icon

Vzťah s rozvedeným

17alexis
5. apr 2015

Pred mesiacom som ukončila vzťah a začala som chodiť s rozvedeným chlapom, ktorý má z manželstva dieťa. Sme spolu iba necelé dva mesiace a môj problém je v tom, že sa mi málo ozýva a neviem, či je to vzhľadom k danej situácii normálne alebo nie. Chodievame von s jeho kamarátmi, nášmu spoločnému kamarátovi vraví, ako ma má rád a chce byť so mnou, no mňa trápi ten kontakt s ním. Naposledy som sa s ním videla pred necelým týždňom, pritom sme z jedného mesta. Povedal mi, že mám vydržať mesiac-dva, kým si vybaví nejaké veci a potom budeme fungovať normálne. Sú však sviatky a mne je z toho do revu, že ani nezavolá, nenapíše...možno je s dieťaťom, ale to neznamená, že mi nemôže dvihnúť telefón, či odpísať na SMS. Je mi jasné, že o tom sa musím porozprávať s ním, chcem sa však opýtať, či tu má niektorá skúsenosť s takým vzťahom, či je také správanie pochopiteľné, či normálne... Ďakujem.
PS: Nenudím sa počas prázdnin, už dávno som zo školy von.

mamulka211
6. apr 2015

@mondolina neznizuje, ale zacinat by mali obaja partneri s rovnakym "vybavennim". hovorim stale o prvom manzelstve, nie o dalsich. Vzdy je to ine, ked obaja maju cistu minulost, ked pre oboch je to "prvykrat" vo vsetkom, v sobasi, v rodeni deti a podobne. som rozvedena a viem o com pisem, kedze som mala vztah so slobodnym, bezdetnym po rozvode....

ena70
6. apr 2015

@ivivaiveta vsak som napisala ze to je taky vztah-nevztah....ze je to od neho total nefer voci nej....

mondolina
6. apr 2015

@mamulka211
zalezi od jedincov, neda sa zovseobecnovat, mne by ziadny rozvedeny nevadil aj keby som ja este bola akoze cista
ked si pasujeme nie je co riesit, zalezi len od tvojho ega ako sa vysporiadas s tym ze on to nezaziva s tebou prvykrat, alebo naopak
to akoby vysiel len vztah s pannou a s panicom

mala_hobitka
6. apr 2015

@17alexis Ja si nemyslim ze taketo spravanie je normalne. Tak ako ty si vies najst xy prilezitosti pocas dna aby si mu poslala sms - hoci nechces sa vtierat...tak isto ma tych prilezitosti dost aj on. Ako ked uz to mam tak povedat tak aspon pocas tronenia na wecku moze za 2 min poslat sms - chybas mi/myslim na teba atd.
Aktualne nemas ani sajnu co od neho mozes cakat...to je dost blbe...lebo mas pravo ocakavat normalny kontakt. Sak ty do neho investujes dost casu a citov na to aby si si zasluzila normalnu komunikaciu...

Inak to co si napisala...ze on si musi zariadit nejake veci a potom budete fungovat normalne....Ako ja ako jeho partnerka by som chcela vediet ake veci a co si predstavuje pod fungovat normalne. Mas pravo to vediet. A co to ma sakra spolocne s komunikaciou cez tel a sms??? Chapem keby mal vybavovacky ze asi nema vela casu alebo proste je rad ze dojde po celom dni domov a hotovo. Ale furt je xy prilezitosti ti zavolat ci napisat.

Mimochodom....ja zastavam nazor ze ked chlap chce....najde si prilezitost - na smsky, telefonovanie i stretko. Tvoj ho nehlada......keby chcel tak najde. Aj mozgovy chirurg ma pauzy pocas operacii takze tvoj chlap ma tiez urcite par minut za den.

Zamysli sa nad vasim vztahom. Co ti dava co nie. A zamysli sa nad tym bez toho aby si ho sama pred sebou za nieco ospravedlnovala: Ma toho chudak vela? A ty nie? Ze zrejme aj s tým kontaktovaním berie inak ako ty? ani s vekom sa nestraca princip "mam ju rad, chyba mi, myslim na nu, nevydrzim, pisem/volam"
tak o co ide?

Ja som takto riesila jedneho mladeho muza. Ked mi povedal ze ano on chce riesit so mnou ale pomaly...(tiez kontakt mizerny) tak mi doslo ze si zasluzim chlapa co ma chce hned a nebude riskovat ze pride druhy. Dnes spatne nechapem co som ho neposlala do kelu skor :D

babucika
6. apr 2015

@17alexis ako jeho priatelka (ako ta predstavuje v spolocnosti) by si mala vediet kde travi sviatky, a nie zistovat si u spolocneho znameho 😒

timea7
6. apr 2015

@17alexis no toto silne zaváňa inou babou, keby maj aj celé sviatky dieťa, písať SMS hádam môže, nie? Keď ti nedvíha mobil,ešte pochopím, nie vždy sa dá. Ale odpísať? A ak aj rieši nejaké svoje veci, to mu nestojíš za to, aby ti povedal aké? Ale aby sa s tebou vyspal, za to mu stojíš? Som tvrdá? Asi hej, len mám rada jednanie na rovinu.

timea7
6. apr 2015

@mamulka211 nepíšem to preto, že som rozvedená, mám vzťah s rozvedeným, ale preto, že za väčšie riziko pre vzťah považujem slobodného, ktorý má doma od rodičov full servis,na domácnosť neprispieva, voľný čas trávi s kamarátmi, alebo pri PC. To rozvedený, ktorý sa každý druhý víkend postará o svoje dve deti je u mňa na vyššom stupienku, teda podstatne vyššom. Ide vždy o človeka, nie o to, či je slobodný, rozvedený, alebo vdovec. Čím sa previnil ten rozvedený, ktorého ženu oslnil nadriadený s podstatne vyšším platom? Ona nešla za hlasom srdca, ale peňaženky, on sa previnil len tým, že jej nedokázal zabezpečiť taký život,aký má s novým partnerom.

mamulka211
6. apr 2015

@timea7 nicim sa neprevinil len tym, ze uz ma nieco za sebou, opakujem ja pisem o slobodnych ludoch

aliza
6. apr 2015

@17alexis ja ak mozem poradit, tak na tu kavu s kamosom by som isla iba ak by som naozaj na to mala chut a nie preto, aby sa to priatel dozvedel, nemusi to dobre vypalit. Tiez by sa ti nepacilo, keby to urobil ten druhy tebe, taketo naschvaly urcite nic dobre neprinesu, ver mi. Ak ta ziadal o mesiac-dva, mala si sa spytat, ze naco ten cas potrebuje, ze co sa deje....ak si sa nespytala a vlastne takto nepriamo suhlasila, ze pockas, tak tu teraz nadarmo riesis s konickarmi vsetky mozne scenare....bud cakaj alebo nie. Ste spolu len 2 mesiace, to naozaj este nie je vztah, nevidim dovod si denne volat a pisat. Zi si svoj zivot a nechaj veci plynut, bud sa ti ozve a vysvetli alebo to cele upadne. takymto nahananim a drazdenim si lasku nezabezpecis....bud laska je alebo nie je. Viem, ze ta to trapi, ale ste naozaj spolu len kratko, vas vztah je ako motyl, krasny a slobodny, nesnaz sa ho za kazdu cenu chytit do siete, je to prilis skoro. Ak mate byt spolu, tak budete, ak nie, tak nie. nechaj to na nom, nech si poriesi, co ma (zrejme dieta), ten mesiac-dva snad bez neho prezijes, ci? Treba davat pozor, zavislost nie je laska.

sari24
6. apr 2015

No ja ťa nechcem desiť, ale nie je to celkom ok. Cez deň sa nájde určite aspoň minúta-dve na nejakú krátku sms ak už nič viac. Môj mi napísal ešte aj z teambuildingu z lanovky normálne na nete správu alebo počas pauzy ked si išiel sadnúť na horúci čaj 😀 A keď už večer v posteli by ho nič nerušilo ani na jeden krátky telefonát 😉
Hlavne nepanikár, aj keby to nakoniec nevyšlo, nič sa nedeje, plň si svoje povinnosti, venuj sa sebe. Pri najbližšej príležitosti odporúčam úprimný rozhovor 😉

dencatko
6. apr 2015

Aj ja zijem s rozvedenym priateľom. A ked sme ešte spolu neboli vždy si našiel cas mi napísať zavolať dokonca dohodnut sa na víkend, večeru a pod. Tiež chodí do práce, ale aj tam máš predsa kúsok času.. Čiže ak by chcel fakt niečo s tebou riešiť do budúcnosti určite by si mu nebola ľahostajná ako teraz.výhovorky a ozve sa ked jemu to vyhovuje... Ja by som sa s takým nezahadzovala ak by na mňa kaslal a nemal čas .. No ale to je tvoj život ty sa musíš rozhodnúť..
Tiež ma dcéru z 1 manželstva.. Notu si priznal za svoju hej nový tato čiže akosi sa prestala zaujímať o biologickeho.. Neva máme krásnego chlapčeka a plánujeme aj sobáš.. Čiže držím tí palce urob správnu vec aby si neskôr nelutovala...

nikitamaria
7. apr 2015

neveim pochopiť,že bol na PN a on sa neeozýval,nedvihal mobil a potom ti povedal,že saa liečil...blbosť!!!!!!...ved ked nám je najhoršie,tak chceme aspom počuť toho koho máme radi.Nepísala si,či chodievaš aj k nemu domov,či ťa zoznámil s rodičmi...ak nie,tak by som pouvažovala nad tým ako to s tebou myslí.podla toho čo píšeš,tak mám pocit,že buď nie je rozvedený,alebo to hrá na dve strany a stretáva sa ešte s niekym,alebo mu moja až tak moc neležíš na srdiečku 😖 ..nechcem ti robiť depku,ale dva roky som chodila s akože rozvedeným a ked sa konečne rozviedol,tak okrem mna skúšal aj inde..a toto správanie toho tvojho mi ho akurát pripomenulo.ako radia baby,hod spiatočku,odlož niekam mobil,užívaj si život a občas skús tu jeho vyhovorku použiť....

timea7
7. apr 2015

@mamulka211 slobodný tiež môže mať za sebou dlhoročný vzťah, iba nebola svadba, aký je rozdiel medzi slobodným, ktorý mal osemročný vzťah a ženatým, ktorý sa po ôsmych rokoch rozviedol?

malabiba
7. apr 2015

@mamulka211 no dnes je veľmi ťažké stretnúť niekoho, kto nemá nič za sebou, či už manželstvo, alebo iný vzťah....možno keď sa dajú dokopy 17-ročný a vydrží im to na celý život, ale toho je dnes ako šafránu 🙂

hikokk
7. apr 2015

@17alexis uz sa ozval? Ak nie tak ho nechaj!

ivivaiveta
7. apr 2015

@hikokk ozaj, aj ja som tentokrat zvedava, co pan urobil 🙂

17alexis
autor
7. apr 2015

@hikokk
@ivivaiveta volal mi dnes...ale nebola vhodná príležitosť to rozoberať, dám vedieť ako som pochodila. Sama som na tú story zvedavá. 🙄

dencatko
7. apr 2015

Aj ja ... 🙂 daj vedieť ako to dopadne

hikokk
7. apr 2015

@17alexis uz som velmi zvedava 🙂

17alexis
autor
7. apr 2015

Baby, tak nedopadla som nijako. Mali sme ísť spolu von, ale sa to presunulo na zajtra, lebo voľačo opravuje v práci so svojimi zamestnancami. Veľmi sa mi ospravedlňoval, že bol celý čas s dieťaťom, vraj ho mrzí, že ani v pondelok neprišiel a bla, bla, bla...tak zatiaľ takto iba.Na druhej strane lepšie ako nič.

ivivaiveta
7. apr 2015

@17alexis a dieta mu zjedlo mobil? 😕
teda za mna, ako som uz pisala, jedine koma,unos,mimozemstan...jedine ospravedlnenie..

17alexis
autor
7. apr 2015

@ivivaiveta uvidím, čo mi povie, až sa stretneme a podľa toho sa zariadim, nerada riešim také veci cez telefón...

ivivaiveta
7. apr 2015

@17alexis tak to suhlasim...to nie je na phone 😎
a ked ti teda povie, ze bol s dietatom a bla bla...tak co urobis?

17alexis
autor
7. apr 2015

@ivivaiveta to mi je jasné, že len toto bude hovoriť. Poviem mu, nech pouvažuje nad tým, ako vážne ma berie a podľa toho nech sa správa, resp. nech mi dá vedieť, na čom som. Ak ma neberie vážne, nech ma nechá pre niekoho druhého.

natalym
7. apr 2015

Ja by som mu nezavolala alebo nezdvihla ďalších 5 dní a keby sa ma pýtal, čo sa deje tak by som si niečo vymyslela. Podľa mňa to nemyslí chlapec vážne, možno ani nemá záujem, už ho to prešlo.

ivivaiveta
7. apr 2015

@natalym ja by som mala najblizsi tyzden uplne preplneny..teda okrem toho, ze tento by u mna skoncil celkovo...a keby sa ma opytal, ze preco, tak by som povedala, ze to je tajomstvo...ale to samozrejme nikdy neurobi zena, ktora caka na kazdu minutu, byt s tym muzom a necha si vsetko pekne vysvetlit..aj nevysvetlitelne....a to je prave ta chyba....ale co uz..

natalym
7. apr 2015

@ivivaiveta No vieš, som si toho vedomá, keby sa mi páčil, jaké somariny by som narobila. Alebo by som držala dekor.

miskap2111
7. apr 2015

@17alexis ja by som na tvojom mieste veľa od toho rozhovoru neočakávala. Podľa toho, čo píšeš, si v podstate chlapec robí čo chce a príliš veľa ohľadu na teba neberie. To, že ti hovorí, že to s tebou myslí vážne, može byť pokojne aj jeho zbabelosť, respektíve, aj by to možno chcel myslieť vážne, ale akosi sa mu do toho ešte nechce.. Ale najväčší problém toho celého je, že ty nie si spokojná. Keby to jeho prístup vyhovoval, tak by som na tvojom mieste dala tomu ešte nejakú šancu. Ale to, že ste ešte len na začiatku vzťahu a ty sa už trápiš, či ti niečo viditeľne vadí, to nie je dobré, lebo časom to bude ešte len horšie.. Vzťahy sa síce vyvíjajú, ale málokedy idú smerom od nie dobrého k dobrému. Aj keď možu ísť smerom od dobrého ešte k lepšiemu- čo asi nie je prípad vášho vzťahu. Ja by som sa na tvojom mieste s ním rozišla a našla si niekoho, kto mi bude vyhovovať a lúbiť, nie ma trápiť ma, či nechávať na pochybách.. (Inak, aj ja mám rozvedeného, už je teraz moj manžel. Keď sme spolu chodili, neprešiel deň, kedy by sa mi aspoň dvakrát neozval - aspoň krátko, keď nemal čas. Aj teraz, keď sme spolu, aj ako manželia, mi vždy pošle správu, mail, či zavolá, keď je na služobke, alebo nie som pri ňom. Takže to nie je o tom, že chlapi to nevedia, alebo rozvedení na to nemajú čas)

ivivaiveta
7. apr 2015

@natalym a kto sme ich nenarobili? 🙂 ..chyby robime denne a ked sa nevieme poucit z cudzích, tak sa musíme zo svojich 😉 ...len ja som sa napríklad aj kamosa pytala, co si mysli o tomto pripade a ci sa nemylim, ze to je nonsens...vies co mi povedal?...ze nie je toho svateho, aby frajerke nezavolal, nenapisal dva dni...ze to by musel byt na are...a ze to nema nic s tym, ze on ma nejake vybavovacky alebo deti, alebo firmu, alebo cokolvek..a ze nech sa necha este dobre dlho odrb..vať...toť slová chlapa..

natalym
7. apr 2015

@ivivaiveta Veď to je aj pravda. Keď im o niečo ide tak vedia volať. Ja by som naňho srala jak na placatý kameň. 😀