Vzťah s partnerovými deťmi
Ahojte....mám priateľa, ktorý má z predchádzajúceho manželstva 2 deti. dcéra 10r, syn 4r. Stretáva sa s nimi každý druhý víkend. Problém nastáva v tom, že nejako si prestávam rozumieť s jeho dcérou. Zo začiatku bolo jej správanie znesiteľné, no postupom času sa to len zhoršuje a zhoršuje. Mám pocit, že mi robí napriek, že je milá ku mne len v prítomnosti inej osoby. Keď sme samé, tak ma ignoruje, dokonca ani nepozdraví.Keď príde v sprievode niekoho iného, napr. starých rodičov, tak sa aj pozdraví aj privíta. Keď to nie je pre ňu samozrejmosť nech to radšej nerobí. Mne táto jej faloš maximálne vadí. Nepotrebujem,aby sa predo mnou pretvarovala a hrala na milú. Radšej nech mi povie pravdu do očí. Nech mi povie že ma neznáša. Táto vzájomná alergia sa stupňuje a začína byť veľkým problémom, ktorý nevieme riešiť. Vadí mi postupne všetko čo robí,lebo viem , že to nie je úprimné. Začína mi dokonca vadiť aj jej prítomnosť. Neviem sa preniesť nad situáciou a začať nejako s čistým štítom. Poviete si, že je to decko a mám byť nad vecou? Ona je síce vekom dieťa, ale jej mama z nej urobila dospelú osobu.
Poraďte mi, ako riešiť túto situáciu, ignorovať jej prítomnosť cez víkendy u nás, alebo sa s ňou porozprávať a povedať jej že s falošnosťou a klamaním ďaleko nezájde?
Ja som totiž človek, ktorý neznáša ak ma niekto ohovára za chrbtom a ku mne sa tvári milo a má ma veľmi rád. Radšej nech mi povie pravdu do očí a neklame ma.To viem isto lepšie prijať. Neznášam faloš a pretvárku. Na to mám vyslovene alergiu...
@barcelona94901
@amouramour baby ja by som len bola zvedavá keby ste sa vy ocitli v takej situácií ako je ona ☹ ☹ ja som nikdy ani len nesnívala že budem jak sa hovorí.....macocha....ale stalo sa....
Baby a mate tu aj nejake konstruktivne rady ako riesit situaciu? Lebo mna to zaujma, mam dcerku, som zadana ale moj ex je este stale sam. To si neviem predstavit to peklo ked si niekoho najde..a verim ze bude lebo sa viem vzit do koze toho maleho dietata ktore ma tatinka len a len pre seba dlhe roky a potom zrazu je tam nejaka teta.
Ako poznam svoje dieta a jej reakcie ziarlit bude. A bude aj protivna..tak by som sa rada pripravila
@elebe v každom prípade treba odhadnút na čo mám a na čo nemám .
Ak nemám na to aby som prekonala problémy s deťmi môjho partnera, manžela tak v takomto vzťahu nezotrvám . Ak neodhadnem svoje sily, tak potom sú tu takéto príspevky . Bojovať s 10 ročným dieťatom ved to je nasmiech , vyhlasovat že mám na neho alergiu , hovorit o nom ako o zákernom a neviem čo ešte. Kto je v tomto vzťahu preboha dospelý ?
@elebe myslim, ze to krasne zhrnula @maminuska...uprimne ja by som si vztah s muzom s detmi ani nezacinala, prave pre toto a dufam, ze keby aj daco moje dieta nebude mat macochu urovne mery, bozechran🙂
@mery69 ako sa má tvoj brat?
asi toľko 🙂
@amouramour nikdya nevieš kam ťa život zavedie a aký je tvoj osud....ja som to tiež hovorila a vidíš,som macocha 🙂
@lujza123 moja rada - ja som deti vopred na túto možnosť pripravila a keď prišla , nebolo to pre nich nič neočakávané. A že by som bola rada aby sa správali slušne.
Chvílu to funovalo ako tak ale potom začala byt priatelka môjho ex na deti alergická , nechcela aby k nej chodili vadili jej . Ex sa chvíli stretával s nimi mimo ich bytu , potom prestal uplne, nevidel ich už 4 roky.
@lujza123 možno by som to zvolila formou rozprávky ... neviem, či to zaúčinkuje v tomto prípade, ale moja teta, keď si adoptovali malú, tak jej odmalička rozprávala rozprávku o dievčatku, ktoré si vzali, ktoré im robí radosť a keď prišiel ten správny čas, tak jej mohli na rovinu povedať, že je adoptovaná a prežila to v pohode
@mery69 hm, no, ono mozno aj bliziaca sa puberta dievcatka zohrava rolu v zmene jej spravania a iste veci preziva citlivejsie. A tak aj reaguje. Nechces si s nou uprimne a otvorene pohovorit? Normalne ju zaskoc otvorenostou, nech vidi, ze vnimas jej pretvarku a spytaj sa jej ci Ta naozaj tak neznasa, ze Ti to musi davat najavo alebo co sa deje. Mozno budes prekvapena aj Ty aj ona a ulavi sa vam obom. Obchadzat sa a navzajom na seba ganit nikam nevedie. Podaj jej to laskavo, priatelsky. Snad to vezme. No a cas, ktory tvoj partner detom venuje je opravneny, na to maju tie deti pravo. A mozno by to mali mat aj castejsie. Asi ani toto nerobi dobrotu, ze mimo vyhradeny cas otecko je s inou tetou. Ktovie ako to to dievca spracuva a preziva....
@elebe to neviem, ale v zasade nevyhladavam komplikacie a uz odjakziva dusim v zakladoch vztahy so zenatymi, zadanymi s detmi...nie je mam rada menej komplikovany zivot🙂
@mery69 a skusala si sa trochu odosobnit, ja viem ono to musi byt dost tazke ale decka sa vela krat pretvaruju, napriklad aj ked su zo starimy rodicmy sa spravaju inac ako ked su same..tym narazam na to ze ta napriklad zdravi ked je zo starkymi a ked je sama tvari sa zduto. Ja ked to porovnam s mojou malou a jej spravanim tak je to velmi podobne..akurat v takej jednoduchsej forme, predsa len je iba skolkarka. Ale presne aj taketo pretvarovanie..ked ma obecenstvo tak velka kamoska a potom uplne ina
Tiez to skusim vysvetlit na takom mini priklade.
Mala sa zduje, vynada mi ze ma nema rada a mam ist prec. Tak ju necham v izbe a aj som rada ze sa tam chvilu sama hra bez toho vecneho mamiiii mamiii. A hned aj zabudnem ze cosi povedala, vsak klasika obdobie vzdoru
Ked to povie mojej polovicke tak to berie uplne inac. Pol dna sa tym trapi ze preco to mala povedala, ze ci nahodou ex ju nejako nenaockoval nenavistou, preco, zaco , rozmysla
proste to iste spravanie dietata akurat velmi odlisne pohlady na vec
@raszuz vsak prave rozpravky...popoluska ma zlu macochu, snehulienka ma zlu macochu, janko a marienka s pernikovej chalupky tiez
Ako ja sa snazim uz teraz tie rozpravky zaobalit tak aby tam macocha nebola..aspon teda nie v pozicii tatinkovej zeny
aj ked rozmyslam ze vsetky rozpravky su na zaklade niecoho, nejakych ludskych pribehov....ten vztah nova zena + dieta s predosleho vztahu nikdy nebol lahky
@amouramour tak ti prajem aby si ho nikdy nemala komplikovaný.....no nie každý má to šťastie a niekedy človek mieni a osud mení 😒
@maminuska s deťmi treba komunikovať...a teraz akože čo má to nechať tak a kukať sa na to aká je furt zdutá.....problémy treba riešiť
@mery69 ako pise jabadaba ..uprimny otvoreny rozhovor, mozno ked s nou budes jednat ako s dospelou bude rada..vezmi ju niekam len s tebou, pripadne nieco podniknite co doma nerobi ( napr. malovanie, lakovanie nechtov) a popri tom nahod temu...ze ci jej nieco vadi, ze si si vsimla ze sa sprava ako keby jej vadis...a nejako jej podaj ze lubis jej ocka, aj ju a jej bratceka, ze sa nesnazis hrat na mamu len chces byt kamoska
Dievčatá, náhodou som nahliadla do tejto témy....a celkom ma zaujala. Po prečítaní viacerých príspevkov nerozumiem, prečo sa na mary osocujete. Podľa mňa sem prišla iba s nejakým problémom a od Vás chcela počuť nejaké normálne rady, ako zvládnuť situáciu. Namiesto toho ju tu väčšina z Vás prišla odsudzovať.
Tazko sa hodnotí situácia niekoho, koho vôbec nepoznáme a nepoznáme okolnosti jej vzniku a práve preto odsudzovanie a osočovanie podľa mňa vôbec nie je na mieste.
@elebe dobre, tak 10 ročné dieta sa rozprávať nechce, cudziu tetu ignoruje. Ale teta sa silou mocou rozhovoru domáha, chce mať jasno ( dodnes neviem v čom chce mať jasno ) . Nebolo by lepšie nechať situáciu upokojiťm prestať si jej reakcie všímať , jednoducho neriešiť ? Chce od nej počut že sviňa a že ju neznáša ? A čo potom , odide od jej otca ?
o tak ju ignoruje , mňa môj pubertálny syn ignoroval hádam 1000 krát a to som jeho matka.

@barcelona94901 na teba uz mam tiez alergiu a to ta nastastie nepoznam