icon

Vzťah s partnerovými deťmi

mery69
15. mar 2013

Ahojte....mám priateľa, ktorý má z predchádzajúceho manželstva 2 deti. dcéra 10r, syn 4r. Stretáva sa s nimi každý druhý víkend. Problém nastáva v tom, že nejako si prestávam rozumieť s jeho dcérou. Zo začiatku bolo jej správanie znesiteľné, no postupom času sa to len zhoršuje a zhoršuje. Mám pocit, že mi robí napriek, že je milá ku mne len v prítomnosti inej osoby. Keď sme samé, tak ma ignoruje, dokonca ani nepozdraví.Keď príde v sprievode niekoho iného, napr. starých rodičov, tak sa aj pozdraví aj privíta. Keď to nie je pre ňu samozrejmosť nech to radšej nerobí. Mne táto jej faloš maximálne vadí. Nepotrebujem,aby sa predo mnou pretvarovala a hrala na milú. Radšej nech mi povie pravdu do očí. Nech mi povie že ma neznáša. Táto vzájomná alergia sa stupňuje a začína byť veľkým problémom, ktorý nevieme riešiť. Vadí mi postupne všetko čo robí,lebo viem , že to nie je úprimné. Začína mi dokonca vadiť aj jej prítomnosť. Neviem sa preniesť nad situáciou a začať nejako s čistým štítom. Poviete si, že je to decko a mám byť nad vecou? Ona je síce vekom dieťa, ale jej mama z nej urobila dospelú osobu.
Poraďte mi, ako riešiť túto situáciu, ignorovať jej prítomnosť cez víkendy u nás, alebo sa s ňou porozprávať a povedať jej že s falošnosťou a klamaním ďaleko nezájde?
Ja som totiž človek, ktorý neznáša ak ma niekto ohovára za chrbtom a ku mne sa tvári milo a má ma veľmi rád. Radšej nech mi povie pravdu do očí a neklame ma.To viem isto lepšie prijať. Neznášam faloš a pretvárku. Na to mám vyslovene alergiu...

Strana
z5
elebe
15. mar 2013

@maminuska ak ju bude stále ignorovať tak si dievča bude robiť čo chce a bude to len horšie....mali by to riešiť spolu s partnerom,nech malá vidí že má snahu sa s ňou zblížiť a byť kamarátka...to že teba ignoroval tvoj syn veľakrát je iné,ty si matka a vždy budeš mať jeho lásku a prirodzenú autoritu....lenže ona o to musí bojovať

materina_duska
15. mar 2013

Mne to nedá 🙂 To že je niekto "druhá" manželka / partnerka / láska ešte automaticky neznamená, že sa nemôže posťažovať, pretože "vedela do čoho ide". Koľko PRVÝCH si sťažuje oveľa viac, má doma oveľa horších "niktošov" a také sú tu vo veľkom ofukované 🙂 Spravodlivosť, dámy! 😀

maminuska
15. mar 2013

@elebe OK, ak sa bude s nou silou mocou chciet rozprávať, a ona nebude chciet tak ako čo ? Podnieti ešte väčšiu ignoráciu až úplne nepriateľstvo. Prečo niečo siliť ?
O nič nemusí bojovať, moje deti s mojim manželom maju dobrý vzťach a je to aj preto že on o nič nebojuje, nechal tomu volný priebeh a podotýkam nežil s nami od začiatku nášho vzťahu.

andylka
15. mar 2013

poradim ti len tolko...snaz sa dobre vychadzat s jej matkou a mladu slecnu nenut s tebou komunikovat ked sama nechce.Musis si uvedomit ,ze ty nie si jej matka a v jej zivote budes hrat rolu zeny co jej ukradla ocka.A je jedno ci je to pravda ,alebo nie..Deti to tak vidia.Na vsetko treba cas a hlavne v tomto veku.Osobne si myslim ze je jednoduchsi vztah macocha a chlapec,ako macocha a dievca.Ja som nikdy netlacila na muzovho syna.Dokonca prvy rok co sme boli oficialne partneri s jeho otcom k nam ani nechcel chodit.A to boli uz rozvedene manzelstvo,ked sme sa my dali dokopy.Len byvali spolu v jednom byte,ale to dieta to nevedelo posudit.V tej dobe mal 9 rokov.A ja som to tolerovala.A tiez viem ze jeho maminka o mne skaredo hovorila,ale jednoducho som to neriesila.Casom si zvykol,zacal chodit sam od seba castejsie.Ja som bola trpezliva aj ked ma obcas hnevalo to spravanie,ale nezasahovala som do toho.Dokonca sme mu nikdy nevraveli ze ma musi respektovat a bla bla.. Respekt musi prist sam.A teraz ma chalan 19 rokov a ked mu volaju kamosi ze kde je ,tak povie ze u mami.Co mna hreje pri srdci.Zboznujem ho a vzdy som ho podporila aj ked porobil hluposti,ale vzdy som sa kladla do roviny kamaratky.Ale tym ze som od neho starsia len o 13 rokov,nepotrebujem sa hrat na jeho mamu.A ma rad taku aka som.Snaz sa byt zabavna,mila a vyjst jej vo vsetkom v ustrety.Nezabudaj na to,ze namosurenu zensku v podobe matky ma doma.Nepotrebuje dalsiu 😀 A hlavne jej nekazte byt uctivou a milou,proste to bude musiet chciet sama.A uvidis ze casom budete najlepsie kamosky

maminuska
15. mar 2013

@andylka pekne 🙂

jabadaba
15. mar 2013

@materina_duska 😀 jaj, ale to mas tak, ze ked lezies do sekaca musi ratat s kadecim, kdezto v riadnom obchode s novym tovarom akosi necakas smejd, ze ne? 😀

materina_duska
15. mar 2013

@jabadaba A kolkokrat su v sekaci exkluzivne kusky, ale cica z Auparku ma proste predsudky 😀

jabadaba
16. mar 2013

@materina_duska 😀 ale hej, v sekacoch sa najdu aj vyberovky ak riadne hladas, najdes, 😀 😀

janulka0110
16. mar 2013

Ahojte,,som sa trochu začítala a ma to dosť zaujalo.No ani neviem opísať pocity,ktoré teraz mám.Mám partnera,a má dve deti.Syna 21r. a dceru ktora bude mať 23r.Ja mam 29r. a on 43r..A kedže sme spolu skoro 6rokov,naznačuje mi,že je čas zoznamiť sa snimi.Zije s nimy,ale nemam neaku velku radosť z jeho naznacovania.Nie ze by som nechcela.Len mam obavy,ako to prjmu,ako to zoberu.Jeho syn asi bude v pohode,tolerantnejsi,ale dcera ma bude urcite nenavidieť.Velmy dobre si rozumie s matkou a urcite to bude brat tak,ze ja som rozbila manzelstvo.Kedze uz to chce riesit a oznamiť to aj jej.Nikdy som mu nenavrhovala rozvod,viem asi si budete omne mysliet aka som,ale ja ho milujem a tak to je.Len som to vsetko ohladom jeho rodineho stavu nechavala nanho a na nich.No kedze je somnou skutocne viac ako doma,a rozhodli sme sa aj pre dieta,tak chce si to doriesiť tak ako to ma byt.No len ked citam dyskusiu aj som sa zamyslela.No klobuk dole,ako to vsetko zvladate.

slanecek81
16. mar 2013

poradim ti jednu vec 😉 tiež som v podobnej situácii, ako si ty, mám partnera, s ktorým žijem 6 rokov, a má 14 ročnú dcéru z prvého manželstva. pre moralistky : v čase, keď sme sa zoznámili, už žil so svojou vtedajšou manželkou pol roka oddelene. Čo sa týka malej, z ktorej je dnes už veľká slečna, poviem len toľko, že začiatky boli ťažké, ale jedna vec stopercentne zaberá : na všetko, ale úplne na všetko sa pozerať cez milovaného partnera; lebo to dieťa je jeho súčasť a ty musíš v prvom rade stáť vo všetkom pri ňom, aj keď je to niekedy na úkor teba samej a je to dosť ťažké. Deti okamžite spoznajú pretvárku, musíš byť k nej úprimná vo všetkom, a takisto NIKDY, ale nikdy nehovoriť nič zlé na jej matku pred ňou, už čokoľvek rozprava ona o tebe alebo o vás s partnerom. V podstate ty nemáš čo jej matku vôbec rozoberať - poznáš verziu svojho partnera, predpokladám že jej verziu nie, aj ona určite má nejakú, a na rozchod treba vždy dvoch, takže to ber tak, že teraz je to tvoj partner, mal však svoju minulosť a plodom tej minulosti je jeho dieťa, jeho dcéra, ktorú ty musíš prijať, nech je akákoľvek, ak chceš byť s ním. Ja som si tiež na svoju adresu vypočula, aj prečítala zopár "pekných slov, ale nerobím z toho tragédiu - moje dvere pre partnerovu dcéru budú vždy otvorené nech sa deje čokoľvek, a reči, ak nejaké sú, ma vôbec nezaujímajú. Skús byť prirodzená a sama sebou, to ocení malá asi najviac, a uvidíš, že si k tebe nájde cestu. Skús im možno dať priestor na to, aby mali aj aktivity len medzi sebou, nech idu niekam len partner s dcérou, a naopak, neboj sa ani ísť s ňou niekam len ty sama, napr. do kina, na pizzu... možností je veľa, niekedy to chce sebazaprenie a veľké, ale vždy to nakoniec prinesie svoje ovocie. držím ti palce 🙂

janulka0110
16. mar 2013

Dakujem velmy pekne za radu,rady.Som rada,ze nie som sama s takym vztahom.A cloveka to aj potesi,,ked niekto,kto ma podobnu skusenost ,sa o to podeli a poradi,povzbudi.Dakujem Vam.

atka3
16. mar 2013

ja som s deťmi partnera vychádzala veľmi dobre.ja som si najskôr začala rozhovor s ich mamou,všetko som jej vysvetlila,porozprávali sme sa,deťom som hned vysvetlila,že síce ich ocina mám rada,ale oni vždy budu na prvom mieste a pre pokoj by sme mali yvchádzať dobre. aj ked som sa s priateľom neskôr rozišla,vzťah s jeho deťmi mám doteraz úžasný aj s ich maminou. 🙂 lenže čo sa týka naopak môjho ex manžela a jeho priateľky tam bohužiaľ moje deti ju neprijali,lebo bola už štvrtá v poradí u ich otca a nevedela si ich získať,lebo počúvali kritiku na mna a nadávky. ☹

andy04
16. mar 2013

@mery69 podľa toho čo čítam v tvojom príspevku si narobila plno chýb bez toho aby si si to uvedomila... Ty nie si jej nahradna mama a v žiadnom prípade sa o to nesnaž. Ona už ma svoju mamu čím viac okolo nej budeš skakat tým viac bude skúšať tvoje nervy... 10 ročne dievča už ma dost rozumu a nech ťa ani nenapadne kupovať si ju skôr alebo neskôr sa zmenis na jej peňaženku ked vidí ze ma nad tebou moc robiť si s teba poskakujuceho píska tak si ho urobí... 🙂
Ked vidíš ze nemá náladu na teba tak ju nechaj samu... ona tiež potrebuje čas pochopiť ze ju nejdes ukradnúť...
Dôležité je stanovenie noriem v dome a nechať jasne čo si moze dovoliť. nikto ťa nenuti hrať sa s ňou celé hodiny nech sa stará aj jej otec. O to ide... dieťa ma tráviť čas s otcom Časom moze prísť sama pokecat si o babskych veciach 😀
Ked sa bavia sami s otcom nelep sa na nich je to ich čas ty si zatiaľ votrelec...
Môj partner ma dvojčatá tiež prichádzali k nám od 9 rokov poznali sme sa omnoho skôr ale ja som bola úplne proti aby s nami travili víkendy... chodil vždy ked mohol za nimi ja som travila tri roky víkendy sama ale usetrila som si plno nervov bolo to dobre aj pre ich matku našla si partnera a baby začali chodiť k nám... teraz majú 17 rokov povedia mi viac ako svojim rodičom riesim telefonaty o nestastnych laskach a utesujem zlomene srdcia 😀 dali sme im este aj braceka a idu sa s ním vyblaznit Takze moja rada nevsimaj si ju...
Všetky sme od malicka čítali o snehulienkach a popoluskach a nenavideli macochy... niektoré dámy z toho este stale asi nevyrastli.

barcelona94901
17. mar 2013

@andy04 niektoré dámy,dotyčnu macochu poznaju 😉

andy04
17. mar 2013

@barcelona94901 Tie čo ju poznajú ju zvyčajne nenávidia pretože ju vidia ako zlodejku čo ukradla ich muža a zničila ich rodinu proste ideálna vinnícka... nie je nič horšie ako ked sa matka este nevyrovnala s tým ze vzťah skončil a už ju nútia aby nechavala dieťa na víkendy s pre ňu neznámou ženou ktoru ako je logické nenávidi... Ale to je tiež chyba niektorých horlivych oteckov ktorý si myslia ze mat dieťa tri dni a nechať nech sa o nich stara nová partnerka tak tým dokazujú svoj záujem 😒 všetko chce svoj čas...

maminuska
17. mar 2013

@andy04 ktorý si myslia ze mat dieťa tri dni a nechať nech sa o nich stara nová partnerka tak tým dokazujú svoj záujem všetko chce svoj čas...

Pekne napísané a uplne pravdivé .

barcelona94901
17. mar 2013

@andy04... potom sa možu bušiť do prs...

no je tu iba názor jednej strany

janka0025
25. mar 2013

@mery69 ahoj nečítala som to síce celé, ale je dosť velká aby niesla za svoje správanie aj následky. Ja som s priatelovou dcérou mala pár debát o tom, že klamať sa nesmie, a hlavne to nou nerieš ty ale partner ked tam budete obaja...Ona ked vidí že jej klamstvá prechádzajú a všetko jej každý zožerie bude to zlé...takto to je u nás ale s babkou, ked k nám jeho dcéra dôjde tak zvykne si pofňukať a babky, nabulíka jej somariny a potom vyzeráme s priatelom ako dvaja debili..No v tomto prípade by to mal riešiť ešte moj priatel so svojou mamou, nech ju nerozmaznáva...a to je zas na tému o svokrách

bajana
27. mar 2013

prepacte, ze sa sem votriem, ale nechcela som zakladat novu diskusiu...mam maly problem a potrebovala by som pocut ine pohlady nan:

MM ma z prveho manzelstva 8-rocneho syna, pozname sa uz 5 rokov, maly ma uplne akceptuje, spociatku boli problemy ("vymyvanie mozgu" zo strany ex-svokry a mozno aj ex-manzelky), ale teraz je vsetko OK....problem mam skor ja...maly ma akceptuje, niekedy mam pocit, ze som pre neho vacsia autorita ako otec 😉 a je so mnou rad...ked sme ale spolu dlhsie (dovolenka atd.) zacina mat voci mne citove prejavy ako k mame (hladka ma, tulka sa ku mne) a ja to nemam rada, pride mi to velmi nepatricne...uz nie je male dietatko, vtedy mi to nevadilo (a pravdupovediac ani to nerobil), ale teraz je uz len o hlavu mensi ako ja...proste mi to je neprijemne...jemne mu to dam najavo a on sa stiahne bez nejakej ujmy....otcovi to nerobi, mam pocit, ze mu tych par dni chyba mama (ta na nom bola po rozvode hodne zavisla)...viem, je manzelov syn, mam ho rada, ale skratka nie je to moje dieta...
je niektora v podobnej situacii? ma podobne pocity? alebo som ja divna? citovo chladna?
dakujem

aurorag
27. mar 2013

@bajana nechapem, ze ti vadi objat 8 rocne dieta! keby bolo aj susedovo! 😲

aurorag
27. mar 2013

@bajana precitaj si ine diskusie, ake problemy maju macochy s partnerovymi detmi a mozno budes rada, ze ta akceptuje!

bajana
27. mar 2013

@aurorag ja som nepisala objatie, to mi samozrejme nevadi....ale hladkanie popod suknu je nieco ine...

bajana
27. mar 2013

@aurorag uz som ich par precitala....som netusila, ze tu sa mozu riesit len problemy od urcitej zavaznosti a my ostatne mame smolu...ale dakujem za nazor, len som cakala, ze sa ozve niekto v podobnej situacii....

aurorag
27. mar 2013

@bajana hladkanie popod suknu? no teda, 8 rocny?

bajana
27. mar 2013

@aurorag presne tak...boli sme na navsteve, sedel vedla mna, mal ruku na mojom kolene a posuval ju hore....smial sa, bral to ako zabavu....samozrejme som ho zarazila.....tak neviem, mamicky to asi povazuju za normalne, ale mam aj ja? a mam sa citit zle, ked to tak necitim? ...a je to vobec normalne? sprava sa tak dieta v tomto veku ku matke?....neviem, preto sa pytam....

aurorag
27. mar 2013

@bajana tak to je asi trochu iny problem, ako si napisala vyssie! ja osobne som nevidela, aby sa takto spraval syn k matke! skor asi, za matku ta nepovazuje, ale za kamaratku!???

bajana
27. mar 2013

@aurorag jasne, ze ma nepovazuje za matku, tu predsa ma a ja sa na nu ani nehram....ale ked pri nom nieje, tak si ju asi mnou zacina po case nahradzat...ale ma sa takto spravat hoci len ku kamaratke?

to so suknou sa stalo len raz...aj to hladkanie a tulkanie je ked napr. pozerame telku a tak....asi sa k mame takto bezne sprava a ta ako jeho matka to vidi inak, je to pre nu stale jej maly syncek...ale ja som z toho skratka zmatena... a nepaci sa mi to...uz mi na to skratka pride velky...

guinevre
22. sep 2014

@amouramour Znies dost zatrpknuto. Ze vraj chlapi to maju lahsie, lebo sa o deti staraju len dva krat za mesiac. No, byvala mojho manzela nedovoli ani tolko, vykricala mu, ze stretavka nech ho ani nepnapadne, a ked pojde stretavanie riesit cez sud, tak to zariadi tak aby dieta nikdy nevidel. Ja, ani babka nesmieme dieta ani vidiet. Vysledok toho? Dieta som v zivote nevidela, chceme sa brat a mat vlastne deti, mm sa obcas ide pozriet na to dieta, ale to je vsetko co mu pani Matka dovoli. A vlastne, ked nad tym rozmyslam, ze aka je sekera, mozno je aj lepsie aby sme s nou mali cim menej kontaktu, aj ked niekedy mi je to luto, lebo si viem predstavit, ze s tym deckom by sme dobre vychadzali.

monika156
26. sep 2014

@mery69 a ty mas tiez mozog na jej urovni taze pohodka

Strana
z5