím.....a to že napísala decko....no boooože.....ukrižujte ju,ona ešte deti nemá a možno v sebe nemá ešte tú potrebu sa nejako mojkať s deťmi......
@elebe ona si vyberá načo odpíše,napríklad neodpovedala,ako prispieva k tomu aby mala lepší vzťah s tou jeho dcérkou 😉 atd,atd
@raszuz no v jednom mala dost prizemnu typicku odutu reakciu...len tak mimochodom mery na to ako sa tvari, ze jej zalezi na detoch, vztahu bla bla a otecko co chce s detmi byt a starat sa....ta mery tu na MK aj riesila uz ci musia dieta zobrat na polovicu prazdnin....no jo strasne tuzia vychovavat deti
@barcelona94901 tiez som si na to spomenula🙂
@amouramour aj tú reakciu som čítala, prekvapila, ale ... každá minca má dve strany, ako tu niekto písal, čo sa týka tej diskusie, ktorú tu zavesila barcelona, tam myslím, že zlyháva komunikácia a dohoda medzi rodičmi a dosť ma prekvapilo, že sa dá stanoviť neobmedzený styk ... neprešlo to viacerým ľuďom, čo poznám, zrejme záleží od sudcu, ale potom mi to príde ako doťahovanie, kto kedy ako ...
@maminuska nám prišlo vlastné dieťa a nič sa nezmenilo, všetko záleží len na tých partneroch ako sa k tomu postavia, ako som už napísala, môj by v živote nedopustil niečo také, aby som bojovala proti jeho synovi ... má synov dvoch a tak sa k tomu aj stavia ...
mila @amouramour a @barcelona94901 ukrizujte ma za to ze sa nevyjadrujem podla vasich predstav, za to ze sa nechovam tak , ako by ste chceli vy....ja som clovek slobodny, mam svoj nazor a dokonca som aj svojpravna, takze si budem vyberat s kym sa bavit budem a komu tu na primitivne poznamky budem odpovedat a reagovat.. mna zaujimali nazory ludi, co maju podobnu skusenost,alebo sa s niecim podobnym vo svojom zivote stretli. Nie vase teoreticke poznatky, ktore bohuzial v praxi nie vzdy funguju.... mudry vie byt kazdi, horsie je to uz v praxi.asi ste do podobnej situacie este nikdy neprisli, ked tu takto sudite. mozno by ste mali aj vy " dostat na papulu" , aby ste otvorili oci a pochopili ze teoria a prax su niekedy celkom odlisne......
@mery69 a este raz...teda budme konkretni....ake realne kroky si urobila ohladom zlepsenia vztahu s jeho dcerou?
a ano verim, ze aj ty pochopis vela veci ked budes matkou🙂
@barcelona94901 mne sama od seba napísala di IP že čo robí pre to aby zlepšila vzťah a vám to tu asi preto nenapísala lebo ju len osočujete a odsudzujete....ja len neželám ani jednej z vás aby ste sa ocitli v podobnej situácií ☹
@amouramour
@elebe vies poznas jednu stranu mince...my tazko posudime kto robi chybu...a chudatko no, naprskala tu dost zlce, kludne mohla odpovedat na konkretnu otazku, sama osocila cudziu zenu, matku deti svojho muza...
@amouramour ok to beriem že osočila matku jeho detí,to by som neurobila.....ale to ostatné,si myslím že je len zúfalá zo situácie u nich doma a keby mala na háku tak nepríjde po radu,ale na všetko sa vyprdne a aj na malú ☹
@elebe sama sebe želám aby som nikdy nestratila sudnosť 😉 a rešpekt voči rodine 😉
@elebe len je otazne, ci jej ide len o svoj pokoj a klud...alebo naozaj uprimne o to dieta?a ano osocit matku deti tvojho muza...je sproste....asi vidno aj ake je to objektivne
@mery69 ja dufam,že deti nikdy nedostanu od života "na papuľu" vo forme dievčiny ako ty 😉 a tebe by neuškodilo myslieť aj na deti ,nájsť si k ním cestu,,možno svojim prístupom o partnera prídeš ,práve pre tie deti na ktoré máš alergiu 🙂
@amouramour chodila som s nou po vyletoch, robila doma program, bravala ku svojim rodicom, pripravila vianocnu atmosferu, od stromceka,cez veceru az po darceky......a to vsetko malo...vyberala som s nou veci v obchode....varila jej to, co ma rada a co jej mama uvarit nevie, upiekla som jej tortu k sviatku........ale malo, lebo som len podla vas len milenka, co zije s jej otcom a ma iny pohlad na vec a ich vychovu............

@raszuz pri všetkej úcte, moja reakcia bola viac menej voči zakladatelke.
Zober to tak že výnimka potvrdzuje pravidlo . Ale doporučila by som ti si pozrieť stránku , koľko podobných tém tu bolo , koľko nevraživosti je prechovávaných voči deťom z prvého manželstva, ako je okydávaná exmanželka, hoci ju nikdy nevideli.
Ako druhé manželky ochkaju nad tým že sa ešte decko rozhodlo ist na výšku , dokedy mu to budu platit ..... čítaj , to je fakt počítaníčko.