Vzťah s rozvedeným
Pred mesiacom som ukončila vzťah a začala som chodiť s rozvedeným chlapom, ktorý má z manželstva dieťa. Sme spolu iba necelé dva mesiace a môj problém je v tom, že sa mi málo ozýva a neviem, či je to vzhľadom k danej situácii normálne alebo nie. Chodievame von s jeho kamarátmi, nášmu spoločnému kamarátovi vraví, ako ma má rád a chce byť so mnou, no mňa trápi ten kontakt s ním. Naposledy som sa s ním videla pred necelým týždňom, pritom sme z jedného mesta. Povedal mi, že mám vydržať mesiac-dva, kým si vybaví nejaké veci a potom budeme fungovať normálne. Sú však sviatky a mne je z toho do revu, že ani nezavolá, nenapíše...možno je s dieťaťom, ale to neznamená, že mi nemôže dvihnúť telefón, či odpísať na SMS. Je mi jasné, že o tom sa musím porozprávať s ním, chcem sa však opýtať, či tu má niektorá skúsenosť s takým vzťahom, či je také správanie pochopiteľné, či normálne... Ďakujem.
PS: Nenudím sa počas prázdnin, už dávno som zo školy von.
@oldman50plus ale aj tak sa mi to zdá trochu sebecké, že keď sám nemá veci usporiadané, tak ťahá do toho aj druhú stranu. Ja som proste zástankyňou toho, aby si človek najprv poriešil v takejto situácii seba samého, ujasnil si, čo vlastne chce a potom hľadal nový vzťah.
@miskap2111 To je ženský uhol pohľadu. Muži oveľa častejšie prechádzajú zo vzťahu do vzťahu a problémy riešia za pochodu ako vznikajú. Má to svoju logiku aj tradíciu, už som to vysvetľoval. Proste berte to na vedomie ako realitu ktorá sa vám nemusí páčiť ale objektívne existuje, podobne ako politická situácia 😀 .
@oldman50plus našťastie nie všetci muži sú takí. Ja totižto iné meno ako "zbabelstvo" a "sebectvo" na to nemám. Okrem toho, veľakrát je za tým aj bohuźiaľ pošramotené, alebo inak narušené, ego a potreba si niečo dokazovať. a dokažovať hlavne sebe, bez ohľadu na toho druhého.. Ale ako som spomenula, ja mám obrovské šťastie, že mám takého chlapa, akého mám. Aj mu to dnes večer opäť nielen poviem. 🙂
@miskap2111 Musela som si pozrieť tvoj profil, aby som pochopila, prečo tak krásne píšeš o svojom manželovi. Porznám tvoj príbeh, ale ak dovolíš, poznamenám, že si ešte vlastne novomanželka 🙂 Prajem ti, nech si takto šťastná až do ak nie zlatej, tak aspoň striebornej svadby. 🙂
@oli18 ďakujem, si milá. 🙂 Sme spolu 5 rokov a mám tento rok 47 rokov. Asi tých takmer 50 rokov bolo dosť na to, aby som vedela uź rozoznať čo chcem a čo je dobré a čo nie. A hlavne, aby som urobila všetko preto, aby som si to dobré udržala.
@oldman50plus ano presne takto muzi riesia problemy...raz mi jeden povedal ze nie je spokojny vo vztahu, vie ze s nou nechce zostat, ale rozide sa az ked bude mat kvoli komu, zevraj aby sa nerozchadzal zbytocne 😕 nechapala som to a doteraz nechapem
@kliara Ahoj, akurát som chcela ísť písať. 😀
V sobotu mi už rupli nervy, a tak som mu zavolala, že je koniec, ak vôbec bol nejaký začiatok a zložila som. On mi neskôr napísal, nech prehodnotím svoje správanie, lebo sa bavím s inými a s ním nie. Nakoniec bol teda problém v tom, že do všetkého sa rýpal ten "skvelý" kolega, s ktorým som sa rozprávala o tom, o čom aj tu v diskuske a on mu to potom prifarbene posúval. Ten úžasný kolega mi však aspoň povedal, že ten môj je na mňa nahnevaný, lebo vraj ako si môžem myslieť, že by ma nechcel. Že chce so mnou fungovať normálne. Potom som mu teda poslala sms, že chcem s ním tráviť viac času a on na to, že aj on a že mu chýbam. Takže tak. Uvidím, čo bude ďalej, lebo teraz je odcestovaný. Zrejme tá potyčka bola k niečomu dobrá...dúfam. 🙂
@17alexis Ty mas prehodnotit svoje spravanie, lebo sa bavis s inymi a s nim nie?
Skoda, ze nepovedal kedy si sa s nim mala bavit, ked ocividne robi vsetko pre to, aby ste cas osamote netravili. Stacila od neho jedna sms a opil Ta zase rozkom. Snad rychlo a bezbolestne vytriezvies. Drzim palce, aby si nasla skutocny vztah a nie toto zbytocne cakanie.
@17alexis No neviem teda, ale fakt mi to pripadá akoby ste tam všetci mali asi 15 rokov, tomu kolegovi by som asi povedala, čo si o nom myslím. Ja to fakt nechápem, lebo ja som svoj vzťah vždy rozoberala len s mojím frajerom a nie s kolegami, hlavne teda na začiatku som to nikomu nevešala na nos. Dokonca ani moja mama nevedela, že mám niekoho, tajila som to, lebo som nechcela, aby sa hned vypytovala, čo a ako, ked som ešte ani ja sama nevedela, ako to dopadne. Podľa mna by ste sa mali stretávať len vy dvaja a nie kadejakí kamoši a kolegovia do toho, to nerobí dobrotu, aspon nejaký čas. No každopádne daj vedieť, ako to dopadlo. 😉
@charity on to myslel tak, že som sa bavila s kolegom, aká som z toho smutná a nie s ním. Len fakt neviem, kedy som to mala urobiť.
@janickacrazy ani ja to s nikým neriešim, no ten kolega mi je veľmi blízky kamarát, len sa zastaral viac ako by mal a už bolo zle. Dúfam, že už to bude v pohode.
@17alexis ....dievčatko....ak budeš strácať svoj vzácny životný čas s takým namotávačom, ako je tento tvoj rozvedený harcovník, ktorý ti podhadzuje odrobinky záujmu a ty sa chytíš ako hladná rybka na háčik - nebudeš mať čas si všimnúť tých milých mužov, ktorí sa iste okolo teba motajú a túžia po tvojej láske....
Toto fakt nie je o vzťahu 😉 ...
.....je to detinské naťahovanie - položené telefonáty, odkazovanie po kamošoch, rozoberanie s cudzími...
Načo je toto dobré vo vzťahu dvoch dospelých ľudí ????
Chlap je buď ROVNÝ a jedná narovinu....alebo je ťuk a naťahuje ťa ako gumu v trenkách 😒
Zaslúžiš si lásku a záujem ....nie sviatky osamote pri nemom telefóne ---- nezodpovedané smsky, hlúpe výhovorky.... 😕
Ked je muz zamilovany, sprava sa inak..nic ine ho nezaujima..len ty
Mne celá táto debata na čele so zakladateľkou aj tým dotyčným príde ako keby riešila vzťah moja 17 ročná dcéra s rovnako starým kamošom, aj to mám pocit, že by bola vyspelejšia. Možno tak v 14 tich by to takto.
@natalym by si sa čudovala,že nielen 17 ročné toto riešia.Zamilovaný človek sa správa ako pubertiak,či má 20 alebo 50...viem o čom vravím,pred dvoma rokmi ma tiež takto naťahoval ženáč a ja som mu presne takto všetko papala.Týžden som čakala na jedno krásne pätminútové objatie,a on sa tváril ako nežný romantik,čo si v tom svojom zhone nájde 5 minúť,aby za mnou utiekol.Trvalo mi dva roky,kym som pochopila,že je to klamar,že nie je rozvedený,že okrem na uhána dalšie baby(by ste sa čudovali čo všetko sa človek na forach dozvie)...a že vlastne a ani nemieni rozvádzať,že pre celé jeho okolie vystupoval ako ten najlepši a najvzornejší otecko,len tie jeho pudy a zaletnosť a chuť na adrenalín mu dovolovali takto sa zahrávať s naivkami ako ja.Ja by som radila @17alexis,aby sa viac zaujímala,kde je,čo robí,kde a ako žije...nie od neho,ale z okolia.Potom zistí,či to čakanie má zmysel,alebo je len chvilkovou zábavkou nerozhodného muža,kým najde svoj prístav.Už tu niekto vyššie napísal,že rozvedený chlapi si na isté obdobie naájdu takú čo im chvilku yhovuje,nekontroluje,nepátra a potom ju odkopnú kôli partnerke o ktorej maju predstavu,že je do života.17 alexis,nenechaj zo seba urobiť prestupnú stanicu,urob zo seba konečnú.
@natalym Keby len v 14-tich. Mne to pripadá hodné tak detí na 1.stupni základnej školy. Nuž, aj to sa stáva, nateraz je to však už v poriadku, tak uvidím, ako to bude časom. 🙂
@nikitamaria Ďakujem pekne za radu. Práve z toho okolia mám info viac než dosť od ľudí, ktorí ho poznajú od detstva, takže v tomto smere je s ním všetko v najlepšom poriadku. Už sme si to však vysvetlili, tak verím, že to už bude ok. 😉
@17alexis to ta fakt tak bavi dobyjat ho?...on nedobyja teba,ale ty jeho...vies, kazdy vztah je iny...pripustam ,sme kazdy iny sam o sebe...ale za celu dobu ho obhajujes...toto je to cele tvoje tapanie...myslis, ze niekto ti tu chce zle?..ved ta nepozname, takze len piseme, kazda za seba...uz som ti pociatocne pisala, nie preto, aby som ta znechutila, ale preto aby si so seba nenechala robit handru...
opytam sa...keby si bola strasne zamilovana do nejakého muza, totalne, rozporcovana, tiez mu zavolas o tyzden, tiez nechas syna, dceru, matku,brata, kamosa atd, cely svet, aby ti znemoznil napisat mu kratku sms"lubim ta"...alebo "myslim na teba"..ak to budes s niekym mysliet vazne, budes sa spravat ako on?
@ivivaiveta Samozrejme, že nie, v tom máš pravdu. Na druhej strane chcem dať tomu ten čas, o ktorý ma na začiatku žiadal, stratiť nemám čo. Teraz sa mu neozývam, čakám, až tak urobí on. Zatiaľ teda sme v kontakte každý deň, aspoň mi napíše večer a ráno. Máme inak nastavený pracovný čas, preto tie sms a nie hovory. Veľmi mi na ňom záleží, ale nebudem čakať donekonečna. Toto obdobie prečkám a zariadim sa podľa toho, ako sa bude správať potom, až si dorieši čo mu treba doriešiť.
pozri, ja mozem reagovat len na take veci, ktore mam za sebou...nikto nevie, co ho caka...ked budem riesit to, co som nezazila, opytam sa otca na hrobe,kamosiek, alebo tu na konovi...viac hlav, viac rozumu, viac skusenosti...ja som si ta len predstavila, ako svoju dceru, ako samu seba davno , taketo mam uz davno za sebou...ty fakt nemas pocit, ze to nie je v poriadku?....nabudúce tu bude tema"som tehotna a neviem co mam robit,lebo odchadza"...takých je tu viac..prave tych, ktore nedali na cerveny majak moja...aj ja som napr.mala cerveny majak, ale sak co, ja mudra, to sa zmeni, to on je iny...nie!...treba si uvedomit jednu zakladnu vec..nie kazdy s kazdym sa hodi...ty si dobra pre niekoho, on je dobry tiez pre niekoho.z mojej strany len materinsky nazor...ty si aj tak urobis svoj... 😀
ale nechajme ju, vazne nema co stratit, je mlada bez zavazkov, aj na tomto vztahu sa uci, potrebuje ho aby sama sebe nieco dala, a zatial citi ze ma v nom pokracovat
tak ja len budem drzat palce 🙂
@mondolina ja jej drzim palce od zaciatku, aj ked to tak nevyzera, lebo "rypem"......zivot je tazky a cim viac stastnych ludi vidm, citam okolo seba, tym mi je lepsie..vies, ona citi, ze nieco nie je v poriadku... len ako ja, alebo mnohe z nas sme nehladali v zamilovanosti "preco", ale nechali sa uspat tym "lebo"...
@ivivaiveta presne tak,ona ten majáčik v sebe ma,len ho nepočúva.inak by tú otázku s prosbou o radu nedala.Ja tiež verím,že nájde sama seba,tiež možno rýpem,ale nie v zlom.Ono treba sa riadiť srdcom,ale požiť pritom rozum.😀..ale sa mi radí,ked som sama robila takéto hlúposti a nedala na rady tých čo mi otvárali oči,že?? 😀
@17alexis,nepoznám ťa,ale dúfam,že sa rozhodneš správne.Ale hlavne neklam samu seba a nepresviedčaj samu seba,že je to ok.Ak potrebuje riešiť svoje veci,ok...Ale keby ťa miloval,keby s tebou rátal do budúcna,tak by ich riešil s tebou,neodsúval by ťa bokom,aby si počkala kým si vyrieši.Nie je to od neho fér.Mala by si bzť súčasťou všetkého čo sa okolo neho deje,to zlé aj dobré.Nie pátrať,zisťovať a čakať.

@janickacrazy No tak toto máme vyriešené. Ja sa prispôsobím, alebo urobím si ako ja chcem bez jeho vedomia, lebo sa mi nechce hádať, argumentovať a bojovať. U nás je totižto všetko boj.